Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

חברות ליסינג מציעות כיום מזדה 6 עם 0 ק״מ, רשומה כליסינג, ב 130000 שקל.

מצאתי אינסיניה 2011 יד ראשונה ב 133000.

ברור לי שהאינסיניה ברמה גבוהה יותר מהמאזדה, בשני המקרים אני לא משוכנע לגבי המחירים, בראיה שבעוד שלוש שנים ארצה לחדש רכב.

אשמח לסיוע

פורסם

לא מכיר את המאזדה אבל לאבא שלי יש את האינסיניה והרכב הזה הוא חוויה בכל פרמטר. האינסיניה שראית זה הדגם עם המושבים מעור ומערכת סטריאו עם מסך מגע?

פורסם

לא ראיתי את האינסיניה, מטעמי מרחק בינתיים רק שוחחנו בטלפון.

אני פשוט לא משוכמע שמכוניות אלה- יד שניה- נמכרות במחיר מחירון.

פורסם

שלום Sramy,

מבחינת מחירים - שתי המכוניות לא יהיו סחירות בעתיד הנראה לעין, לאור העדפה ברורה של השוק לג'יפונים (מאזדה CX5, יונדאי IX35 וכו'..) - ובצדק. אנשים מעדיפים אוטו גבוה, על פני אוטו ארוך (בעיות חנייה למיניהן) - כנראה שאין כל כך הרבה אנשים שנוסעים באופן קבוע עם 5 נוסעים מבוגרים.. בכל זאת, למאזדה יש מוניטין טוב יותר משל אופל, כך שהמאזדה תאבד פחות ערך. שוב - עדיין מדובר ב"מניה" לא כל כך סולידית, לא משנה באיזה רכב תבחר מהקבוצה הזאת. מצד שני, בגלל שהן לא משיגות את מה שכתוב במחירון - הן נותנות תמורה טובה מאוד למחיר - יותר, גודל, יותר כוח, יותר אבזור. 130,000 שקל? זה מחיר של I30 או פוקוס חדשות. זה בהחלט יוצר כאן תמונה מאוד מעניינת.

לגבי הרכבים עצמם. לא ציינת מהו השנתון של המאזדה (2011? 2012? אולי הדגם החדש של 2013?). לא שיש איזשהו הבדל בטווח הזה של השנים, אבל אין ספק שלגיל הרכב ישנה חשיבות (לקחת רכב צעיר ככל האפשר).

לאינסגניה מנוע חזק. מאוד חזק. 2.0 ליטר טורבו, 220 כ"ס, תיבת 6 הילוכים אוטומטית - אין לה בעיה של כוח. היא גם ייחודית יותר בנוף המוטורי (ביחס למאזדה, כן?) והיא נוחה בסך הכל. יחד עם זאת, היא תהיה מרווחת פחות מהמאזדה (בהתייחס למאזדה 6 של עד 2012), בעיקר עקב גג שמקשה על כניסה ויציאה נוחות, ומשפיע על מרווח הראש מבפנים.

מול האופל, המאזדה חלשה משמעותית, אך מרגישה זריזה לכשעצמה (בעיקר עקב תיבה שמגיבה מהר יותר), ולא פחות חשוב בימים אלו - הרבה הרבה יותר חסכונית בדלק, גם ביחס למתחרות אחרות - ובמיוחד אל מול האינסגניה.

לסיכום, לא תטעה באף אחת מהבחירות. מדובר בעניין של סדר עדיפויות - הכוח והנוכחות של האופל, אל מול היעילות והחיסכון של המאזדה. בכל מקרה, אין מה להסתכל על שמירת הערך - זו לא קטגוריה ששומרת ערך (כאמור - יש העדפה לג'יפונים), ובכלל - לאור הפופולאריות של הרכבים האלו בליסינג (והנוכחות הגבוהה של עסקאות הליסינג בכלל, בעת קניית רכב), גורמים למצב שבו ירידת הערך כיום מואצת בכל סוגי הרכבים, למעט מכוניות מיני. מה גם, שבחודש יוני יתחילו חברות הליסינג למכור רכבים חדשים לגמרי - ובכלל יהיה שמח במשרדי לוי יצחק. כך שנותרנו עם ה"ברירה" לבחור רכב לפי הצרכים, וכמובן - ההעדפה האישית.

פורסם

לגבי המאזדה- מדובר בדגם היוצא, לטענתם 2013, סביר להניח ש 2012 מתאים כאן יותר.

תודה על ההתיחסות המפורטת, אני אבדוק גם את הג׳יפונים, במקביל.

• תוכן חדש...