Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרשור פוליטי של אחרי/לפני/באמצע בחירות/מלחמות/שלום/חומוס בדמשק

roee

פוסטים מומלצים

לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

הכוונה היא שאם מישהו היה אומר "אני מפסיק להתנדב" הוא היה צריך לקבל באותו רגע הודעה "תודה רבה הנה התעודת הוקרה שלום ולהתראות".

הצבא איפשר את הבית זונות.

אתה יודע כמה מטייסי ח"א הם אנשי מילואים? שמעתי שקרוב לחצי. אלה גם יותר מנוסים ומובילי הרביעיות. 422 טייסי מילואים פעילים חתמו על מכתב הפסקת ההתנדבות. יחד עם מפעילי כטב"מים, בקרי טיסה, אנשי המטה המבצעי, אנשי 669 ושלדג. בסה"כ 1142 אנשי מילואים פעילים בחיל האוויר. רק בטייסת 69 37 טייסי מילואים מתוך 40. אתה יודע במה מתמחים 69? רמז דק נסראללה, אירן. אני רואה שדעתך כמו של קרעי "לכו לעזאזל, נסתדר בלעדיכם". בהצלחה להחליף אותם נגיד בשנה/שלוש/חמש. ואני זהיר.

לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

אגב, איזה 9 שנים? השתחררתי ב2013 משירות חובה, לפי אתר המילואים אני אמור לשרת עד 2033.. לא בדיוק 9 שנים ואני כולה מוהנדס.

כתבתי מזיכרון וטעיתי. עד 2015 התחייבו בוגרי קורס טייס לשירות קבע בן 9 שנים. משנת 2015 רק 7. אבל אתה צודק, אפשר לגייס אותם במסגרת הגבלות החוק לשמור על חברים של סמוטריץ על איזה ג'בל.

עריכה אחרונה על ידי mikyl
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 70.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

5710

• יבגניפ

5396

• פינדר

4658

• Night Driver

3622

מה הקשר בין הורים שקולים "למתווה פשרה" של הפיכה משפטית? 
שיטה חדשה, רוצים להלבין משהו? קחו אב/אם שקולה עדיף בזוגות, אחד שחור ואחד לבן.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 52 דקות, mikyl כתב:

רק בטייסת 69 37 טייסי מילואים מתוך 40.

אין סיכוי שיש 40 צ"א בטייסת דו מושבית. 60 נראה יותר נכון, כי תמיד יש יתירות לעומת מספר מטוסים. אבל כן, יותר מחצי. בזמן שלום חיסרון המילואימניקים קריטי פחות, בזמן לחימה זה משבית טייסת.

ZC6 | JB43 | 932

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 58 דקות, mikyl כתב:

אתה יודע כמה מטייסי ח"א הם אנשי מילואים? שמעתי שקרוב לחצי. אלה גם יותר מנוסים ומובילי הרביעיות. 422 טייסי מילואים פעילים חתמו על מכתב הפסקת ההתנדבות. יחד עם מפעילי כטב"מים, בקרי טיסה, אנשי המטה המבצעי, אנשי 669 ושלדג. בסה"כ 1142 אנשי מילואים פעילים בחיל האוויר. רק בטייסת 69 37 טייסי מילואים מתוך 40. אתה יודע במה מתמחים 69? רמז דק נסראללה, אירן. אני רואה שדעתך כמו של קרעי "לכו לעזאזל, נסתדר בלעדיכם". בהצלחה להחליף אותם נגיד בשנה/שלוש/חמש. ואני זהיר.

כתבתי מזיכרון וטעיתי. עד 2015 התחייבו בוגרי קורס טייס לשירות קבע בן 9 שנים. משנת 2015 רק 7. אבל אתה צודק, אפשר לגייס אותם במסגרת הגבלות החוק לשמור על חברים של סמוטריץ על איזה ג'בל.

