Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4870 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תלוי..

בתחומים כאלה כמו של בלמים - אין סיבה להעדיף מוסך של היבואן. מדובר ב'ברזלים' ולא דרוש איזה ידע

או מומחיות מיוחדת. כל מוסך חצר עושה את זה בעיניים עצומות.

בדברים יותר מסובכים שמערבים בעיות חשמל, ניהול מנוע וכו' - למוסך מורשה יבואן לרוב יש כלים וידע שאין לאחרים.

טיפולים שוטפים שמתועדים במוסך מורשה מהווים יתרון בזמן מכירה של הרכב, למרות שכל מוסך יכול לעשות את זה גם.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כן, זה גם 'ברזלים', לא משהו מסובך מדי. מי אמר לך שצריך להחליף בולמים ולמה ?

יש נזילות או תופעות אחרות ? אחרי 110K בנסיעה נורמלית לא אמורים ללכת בולמים. ואם כן - אז למה כל ה-4 ?

אולי רק קדמיים או רק אחוריים ?

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

לא ברור למה העבודה על צד שמאל עולה יותר מצד ימין ..

בכל מקרה כמו שאמרתי אם היית עושה את זה בסתם מוסך - היית יוצא עם חשבון של 600-700 ש"ח במקרה הרע.

במקרה הטוב - לא היית צריך להחליף רפידות וגומר ב-300 גג.

ומה עם הרעידות ? הכל בסדר ?

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

לא קבענו שום דבר. אני המלצתי לו ללכת למוסך אחר ולקבל עוד חוות דעת. וזה על בסיס הנתונים שהוא מסר,

רפידות לא אמורות להשחק תוך 10K בנהיגה נורמלית. וזה שחרטו צלחות לא מחייב אוטומטית החלפת רפידות,

אבל זה מה שהמוסכים עושים בד"כ, כי מה אכפת להם ?

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

על זה בדיוק אני מדבר כי על סמך מה אתה קובע כי זה מה שמוסכים עושים ומה אפכת להם ולא ראית בכלל את הבלמים או שמעת את הסבר של המוסך

הערכה שלי וזה רק הערכה לתת לך מושג לגבי סיבה טובה לקביעה מקצועית כזו

הבלמים עברו התחחמות ואז באמת יש לחרוט צלחות ולהחליף דיסקיות

פורסם

אני קובע את זה על סמך ניסיון אישי. קרה לי אותו דבר, אחרי נסיעה אגרסיבית הבלמים התחממו והצלחות התעוותו.

הרפידות היו די חדשות, ודי יקרות. הייתי מודע לזה שנהוג להחליף רפידות כשמחליפים צלחות, וזו גם הייתה המלצת המוסך.

ובכל זאת - החלטתי להמר ולנסות לחסוך את עלות הרפידות (300 ש"ח), וביקשתי שיחליפו רק את הצלחות.

אמרתי לעצמי שאם הרעידות ימשיכו אז נחליף גם רפידות וזה יעלה לי עוד 100 ש"ח על העבודה הנוספת, או שאני ארוויח

את ה-300 ש"ח ואת הידע לעתיד.

אז אכן אחרי החלפת צלחות בלבד הכל היה בסדר ולא היה צורך בפעולה נוספת, ההימור השתלם.

ולא אמרתי שזה בהכרח המצב אצלו - אבל כן שווה לבקש חוות דעת נוספת במוסך אחר, וגם לשלם פחות על העבודה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

מוסך מקצועי ומכובד לא יכול להמר ככה על ברקסים ואם יהיה לך תקלה זה יהיה על הראש של מנהל המקצועי של המוסך והבעלים

דיסקיות שהתחממו חובה להחליף כי החומר החיכוך משנה את תכונתויו ויהיה יעיל פחות בבלימה ואולי גם עלול להתנתק מהברזל

בתור חובב תעשה מה שאתה רוצה ועל אחריותך למרות שאסור לך לפי חוק

פורסם

מוזר קצת מה שאתה אומר. אם ככה אז בכל פעם שמתחממים לי הבלמים למצב שעולה עשן אני אמור לרוץ למוסך

להחליף דיסקיות גם אם אחרי התקררות הכל תקין ?

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

כן בלמים רגילים ולא ספורטיבייים שמעילים עשן זה אומר התחממות מעבר לטמפ המתוכננת שלהם ונזק די ודאי נגרם להם

• תוכן חדש...