Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי i25 מליסינג שנת 2012(עלייה על הכביש 12/11) ואני חושב בסוף השנה להחזיר אותה ולקחת רכב פרטי באזור ה30-40 אש"ח למטרת חיסכון בכסף.

כרגע ההבדל בנטו עם הרכב הוא 2600 ש"ח וזה ל15000 ק"מ בשנה (עברתי לגור קרוב לעבודה ופעם הייתי עושה 30K ק"מ בשנה) וזה בלי לחשב את ההפסד בהפרשות לפנסיה וכו'

בנוסף בסוף השנה אני יהיה בן 24 והמחיר של הביטוח יורד משמעותי,הקנס על החזרת הרכב הוא כ2500 ש"ח.

איזה רכב חסכוני בדלק ואמין אני יכול לקנות בתקציב וכמה יעלה לי האחזקה ודלק אם אני יעשה 15K-18K קילומטרים בשנה.

האם בסופו של דבר אני באמת יחסוך לעומת מה שאני משלם עכשיו?

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
היי,

יש לי i25 מליסינג שנת 2012(עלייה על הכביש 12/11) ואני חושב בסוף השנה להחזיר אותה ולקחת רכב פרטי באזור ה30-40 אש"ח למטרת חיסכון בכסף.

כרגע ההבדל בנטו עם הרכב הוא 2600 ש"ח וזה ל15000 ק"מ בשנה (עברתי לגור קרוב לעבודה ופעם הייתי עושה 30K ק"מ בשנה) וזה בלי לחשב את ההפסד בהפרשות לפנסיה וכו'

בנוסף בסוף השנה אני יהיה בן 24 והמחיר של הביטוח יורד משמעותי,הקנס על החזרת הרכב הוא כ2500 ש"ח.

איזה רכב חסכוני בדלק ואמין אני יכול לקנות בתקציב וכמה יעלה לי האחזקה ודלק אם אני יעשה 15K-18K קילומטרים בשנה.

האם בסופו של דבר אני באמת יחסוך לעומת מה שאני משלם עכשיו?

אתה צריך לחשב עלות הרכב ולגלם את הפנסיה.

לא בטוח שבנסיעה שך 18K תצליח לחסוך יותר מ 300 400 שח לחודש.

פורסם

ההפסד נטו קרוב ל3K כולל פנסיה וכו.

איך שאני רואה את זה בהנחה של ירידת ערך של 10 אחוז בשנה באוטו של 40K (נגיד פיאט פונטו או פיגו 206 ידניות עם מנוע 1.2-1.4)

ביטוח - 350 ש"ח לחודש (4200 לשנה)

רישוי - 100 ש"ח לחודש (1200 לשנה)

ירידת ערך - 350 לחודש (4200 לשנה)

טסס + תיקונים/טיפולים - 300 לחודש (3600 לשנה)

דלק ל1250 ק"מ לחודש - 1000 לחודש (בחישוב פסימי של 1 ל 10 ו8 שקל לליטר)

סה"כ - 2100 ש"ח

חסכון של 500 שקל בחודש - 6K בשנה.

נשמע הגיוני? באמת 500 ש"ח בחודש זה לא כזה הרבה בשביל כל הכאב ראש :)

פורסם

איך שאני רואה את זה בהנחה של ירידת ערך של 10 אחוז בשנה באוטו של 40K (נגיד פיאט פונטו או פיגו 206 ידניות עם מנוע 1.2-1.4)

סה"כ - 2100 ש"ח

נניח והחישוב נכון (אני לא מבין בזה ולא יכול לעזור).

השאלה היא אליך, אם אתה מוכן לחסוך 500 שקל בחודש, ומצד שני להתנייד עם רכב פרטי שאתה מתחזק, במקום לנהוג בחתיכת פח חדשה.

קח בחשבון שתיקונים לא צפויים יכולים לשתות לך גם שנה של חיסכון.

אם היה מדובר ב1000 שקל לחודש, ניחה, זה שווה מבלי לחשוב, ב12K לשנה אפשר לעשות הרבה מאוד.

