Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו כולם, גם אני הגעתי להיעזר בגדולי המוחות של האוף טופיק. אז ללא הקדמות מיותרות, נתחיל לשפוך את ההתלבטויות שלי:

קודם כל נתחיל קצת בחלק פסיכולוגי. כיום, אני גר עם הוריי בחולון. אין לי ממש שקט בבית, יש לי אחות קטנה והיא עושה הרבה רעש ואין הרבה רגעים שאפשר ללמוד. בנוסף, כל החבורה וכל הבחורות שלי פה ויש הרבה פיתויים. אני מוצא את עצמי הרבה פעמים עם בחורות או בישיבות עם חברים עד השעות הקטנות של הלילה. אני מפחד שזה יהווה עקב אכילס בלימודים.

דבר נוסף שיכול להקשות עליי בזמן הלימודים הוא שלפי מה שהבנתי אין עזרה מהאוניברסיטה. כיתות של 800 ילדים, אין תרגולים ואין יותר מידי שאלות. זה יכול מאוד להקשות עליי, אני מפחד שאני אאבד את עצמי שם ואהיה בפיגור משאר הכיתה.

אני נתחיל עם DAYS OF OUR LIVES: סיימתי את התיכון, שנה לקח לי להשלים בגרויות ולחסוך כסף ללימודים. ממוצע בגרות (בסופו של דבר) 104.5 - מתמ' 4 יח' 100 ואנגלית 5 יח' 91. לאחר השנה הזו, עשיתי שירות לאומי כ14 חודשים וכיום אני עובד ועושה פסיכומטרי פעם נוספת. את הפסיכומטרי הראשון עשיתי במהלך שירותי, קיבלתי 555 כאשר זה התחלק כך: 135 כמותי, 120 אנגלית ו80/79 מילולי (כן, כן.. אני יודע). עשיתי בנוסף גם י"ג במדמ"ח. שטות גדולה אבל אחלה דרך להעביר את הזמן.

תאמינו לי, מהרגע בו סיימתי תיכון עד היום אני חושב על מה אני מעוניין ללמוד ולעסוק בו. אתם לא מבינים אפילו כמה מקצועות עברו לי בראש ! יתרה מכך, כל המקצועות נחקרו לעומק! הנה חלק מהרשימה: כלכלה, מנהל עסקים, משפטים, מדעי המחשב, הנדסת חומרים, הנדסה חקלאית, מהנדס טקסטיל, רוקחות, הנדסת תעשייה וניהול, כלכלה ולוגיסטיקה, תוכנית המצטיינים לאומנות של אונ' ת"א, הוראה של מתמטיקה/מדעי המחשב, ממשל וגאופיזיקה.. תאמינו או לא, לא עשיתי COPY PASTE מעלון של אוניברסיטה אלא כל המקצועות הללו עברו לי בשלב כזה או אחר.

אז אמרתי לעצמי מה אני עושה ? מתחיל להוריד את מה שיהיה לי קשה להצליח בו. אני בן אדם שיותר מתחבר למקצועות הריאלים (אם ציוני הפסיכו' לא הבהירו את זה כראוי), אז החלטתי להוריד קצת דברים עיוניים. גם מאוד קשה לי ללמוד מסה רצינית של דפים. אני לא רואה את עצמי לומד 100 עמודים. זאת בדיוק הסיבה שהשלמתי בגרויות, אני מתייאש מאוד מהר כאשר עומדת בפני המשימה לשנן מספר עצום של עמודים.

"אלרגיה" נוספת עבורי הם הפיזיקה והביולגיה. המקצועות הללו יכולים להיסבל כקורס אחד במהלך התואר, אך לא דבר עיקרי במהלך לימודיי.

לצערי הרב גם הוראה ירד, אף על פי שזה אחד מחלומותיי הגדולים אין מה לעשות ועם חלומות לרוב לא הולכים למכולת. אני מקווה שאוכל להשתלב בתחום הזה אולי בעתיד, החיים מפתיעים מידי פעם.

עכשיו, אחרי שהסתכלתי מה אני יכול בשביל לסיים את התואר, אני מעוניין לראות מה התואר יכול לעשות בשבילי כשאסיים אותו. חשוב לי מאוד להרוויח משכורת מכובדת ברגע שאני מסיים, מפני שאין לי גב כלכלי. הורי לא יכולים לתמוך בי בסכומים עצומים, וגם אני לא דורש את זה מהם, אבל אני לא יודע כמה זמן החיסכון של הלימודים שלי יחזיק. לכן, אני מעוניין שכבר לקראת סוף הלימודים אוכל למצוא עבודה על מנת לא להיכנס לסחרור כלכלי.

