Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כתבתי זאת בעבר ואכתוב זאת שוב - כל מבחני הדרך לרכבי דלק מוטורס (מאזדה ופורד) בעיתונות הרכב המסורתית מלאים בתשבוחות שאין להם קשר הכרחי עם המציאות. איכשהו בעיתונות הישראלית הרכבים של דלק תמיד הכי טובים, תמיד הכי משתלמים ותמיד זוכים במבחנים השוואתיים.

לא שאני רומז חלילה שמישהו כאן משוחד. אני בכלל לא רומז על סיבה. אני מציין עובדה. מה, באמת יכול להיות שהם מוכרים רק רכבים מצויינים? צירוף מקרים או לא? תחליטו אתם.

פורד פיאסטה ידנית - YNET - "למרות גילה המתקדם (מחליפה צפויה תוך שנתיים-שלוש), מדובר במכונית שמתמקמת היישר בצמרת הקטגוריה".

פורד S מקס - YNET - "מדובר במוביל נוסעים משובח. למרות ההצהרות הספורטיביות, זהו בעיקר מיניוואן מרווח, נוח מאוד ובטוח.".

פורד פוקוס סטיישן - YNET - "נדיר למצוא מכונית שכמעט ואין לה מגרעות, בכל טווח מחיר", אני דווקא מכיר כמה, כמו גיר רובוטי לא מוצלח וחובט או ביצועים עצלים בגרסת ה-1.6 ליטר.

יונדאי ix35 מול מאזדה cx5 - - "מציע ה-CX-5 חבילה טובה יותר ולמרות שהוא לא מושלם, הוא מנצח את שני מתחריו העיקריים בנקודות."

מאזדה 6 החדשה - אוטו - "הרי שבסופו של דבר ה-6 מתגלה כמכונית טובה ומאוד תחרותית."

פורד גלקאסי אקובוסט - אוטו - כאן יש לנו חידוש, מסתבר שיש רכב פורד אחר שהוא טוב יותר - "למרות גילו, הגלאקסי עדיין מציע חבילה טובה – הוא נעים, מרווח, מודולארי ויסיע שבעה נוסעים בשמחה. אבל עיקר הבעיה שלו היא מבית, בדמות ה-S-מקס."

מאזדה 6 החדשה - וואלה - "שלפני שסוגרים עסקה, כדאי להכניס גם את ה-6 החדשה למערכת השיקולים, שכן התחרות כאן גדולה מאוד ומול המתחרות, יש לה המון מה להציע"

יונדאי i30 מול פורד פוקוס סטיישן - וואלה - רוצים להמר מי תנצח? "המשפחתית סטיישן שמסיימת כשלזכותה מרב הנקודות היא הפורד פוקוס."

קיה ספורטאז' מול סובארו XV מול מאזדה CX5 - וואלה - רוצים להמר מי ינצח או שכבר הבנתם את הקונץ-פטנט? "את המקום הראשון, ה-CX5 לוקח ולא רק בנקודות"

מאזדה 6 החדשה - כלכליסט - "יתרונות אלה עשויים ליצור מצב שבו ה־6 תעשה בדיוק את מה שעשתה סבתה ה־626: תחזיר את הפלפל לשוק מכוניות המנהלים."

יונדאי ix35 מול מאזדה CX5 - כלכליסט - "אנחנו מעדיפים את CX5 - זאב בעור מאזדה".

מה אגיד ומה אומר - מדובר ביבואן שמביא ארצה רק את המיטב שבתוצרת! כל המכוניות שלו הן לא פחות ממצוינות, אם לא הטובות ביותר שיוצרו אי פעם בכל קטגוריה בהן הופיעו.

פורצה יובה!

פורסם

כמה דברים:

בקשר למחיר הרכב ובמיוחד ברכבי ספורט, המחיר הרישמי הוא רק לשם מיקוח, לא רוצים לתת הנחה אל תקנו!.

ובאמת מי שמשלם את המחיר הרישמי של היבואן על רכבי ספורט שלא יתבכיין אחר כך.

