Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לפני כחודש וחצי נכנס לי סכום של 4 אלף לחשבון בנק שלי, מכיוון שהייתי צריך לקבל סכום דומה מכמה מקומות לא חשדתי.

מתקשרים אלי מהבנק היום בערב לאחר חודש וחצי ומודיעים שהכסף לא שלי, והם משכו לי את הכסף מהחשבון ואני במינוס, ואני צריך לבוא ולשלם תוך יומים, מכיוון שאני חייל משוחרר אין לי סכומים כאלה בהתראות קצרות.

אמרתי להם שתוך חודשיים אני יכול לכסות והם סירבו.

אמרתי להם בנוסף שהעורך דין שלי יטפל במקרה, כי אני לא יודע איך להתנהל מולם, אני לא רוצה שהם ידפקו אותי.

לפני כמה דקות מתקשרת אלי מנהלת הבנק ומאיימת עלי שאם מחר אני לא מגיע להסדיר את החוב היא מתלוננת במשטרה ויהיה לי כתם לכל החיים ואני לא אוכל לקחת הלוואות מהבנקים וכו'.

למרות שאני נעזר בעורך דין הייתי רוצה לשמוע את דעתכם בנושא.

תודה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

זה באמת עניין לייעוץ משפטי מקצועי, רק שאני לא חושב שהוא יישתלם לך כלכלית.

דרך אגב, לאיים כמו שתיארת שמנהלת הבנק עונה, זו סחיטה באיומים...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ראשית אל תהיה תמים ,אם היה אמור להכנס לך סכום דומה אז היה אמור להיות לך בחשבון 8000 שח

וזה היה אמור להדליק אצלך נורה אדומה ,בכול אופן גם אם הבנק מצא רק כעת את הטעות

הוא עדיין יכול למשוך את הכסף חזרה כמו שהוא עשה ,וכיוון שאין לך אשראי אסור לך על פי חוק להכנס למינוס

וכיוון שעשיתה שימוש בכסף שאינו שלך זו למעשה סוג של גניבה וגם אם נעשה הדבר שלא ביודעין אין זה אומר

שזה אמור לעבור לסדר היום ,בשורה התחתונה מנהלת הבנק יכולה לדבר אליך כפי שהיא דיברה

איום בהליכים משפטיים נגדך הוא חוקי ,אין לך שום צורך בעורך דין כיוון שאתה לא צודק ואין כאן בכלל עוררין.

זה יכול להתגלגל לתלונה במשטרה תביעה משפטית והוצאה לפועל

מה שאתה צריך זה הלוואה דחופה ,תגיע מחר לבנק ותדבר עם המנהלת

על הסדר לסגור את המינוס ,חפש פתרון .! האלטרנטיבה של ללכת עם הראש בקיר או להתחכם

תוציא אותך במצב גרוע הרבה יותר.

פורסם

אל תכעס ידידי, אבל גם אני חושב שזאת תמימות להגיד שלא שמת לב, בעוד שאתה אומר שאתה חייל משוחרר ואין לך סכומים כאלו.

נורה אדומה, דגל אדום או איך שתקרא לזה היה צריך להזהיר אותך שמשהו אינו כשורה, הרי פתאום אתה בזכות חריגה לא?

לא יודע אם מנהלת הבנק בסדר או לא או אפילו אם יש משהו בדבריה אבל אני ממליץ לך לא לטמון את הראש בחול וללכת להסדיר את הנושא בצורה שתוכל לעמוד בה.

שורה תחתונה בזבזת כסף שכנראה שידעת שאינו שלך ועכשיו עליך לאכול את הדייסה אותה בישלת.

פורסם

יש לי כרטיס אשראי, אם היה אמור להיכנס לי סכום דומה אז היה צריך להיות לי רק 4 בבנק ולא 8.

אם היה נכנס לי 8 ולא 4 אז הייתי עולה שמשהו לא בסדר ונכנס לי יותר מידי כסף לחשבון.

בנוסף מה נראה להם הם אומרים לי להחזיר את הכסף תוך יומים? הם גם בטח רוצים שאני יקח מהם הלוואה, אני מעדיף למכור כליה ולא לקחת מהם הלוואה.

יתכן שהייתי תמים וגם שהסתכלתי בפירוט של החשבון לא היה כתוב שום דבר ליד הסכום חוץ מהשם של הבנק.

יתכן שהייתי קצת תמים אך הבנק צריך גם לשלם על טעותו, אני התקשרתי אליהם בשאלה תוך כמה זמן אני יכול לשלם, אמרו לי יומים אמרתי חודשיים, אין לי בעיה לשלם, אבל הם לא יכולים להכתיב לי מתי.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

מה זה קשור? אם יש לך כרטיס אשראי והיו לך הוצאות של 4000 ש"ח אז היית אמור להיות ביתרה של 0 אחרי שיכנס לך הסכום שלו ציפית.