אך בשביל 6K, זה תשואה נמוכה מאוד ומה שנקרא זה נופל בין הסדקים, וזה בשביל לרדת ברמה (מעבר ממשפחתית צפופה חדשה לרכב מיני מתיישן).

פורסם

זה בדיוק השאלה שלי,כמה אפשר לחסוך? :)

מצד שני אפשרות אחרת (שאני יודע שלא פרקטית אבל נתקע לי בראש) זה לקנות אוטו מפנק ב50 (TT או MX5 או קופרה) ולהחזיק אותו שנה בשביל הכיף ואז להחליף אני יודע שאני לא יחסוך (במזל אני יגיע לאותו מחיר) אבל זה כן יהיה יותר כיף :)

חבל שזה בארץ ולא בארה"ב שם קאמרו זה מתחיל מ22K$ :(

פורסם

רכב ספורט זה כבר ליגה אחרת.

תיזהר לא להתמכר לזה, כי זה קשה לחזור למנוע 1.4 עם 70 כס, אחרי שהיה לך בין הרגליים דוושה שמשחררת 150 כס או יותר.

רק תעשה את החשבון, שברכב פרטי יש טיפולים שיכולים לנפץ לך את הקופת חיסכון.

אם היה לך רכב שמכר או משפחה מוכרים, ואתה יודע עליו הכל והוא במצב מציאה, אז היה אפשר לחשוב על זה.

(קח דוגמא, לא מזמן חבר שלי קיבל מתנה מהדודה דייהו מ2003 אבל עם 60KKM בול, המנוע והגיר ועוד הרבה מכלולים עובדים מעולה טפו טפו טפו, עדיין יש תקלות כי זה דייהו זבל אבל הוא לא מתקן כי אפשר לחיות איתם).

פורסם

סה"כ - 2100 ש"ח

לא הכי מדויק, הייתי באותה סיטואציה והחזרתי את הרכב.

4000 ש"ח בנטו זה יותר מ-3000 ש"ח.

תוספת לפנסיה - 200 ש"ח

תוספת לקרן השתלמות - 300 ש"ח.

תוסיף ריבית שהקרנות עושות וקיבלת עוד 100-200 ש"ח.

סה"כ - 700 ש"ח.

טסס + תיקונים/טיפולים - 300 לחודש (3600 לשנה) - מוגזם. אם הוא רוכש רכב עם אחריות ובמצב טוב יצא לו אולי 2000 ש"ח בשנה.

סה"כ : 500 שכבר חישבת + 300 ש"ח שאני הוספתי = 800 ש"ח בחודש.

9,600 ש"ח בשנה.

28,800 ש"ח ב-3 שנים.

אגב - גם בחישוב שלך של 6,000 ש"ח בשנה יוצא 18,000 ש"ח ב-3 שנים.

סכום לא מבוטל!

ניסיתי, גיליתי, קניתי ונהנה - רנו מגאן !

כשחושבים מחוץ לקופסא, לעיתים מופתעים - שברולט קרוז 2011!

פורסם
רכב ספורט זה כבר ליגה אחרת.

תיזהר לא להתמכר לזה, כי זה קשה לחזור למנוע 1.4 עם 70 כס, אחרי שהיה לך בין הרגליים דוושה שמשחררת 150 כס או יותר.

.

חח בדיוק חזרתי מחו"ל אחרי נהיגה בקורבט 2013 GS,אני מבין מה זה התמכרות :) אבל המטרה זה להחזיק את זה שנה

פורסם
לא הכי מדויק, הייתי באותה סיטואציה והחזרתי את הרכב.

4000 ש"ח בנטו זה יותר מ-3000 ש"ח.

תוספת לפנסיה - 200 ש"ח

תוספת לקרן השתלמות - 300 ש"ח.

תוסיף ריבית שהקרנות עושות וקיבלת עוד 100-200 ש"ח.

סה"כ - 700 ש"ח.

טסס + תיקונים/טיפולים - 300 לחודש (3600 לשנה) - מוגזם. אם הוא רוכש רכב עם אחריות ובמצב טוב יצא לו אולי 2000 ש"ח בשנה.

סה"כ : 500 שכבר חישבת + 300 ש"ח שאני הוספתי = 800 ש"ח בחודש.

