Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדברים שוב על גיוס מילואים נרחב בצו 8, לא ייאמן שבן גביר וסמוטריץ' לוחצים על ביבי ואנחנו נשלם בחיי החיילים שמשרתים. פשוט נורא ואיום.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני כשעה, Michazzz כתב:

ואנחנו נשלם בחיי החיילים שמשרתים

לפני כמה עמודים טענתי שתוך כמה שנים נשכח, התהליך כבר התחיל.

כל עוד חמאס שולט ברצועה המשך לחימה זה משהו שהוא נדרש, לא סתם פנטזיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נראה שאין לממשלה הזאת אינטרס לסיים את שלטון חמאס. 

• אהבתי 1
  • מבאס 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 27 דקות, SlowRide כתב:

נראה שאין לממשלה הזאת אינטרס לסיים את שלטון חמאס. 

מסכים.

סיימנו סבב בינואר, הסבב הבא היה מתוכנן לקיץ , לפני פסח כבר התחילו התארגנויות ובשבוע האחרון אמרו שיהיה משהו גדול.

לראות כותרת שזה סתם עוד שלב זה טמטום, עוצרים שוב את החיים לחודש ונחזור שוב בעוד 4 חודשים.

פורסם
לפני 11 שעות, פינדר כתב:

אני מכיר טוב את הסיפור של לבנון. אני חושב שזה קצת שונה, כי יש לנו פה כבר אזרחים דרוזים ולאחד אותם עם המשפחה שלהם, יכול לעבוד. מה גם שלדרוזים בניגוד לעמים ושבטים אחרים באיזור, אין שאיפות למדינת לאום. וכרגע הם נטבחים על ידי בני המדינה שלהם.

אני כמובן לא בטוח שזה לגמרי יתכן, או שזה יעבוד פרפקט. רק רעיון.

קודם כל לא כל דרוזים אותו דבר. בזמני הינו עושים מעצרים במסדה. לא בטוח שגם היום הם כולם תומכי ישראל. בלי לדבר על דרוזים בסוריה. רק לפני כמה שבעות חלקם שרפו דגלי ישראל. וזה שהיום הם משוועים לעזרה לא מבטיח שיזכרו אותנו מחר. הרבה לפני מלחמת לבנון הראשונה ומבצע ליטני התחלנו לחמש ולאמן את הנוצרים בדרום לבנון, הם זעקו לעזרה ושעלו למה אנחנו לא נכנסים. ב-76 כוח גולני כדי לעלות את המורל ולהפגין תמיכה עשה סיבוב על הנגמשים בין הכפרים, עלה על העמדות ושפך תחמושת לכיוון פלסטינאים. אנשים זרקו עלינו סוכריות וכאשר עצרנו מהבתים הסמוכים הביאו מגשים עם קפה ועוגיות. איך זה נגמר כולנו יודעים.

אז נשק, תחמושת, תמיכה מהאוויר ורפואית כן. אבל לא הייתי רוצה לראות את החיילים שלנו מסתובבים בין הכפרים בשטח סורי.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 8 שעות, mikyl כתב:

קודם כל לא כל דרוזים אותו דבר. בזמני הינו עושים מעצרים במסדה. לא בטוח שגם היום הם כולם תומכי ישראל. בלי לדבר על דרוזים בסוריה. רק לפני כמה שבעות חלקם שרפו דגלי ישראל. וזה שהיום הם משוועים לעזרה לא מבטיח שיזכרו אותנו מחר. הרבה לפני מלחמת לבנון הראשונה ומבצע ליטני התחלנו לחמש ולאמן את הנוצרים בדרום לבנון, הם זעקו לעזרה ושעלו למה אנחנו לא נכנסים. ב-76 כוח גולני כדי לעלות את המורל ולהפגין תמיכה עשה סיבוב על הנגמשים בין הכפרים, עלה על העמדות ושפך תחמושת לכיוון פלסטינאים. אנשים זרקו עלינו סוכריות וכאשר עצרנו מהבתים הסמוכים הביאו מגשים עם קפה ועוגיות. איך זה נגמר כולנו יודעים.

אז נשק, תחמושת, תמיכה מהאוויר ורפואית כן. אבל לא הייתי רוצה לראות את החיילים שלנו מסתובבים בין הכפרים בשטח סורי.

יש דיווח גם שחיל האוויר הטורקי הפעיל שיבושי gps.