אני באמת חושב שעלייך לבלוע את הגולה בגרון וללכת להסדיר את החוב.

בהצלחה.

פורסם

אין לך מה לעשות. תראה איך אתה מכסה את החוב, כי בנקים הם מוסדות אכזריים בקטעים של חובות. זה מהר מאוד מועבר לעו"S, הם חוסים את החשבון ומפעילים הגבלות של בנק ישראל, לא לפני שהם מעבירים את החשבון להוצל"פ.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

השאלה היא הם יכולים לחייב אותו לשלם תוך יומים? אני ממש לא מתכוון לקחת מהם הלוואה, שהם יעשו עלי כסף על הטעות שהם עשו.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

כמי שהיו נגדו הרבה הוצאות לפועל בגלל בנקים, דיבור ודרישה בע"פ לא תופס. הם חייבים לשלוח מכתב התראה הכולל בתוכו אולטימטום לתשלום, שלאחריו יבוצעו הליכים א, ב, ג.

ללא מכתב הם דיבורים באוויר. אם הם מגיעים לעו"ד, תגיד שאין לך שום תיעוד של דרישות.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

היה מקרה דומה לשלך, במסגרתו חשבונו של אדם בשם מאיר, שהיה לקוח של בנק מזרחי-טפחות, זוכה בסכומי כסף בסך כולל של 180K$ ללא ידיעתו במשך שנתיים (96-97).

מה שקרה שם זה שפקיד של הבנק שבין היתר ניהל את חשבונו של אותו מאיר החליט על דעת עצמו להעביר כסף מחשבונות של אנשים עשירים לחשבונות של אנשים שלדעתו היו ראויים לקבלם (מעין רובין הוד מודרני).

בשנת 99' הבנק פנה אל מאיר ותבע ממנו להשיב את הכסף. מאיר בתגובה טען שאין לו מושג מה הבנק רוצה ממנו, שכן הוא כלל לא היה מודע לכך שהכסף אינו שייך לו, וממילא הוא כבר בזבז אותו ואין לו מהיכן להחזיר. זאת ועוד, משך כל אותה תקופה מאיר עמד בקשר רציף עם אותו פקיד, וידא מולו שהחשבון מתנהל כשורה והפקיד מצדו אישר שאין בעיות כלשהן, כך שנוצר מעין מצג שווא בפני מאיר.

ביהמ"ש קבע שאולי מאיר אינו חף מאשמה, אבל הבנק מצדו הפר את חובת הזהירות מכיון שלא עלה על כך שבמשך שנים הועברו סכומי כסף גדולים ללא מפריע, ולכן מאיר אינו נדרש להשיב את הכסף לבנק.

נכון שזה לא המקרה המדויק שלך ונכון שמדובר כאן בסכום כסף נמוך בהרבה, אבל לדעתי ניתן למצוא לא מעט קווי דימיון בין המקרים. בכל אופן, אני ממליץ לך לא לבזבז זמן ולהיוועץ בהקדם בעו"ד העוסק בתחום הבנקאות.

אין לי פרטים נוספים לגבי הפס"ד הנ"ל, אני מניח שכל עו"ד שמתמחה בתחום ישר ידע על מה אתה מדבר אם תזכיר את זה בפניו.

אשמח להתעדכן אודות ההתפתחויות בסיפור שלך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אמרתי להם שתוך חודשיים אני יכול לכסות והם סירבו.

אל תלך עם הראש בקיר.

לרוב הבנקים יש הלוואות שמיועדות לבלת"מים כאלה ואחרים.

ל"מזרחי טפחות" יש למשל "הלוואה ברגע" שמיועדת בדיוק לדברים כאלה. סכום ההלוואה הוא עד 60K שח והחל מ-2 תשלומים.

במקרים שאתה זקוק לאשראי זמני או מיידי, אתה מגיש בקשה באינטרנט (בלי לצאת מהבית) ומקבל את ההלוואה.

נכון, הריבית היא "קריעה" (פריים+7%) אבל בשביל 2-3 חודשים זה שווה את זה (למשל: על סכום של 4000 שח עבור חודשיים אתה מחזיר 4039 שח. בשביל פחות מ 20 שח בחודש זה שווה את זה כי בזבוז הזמן בנסיעות והגעה לסניף + התחננות לעוד אשראי, יעלו לך הרבה יותר).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני לא מומחה לחוק ולכן לא מתיימר לייעץ , רק שואל האם יש לך את היכולת להוכיח (באמצעות תלוש שכר , מכתב התחייבות מהגורם המשלם וכו') שאכן "היה אמור" להיות מופקד לחשבונך סכום זהה?

