Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

B4/Mazda 6/ Honda Accord

MaveRick1
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למה לא לקחת בחשבון עוד רכבים כמו

טויוטה אוונסיס

ניסאן פרימרה

אוונסיס עם מנוע וגיר עצבניים , נוחה ואיכותית מאוד.

ניסאן פרימרה עם גיר רציף מנוע ונוחות .

אלה על קצה המזלג ואפשר להרחיב בעניין

הפרימרה מיוחדת מדי לרוב האנשים. האוונסיס יקרה יותר מרוב המכוניות הללו בכמה עשרות אלפים. המנוע והגיר שלה גם בכלל לא עצבניים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
לא התכוונתי עצבניים כלומר 692 כ"ס אלא בנויים מעולה ועובדים מעולה ועם זה קשה להתווכח .

לא יותר טוב משל רובן המוחלט של המתחרות בקבוצה. זו בהחלט לא סיבה מיוחדת להעדיף אותה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

צודק.

למעשה, אף אחת מהקבוצה לא מעניקה ביצועים כ"כ ספורטיביים.גם האקורד לא מצליחה לצבור פער גדול בינה לבין המתחרות שלה.

אם אתה רוצה ביצועים בקו ישר, שווה לשקול את האימפלה 3.8(8.5 שניות למאה) או את המאליבו החדשה, שתצוייד במנוע 3.5 ליטר(8 שניות למאה).

פורסם
צודק.

למעשה, אף אחת מהקבוצה לא מעניקה ביצועים כ"כ ספורטיביים.גם האקורד לא מצליחה לצבור פער גדול בינה לבין המתחרות שלה.

אם אתה רוצה ביצועים בקו ישר, שווה לשקול את האימפלה 3.8(8.5 שניות למאה) או את המאליבו החדשה, שתצוייד במנוע 3.5 ליטר(8 שניות למאה).

עדיף להצטייד בגירסה היותר חזקה של ה B4 עם מנוע 3 ליטר 245 כ"ס (0-100 ב 8.2 שניות) או באקורד 2.4 ליטר עם 190 כ"ס (0-100 ב 9 שניות).

האימפלה מציעה מומנט והספק עלובים עבור מנוע 3.8 ליטר (201 כ"ס ו-31.1 קג"מ) כמו גם המאליבו (שיחסית חל שיפור בו) עם מנוע 3.5 ליטר (203 כ"ס ו 30.4 קג"מ).

רק לצורך השוואה, הסובארו 3 ליטר מספקת 245 כ"ס עם 30.3 קג"מ - יש תזמון שסתומים משתנה.

המנוע של המאליבו (3.5 ליטר - החדש) "טוב" רק בתחום המומנט (30.4 קג"מ ב 3200 סל"ד) לעומת הסובארו שמניבה מומנט כמעט זהה ב 4200 סל"ד ביחס למנוע ה 3.8 של האימפלה, שמציג נתונים יותר עלובים: 31.1 קג"מ ב 4000 סל"ד !

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כמובן שעדיף להצטייד בגרסאות החזקות של הB4 והאקורד, אבל מחיריהן של אלו מגרדים כבר את ה-רבע מיליון ש"ח.

ולכן, לדעתי המכוניות האמריקאיות הופכות להיות למאוד אטרקטיביות, ובמיוחד המאליבו החדשה, שמחירה מגרד את ה160 אלף ש"ח בלבד, אבל היא מאובזרת מאוד, מרווחת, בעלת מנוע גדול וטוב, שבניגוד לרב המנועים הגדולים הוא די חסכן(דומה ל2.2 ליטר של אופל-כבר אמרתי?),והדבר המפתיע ביותר הוא שמארה"ב מדווחים שהתנהגות הכביש היא טובה משל הסאאב 9-3 ומשל האופל וקטרה, אשר עליהן המאליבו מבוססת, ודי מעל הממוצע האירופאי. עד שננהג עליה-נקווה באמת שהאמריקאים צודקים.

ובקשר למומנט- אז נכון, אתה צודק, הוא עלוב ביחס לנפח הגדול, אבל זה מה שהאמריקאים אוהבים.

כאשר מכווננים את המנוע להספק גבוה ככל האפשר אז רצועת הכוח של המנוע קטנה, ולדעתי עדיף מנוע עם הספק טיפה יותר נמוך ויותר קג"מ בסל"ד נמוך(לדוגמא: המאליבו החדשה) מאשר מנוע עם הרבה יותר סוסים שמתעורר לחיים רק מעל 5000 סל"ד(מנוע ה-2.4 ליטר של הונדה).

פורסם

כמובן שעדיף להצטייד בגרסאות החזקות של הB4 והאקורד, אבל מחיריהן של אלו מגרדים כבר את ה-רבע מיליון ש"ח.

ולכן, לדעתי המכוניות האמריקאיות הופכות להיות למאוד אטרקטיביות, ובמיוחד המאליבו החדשה, שמחירה מגרד את ה160 אלף ש"ח בלבד, אבל היא מאובזרת מאוד, מרווחת, בעלת מנוע גדול וטוב, שבניגוד לרב המנועים הגדולים הוא די חסכן(דומה ל2.2 ליטר של אופל-כבר אמרתי?),

חסכן ?