השאלה היא האם ישראל צריכה להסתכן בהפלת מטוסים כשזה לא אינטרס ישראלי נטו?

עם כל הכבוד, חלק מהדרוזיפ אפילו בלי אזרחות ישראלית, ובני דודים שלהם בסוריה לא ציונים גדולים.

אם הייתי רושם שצריך לכבוש ולספח חלקים מסוריה פינדר היה קורא לי משיחי..

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אינטרס ישראלי מובהק שיהיה לנו כח פרוקסי בסוריה, שהיא כח פרוקסי של טורקיה.

פורסם
לפני 22 שעות, קורן בן אשר כתב:

"צדק" במרכאות כפולות ומכופלות. כמובן שאני לא מייחס לו איזו חשיבה עניינית כלשהי. פשוט תוצאתית אני חושב שרכש המסוקים למטרה זו אינו הפתרון הנכון

גבר מכה את אשתו, היא מתעכבת ביציאה מהבית, בדיוק בשעה שמתחיל גשם. עד שהוא מסיים, הגשם מפסיק. 

עובדתית, הוא מנע ממנה להגיע ליעד ספוגה במים. 

מעשית, זה מקרי לחלוטין ויש טעם בפגם אם רומזים לקרדיט או תרומה לסיטואציה. 

לכן אדם שייתן לו על זה קרדיט, עושה עוול. גם אם התיאור שלו מדויק, intent & context, matters. לא נכתב בקטע של לעשות לך ניטפיקינג, זה פשוט משהו שעדיף להמנע ממנו כי זה לא מייצר שום דבר חיובי. ניסוח עדיף היה "אכן אין צורך במסוקים לדעתי", לא צריך לתרום לדפקט הזה משהו שלא מגיע לו, שעון מקולקל וכו'. 

פרוטוקול הישיבה עם שר לביטחון הלאומי שלכם: 

ציטוט

הפרוטוקול של הדיון מ-15 בדצמבר 2022 בוועדה המיוחדת בכנסת שם עלה הנושא של רכישת מסוקי הבלאק הוק. שתבינו כמה מדובר בילד אינפנטיל קטן. מתחילים:

בן גביר: "התחלתי לחפור קצת בנושא תקציב המשטרה וגיליתי דברים שגרמו לזוז באי נוחות. אתן דוגמא. זה לא סוד, אני לא אוהב הדלפות אבל הייתה הדלפה שלצערי היא נכונה, שהמשטרה הולכת ומזמינה מסוקי בלק-הוק ב-50 מיליון דולר לשימוש בין היתר של המפכ"ל. את 50 מיליון דולר האלה היה צריך להעביר למשכורות של שוטרים, לתחנות משטרה...

ח"כ נאור שירי: "אבל זה בדיוק מראה שאתה רוצה להיות מפכ"ל, זה כל העניין שלך"

בן גביר: "ואם זה היה מישהו אחר אתה היית קם ואומר שזה מזעזע. נו באמת, די, מה זה הבזבוזים האלה?"

ח"כ שירי: "מה אתה יודע מה בזבוזים בכלל? אתה לא מפכ"ל".

בן גביר: "50 מיליון דולר על מסוקים? מה זה הדבר הזה?"

ח"כ שירי: "מה אתה מתערב להם? אתה לא מפכ"ל"

מנכ"ל המשרד לביטחון פנים דאז (שהודח אחר כך ע"י בן גביר) תומר לוטן מתערב: "המסוקים האלה הם עבור כיבוי אש, לא עבור המשטרה".

ח"כ שירי לבן גביר: "אתה מבין? אתה גם תהיה מפכ"ל גרוע"

בן גביר: אנחנו יודעים בדיוק מי רצה להשתמש בהם. די."

ח"כ שירי: "ככה נוצר פייק. אנשים זורקים פה משהו"

בן גביר: "כיבוי האש במסוקי בלק הוק,  מסוקים כאלה גדולים? אתה יודע מה זה המסוקים האלה?

ח"כ שירי: לא, אתה יודע מה זה המסוקים האלה

בן גביר: "אני יודע"

ח"כ שירי: מה אתה יודע מה זה המסוקים האלה?

בן גביר: "בניגוד אליך הלכתי לבדוק"

ח"כ שירי: כן. אתה הלכת, אתה ראית, אתה קראת.