עוד דוגמאות מחירים gt86 נמכרת היום ב190-200 גם הbrz תשוחרר עם הנחה יפה מאוד, על הקורסה opc חבר קיבל הצעה של 135 ( מחירון 150) ועוד לא הזכרתי אלפות שנמכרות הרבה מתחת ועוד הרבה דגמים. כך שהמחיר הרישמי נועד אולי להחזיק קצת את המחירון למעלה, אך הוא ממש לא משקף את המחיר האמיתי של העיסקה, ויבואו/קונה שלא מפנים את זה משלם בסוף והרבה.

בקשר לכתבות רכב , אישית לא מתיחס יותר מדי ותמיד רוכש רכב רק לאחר נסיעת מבחן ממצה, אין נסיעות מבחן? לא קונה!

רק אני יכול לדעת איך הרכב מתנהג באמת, ואם הוא מתאים לצרכיי, עם כל הכבוד לכתבי רכב שבראשם עוד שיקולים.

אני בטוח שאת הst אפשר להוציא פחות מהמחיר הרישמי הרבה פחות, אין נסיעות? תשאיר פלאפון עוד יחזרו אליך עם הצעה מפתה :-)

פורסם

אני מאוד אוהב את הביקורות של רועי צוקרמן, אבל אני גם לא מסכים עם כך שהתמחור הזה הגיוני. מצד שני, באופן כללי, שום תמחור של שום רכב בארץ לא הגיוני, אז תלוי איך מסתכלים על זה. הרי כמעט כל רכב שקונים בארץ מתומחר בצורה מוגזמת ללא שום הצדקה, אז בעצם אי אפשר להגיד על שום רכב שהוא מתומחר בצורה הוגנת. בנוסף, גם אם נתייחס לתמחורים של המתחרות בארץ כהשוואה, הפוקוס עדיין יקרה מכולן (מגאן RS, גולף GTI), ולכן התמחור שלה אינו הגיוני בכלל. האם הוא מוצדק? לא יודע, לא נהגתי, אבל לפי מה שרועי צוקרמן אומר, באם התמחור הגיוני, אז כנראה שהפוקוס יותר טובה מהמגאן RS ומהגולף GTI.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לפותח השרשור. אותו גיל אגמון מנכ"ל קבוצת דלק רכב, הוא גם האיש אשר אחראי על הירידות מחירים של כל מכוניות במוו ומיני והוא האיש שגרם למאזדה להיות הרכב הנמכר ביותר בישראל להרבה שנים והאיש שהציב מדיניות שאין מתנות חינם לעבריינים שרוצים במוו.

תפסיכו להכפיש אנשים.

הפורד ST מתומחרת ליד המגאןRS שדומה לה וליד השירוקו 2.0TSI שנחותה ממנה בכל דבר.

נכון שהמחיר לא זול, אבל הוא הגון ביחס למחירים של מתחרותיה הישירות וביחס למיסוי בארץ.

פורסם

רק לי נראה תמוה שהיא עולה מעל 30K ש"ח יותר מהמונדאו 240HP?!

זהו מצב דיי מעוות ומנוגד למצב באירופה.

דיי מצחיק, זה דיי שווה ערך לכך שפולו GTI תעלה יותר מגולף GTI, או שגולף GTI תהיה יקרה יותר מפסאט 2.0TFSI הייליין.

לדעתי התמחור הנ"ל עושה את הרכב מיותר.

אם רוצים רכב משפחתי חם אז כבר עדיף ללכת על המונדאו 240HP (או יותר טוב, המונדאו "הפשוטה" עם שינוי תוכנה. יוצא 80K ש"ח פחות, אשר משאירים הרבה כסף "לבזבוזים"), אם לא צריכים רכב גדול אז עדיף ללכת על אחת מהמיניס החמות כמו קורסה OPC או פולו GTI אשר עולות הרבה הרבה פחות.