9,600 ש"ח בשנה.

28,800 ש"ח ב-3 שנים.

אגב - גם בחישוב שלך של 6,000 ש"ח בשנה יוצא 18,000 ש"ח ב-3 שנים.

סכום לא מבוטל!

זה לא משנה כבר את הקרן השתלמות,לפנסיה זה בערך נכון אז נגיד נטו 3000 ש"ח זה ההבדל בנטו כולל פנסיה.

החישוב שלי לTT שנת 2000 אחרי ישור קו ומטרת שימוש בשנה:

ביטוח - 685 (בדקתי דרך wobi יצא 8200 ש"ח חובה + מקיף)

רישוי - 200 (אין לי באמת מושג לגבי זה אבל נגיד)

ירידת ערך - 400 (4800 בשנה לרכב ב45-55 אש"ח)

דלק - 1000 (זה אמור לעשות 1-10)

טסט+תיקונים - 400 (4800 ש"ח זה לשנה הראשונה אחרי שאני עושה ישור קו)

סה"כ: 2685 ש"ח כמו הליסינג ויש יותר פנסיה :)

נשמע לא רע בשביל להחזיק את זה לשנה,כמובן כל זה בהנחה שהרכב במצב טוב מאוד + ישור קו של 5-10K

פורסם

עברתי מליסינג לרכב פרטי.

פעם ליסינג היה משתלם. היום עם העלת שווי מס העסק הפך לא זול בכלל.

חישוב "גס":

יש לי כבר 3 שנים פיאט פונטו ספייס אוטומטי משנת 2005.

האוטו לא עושה בעיות בעיקרון יש לי רק פעם בשנה טיפול וזהו. (אולי אולי יש פעם נוספת כמו החלפת צמיגים, טיימינג, נוריות שנשרפו וכויי.)

אני נוסע בשנה בערך 15-20k, מטפל באוטו בקפדנות (במוסך מורשה).

הוצאה שלי ממוצעת חודשית עם כל החישובים כולל ירידת ערך,דלק,טיפולים, טסט,ביטוח - 1900-2150 ש''ח.

על ליסינג הייתי משלם 2500-3000 ש''ח מנטו.

פורסם

הנה, הם אומרים לך שהם מתקרבים ל1000 שקל חיסכון.

זה כבר שווה.

הבעיה שהתשואה לא גבוהה, וגם קח בחשבון שבשנה הראשונה יתכן שילך לך כל החיסכון (צמיגים, טיפולי 10K, אם יש טיימינג אז גם כן, אתה בקלות מגיע ליותר מ3K מוסך, וזה בחישוב פסימי, מה גם שאף אחד לא חישב ירידת ערך! שב3 שנים יכולה להגיע ל10-15 אלף שח!).

מה שכן, יש הרבה מציאות, כל יום אני רואה אחת אחרת.

אם אתה מבטל ליסינג, אפשר לחזור אליו במידה ואתה לא מרוצה מזה שביטלת ואתה קנית רכב באופן עצמאי?

אם כן זה מצויין, ככה במקרה הכי רע הפסדת כמה אלפים.

בידיוק אתמול ראיתי את חבר שלי, אמרתי לו "משתתף בצערך" הוא שאל "למה?", אמרתי לו שנודע לי שסוף שבוע נגמר לו הדלקן:wink:.

פורסם
הנה, הם אומרים לך שהם מתקרבים ל1000 שקל חיסכון.

זה כבר שווה.

הבעיה שהתשואה לא גבוהה, וגם קח בחשבון שבשנה הראשונה יתכן שילך לך כל החיסכון (צמיגים, טיפולי 10K, אם יש טיימינג אז גם כן, אתה בקלות מגיע ליותר מ3K מוסך, וזה בחישוב פסימי, מה גם שאף אחד לא חישב ירידת ערך! שב3 שנים יכולה להגיע ל10-15 אלף שח!).

מה שכן, יש הרבה מציאות, כל יום אני רואה אחת אחרת.

אם אתה מבטל ליסינג, אפשר לחזור אליו במידה ואתה לא מרוצה מזה שביטלת ואתה קנית רכב באופן עצמאי?