מנכ"ל המשרד לוטן: "אני רוצה להסיר איזה שהוא נושא שעלה פה קודם ותואר בצורה שגויה בתכלית וזה נושא רכישת המסוקים. בתור מי שניהל והוביל את עבודת המטה הזאת במשך שנה אני אומר כאן לפרוטוקול, המסוקים המדוברים הם מסוקים עבור כבאות והצלה שמטרתם להכין את מדינת ישראל ליכולות כיבוי מתקדמות בעשור הקרוב. שום דבר מזה לא קשור למשטרה ומי שציין את הנושא הזה פשוט לא מבין על מה הוא מדבר או הוזן במידע שגוי. אני אשמח להציג את העבודה על המסוקים בכל הזדמנות"

בן גביר: "אני רוצה להגיב, זה חשוב לי כי הוא אמר משהו על המסוקים"

המנכ"ל לוטן: "אתה לא יודע"

בן גביר: "אתה רצית להסתיר ממני מידע ואני יודע... תפסיק, האמת תיחשף. אגב אני מקווה שמגרסה אין לכם שם במשרד"

היועץ המשפטי של המשלה תנ"צ אלעזר כהנא: "ביקשתי להתייחס בשמו של המפכ"ל בעניין המסוקים... המסוקים זה לא תקציב משטרתי. הם מיועדים לכיבוי אש. הדבר היחידי שהיה זה שהוא תומך בצורך הזה, זאת הייתה עמדתו, אבל התקציב איננו תקציב משטרתי. זה דובר אגב בזבוז תקציבי המשטרה, אבל אין לזה קשר. זה לא נוגע לעניינו".

בן גביר: "אני רק רוצה להגיב בעניין המסוקים... אני כנראה יודע קצת יותר ממה שאתם חושבים ועשיתי בירור. הנושא של המסוקים לצערי זה יצא בהדלפה ואני לא אוהב הדלפות  אבל אני עומד מאחורי הדברים. המסוקים, הרצון להשתמש בהם זה גם לשירותו של המפכ"ל"

ח"כ יואב סגלוביץ': "עד כאן, יש גבול כמה אפשר פה... זה ששקרן אומר דברים פעם אחרי פעם זה לא הופך אותם לאמת. מדובר באדם לא אמין ושקרן. הוא לא יכול לדבר על עובדי ציבור ככה"

בן גביר: ואני אמשיך. זה לא יעזור לך שאתה צועק. האמת היא אחת.

ח"כ סגלוביץ': "האמת היא שאתה שקרן, זו האמת"

יו"ר הועדה ח"כ אופיר כץ: "קריאה שלישית, יואב סגלוביץ', בבקשה החוצה"

בן גביר: "ישר כח. עכשיו אני אומר לכם בצורה הכי חד משמעית, בוא נגיד את הגרסה שלכם עכשיו שזה מסוקי כיבוי ומה פתאום, מה בן גביר מדבר. זה בכלל לא המפכ"ל. אלה מסוקים לצורך כיבוי. גם כן יש בעיה ואני מתפלא עליך מר לוטן שאתה לא בדקת את הבעיה הזאת. המסוקים האלה הם מסוקים מאוד יקרים.

המנכ"ל לוטן: "אתה לא חושב שעשיתי עבודת מטה עם כל החלופות האפשריות? סליחה, זה פשוט חוסר הבנה"

ח"כ שירי: "השאלה כמה אפשר להפיץ פייק"

בן גביר: "המסוקים האלה, אתם טוענים עכשיו שהם מסוקי כיבוי. מסוקי כיבוי לא נדרשים לעלות כל כך הרבה כסף. המסוקים האלה הם מסוקים מאוד יקרים. אני דיברתי עם בעלי חברת מסוקים, עם טייסים, עם כל מיני אנשים שמעורבים בתחום וגילינו שהמסוק הזה, העלות שלו היא מאוד מאוד יקרה ואם באמת הכיוון היה לכיבוי, אפשר למצוא דברים שהעלויות שלהם הרבה יותר זולות"

המנכ"ל לוטן: "אתה פשוט טועה. אתה פשוט לא יודע את החומר, אני מצטער"

ח"כ בן גביר: "עובדי מדינה מתפרצים ככה? עובד ציבור ככה מתפרץ"

היו"ר כץ מעיר לו שהוא מתפרץ.

