Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית, תשובה לשי, אין חוכמה, יש בעיקר רגש.

שנית, למי ששאל מה היה הטריגר - ובכן הוא היה תמחורה הצפוי של האוקטביה לאור תמחורה של הרפיד (שהיא הכל חוץ מ- rapid :-) ), כפי שהופיע כבר בשני מקומות, כאשר בעצם מחירה יהיה כשל הגולף, בעוד בעולם היא נמכרת בכ-10% פחות. ממש רכב יוקרה חדש... (לא שהגולף רכב יוקרה). אגב, את הקרקע הכין היטב התמחור (לצד האבזור הלקוי) של הגולף ("ורק אם תקנה היום תקבל גם ג'נטים בחינם...").

שלישית - ואולי זה העיקר - אם הם החליטו שכיבואן הם פונים לליסינג ולכן מתמחרים את הרפיד כפי שתמחרו, ובהמשך גם את האוקטביה, אז יש כבר "יבואני ליסינג" מהם נמנעתי עד עכשיו, שמציעים חבילה לא פחות טובה כנראה. אני אומר "כנראה" משום שהבדיקה עוד לא נסתיימה מבחינתנו, ומשום שלצערי את המושב של הגולף אני מאוד אוהב. אגב, נכון שאולי את סיאט לאון הם יתמחרו בשפיות, אין לדעת. הפלואו היא באמת במחיר טוב, אבל היא לא מה שאני צריך. אני מסתכל על תמחור הדגמים שרלבנטיים אלי.

רביעית ואחרון - ואולי באמת זה העיקר - מדוע פתאום אני מתעניין בהחלפת רכב. כידוע לחלק מהחברים, ה- GTI שלי בת שנתיים מה שאומר שמתחיל לגרד לי רפלקס ההחלפה. בנוסף, אנו בשלבי מעבר (לא סופיים, אבל במו"מ) לרמת גן, מה שיחייב אותנו בשני רכבים, ואז נמיר את ה- GTI ברכב משפחתי פרופר (המועמדים כרגע: סטיישן או נניח משהו כמו הקיה החדשה שקיבלה מחמאות, אבל גם הפלוס ואוקטביה זריזה היו ברשימה וכרגע יצאו; האמת בא לי רכב משפחתי כבר כמה זמן, כי אנו רוצים כלב ומקום לשני ילדים בהתקני ישיבה + כלב זה כבר דחוק בגולף) + רכב קטן וספורטיבי (חשבתי על DS3, אולי OPC או קליאו, אבל בטח שלא פולו או איביזה לאור האמור לעיל).

אגב, שירות קיבלתי כמעט תמיד בסדר גמור לאחר המכירה, גם במרכזי וגם בפליקס. גם טרייד תמיד הציעו בערך סביר - אבל העדפתי למכור לפרטי.

ושוב, זו רק דעתי, שכלקוח שרכש מהם תמיד רכבים לא זולים במיוחד (גם אם לא רכבי יוקרה), מרגיש שצריך לשים גבול לחליבה. אולי האחרים חולבים יותר, אולי פחות, אולי בכלל ארכוש דרך מבצע כזה או אחר, ואולי אחזור עם הזנב בין הרגליים כי אשתי תגיד לי "רק גולף". בכל מקרה - תודה על התגובות, גם אלה שמבינות וגם אלה שלא :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לך מקור שאומר שהאוקטביה עלה כמו הגולף?

כי אם כן היא הולכת להפסיד הרבה לקוחות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

"חרם" היא מילה מעט גדולה לענין הזה, מתאימה יותר לילדים או חרדים או פוליטיקאים חדורי אג'נדה. לכל דבר יש חשבון פשוט, יקר מדי לכיס או לתחושת הצדק הטבעי הפרטית, לא קונים ועוברים הלאה גם בלי להכריז על חרמות. ובכל מקרה וכמובן שאפשר גם שאני טועה, לא נראה לי שיש לצ'מפיון סיבה אמיתית לחשש שמא תיגרע מרשימת הלקוחות.