שמע אני לא יודע מה אתה רוצה.

טייס מתגייס בגיל 18, משתחרר מקבע בגיל 25, בגלל שהוא קצין הוא ממשיך לשרת עד גיל 45.

הוא רוצה להפסיק להתנדב - זכותו. שלא יבוא.

גם כל השלדגיסטים, מפעילי כטבמ או לא יודע מה.

עד שהם לא קיבלו פטור זאת לא התנדבות, זאת חובה, כמו כל חייל "פישר" אחר מהחיל הירוק שטוחן קווים על איזה ג'בל.

לא אמרתי שילכו לעזאזל ואל תבלבל את השכל, אמרתי שצהל לא יכול להתנהל כמו קייטנה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 2 דקות, יובל .מ. כתב:

שמע אני לא יודע מה אתה רוצה.

טייס מתגייס בגיל 18, משתחרר מקבע בגיל 25, בגלל שהוא קצין הוא ממשיך לשרת עד גיל 45.

גם כל השלדגיסטים, מפעילי כטבמ או לא יודע מה.

עד שהם לא קיבלו פטור זאת לא התנדבות, זאת חובה, כמו כל חייל "פישר" אחר מהחיל הירוק שטוחן קווים על איזה ג'בל.

לא אמרתי שילכו לעזאזל ואל תבלבל את השכל, אמרתי שצהל לא יכול להתנהל כמו קייטנה.

הטייסים חייבים לחתום הסכמה להתנבות לכל צו לא בגלל גיל אלא בגלל מרווח מהצו הקודם. אם הם לא רוצים לחתום זכותו של הצבא לגרוע אותם מצוותי האויר ולשבץ אותם בכל תפקיד שיבחר.

הירי כמעט כולם אמרו שלצו תקני וחוקי הם יצייתו.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@יובל .מ. במסלול הרגיל טייסים מתגייסים בגיל 18-19. הקורס נמשך 3 שנים (כולל גם לימודים אקדמיים). אז 7 שנות קבע מביאות אותם לשחרור במקרה המוקדם סביב גיל 29. עכשיו תחשוב על טייסים שהקורס שלהם נקטע או הגיעו מתפקיד אחר, הם משתחררים אחרי גיל 30.

@Night Driverטייסים עושים הרבה יותר מילואים מהרגיל. דרישות של שמירת כשירות. כמובן שרכיב המרווח בין התקופות תקף גם הוא. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 דקות, sperial כתב:

טייסים עושים הרבה יותר מילואים מהרגיל. דרישות של שמירת כשירות. כמובן שרכיב המרווח בין התקופות תקף גם הוא

נכון אבל זה לא מחייב לחתום על כל צו בנפרד. על זה אתה יכול לחתום על בסכמה שנתית 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא מכיר את הפרוצדורות, בודאי לא העדכניות.

כאשר התגייסתי לעתודה האקדמית חתמתי על שתי חבילות של מסמכים: האחת היתה "התנדבתי להתחייב" והאחרת " התחייבתי להתנדב". 

מספיק טראומטי כדי לזכור אחרי 50 שנה (כמעט).

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, RK כתב:

אין סיכוי שיש 40 צ"א בטייסת דו מושבית. 60 נראה יותר נכון, כי תמיד יש יתירות לעומת מספר מטוסים. אבל כן, יותר מחצי. בזמן שלום חיסרון המילואימניקים קריטי פחות, בזמן לחימה זה משבית טייסת.

לא ספרתי:

הסערה סביב טייסת 69 ואנשיה ובכלל אחד מרגעי המפנה במחאת אנשי המילואים בחיל האוויר החלה ביום ראשון השבוע, לאחר ש-37 מתוך 40 אנשי צוות אוויר במילואים במטוסי 15-F הודיעו כי לא יתייצבו ליום אחד של שירות מילואים שנקבע להם השבוע, למעט פעילות מבצעית.

