Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כאילו שלא למדנו כלום מלבנון. גם ללבנון נכנסנו כמגני הנוצרים, שותפים קרובים של הפלנגות וסיימנו עם רצועת הביטחון בדרום לבנון, החיזבאללה והסוף המר.

צדק מי שאמר שההיסטוריה בסוף תמיד חוזרת על עצמה.

עריכה אחרונה על ידי bobi
  • אהבתי 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 3 שעות, פינדר כתב:

איזה בן? אברהם?

מה יהיה עם סליפי ביבי?

לא, השני, אברם זה הבן הטוב. ואתה סתם מלכלך. הוא רצה לבדוק אם הם ערניים. 

...

לגבי סוריה וכו', מצטער שאני תופס את התפקיד של @Gosser1860שנעלם לנו, אבל

Ah_Shit,_Here_We_Go_Again.jpg

• מצחיק 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אני מכיר טוב את הסיפור של לבנון. אני חושב שזה קצת שונה, כי יש לנו פה כבר אזרחים דרוזים ולאחד אותם עם המשפחה שלהם, יכול לעבוד. מה גם שלדרוזים בניגוד לעמים ושבטים אחרים באיזור, אין שאיפות למדינת לאום. וכרגע הם נטבחים על ידי בני המדינה שלהם.

אני כמובן לא בטוח שזה לגמרי יתכן, או שזה יעבוד פרפקט. רק רעיון.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
בתאריך 30.4.2025 בשעה 17:36, פינדר כתב:

הייתה ועדה שהמליצה לרכוש למשטרה ארבעה מסוקים לטובת לחימה באש. בן גביר טען שזה בזבוזים של המפכל וביטל את הרכישה.

לעניין המסוקים. בן גביר צדק הפעם, אמנם מאותה הסיבה ששעון מקולקל מראה את השעה הנכונה פעמיים ביממה, אבל עדיין צדק.

מסוק זה לא הכלי האידיאלי למשימות כיבוי. זה כלי שמאוד לא אוהב לטוס בתנאים של עומס גבוה, מהירות נמוכה וטמפרטורות גבוהות - בדיוק המתאר של כיבוי שריפות. מעבר לכך יש לו מגבלות משמעותיות מבחינת מהירות, כושר הרמה וטווח עם מטען כבד בנשיאה על מתלה המטען. מן הסתם הרעיון היה לקנות "אולר שוויצרי" שניתן לעשות איתו דברים אחרים בימי שגרה ועל הדרך להשתמש בו גם לכיבוי שריפות, במקום לקנות כלי ייעודי כמו ה- CL415. 

לצערי זה דפוס רוחבי בחשיבה הישראלית, במקום להביא את הכלי הייעודי למשימה שיכול לבצע אותה על הצד הטוב ביותר, תמיד מחפשים כל מיני פתרונות פלסטר, קיצורי דרך וקומבינות, ומנסים את כל הפתרונות הלא-מתאימים לפני שמגיעים לפתרון הנכון ביותר. אתמול ניסינו לאכול מרק עם סכין, היום עם מזלג, מחר ננסה עם תרווד, מחרתיים עם מקצפת ביצים - אולי בסוף נביא את הכף.

• אהבתי 2

חזיר דיזל

• חברי המעגל הראשון
פורסם

האמת שחוץ מנזק לטבע שהוא בלתי נמנע בשריפה, לא נגרם נזק בנפש או לרכוש. כל הכבוד לכב"ה ולצה"ל.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 57 דקות, קורן בן אשר כתב:

אולי בסוף נביא את הכף.

רק שעד אז, נאכל כאפה

לפני 53 דקות, SlowRide כתב:

כל הכבוד לכב"ה ולצה"ל.

שכחת מישהו... 🤦🏻‍♂️

חוצמזה, אם בנט או לפיד היו ראש ממשלה, אז השריפה הייתה יותר קשה. מזל שהוא בשלטון.

• אהבתי 2

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני כשעה, קורן בן אשר כתב:

לעניין המסוקים. בן גביר צדק הפעם

אין לי מושג בנושא. רק שזו היתה המלצה של ועדה מקצועית, שלפחות על הנייר עשתה בדיקה לגבי הצרכים והפתרונות.

