Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכל פעם שאני בשוק וקונה תותים {כי הם צועקים- תות שדה משמין מרזה מעמיד חזה}

הם התותים הכי יפים בעולם.

מגיעים הביתה,הם עדיין נראים טוב.

נכנסים למקרר -> נהפכים לאיכס - מתרקבים מהר,מוציאים נוזלים.

מה עושים?

איך שומרים עליהם?

הקפאתי אותם.

עטפתי אותם בניילון נצמד.

ייבשתי אותם.

שמתי אותם מחוץ למקרר.

שמתי אותם בין נייר עיתון \ נייר כסף \ מגבת נייר.

כלום לא עוזר.

HELP בבקשה

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

קצת עדין הדבר הזה.

אצלי במקרר - יכולים להחזיק ימים בודדים. במקפיא - לא ניסיתי.

אגב, תתפלא כמה יכול להיות שוני בשימור ירקות/פירות בין מקררים שונים.

תות שדה, צריך לאכול תוך יום יומיים, אחרת מתקלקלים.

...ואם קנית כמה קילו - תעשה ריבה !

alfa 156 2.5.

פורסם

תותים מהשווקים מגיעים מקירור של תקופה מסויימת ולכן גם אורך החיים שלהם קצר.

פעם היינו עם הבנות בקטיף תותים באיזה מושב ליד נתניה, התותים הטריים שנקטפו על ידנו החזיקו הרבה יותר זמן מתותים קנויים אז אני מניח שיש קשר הדוק בין הדברים.

אצלי אני פשוט קונה כמויות קטנות ואנו משתדלים לאכול אותם יחסית מהר, 3-4 ימים.

נ.ב

אם הם כבר נראים לא מגרים אבל עדיין לא מקולקלים, תכין שייק על בסיס חלב או שפשוט תמעך אותם עם מזלג, תוסיף שמנת חמוצה וטיפל'ה סוכר.. והופלה.. מעדן אמיתי.

פורסם
קצת עדין הדבר הזה.

אצלי במקרר - יכולים להחזיק ימים בודדים. במקפיא - לא ניסיתי.

אגב, תתפלא כמה יכול להיות שוני בשימור ירקות/פירות בין מקררים שונים.

תות שדה, צריך לאכול תוך יום יומיים, אחרת מתקלקלים.

...ואם קנית כמה קילו - תעשה ריבה !

השנה ספציפית, איכות הפרי גרועה.

הסיבות לכך הן בחלקן מזג האויר ובחלקן איכות השתילים שאצל החקלאים.

אל תקנה את התותים הגדולים היפים ש"קוראים" לך.

קנה את הקטנים יותר. הגדולים מאבדים מוצקות מהר יותר.

תכלס, זו אשמת הצרכנים שקונים עם העיניים. מתי פעם האחרונה אכלתם תות טעים באמת?

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

ניסית להקפיא? נראה שזה יכול לעבוד, רק שצריך להוציא אותם כמה שעות לפני השימוש.

מתעלק: מתי יש נקטרינות? מתחילות באביב לא? זה הפרי הכי טוב שיש, יחד עם בננה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תחליף ספק עד שתמצא ספק טוב.

בניגוד למלעיזים, לדעתי היו בשנה שעברה ובשנה שלפני כן תותים מעולים.

השנה זה פשוט לא זה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

יש קופסאות של TUPPERWARE לאחסון בקירור של פירות וירקות -

http://order.tupperware.com/coe/app/tup_show_item.show_item_detail?fv_item_category_code=18002&fv_item_number=P10068140000

http://order.tupperware.com/coe/app/tup_show_item.show_item_detail?fv_item_category_code=18002&fv_item_number=P10068136000