פורסם

למרות שזה מפתה ההשוואה בין תמחור בניכר לתמחור כאן בלתי אפשרית מכמה סיבות שמשתלבות לאחת. מבנה השוק שלנו מושתת על יבואן אחד, שמוכר בכמויות קטנות מאוד יחסית ובמחירים גבוהים מאוד בגלל המסוי ונמצא בבידוד גיאוגרפי. המבנה הזה מאפשר ליצרנים לתת ליבואנים, בדרך כלל עקב התחייבות לכמות מסוימת במפרט ידוע, מחירים נמוכים משמעותיות מלשווקים אחרים שמאפשרים מכירה במחיר סביר מחד אבל שלא מאפשרים זליגה של סחורה "זולה" לשווקים אחרים בגלל הבידוד הגיאוגרפי. זה מיצר את המצב בו אין בארץ מבחר אמיתי ממגוון התוספות שיש ליצרנים אלא רק "חבילות" ידועות מראש. כל מי שניסה להזמין רכב במפרט מיוחד מגלה שאצל רוב היבואנים העלות גבוהה משמעותית מתוספת העלות הריאלית של התוספות עצמן. מכונית כמו פוקוס ST, או כל רכב מיוחד אחר, לא נמכר תחת אותם דילים ולכן אין עליו את ההנחות המפליגות שהם מקבלים על מונדאו למשל. כפועל יוצא אנחנו רואים את העוות במחירים יחסית לשווקים אחרים.

הדבר הזה נכון לא רק למכוניות אלא לתחומים נוספים בהם יש יבוא סידרתי לארץ וקיים גם בשווקים מבודדים וממוסים אחרים.

דוגמא הפוכה ניתן לראות במדינות בהם המסוי גבוה אך הן אינן מבודדות כדוגמת דנמרק בה המסוי על רכב גבוה בערך כמו בישראל אבל המחירים בה גבוהים באופן משמעותי מכאן בגלל שלהם אין את היתרון של שוק מבודד והם לא מקבלים הנחות מהיצרנים.

פורסם
שמעת פעם על העברת משקל, דביבון עצבני ומתלהם? אתה מודע לקשר שבין אורך בסיס הגלגלים ליציבות הכיוונית של הרכב? אתה יודע מדוע בלימת הגלגלים האחוריים חלשה יותר מבלימת הגלגלים הקדמיים? אתה יודע מה הקשר בין תצורת המנוע/הנעה להתנהגות הרכב בעת בלימה חזקה?

נכון, אבל כבר בקליאו ספורט שלי מ-2001 ה-EBD סדרה את העניין, אז אני מניח שאין היום ספורטיבית מודרנית שתרגיש לא יציבה תחת בלימה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מה כול כך מתפלאים?

הרי זה ידוע שלחלק גדול מהכתבים(לא יודע אם לנוכחי) יש "מקורבים" או "אנשים עם השפעה" שיודעים לתפעל אותם טוב.

אני לא אשכח איך בזמנו ה-MG הסינית הראשונה הגיע ללובינסקי ונמכרה פה במחיר שערורייתי ביותר(נתח רווח שגורם ל-"דלק" להרגיש כמו רובין הוד), ובביקורת לא דיברו אפילו שניה על המחיר.

אז למה שבמקרה הזה, זה גם לא יהיה ככה?

המקרים האלה ממשכים להדגיש לי שצריך לקחת את עיתונות הרכב הישראלית, בערבון מוגבל ביותר.

פורסם
כתבתי זאת בעבר ואכתוב זאת שוב - כל מבחני הדרך לרכבי דלק מוטורס (מאזדה ופורד) בעיתונות הרכב המסורתית מלאים בתשבוחות שאין להם קשר הכרחי עם המציאות. איכשהו בעיתונות הישראלית הרכבים של דלק תמיד הכי טובים, תמיד הכי משתלמים ותמיד זוכים במבחנים השוואתיים.

לא שאני רומז חלילה שמישהו כאן משוחד. אני בכלל לא רומז על סיבה. אני מציין עובדה. מה, באמת יכול להיות שהם מוכרים רק רכבים מצויינים? צירוף מקרים או לא? תחליטו אתם.

מחזק! גם אני שמתי לב לתופעה הזאת בידיעות אחרונות ואף פרסמתי את דעתי בנושא אחר:

רק לי נראה מוזר שכל יונדאי שנסקרת ב-YNET יוצאת גרועה וכל מאזדה מקבלת ציוני שבח למרות שלפי כתבות שונות בעולם נראה דווקא שיונדאי מקבלת הרבה כבוד אפילו בספורט המוטורי (ראו ערך ג'נסיס קופה).
פורסם

רועי צוקרמן הוא מוותיקי הפורום אולי אפילו אחד ממייסדיו, יש לו יוזר אבל כמעט שנתיים הוא לא פעיל .

