Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא לגמרי סגור לגבי נושא הגילום, יתכן שהשתנה לאחר שינוי שיטת חישוב זקיפת ההטבה ושינוי בהסכמי העבודה.

מכל מקום - תחשוב כמה היה עולה למעסיק לשלם אחזקת רכב במקום לשלם תמורת רכב הליסינג: ביטוח+רישוי (ובמקרה זה- אין ספק לגבי הגילום) - לבדם לפחות 12,000 ש"ח בשנה (ביטוח לכל נהג יעלה בסביבות 9,000 ש"ח בשנה, והגילום מוסיף כמה עשרות אחוזים בהתאם למדרגת המס). להוסיף 10,000 ק"מ בשנה - עוד כ-30,000 ש"ח (תלוי במדרגת המס) - זה יוצא יותר מאשר לשלם את כל מחיר הליסינג. כמובן שאם יש גגות יותר נמוכים לסעיפים השונים ומוקצים פחות קילומטרים בשנה התחשיב משתנה.

אני לא הבנתי כלום.

קודם כל, ממתי אחזקת רכב כוללת ביטוח + רישוי? אחזקת רכב אינה אומרת שהמעביד משלם את כל העלויות של אחזקת רכב (אולי רק מנכ"ל מקבל דיל כזה) בד"כ זה סכום שנקבע שרירותית או כאחוז מהמשכורת ואינו משקף איזהשהוא חישוב של עלויות אמיתיות (אחרת היו מבקשים קבלות על הוצאות רכב....)

מענין אותי להבין איך חישבת שביטוח לשנה עולה 9000 ש"ח. לא שמעתי על סכום כזה לביטוח. אולי מיני וואן או רכב פאר, בטח לא המשפתיות הפופולריות של הליסינג.

וברור שמעביד עם צי רכב גדול לא ישלם סכום מלא...

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מניסיון על 3 חברות ליסינג שונות (וגדולות), את הביטוח והרישוי הן מבצעות, וחלק מהתשלום של המעסיק לחברת הליסינג כולל בתוכו את נושא הביטוחים.

מיותר לציין שאף אחת משלוש החברות לא ביטחה מקיף אלא צד ג'.

לחברות המחזיקות אלפי כלי רכב (ויותר) לא שווה לבטח מקיף...

אלי

פורד פיאסטה, 1.25 ידנית Trend, שנת 2014

פורסם
ראיתי ששרון כתב כאילו הובן מדבריי שהמעביד 'סופג' 2500 ש"ח ומוריד רק חלק מהעובד...

אנסח זאת בצורה בהירה יותר -

הנהוג כיום הוא שהמעביד לא מציג בתלוש השכר של העובד כל רכיב הורדה בעבור הליסינג עצמו אך אותו עובד יישתכר כ-3500 ש"ח יותר בברוטו אם יוותר על רכב. כך החוזים הסטנדרטיים שאני מכיר מורכבים.

האם סכום זה נזקף לתנאים סוציאליים או לאו תלוי בהסכם עצמו ובצורה בה סכום זה מתווסף לשכר.

נו, זה בדיוק מה שאני כתבתי

מה שאני מכיר בסביבתי ומחברים במקומות שונים (כולם היי טק) הם כולם משלמים את העלות המלאה של הליסינג שעומדת על 3000 ש"ח לחודש. הסכום הזה "מנוכה", כאמור, משכר הברוטו וזה לא מצוין בתלוש המשכורת. כלומר, עובד שלוקח אוטו חברה, פשוט נקבע לו שכר ברוטו חדש, מופחת. ככה זה היה בשתי החברות האחרונות שעבדתי בהן (בינהן אמדוקס).

וברור שמה שלא נמצא בתלוש משכורת, לא יקבל תנאים סוציאליים. לא שמעתי על מקרה בו ניתנים התנאים על סכום גבוה מ100%

באופן קר וגורף, כדאיות אחזקת רכב ליסינג כיום היא במקרה והעובד נוסע בין 25 ו-30 אלף ק"מ שנה.

אוקי, אז שוב הגענו לאותה מסקנה.

פורסם
מה??!?

ה 1000 ש"ח הללו הם רק חלק מהמשכורת שגם ממנה מופרשים אחוזים בודדים לפנסיה, לכן = זניח.

זה לא שהוא נשאר נשאר בלי הפרשה לפנסיה בכלל:-o. לכן ההשוואה שלך ל1000 שקל לא מובנת ובלתי אפשרית.