מכיר אחד מהם, לפי טענתו כל טייסי מילואים חתמו על המכתב. כנראה שפספס כמה.

לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

סוגר עם ההתחייבויות בגיל 28, אבל לא משנה. לפי החוק:

1. מקסימום 84 ימי מילואים לקצין בשלוש שנים. כדי להיות טייס במילואים חייבים לטוס לפחות פעם אחד בשבוע, זאת אומרת לפחות 144 ימים ב-3 שנים. רק בגלל זה כל טייס מילואימניק הוא מתנדב.

2. רבים מהם מזמן עברו את גיל 45.

לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

כל עוד מדובר בטייסים זה כן התנדבות. אם אתה מגייס אותם בתור שומרי התהללויות ביו"ש מקסימום 84 יום ב-3 שנים, אז כן עד גיל 45 מדובר בחובה.  

עריכה אחרונה על ידי mikyl
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, mikyl כתב:

"לכו לעזאזל, נסתדר בלעדיכם"

היה לי קטע לאחרונה בקבוצת טלגרם עם כאלה "שלא מדברים שמאלנות" - אני הקפיטליסט = שמאלני רק כי אני לא מתיישר באהבה בלתי נשלטת לביבי או לאחת ממפלגות הקואליציה.

המון זמן ניסיתי לשכנע אותם שאלו דעותיי אבל עדיין טוענים שאני שמאלני, לכל מקום שאני הולך מתייגים אותי בתור שמאל. בהתחלה עוד הסברתי לכאלה אלה שקראו לי שמאלני אבל חשתי את הזלזול כשהסברתי להם שאני קפיטליסט. זה הוציא אותם משווי משקל מסוים. הרי זה דיכוטומי, שחור לבן, איתי או נגדי. 

היום אני כבר מתבאס שאני מוגדר ככה ושותק. אז כשהם יצאו עם הקילשונים, אני יהיה מוכן. אני לפחות בשאיפה להימנע מהגעה לקילשונים וכו' וכו' וכו' אבל ימים יגידו.

וכן, כשאני מדבר איתם תמיד יגידו את המשפט הזה "לך, נסתדר בלעדיך". זה נוח להם רק שיהיה קצת קשה להם לקום ופשוט לעבוד (ולא אני לא מדבר על עבודה במקום עבודה).

אז נלך והם "יסתדרו".

תנו לי לנחש בנוגע לעתיד - ברגע שהסירה תשקע עם כל החורים שיש בה, הם ימצאו מספיק גמישות מחשבתית כדי להוכיח לעצמם שהם בסדר עם רילוקשיין או הגירה למדינה זרה למרות שהם תומכים נלהבים בקואליציה הנהדרת הזו. ניתקלתי כבר בקבוצות הגירה כאלו ואחרות וזה מאוד נוח להם. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם אותי כאן בפורום מתייגים כשמאלני, למרות שקשה מאוד עד כמעט בלתי אפשרי למצוא שמאלנים בין יוצאי ברה"מ. זה כמו אנשים שקשה להם להבדיל בין צד שמאל לימין. אלה הם ימניים שתומכים בקצבאות ילדים, תלושי מזון והגדלת המיסים. מניח שהכל מגיע מאכלו לי שתו לי ושנאה גנטית מדור לדור למפא"י/מפ"ם. אותם "ימניים" גם שוכחים שמאלניים ימח שמם כבשו את יו"ש, עזה וסיני. סביר להניח שבשבילם קומוניסט=קפיטליסט=אשכנזי. במיוחד אם הוא לא צוהל  ביבי המלך.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חשיפה: הדיונים שמאחורי הקונספציה - כך נראה העיוורון של ישראל מול חמאס
בחודשים שלפני המתקפה.