מנוע ה 3.8 של האימפלה, לפחות לפי הנתונים מאתר NETCAR עליו אני מבסס את דעתי בעניין, אולי חסכן ביחס למנועי 3.8 אחרים - אבל ביחס למנועי ה 2.4/3 ליטר של היפאניות, שבסופו של עניין מניבים הספקים, תאוצות ותצרוכת דלק עדיפה, בשורה התחתונה - במבחן המציאות מול כמה דלק אני שם ביחס לטכנולוגיה ולעוצמה שאני מקבל - הוא אינו חסכן בעליל.

אני בספק אם מנוע ה 3.5 יפגין חסכנות יתר ביחס ל 3.8 המיושן - אבל עדיין האקורד והסובארו יוצאות הרבה יותר חסכוניות... לכן, בעניין הזה, אני לא מסכים איתך.

והדבר המפתיע ביותר הוא שמארה"ב מדווחים שהתנהגות הכביש היא טובה משל הסאאב 9-3 ומשל האופל וקטרה, אשר עליהן המאליבו מבוססת, ודי מעל הממוצע האירופאי. עד שננהג עליה-נקווה באמת שהאמריקאים צודקים.
באמת נקווה. אני לא הייתי תולה יותר מידי תקוות באמריקאים שבמשך עשרות שנים לא ידעו להעריך התנהגות כביש טובה. קח את דבריהם בערבון מוגבל מאוד.

ובקשר למומנט- אז נכון, אתה צודק, הוא עלוב ביחס לנפח הגדול, אבל זה מה שהאמריקאים אוהבים.
למנוע שהספקו נמוך, ראוי שיהיה מומנט ראוי ובסלד נמוך. כאן זה לא ממש כך... אומנם הוא מושג בסלד נמוך, אבל מבחינת קג"מ אין יתרון ביחס למנועים אחרים.

כאשר מכווננים את המנוע להספק גבוה ככל האפשר אז רצועת הכוח של המנוע קטנה, ולדעתי עדיף מנוע עם הספק טיפה יותר נמוך ויותר קג"מ בסל"ד נמוך(לדוגמא: המאליבו החדשה) מאשר מנוע עם הרבה יותר סוסים שמתעורר לחיים רק מעל 5000 סל"ד(מנוע ה-2.4 ליטר של הונדה)

אין ספק. גם אני מעדיף מנוע כזה לנסיעות יום יומית - ואני נוהג ומשתמש באחד כזה :smile:

אך לא די בכך כי שכחת פרט מאוד חשוב:

למרות רצועת הכח הצרה לכעורה של האקורד והסובארו, לדגמים החזקים יש תיבה עם 5 יחסי העברה במקום 4 - וזה בא לידי ביטוי בהאצות יותר טובות ותצרוכת דלק יותר טובה.

בנוגע למחירים:

האימפלה 3.8 עולה 197,000 שח (!!!!) לעומת האקורד 2.4 TYPE-S שעולה 216,000 ש"ח או האקורד 2.0 הרגילה שעולה 160,000 ש"ח / המפוארת 172,000 ש"ח.

ה B4, שהיא האיטית בחבורה, עולה 158,000 ש"ח בגרסת ה 2 ליטר (רמת גימור אחת בלבד, כל החישמולים עם ABS ו-4 כריות אויר) ו 265,000 ש"ח ברמת הגימור הגבוהה (האמת, אם הייתי מחפש אוטו כזה ייתכן והייתי קונה את ה OUTBACK עם מנוע 2.5 ל' ב 225,000 שח ולא בטוח שהייתי הולך על הסדאן - הכל תלוי עד כמה התקציב נזיל).

המחיר של האמריקאיות אולי לעיתים אטרקטיבי, אבל אני לא הייתי קונה רכב כזה מכמה סיבות - בינהן אמינות וסחירות (שבכל מה שקשור לסחירות - היא על הקרשים, אם יורשה לי לומר...).

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עקב מבחן שנערך בתוכנית טופ גיר, ערכו מבחן של מס' מכוניות:

1. הונדה אקורד

2. טיוסה אוונסיס

3. סידרה 3

4. פורד מונדיאו

5. יגואר (הדגם הכי זול)

6. ומרצדס שחכתי איזה דגם.. אחד הזולים אבל.

הם לקחו את כל הרכבים למסלול שלהם, והפלא ופלא המונידאו השיגה את התוצאה הכי טובה ומכולם. והשיגה את הב.מ.וו את המרצדס ואף את היגואר. הם אמרו שגם שזה אוטו נוח מאוד, אמין עם ביצועים מעולים למשפחתיות, ובקיצור אחלה של אוטו. אני אישית הייתי מציע לך גם את המונדיאו למרות שזה לא היה באחד מהבחירות שלך. :wink:

נ.ב

האקורד לעומת זאת, אם זכרונני איננו מטעה אותי הוציאה את התוצאה הכי חלשה. אבל יש מצב שאני טועה. :?

שי אסרף - Team Kobi-Racing

• תוכן חדש...