ח"כ נעמה לזימי: "אבל אופיר, הוא פונה אליו כי הוא אומר שקרים.

בן גביר: "אם זה באמת היה לכיובי, מן הסתם מכבי אש היו מבקשים את זה ולא המשטרה הייתה מבקשת את זה. זה שהמשטרה ביקשה את זה וזה שהמפכ"ל ביקש את זה, זה כבר מעורר..."

המנכ"ל לוטן: אבל...

בן גביר: "די, די, תפסיק"

לוטן: "אלה סיפורים. מי מספר לך את הסיפורים?"

בן גביר: אלה שאתה לא רצית שידברו איתי

לוטן: "מילימטר של שיעור בית לא עשית"

בן גביר: "בסדר, תודה על הציונים"

ח"כ שירי: "אפשר לתת לך ציונים"

תומר לוטן קם והולך.

ח"כ נעמה לזימי: "לא, תומר, תישאר. זה חשוב שתהיה פה. אתה הקול של האמת בתוך הדיון הזה"

בן גביר: "עובד ציבור שנותן ציונים לפוליטיקאים. כן, בוודאי שהוא הקול של האמת"

לזימי: "אבל אתה כל הזמן אומר שקרים, ואז הוא לא יכול לומר מילה?"

מדובר במפגרים. 

• אהבתי 2

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

קראתי את הפרוטוקול הזה וזה הרגיש כאילו אני קורא איזה טקסט סטירי שמישהו כתב בישראבלוג.

• רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני כשעה, oryo כתב:

בן גביר: "עובד ציבור שנותן ציונים לפוליטיקאים. כן, בוודאי שהוא הקול של האמת"

זה מסכם את כל הגישה של הימין הפופוליסטי לגבי משילות״.

עובד ציבור הוא מבחינתם פקיד ותו לא, שאמור לומר אמן אחרי כל שטות של פוליטיקאי.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

מתוך איגרת לפסח לעובדי המדינה מאת מ"מ נציב שירות המדינה (ההוא עם קורות החיים המשוכתבים): 

"זו עת להזכיר לכולנו את הערכים שבשמם אנו פועלים - ערכי הממלכתיות, שלטון החוק, השירות לציבור באשר הוא, נאמנות, יושרה ומחויבות למדיניות הציבורית שנקבעת בידי נבחרי העם."

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ועדיין אין משילות. מעניין איפה הבעיה...

פורסם
לפני 24 דקות, אורי מ. כתב:

מתוך איגרת לפסח לעובדי המדינה מאת מ"מ נציב שירות המדינה (ההוא עם קורות החיים המשוכתבים): 

"זו עת להזכיר לכולנו את הערכים שבשמם אנו פועלים - ערכי הממלכתיות, שלטון החוק, השירות לציבור באשר הוא, נאמנות, יושרה ומחויבות למדיניות הציבורית שנקבעת בידי נבחרי העם."

לא שכתבתי כלום.

• אהבתי 1
פורסם

רוצה את הפיסקה המקדימה? 

"אסור לנו, כעובדי ציבור, לשגות ולחשוב כי הכוח שניתן בידינו הוא לצרכינו, לסיפוק עמדותינו האישיות או לשימוש בקשרים ובסמכויות שניתנו לנו במשרה הציבורית כקרדום לחפור בו - אם לטובתנו, ואם לטובת קבוצה שאנו משתייכים אליה." 

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
בתאריך 2.5.2025 בשעה 14:34, קורן בן אשר כתב:

מסוק זה לא הכלי האידיאלי למשימות כיבוי. זה כלי שמאוד לא אוהב לטוס בתנאים של עומס גבוה, מהירות נמוכה וטמפרטורות גבוהות - בדיוק המתאר של כיבוי שריפות. מעבר לכך יש לו מגבלות משמעותיות מבחינת מהירות, כושר הרמה וטווח עם מטען כבד בנשיאה על מתלה המטען. מן הסתם הרעיון היה לקנות "אולר שוויצרי" שניתן לעשות איתו דברים אחרים בימי שגרה ועל הדרך להשתמש בו גם לכיבוי שריפות, במקום לקנות כלי ייעודי כמו ה- CL415. 

לבלאק הוק uh60 (אני מניח שזה מה שהם בחרו בוועדה המקצועית) יש גירסה של כיבוי אש כמו שיש לאמבולנס אווירי.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...