פורסם

הוספתי גם את קרסו לרשימת החרם שלי, התמחור של אינפיניטי ממש לא נראה לי

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
הוספתי גם את קרסו לרשימת החרם שלי, התמחור של אינפיניטי ממש לא נראה לי

אמרתי שאני מקבל בשמחה גם תגובות פחות אוהדות :-)

רועי, "חרם" היא אולי באמת מילה קשה. אין פה הרי חרמות צרכניים כמו אצל האירופאים או החרדים, למשל, שיודעים לחנך היטב את הספקים (והשלטון) שלהם. וכבר הבנתי שאני לא ממש אשפיע להם על שורת הרווח, כי יהיו אחרים שירכשו.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אולי ב-130K (מחיר של גולף בסיסית) הם יביאו אוקטביה 1.4 ואת 1.2 לא יביאו בכלל. הראפיד ב-115K היא עם המנוע הזה, אז נשמע די הגיוני, לא?

פורסם

בין האמברגו שלך לעזיבה של RS ומה ששמעתי על היבואן ממשפחת J הידועה בפורום, זה משהו כמו 10 מכוניות שצ'מפיון לא ימכרו (ולא יראו במוסכים שלהם) בשנתיים הקרובות. אולי זה באמת לא יזיז להם, אבל עם מחיר קניה ממוצע של 150K ליחידה אתם יכולים להיות בטוחים שהצעד שלכם יבוא לידי ביטוי בשורה התחתונה.

פורסם

הגולף תהיה תמיד יקרה יותר ממתחרותיה בקטגוריה פשוט משום שהיא מציעה יותר איכות, איכות נראית ולא נראית.

איכות עולה כסף, אין מתנות חינם. ישבתי אתמול בסקודה ראפיד וכל החומרים ברכב נוקשים ועלובים, לכן יכלו לתמחר אותה במחיר אטרקטיבי ועם מנוע ה- 1.4 tsi. דגם אלגנס המפואר מתומחר ב- 118 אלף ש״ח לעומת האוקטביה 1.4 tsi אלגנס שמתומחרת ב- 138 אלף ש״ח, דהיינו 20 אלף ש״ח יותר.

עכשיו תיקח אדם הדיוט והוא יגיד לך שהאוקטביה מתומחרת במחיר חזירי, הרי המידות של הרכבים דומים עד זהים לרבות גודל תא המטען. אבל כנס לאוקטביה אחרי שנכנסת לראפיד ותבין מהר מאד שאתה נמצא בעולם אחר לגמרי של איכות. אני משער שגם מתחת לפני העור, האיכות של האוקטביה טובה יותר בכל מיני רכיבים.

אני בשקט הייתי מוכן להוסיף את הפרש המחיר של ה- 20 אלף ש״ח על האוקטביה. במקרה הנוכחי הייתי כמובן מחכה לאוקטביה החדשה ועליה מוכן בשקט להוסיף את תוספת המחיר בהנחה שהאיכות דומה לאוקטביה הנוכחית.

הגולף 1.2 מתומחרת במחיר דומה למתחרותיה בשעה שהייתה אמורה להיות מתומחרת במחיר יקר יותר מבחינת איכויותיה. ושוב אין מתנות חינם הסיבה לכך היא שהיא פחות מאובזרת מהם בכדי להגיע לתמחור זה ועל כן בסה״כ המחיר הוגן.

לגבי הגולף 1.4 היא בסה״כ מאובזרת יפה, חסר בה בעיקר חישוקי סגסוגת. המחיר דומה למשל לשל הפוקוס 2 ליטר המאובזרת.