אל תגיב סתם אם אתה לא מתמצא בנושא.. יש לי קצת הרבה נסיון בתחום..

מדובר על הבדל של 1000 ש"ח בנטו. זה נכון שזה לא 1000 ש"ח מלאים שהולכים לקרן הפנסיה, אבל ההבדל בין המשכורות הוא לא אחוזים בודדים. ועדיין הנוסחה נכונה - ככל שהגיל צעיר יותר, הסכומים לחיסכון גדולים יותר.

איזה תחשיב הראו לך בדיוק??

ומה הכוונה עד גיל 30?!? כמה משכורות? כמה שנים? מאיזה גיל התחילו לעבוד? כמה הרוויחו???

רוב הגדול של האנשים רק מתחילים את עבודתם הרצינית לקראת גיל 30, וכיוצא בזה גם מתחילים להפריש לפנסיה רק בגיל הזה.

לכן אם התמזל מזלו או כשרונו של הבחור ויש לו תנאים טובים כבר בגיל 24, זה טוב ויפה אבל לא מחייב.

ככל שתתקדם יותר בחיים כך תרוויח יותר ותפריש יותר.

אגב -אתה דווקא מרוויח יותר על הפנסיה בסוף הקריירה - כייוון שהסכום שכבר יש לך גבוה יותר ואחוז התשואה גם כן.

הוא צודק. אני קראתי פעם מחקר שעשו בפקולטה לכלכלה של אוני' ת"א. הם הגיעו למסקנה שאם תיקח 10000 ש"ח ותסגור בקרן פנסיה בגיל 17 ולא תשקיע יותר שקל אחד, יהיה לך יותר כסף בגיל פרישה מאשר אם תשקיע כל חודש בקרן לפי האחוזים הדרושים עפ"י חוק ממשכורת ממוצעת.

אגב - אתה מרוויח יותר על הפנסיה בסוף הקריירה נומינאלית. אבל שקל לשקל - 1000 שקל ששמת לפני 40 שנה שווים הרבה הרבה יותר מ1000 שקל שתשים בסוף הקריירה. אני מקווה שגם אחד עם הרבה נסיון כמוך מבין את האמת הפשוטה הזו.

פורסם
מדובר על הבדל של 1000 ש"ח בנטו. זה נכון שזה לא 1000 ש"ח מלאים שהולכים לקרן הפנסיה, אבל ההבדל בין המשכורות הוא לא אחוזים בודדים. ועדיין הנוסחה נכונה - ככל שהגיל צעיר יותר, הסכומים לחיסכון גדולים יותר.

הוא צודק. אני קראתי פעם מחקר שעשו בפקולטה לכלכלה של אוני' ת"א. הם הגיעו למסקנה שאם תיקח 10000 ש"ח ותסגור בקרן פנסיה בגיל 17 ולא תשקיע יותר שקל אחד, יהיה לך יותר כסף בגיל פרישה מאשר אם תשקיע כל חודש בקרן לפי האחוזים הדרושים עפ"י חוק ממשכורת ממוצעת.

אגב - אתה מרוויח יותר על הפנסיה בסוף הקריירה נומינאלית. אבל שקל לשקל - 1000 שקל ששמת לפני 40 שנה שווים הרבה הרבה יותר מ1000 שקל שתשים בסוף הקריירה. אני מקווה שגם אחד עם הרבה נסיון כמוך מבין את האמת הפשוטה הזו.

ברור שאם תיקח סכום ותסגור אותו ל 40 שנה עם תשואה כלשהיא תקבל סכום גבוה יותר מאשר להפריש כל חודש. אבל זה כמובן הכל תיאורטי זה לא יכול קרות בפועל (אלא אם תחזור אחורה בזמן ותשים הכל מניית טבע)

לגבי השקל לשקל, מסכים שכסף ששמת לפני 40 שנה שווה יותר, אבל מבחינה ריאלית אתה משתכר יותר עם השנים לכ האחוז המופרש גבוה יותר. התאוריה של שקל לשקל נכונה רק בהנחה שתרוויח אותו סכום כל הקריירה..

פורסם
.

קודם כל, ממתי אחזקת רכב כוללת ביטוח + רישוי?

מענין אותי להבין איך חישבת שביטוח לשנה עולה 9000 ש"ח. לא שמעתי על סכום כזה לביטוח. אולי מיני וואן או רכב פאר, בטח לא המשפתיות הפופולריות של הליסינג.