כמו כן , לא סתם כתבו לך כאן שהיו אמורים להיות לך 8 בחשבון , זה כי לא התייחסת לאן התנדפו אותם ה-4 שאתה טוען שהמתנת להם .

האם אתה עדיין ממתין להם?

אני חושב , לא מייעץ רק חושב ע"ס דעתי הלא מקצועית , שאולי בצירוף הוכחות שאכן המתנת לזיכוי חשבונך בסכום דומה (מה שמראה על "תום לב") ובתוספת הוכחות שאכן אתה עדיין ממתין לאותו הסכום "אוטוטו" (מה שיראה למנהלת הבנק שתכסה מיידית את החור שנוצר) - יצור פה נקודת מפנה .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

אני לא חושב שיכולים לנקוט נגדך צעדים כלשהם בטווח של ימים.

אני מציע שתגרום לזה שבימים הקרובים ייכנס הסכום מהמקור שכן ציפית לו, ואז הסיפור ייגמר.

תעקוב אחרי החשבון ותוודא בסוף הסאגה שלא חייבו אותך בכל מיני עמלות/ריביות.

אם חייבו אותך אז תסביר להם שאין שום סיבה שבגלל בלגן שלהם אתה מפסיד כסף, ושאם לא תזוכה אתה פונה למפקח על הבנקים.

הם יעדיפו לזכות אותך בכמה שקלים האלו של העמלות מאשר להסביר למפקח איך יכול להיות שהם מעבירים כספים לחשבונות לא קשורים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אם חייבו אותך אז תסביר להם שאין שום סיבה שבגלל בלגן שלהם אתה מפסיד כסף, ושאם לא תזוכה אתה פונה למפקח על הבנקים.

נכון מאד.

גם לי היה מקרה שבו היה לי כסף סגור באיזה שהוא פק"מ, והלכתי לבנק כדי לפתוח אותו כדי לשלם עבור משהו. אז אמרו לי, לא כדאי, אתה תשלם קנס שבירה, ניתן לך במקום זה הלוואה לזמן קצר והיא תיפרע על ידי הפק"מ שיפתח אח"כ. אז הסכמתי, לא לפני ששאלתי את הפקידה שבע פעמים בערך: האם הפקדון יפתח בזמן? האם יעבור לעו"ש? האם יכסה את ההלוואה? האם את בטוחה? לא תהיה שום בעיה? וכן הלאה.

אמרו לי בסדר בסדר. אז הסכמתי.

ואחרי חודשיים, כאשר הגיע מועד החזר ההלוואה, מתקשרים אלי מהבנק עם אותה נימה מאשימה שאריק מתאר, ואמרים לי שאני לא בסדר כי יש לי חריגה בחשבון, כי ההלוואה נפרעה ואין לי ממה לכסות. מסתבר שהפק"מ אכן נפתח בזמן, אבל מישהו בבנק החליט שהוא סוגר עוד פעם בלי לשאול אותי.

וגם אחרי שהלכתי לבנק במיוחד בשביל זה והסברתי להם את הטעות שלהם הם המשיכו לטעון שאני לא בסדר, ושאני בכלל צריך להגיד להם תודה על שסגרו שוב בפק"מ ללא ידיעתי. רק אחרי שדיברתי עם מנהל הסניף הם הסכימו, לפנים משורת הדין - כך הם הציגו את הדברים - להפסיק להאשים אותי בתקלה שלהם.

מה שנקרא, מקצועיות נטו.

דני

נ.ב. היום אני בבנק אחר.

פורסם

בטופס אב כרס שחתמת בעת פתיחת חשבון סביר להניח שהדבר רשום שהבנק רשאי להחזיר מה שלא לך.

גם אתה נראה לי לא כזה תמים. נכנס לך כסף וחגגת עליו מבלי לחשוב שיום אחד יגיע החשבון.

עכשיו תנסה להגיע איתם להסדר שתקח הלוואה בתנאים הכי נוחים לך שהם יכולים להציע ותסגור את החוב.

גם לי נכנס פעם שלושים אלף בחשבון שהתגלגלו בו סכומים עם עוד 0 ובאמת לא שמתי לב שזה לא שלי.

ביום מן הימים, כשהם באו לדרוש את זה, הייתי צריך לשבור תכנית ששם הכסף נסגר. הבנק שילם את הקנס ושלום על ישראל.

• תוכן חדש...