אני זוכר שהוא היה פעיל כמעט בכל פורום רכב שהיה קיים בארץ, במיוחד אני זוכר שהוא היה "עוזר" לרוני אהרונוביץ בפורום

נטקאר ויש אפילו תחקיר שהוא קיבל קרדיט עליו.

יש לי תחושה שהיום הוא הולך בניגוד גמור לדרך שהוא ניסה ללכת בה לפני כ 10 שנים .

פורסם
נכון, אבל כבר בקליאו ספורט שלי מ-2001 ה-EBD סדרה את העניין, אז אני מניח שאין היום ספורטיבית מודרנית שתרגיש לא יציבה תחת בלימה.

א.הדביבון לא התייחס לספורטיביות אלא למכוניות מודרניות ככלל.

ב.נסה אבארת' 500.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

באמת שאני לא מבין מה אתם רוצים ממנו. הנה ציטוט של ההתייחסות שלו למחיר המכונית:

"עם תג-מחיר מקביל למתחרות הישירות ויותר אבזור מכולן, מדובר בסך הכל בתמורה טובה, אך חשוב להדגיש: זהו אינו מחיר נמוך, והציון המתקבל כאן הוא יחסי למתחרות הישירות בלבד."

סיכום מסקנות:

- מחיר, לוחמת הגה

הוא לא אמר שהמחיר נמוך, והוא כתב שהציון שהוא נתן למחיר הוא רק על סמך המחיר של המתחרות של הפוקוס.

כלומר ביחס להיצע כאן, ולתמורה המחיר מקביל למתחרת ומקבלים יותר(יותר אבזור ויותר שימשיות). בכול זאת הוא מוסיף שהמחיר אינו נמוך.

בחסרונות הוא מציין את המחיר.

אני לא מבין מה הבעיה? שהוא לא רשם שעל בסיס המחירים בבריטניה היא צריכה לעלות 180K? זה לא מתפקידו לערוך השוואות כאלו, והשוואות כאלו הם גם לא מדוייקות.

אף אחד כאן לא יודע איזה מחיר דלק מקבלת על מונדאו ואיזה על פוקוס ST.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
למרות שזה מפתה ההשוואה בין תמחור בניכר לתמחור כאן בלתי אפשרית

לא ציטטתי כמובן את כל ההודעה, אבל אני חושב שאתה מוותר ליבואנים, ובענק.

כל רכב (!) שתרצה לרכוש של פורד/מזדה, אלבר יציעו לך בהנחה של לפחות 10K. מה שאומר שהם מקבלים אותו בלפחות 20K הנחה. מודה, לא ניסיתי ST, אבל אם אני ארכוש לבסוף פורד 2.0, זה יהיה דרכם. אז התיאוריה שלך נכונה "בתיאוריה", אבל העיוות הכי גדול כאן זה היות כל יבואן מונופול מפלה בשוק שלו, עם מחירים מיוחדים לחברות הליסינג ומחירים מופלצים לשימור מחירון הליסינג, לכל האחרים.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

יחסית למתחרות הישירות, היא יקרה. זה הכל.

מה שכן, ההשוואה שלי מתחילת השרשור עוד מקלה עם דלק שכן על הפוקוס הרגילה והמונדיאו יש הנחות עתק לליסינג. אחרי ההנחות האלו, ובהנתן מחיר ריאלי מלכתחילה, כמה הייתה עולה ST? אולי 160K? מי יודע. זה מאוד, מאוד רחוק מ225K ומאוד מאוד מקומם שמכונית שבחו"ל מנצחת בנוקאאוט את היריבות שלה מבחינת value for money מתומחרת בארץ במחיר פרימיום.

אל תטעו, היא מתומחרת כך רק כי בדלק ראו את ההיצע בשוק והחליטו לשים כמה אלפי שקלים מעל בשביל להתבלט. אין פה שום קשר למחיר הריאלי שלה, ושום נסיון למכור אותה במספרים גדולים. בדלק לא רואים במכונית הזו כאלטרנטיבה מהירה ומגניבה למונדיאו, למשל, אלא כמתחרה לשירוקו 2.0T שאבות עשירים קונים לבניהם. כמובן שזה לא יעבוד כי איזה ילד עשיר רוצה פוקוס?

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תוכן חדש...