הקופסאות האלו פשוט קסומות. אני ממש אוהב לשתות מי נענע ושותה בערך 4-5 כוסות מדי יום. עם נענע יש בדיוק את אותה הבעייה בחורף - אחרי יום \ יומיים במקרר היא משחירה כמעט לחלוטין. הפלא ופלא - בקופסא של טאפרוור היא לא משחירה ושורדת עד כוס התה האחרונה (מכניסים לכלי אחרי ניגוב קל כמובן, על מנת לצמצם למינימום את הלחות בחלל האחסנה. למהדרין ניתן לשים את הירק \ הפרי בין שתי שכבות של נייר סופג). אלו קופסאות עם פטנט מיוחד שמונע הצטברות של לחות ואדים בתוך האריזה, ומשמר את הפרי \ הירק ברמה כמעט מושלמת. (כתבתי כמעט רק כי לימדו אותי שאין כזה דבר מושלם :wink:, אמנם נכון להיום לא נמצא פגם ביכולות האחסנה של הקופסא). אפילו סלט ירקות חתוך נשמר עם קריספיות כמעט כשל ירקות קצוצים טרי-טרי. מנסיון - אין על זה. הקופסאות האלו שינו לי את החיים. :wink: לפני כן היינו קונים חבילת נענע יום כן יום לא... יש סוכנים עצמאיים של טאפרוור ברחבי הארץ, אם תרצה אוכל לתת לך את פרטי הסוכנת שמכרה לנו אותם (באיזור הדרום). במידה ואתה מהמרכז אני בטוח שגם שם ניתן למצוא.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

• חברי המעגל הראשון
פורסם
מתי פעם אחרונה אכלת פרי באמת טעים ועסיסי, כמו פעם?

אני לא זוכר...

מזכיר לי שפעם הייתי בטיול טרקטורונים עם חברים ועצרנו להפסקה באיזה שדה של אשכוליות אדומות. האשכוליות שאכלנו שם (ברשות כמובן) היו טעימות פי מיליארד ממה שמוכרים בסופרים. זה פשוט טעם אחר.

כנ"ל גם ירקות אורגניים. זה נשמע פלצני אבל זה נכון. פעם ראשונה בחיים שלי שגיליתי שלמלפפונים יש טעם!

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
שדה של אשכוליות אדומות.

:shock::?:shock:

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
או שפשוט תמעך אותם עם מזלג, תוסיף שמנת חמוצה וטיפל'ה סוכר.. והופלה.. מעדן אמיתי.

והזוכה בתואר "אשכנזי השנה לשנת 2013 הוא.............(תופים)........מיכאל!!!"

ברכות, גפילטע פיש וקיגל למנצח!!!

:wink:

(מותר להסתלבט, גם אני חצי אשכנזי :lol:)

לעניין איכות הפרי וכו', מובן לכם שאתם לא אוכלים את "מיטב תוצרת הארץ" כיוון שמיטב התוצרת עובר למחלקות הייצוא, זו הסיבה שלעיתים כשקוטפים ישירות מעץ הפרי טעים יותר-----> כי מהעץ הוא נארז ונשלח לחו"ל, הוא לא נמכר בארץ.

אצלנו בבית תותים ששוהים במקרר מעל 3-4 ימים נהפכים לריבה או לחילופין עוברים להקפאה לטובת פרי שייקים.

ניטץ',

אל תתפוס אותו על המילה, הכוונה היתה טובה :)

(אין שדה אשכוליות, הן גדלות על עצים).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
בכל פעם שאני בשוק וקונה תותים {כי הם צועקים- תות שדה משמין מרזה מעמיד חזה}

נו, והם העמידו לך את החזה?

אני בגישה של לקנו מעט כל פעם ולאכול טרי (לא רק תותים. זה נכון לכל הפירות והירקות).

לגבי אורגני או לא אורגני זה לא מה שמשפיע על הטעם אלא הזן וצורת הגידול (ולמי שחשב המלפפון האורגני הוא עם טעם שונה אז דווקא במלפפונים יש מעט מאוד זנים). פרדס שמקבל הרבה מים יוציא פירות מתוקים ועסביסיים יותר מפרדס שמושקה רק כדי שלא ימות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...