בסופו של דבר הגעתי למספר מקצועות: כלכלה, מדעי המחשב, הנדסת תעשייה וניהול והנדסת טקסטיל. בכלכלה והנדסת תעשיית וניהול לא חקרתי אותן עד כדי כך לעומק מפני ששמעתי שהמשכורות במספר שנים הראשונות ממש מזעזעות. לגבי הנדסת טקסטיל, לא מצאתי בוגר המקצוע שיכל לשפוך לי אור על הנושא - אשמח אם אתם תעשו זאת. אותו דבר לגבי הנדסת תעשייה וניהול - שמעתי שתפ"י הוא תחום מאוד חזק וריווחי כיום, דעתכם ?

עכשיו רציתי לדון לגבי מדעי המחשב:

קראתי וקראתי עד שיצא לי הנשמה. הבנתי את כל העניין של מכללות לעומת אונ'. אך כיום עומד בפני מצב כזה:

1. אונ' ת"א -

יתרונות:

* מקום מכובד עם תואר מוכר.

* חוסך עלות מגורים ומזון.

* יעזור במידה וארצה להמשיך במוסד הנ"ל למאסטרס.

* שכר אוניברסיטאי - אפשר לקבל גם מלגה.

חסרונות:

* צריך לשחק אותי בפסיכומטרי הזה או לנסות להתקבל דרך האפיק הריאלי (ציונים גבוהים בכמותי בפסיכו' ובריאלי בתיכון).

* אשאר בבית, עם הצד השני של המטבע.

* אין דגש על התלמיד.

2. הבינתחומי הרצליה -

יתרונות:

* אני אשלם עלות זניחה מפני שאני זכאי למימון מהמדינה דרך תוכנית מיוחדת. גם אזכה לליווי ושיעורי עזר במהלך הקורס.

* נותנים דגש על התלמיד.

* יצירת קשרים.

חסרונות:

* שכ"ד בשמיים וכל ההוצאות הכרוכות בכך.

* מכללה - אפילו שרמתה יותר גבוה משאר הבררה בחוץ, עדיין לא יודע איך מתייחסים אלייה. הבנתי שבכבוד רב אבל לא יודע איך זה.

* המלגה לא מובטחת עדיין ב100%. במצב אי ידיעה !

3. אוניברסיטת בן גוריון -

יתרונות:

* מגורים זולים.

* מקום מכובד (?)

* שכר אוניברסיטאי - אפשר לקבל גם מלגה.

* חיים סטודנטיאליים מהנים.

* תנאי קבלה לא קשים. לפי דעתי אפשריים בהחלט.

חסרונות:

* אין דגש על התלמיד.

* ב"ש.

* אם לא אקבל מעונות, המגורים כבר לא יהיו כ"כ זולים.

-----

אז, חברי הפורום היקרים. קראתם את כל הנתונים, אשמח לעצות. אם יש לכם רעיון אם עדיף לי ללמוד משהו אחר, איפה ולמה עדיף לי ללמוד מדמ"ח - אשמח לעזרה.

תודה רבה לכם!

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

טעות גדולה שהרבה מועמדים ללימודים עושים, זה לפסול מקצוע מוסיים רק על פי "איך שהוא נשמע להם"

הנדסת חשמל לדוגמא, זה תחום כול כך מגוון, ואתה יכול לעבוד איתו בהרבה מאוד תחומים אחרים( יש לי חבר שהוא מהנדס חשמל , והוא עובד בעבודה כרגע שמוגדרת לתעשייה וניהול)

האם בכול התחומים שרשמת, וחלק שפסלת, יצא לך באמת לראות מה עושים עם המקצועות הנ"ל? מה אופי העבודה? ובמידה וכן, האם אתה בטוח שמה שפסלת, באמת לא יתאים לך(מנסיון זה שונה כשחושבים איך משהו יהיה, ואיך הוא באמת קורה בפועל)?

בעניין הלימודים, בתור בוגר מכללה, אני יכול להגיד לך שתמיד תהיה עדיפות לבוגרי אוניברסיטה. אין מה לעשות.

ובקשר לאיפה ללמוד, אתה צריך לעשות לבד חושבים מה משתלם לך, ומה עדיף לך( חיי חברה טובים, קרבה לבית, חסכון בכסף וכו')

אף אחד לא מכיר אותך יותר ממה שאתה מכיר את עצמך.

רק כמה הערות:

*תל אביב ובן גוריון הם אותו דבר מבחינת יוקרה של מקום.