ובן גביר לא באמת צדק, כי הביטול שלו לא הגיע מטעמים מקצועיים אלא מפופוליזם טהור.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעה, שביט כתב:

שכחת מישהו... 🤦🏻‍♂️

חוצמזה, אם בנט או לפיד היו ראש ממשלה, אז השריפה הייתה יותר קשה. מזל שהוא בשלטון.

הוא היה הראשון לזהות את השריפה.

ואז הוא הנחה, והורה, ועשה.

העם צריך להודות לו ולרעייתו.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, קורן בן אשר כתב:

לעניין המסוקים. בן גביר צדק הפעם, אמנם מאותה הסיבה ששעון מקולקל מראה את השעה הנכונה פעמיים ביממה, אבל עדיין צדק.

הוא לא צדק.

הייתה ועדה של אנשי מקצוע. 

גם אם הם טעו זה לא הופך החלטה של שר דביל ופופוליסט לנכונה.

אם הוא היה אומר שהוא לא מקבל את ההמלצה ומקים ועדה אחרת עם המלצות בכיוון של מה שכתבת, של טייסת כיבוי ייעודית עם מטוסים מוכחים - אז הוא היה צודק.

הכיוון היה לקחת מסוקי בלק הוק במחיר יחסית שפוי, מסוקים מוכרים שיש להם מערך שירות, להפוך אותם למשטרתיים, ולהשתמש בהם גם לכיבוי שריפות.

אני מניח שלוועדה היו אילוצים רבים וזה הפתרון הכי טוב שענה על כל האילוצים.

נגיד שהיו רוכשים אותם, המשטרה הגיבה קצת יותר טוב מצה"ל בשביעי לאוקטובר, אולי מסוקים להקפצת כוחות היו מסייעים?

ההחלטה שלו הייתה סתם לעצור כי זה כביכול פתרון יקר ו"לשימוש המפכ"ל", וזה שטויות במיץ.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם
לפני 3 שעות, קורן בן אשר כתב:

לעניין המסוקים. בן גביר צדק הפעם, אמנם מאותה הסיבה ששעון מקולקל מראה את השעה הנכונה פעמיים ביממה, אבל עדיין צדק

במבחן התוצאה, כמה עלתה השריפה היחידה הזו מול עלות המסוקים טבכמה הם היו מקטינים את העלות?

ושים לב, זו שריפה אחת. 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

"צדק" במרכאות כפולות ומכופלות. כמובן שאני לא מייחס לו איזו חשיבה עניינית כלשהי. פשוט תוצאתית אני חושב שרכש המסוקים למטרה זו אינו הפתרון הנכון.

אני לא אומר שלא היה צריך לעשות כלום במקום  - ההפך, לבטל תוכניות בלי אלטרנטיבות זה הדבר הכי גרוע. לצד מטוסי כיבוי, מטריד שאין מערך זיהוי וגילוי שמאפשר סגירת מעגל מהירה מאוד כשהשריפה עוד קטנה. היה אפשר לחשוב שאפשר בתקציב לא גדול לפרוס מערך חיישנים קרקעיים + להפעיל כטב"מים בזמנים מועדים לפורענות + בשכבה אחת מתחת להפעיל רחפנים למטרות תצפית ותגובה מהירה בטווחים קרובים מאוד. ואפילו להשתמש ברחפנים לכיבוי שריפות קטנות שרק נולדו - יש הרי כלים מסחריים שמשמשים לריסוס חקלאי ויכולים לסחוב עשרות ליטרים של מים. סה"כ זה לא שיש לנו יערות כמו בקנדה.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם

בתקציב ממש נמוך יחסית הם יכלו לירכוש מספר עמדות של DJI DOCK עם הפעלה מרחוק שהיו יכולים ליסרוק שטחים רלוונטים ולמפות את איזורי השרפה ולגלות בזמן אמת.
אבל שהראש לא עובד- כל הגוף סובל...
DJI Dock 3 Delivers “Drone in a Box” Enterprise Solution For 24/7 Remote  Operations

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

ממה שאני זוכר, כבר לפני 20 שנה במחוז חיפה היו מצלמות שהיו ממוקמות אסטרטגית לגילוי שריפות. לא צריך DJI ולא נעליים.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...