המחיר לא חזירי אלא בעייתי פשוט משום שהוא גבוה באופן מוחלט ורוב האנשים מעדיפים לרכוש רכב זול יותר ולהתפשר על איכות, אבל זה לא שניתן לרכוש רכב זול יותר ולקבל את אותה האיכות. וכשאני מדבר על איכות אז כאמור הכוונה לא רק לאיכות החומרים הנראית אלה גם לזו הלא נראית, לרבות רכיבים שונים מכניים ברכב שהם איכותיים יותר, לרבות טכנולגיית הנעה מתקדמת יותר (בהנחה שהתגברו על התקלות בגיר ה-dsg) לרבות בידוד רעשים, נוחות, מרחב פנימי, הנדסת אנוש ווכיוצ״ב שבגולף הם המובילים בקטגורייה. כל דבר כזה עולה עוד כסף לתכנן ולייצר.

דרך אגב צ׳מפיון מציעים ממש בחודש זה מבצעים על רכבי פולקסוואגן שכולל טרייד אין במחיר טוב או במחיר מחירון, שזאת גם הנחה בפועל. מלבד זאת צ׳מפיון עורכים כמה פעמים בשנה מבצעים. מי שיש לו סבלנות מחכה ולכן המחיר גם גבוה יותר כדי שיהיה מאיפה לרדת. :)

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אחרי מ"ס רכישות של רכבים חדשים מהחברה הפסקתי לרכוש מהחברה.

ההפסד גדול מידיי,הביטוח יקר מידיי,הסובבים לא מכבדים ולהפך רק שורטים ומחבלים ברכבים יפים בכוונה.

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

הצרכן הישראלי מתנהל בין היתר ע"פ סטיגמות ויודע לשלם את המחיר בהתאם.

אירופאי?? ---> איכותי = עולה לפחות 15-30% מהממוצע כתפיסה ללא קשר למה שאתה מקבל באמת.

פורסם

בר שלום. בהחלט זכותך להחרים, ובניגוד אליך,אני לא חושב שזה לא מזיז להם, הלקוחות הקיימים והפוטנציאלים הם הפרנסה שלהם ולחברה שעיקר הביזנס שלה הוא לקוחות פרטיים כמו צ'מפיון, כל אחד הוא חשוב מבחינתם. נכון שכשמוכרים מעל 30,000 מכוניות בשנה, אחד יותר או פחות מהווה משקל סגולי נמוך ועדין, אני לא חושב שזה משמח אותם.

יחד עם זאת אני חייב לחלוק עליך בכמה דברים, (לא מסתיר וגם לא מתבייש שאני חובב מושבע של ואגיות ויש לי אישית ניסיון רב שנים מוצלח עם המותג). קרוב משפחה קרוב מאוד עזב עכשיו מותג מסוים גדול וטוב אחרי כמה וכמה שנים שבהם החליף מכוניות שלהם כי הוא חשק בדגם מסוים של יצרן אחר כבר הרבה זמן. מדובר ברכב של קרוב ל-600 אלף שקל. הוא נדהם מחוסר האכפתיות של היבואן החדש ובחוסר היחס על גבול הזלזול לו "זכה". "רוצה תקנה, לא רוצה אל תקנה רק אל תבלבל לנו יותר מדי את המוח" זאת רוח המפקד אצל היבואן הזה והתחושה שקיבל וככה זה כשחברה מוכרת אלפי מכוניות לשוק הליסינג - לקוחות פרטיים לא מעניינים אותה. בשבילו 570 אלף זה סכום נכבד והוא ציפה ליחס מעט שונה ומכובד יותר מזה. הוא עדין לא קיבל את הרכב (צפוי במהלך הימים הקרובים) וכבר התחושה שלו רעה ואמר לי, "אם ככה הם מתנהגים למי ששם אצלם חצי מיליון שקל, מעניין איך השירות שלהם כשאני אצטרך שהם ישימו כסף עלי". ואני מדבר על יבואן שזוכה כאן להערצה עיוורת בפורום

אפשר להגיד שמדובר בדלק מוטורס ובב.מ.וו?

• תוכן חדש...