אם כן זה מצויין, ככה במקרה הכי רע הפסדת כמה אלפים.

בידיוק אתמול ראיתי את חבר שלי, אמרתי לו "משתתף בצערך" הוא שאל "למה?", אמרתי לו שנודע לי שסוף שבוע נגמר לו הדלקן:wink:.

בחישוב שלי יש ירידת ערך של 10 אחוז :)

בקשר ללחזור לליסינג,תמיד אפשר להתחיל עוד חוזה של 3 שנים.

אחרי כל החישובים נדמה לי שאם אני יוותר על אוטו אני ינסה שנה ראשונה להתפנק על TT או משהו דומה :)

פורסם

שבת שלום חברים ושאפו על כל ההשקעה בחישובים.

כאחד שהיה לו גם ליסינג וכעת הוא נוסע בפרטי, לא פעם אני נדהם מעצם הויכוחים כשלעצמם, או שאני לא מבין משהו או שאני פשוט מחוץ ל"חשיבה העדרית". לדעתי רכב ליסינג לא משתלם בעליל ולמטה ההסברים:

1. לדעתי, הפרמטר המרכזי העיקרי ואולי היחיד שצריך להילקח בהתלבטות בין ליסינג או פרטי הוא כמות הקילומטראז' השנתי המסובסד, כלומר, אם אדם נוסע מעל 30 אלף ק"מ בשנה והנסיעה הזו משולמת לו במלואה בתנאי הליסינג, אזי ישתלם לו לקחת ליסינג, כל מקרה אחר (חוץ מתפנוקים, נוחות, משכורת מאוד גבוהה שמזניחה את זה וכדומה) יעשה את הדבר ללא כדאי.

2. הסבר אחר שיש לי הוא הסבר "סכום האפס": קיימים כאן שלושה גורמים, הלקוח- להלן העובד, מארח העסקה - להלן המעסיק, ובית העסק - להלן חברת הליסינג. כעת, מתבצעת עסקת שירות שעבורה עובר כסף מהלקוח אל חברת הליסינג, המעסיק למעט מקנסות וכדומה לא משלם כלום מכיסו והכל עובר מהתשלום של העובד לחברת הליסינג. מאחר וחברות הליסינג הן רווחיות, צריך שיהיה מקור לרווח וזה מה שהלקוח משלם עליו - דמי השימוש\השירות. מה שהופך את העסקה הזאת למעבר לשימוש נטו של רכב (לקחתי בחשבון את זה שחברת הליסינג מאגדת את התשלומים על כלל הרכבים וכדומה) ומכך מסיקים שהלקוח משלם אקסטרה הרבה מעבר לשימוש האותנטי ברכב.

3. רכב פרטי הוא רכב פרטי, הוא רכב פרטי, ואילו רכב ליסינג הוא לא רכב פרטי נקודה. זה שבנאדם קנה רכב פרטי הוא חסין לכל הדינמיקה שיש בחברה שבה הוא עובד ויש בו חוסר תלות למקום. לא פעם מעסיקים משתמשים בליסינג לחשק עובדים למקום העבודה (חברות קטנות בד"כ). מעבר לכך, החישובים שציינתם לא מתייחסים לרכב לאחר תקופה של שלוש שנים שאז הפערים הולכים וגדלים לטובת הרכב הפרטי. חוץ מזה החישובים הם מול רכב חדש ואילו חברות הליסינג לא בהכרח מזמינות רכב חדש.

4. והדבר האחרון הוא סעיף "הגיון המספרים" - שימו לב, ב3 שנים של שימוש בליסינג, בחישוב יבש, הלקוח משלם נניח 3500 שקל לחודש (מבלי להיכנס לרזי החישובים) שזה אומר 126000 שקל בתום העסקה........ זאת אומרת שביצעתם עסקה ששווייה כשווי רכב משפחתי חדש "יו ניים איט" כשבסוף העסקה אתם נותרים ללא כלום!! (אולי הסכום קצת יותר נמוך אם מורידים את סכום הדלק ועדיין זה סכום עצום).

מקווה שלא חפרתי יותר מדי......

חג שמח

• תוכן חדש...