אז במקרה שבו מדובר מגישים למעביד את צילומי פוליסת הביטוח, תעודת ביטוח החובה ורשיון הרכב אחרי טסט - ובמשכורת הבאה מקבלים את הסכום, מגולם. מדובר בניהול זוטר, אבל אלה תנאי העבודה. דרג אחד מעל כבר יש רכב ליסינג (אפשר לבחור גם בהוצ. רכב).

חישוב של 9,000 ש"ח לביטוח מגיע מההצעות שקיבלתי כאשר רציתי לבטח את ה-SX4 (כאשר היתה חדשה) ל"כל נהג" - כולל חדשים וצעירים. מה לעשות, היולי שניים כאלה בבית (ועוד אחד צפוי בקרוב, תלוי מתי יעבור את הטסט). רק ביטוח החובה היה מעל 3500 ש"ח. הבדיחיה היא שברכב הליסינג יש כיסוי לכל בני המשפחה - כולל צעירים וחדשים - כאשר ביטוח החובה עולה לחברה משהו כמו 1500 ש"ח לשנה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני לא הבנתי כלום.

קודם כל, ממתי אחזקת רכב כוללת ביטוח + רישוי? אחזקת רכב אינה אומרת שהמעביד משלם את כל העלויות של אחזקת רכב (אולי רק מנכ"ל מקבל דיל כזה) בד"כ זה סכום שנקבע שרירותית או כאחוז מהמשכורת ואינו משקף איזהשהוא חישוב של עלויות אמיתיות (אחרת היו מבקשים קבלות על הוצאות רכב....)

וברור שמעביד עם צי רכב גדול לא ישלם סכום מלא...

אז במקרה שבו מדובר מגישים למעביד את צילומי פוליסת הביטוח, תעודת ביטוח החובה ורשיון הרכב אחרי טסט - ובמשכורת הבאה מקבלים את הסכום, מגולם. מדובר בניהול זוטר, אבל אלה תנאי העבודה. דרג אחד מעל כבר יש רכב ליסינג (אפשר לבחור גם בהוצ. רכב).

חישוב של 9,000 ש"ח לביטוח מגיע מההצעות שקיבלתי כאשר רציתי לבטח את ה-SX4 (כאשר היתה חדשה) ל"כל נהג" - כולל חדשים וצעירים. מה לעשות, היולי שניים כאלה בבית (ועוד אחד צפוי בקרוב, תלוי מתי יעבור את הטסט). רק ביטוח החובה היה מעל 3500 ש"ח. הבדיחיה היא שברכב הליסינג יש כיסוי לכל בני המשפחה - כולל צעירים וחדשים - כאשר ביטוח החובה עולה לחברה משהו כמו 1500 ש"ח לשנה.

לגבי אחזקת רכב מלאה, sperial צודק- תלוי איפה אתה עובד. יש מקומות שבהם אתה מקבל החזר מלא על ביטוח+טסט בנוסף לסכום קבוע חודשי (בדר"כ מקומות עם ועד עובדים חזק כמו עובדי מדינה, בנקים וכו'). וגם בסקטור הפרטי כיוון שזה חוזה אישי, ככל שהמעסיק רוצה אותך יותר הוא ייתן לך תנאים טובים יותר.

כייון שאני עוסק בנושאי שכר, אני יכול להעיד שבדרך כלל, למי שמגיע ליסינג יכול לבחור במקום בהוצ.רכב ששווה לשווי הליסינג (כלומר סביבות 3K).

לגבי עלות הביטוח - גם לי 9K (גם אם זה חובה+מקיף) נשמע הרבה לרכב משפחתי, כמה מוסיפים לך על נהג צעיר?

ההסבר היחיד שנראה לי זה שכבר עשית טוטאל לוס איזה פעם פעמיים :roll:

פורסם

לא היה לי טוטאל לוס ולא כלום. כוץ מכמה מקרים שבהם נכנסו בי מאחור יש לי עבר ביטוחי טוב.

מתברר שהנהגים הצעירים\חדשים מכפילים ויותר את עלות הביטוח - חובה בערך 3500 ש"ח לשנה לעומתך כ-1300 אם מדובר רק בי ובאשתי (שנינו מעל גיל 50), במקיף מדובר על 5000-6000 ש"ח עם הצעירים לעומת כ-2500 בלעדיהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...