*המגורים בבאר שבע זולים גם בלי מעונות( מחירים של 800-1000 שקל לדירת שותפים ליד האוניברסיטה, זה סטנדרטי לגמרי)

פורסם

לגבי מדמ"ח, אם הכיוון הוא מכללה בסופו של דבר (בגלל היחס לתלמיד והגישה הטובה יותר למרצים ומתרגלים), אז אני יכולה להמליץ על המקום שבו אני למדתי: המכללה האקדמית ת"א-יפו. שכ"ל אוניברסיטאי, רמה גבוהה למדיי, שם טוב מאוד בקרב מעסיקים, וכל יתרונות המכללה שצויינו לפני כן. הוצאתי שם תואר לפני 5 שנים, אני לא מכירה אף אחד במחזור שלי שלא מצא מה לעשות עם עצמו אח"כ, לרוב כבר תוך כדי הלימודים.

אגב, לפני כן למדתי שנה אחת של הנדסת חשמל ואלק' באוני' ת"א, אבל כל הפיזיקה הזו הכריעה אותי (זה המקצוע שהכי התקשיתי בו גם בתיכון, לא יודעת מה עלה בדעתי). ההבדל ביחס לתלמיד בין שני המוסדות הוא עצום, ועבורי היה גם גורם מכריע בהחלטה איפה ללמוד מחשבים (אתה בטח יכול להבין שעם הנתונים שלי יכולתי ללמוד מדמ"ח גם באוניברסיטה).

עריכה ותוספת: אולי יעניין אותך לקרוא לגבי התואר הראשון שהם מציעים בניהול מערכות מידע. זה תחום שמשלב ניהול עם מדעי המחשב, ולי אישית נראה מאוד מעניין. בתקופה שאני למדתי הוא לא היה קיים, הוא חדש יחסית.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

לגבי מדמ"ח - מדובר במקצוע שוחק. ראיתי הרבה אנשים שנכנסים אליו בגלל הכסף ותוך שנים מועטות מוצאים את עצמם מחוץ לתחום הזה.

לגבי איפה ללמוד - אני בוגר של הבינתחומי, ולא הייתה לי מעולם בעיה להתקבל לעבודה או להגיע לראיון.

יותר מכך, התקבלתי גם לתואר שני באוניברסיטת תל-אביב בלי בעיה מיוחדת. זה בעיקר תלוי בציונים שלך.

בתור מראיין כיום, אני לא פוסל מועמד על סמך מקום הלימודים שלו, אני פוסל על סמך ראיון טלפוני זריז, ואח"כ ראיונות עמוקים יותר.

ורכבת מחולון להרצליה כבר קיימת, ויש שאטל מתחנת הרכבת לבינתחומי בחינם.

ואם תתקבל לבינתחומי, תהיה בטוח שתוכל להגיע איתם להסדר לגבי שכ"ל שם.

לגבי בן-גוריון, עד היום המועמדים שהגיעו אלי משם לא היו בעלי איכות מיוחדת. בעצם נתקלתי גם במועמדים גרועים שסיימו את הטכניון.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

עשה לעצמך טובה ואל תחליט על סמך מה שנדמה לך או מה שאמרו לך.

תפנה לך כמה ימים ותלך תציץ במוסדות. עכשיו התחיל סמסטר, אז תוכל יותר ״להתערבב״ עם סטודנטים ולראות מה באמת מתאים לך (אל תלך רק לבניין של מדעי המחשב, כנס לעוד מקומות). אם בנוסף אתה יכול להמתין לימים הפתוחים אז בכלל סבבה. רק תזכור שלימודי תואר זה נאחס לא קטן. יש מקצועות משעממים, יש מקצועות מגעילים ויש כאלה משעממים ומגעילים. יש תארים בהם אתה נחנק עם קורסי חובה ומבוא בשנה הראשונה, אולי קצת יותר. בד״כ אלו קורסים מהסוג השלישי, אז רצוי שהתואר יהיה במה שאתה באמת רוצה, אחרת קשה מאוד לשרוד

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אז ככה כמה דברים להבהיר:

הייתי בימים הפתוחים של האוניברסיטאות המדוברות. גם של בר אילן. כל המוסדות נראו לי מעניינים, אין לי העדפה מסויימת.

אני מכיר את תחום התכנות, בכל מקרה עשיתי י"ג ובתיכון בחרתי בו. אין שום סיבה שאני לא אתחבר למקצוע. דווקא ממש נהנתי ללמוד אותו, הייתי מוצא את עצמי מעמיק בחומר מספר רב של פעמים. נכון, הכסף והתנאים הם קלף מנצח אבל זה לא משהו שנפל עליי משום מקום.

פה רציני שתיכנסו בכמה דברים: (ככה יהיה גם יותר קל לענות)

1. האם באמת יש הבדל בין הבינתחומי לאוניברסיטאות ?

2. איפה הייתם ממליצים לי ללמוד לפי הנתונים הקיימים (בהתחשב בפרמטרים שהצגתי)

3. האם תחום התפ"י חם היום כפי שמציגים אותו ?

תודה.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
  • תוכן חדש...