ציטוטים מהדיונים הביטחוניים שהתקיימו לפני מתקפת 7 באוקטובר מבהירים:
צמרת מערכת הביטחון הייתה משוכנעת - חמאס מורתע 

https://www.mako.co.il/news-military/2025_q1/Article-d2ff5b414ce8491026.htm?sCh=31750a2610f26110&pId=173113802 

במהלך תקופת החגים, ראש הממשלה כינס את ראשי מערכת הביטחון במשרדו.
על הפרק - לאן פני חמאס מועדות.
כלל ראשי מערכת הביטחן היו בדעה - כי לא צפוי אירוע לחימה או תקיפה מצד החמאס, כולל שר-הביטחון.
לא מופיע בכתבה כי ראש הממשלה קיבל לשולחנו מידע אחר.. על כוונות לחימה ותקיפה מצד החמאס..

וכידוע אם היה מידע כנגד ראש הממשלה, (על התנהלותו ) - הרי זה היה מפורסם, כבר בראש הכתבה.

מחדל 7 באוקטובר: מהדיונים הביטחוניים הסגורים שהתקיימו בחודשים שלפני מתקפת חמאס עולה כי -
לא רק הצמרת הצבאית הייתה משוכנעת שחמאס מורתע.

(כפי חשפנו לראשונה אמש (רביעי) ב"מהדורה המרכזית")

גם שר הביטחון דאז גלנט, היה סבור שארגון הטרור הרצחני לא מסוגל לעבור את הגדר..
ואפילו ראש המוסד קרא להפסיק את העיסוק בעזה. 

ציטוטים נבחרים:

במהלך תקופת החגים, ראש הממשלה כינס את ראשי מערכת הביטחון במשרדו.
על הפרק - לאן פני חמאס מועדות.
ראש אמ"ן חליוה אמר בדיון הדרמטי, כפי שפרסמנו בעבר, כי: "אותנטית, סינוואר עודנו מעוניין בהסדרה"..

10 ימים בלבד לפני מתקפת 7 באוקטובר, שר הביטחון גלנט הצהיר: "חמאס מאותת לנו כי ברצונו להגיע
להסדרה ארוכת שנים עם ישראל"..

מטעמו של שר הביטחון לשעבר יואב גלנט נמסר: האמירות של שר הביטחון לשעבר גלנט התבססו על המידע
המודיעיני שהגיע לשולחנו והסקירות המבצעיות שקיבל לאורך החודשים בהם כיהן כשר הביטחון לפני המלחמה,
כפי שעלו בדיונים במטכ"ל וגם בביקוריו באוגדת עזה ובפיקוד הדרום..

תוכניות ההתקפה של החמאס  לא הובאו בפני השר לשעבר גלנט, בניגוד לגזרות אחרות בהן הוצגו תוכניות או
כוונות כאלו..

ההערכות השגויות של כלל הגורמים הרלוונטיים בצה"ל ובשב"כ..
גרמו לתפיסות מבצעיות שגויות ולליקויים בהיערכות צה"ל -

עכשיו ברור לי.. (כמו שחלקכם רושם ומגדף..) כי רק ביבי אשם..

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 דקות, ליין מן כתב:

קח אתגר לסופש.

גלול אחורה בין אלפי המילים שנכתבו פה מאז ה7.10 ותביא דוגמא אחת למישהו שכתב שרק ביבי אשם.

אחת!!!

• אהבתי 3

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 13 דקות, ליין מן כתב:

האשמה שלו היא לא בכשל המודיעיני אלא בכשל המערכתי.

חימוש והתעצמות החמאס, החלשות הצבא, סירוס המל"ל (שכל תפקידו הוא להיות גיבוי למערכת המודיעין הצבאית בדיוק כדי למנוע פספוס כזה אבל הפך בתקופתו למפעל ג'ובים) ובכלל בקונספציה שאם לדעתי האויב מורתע אז לא צריך להיות מוכן להפתעות. הרי לפי אותו היגיון לא צריך חייל אחד בגבול ירדן או מצרים.

• אהבתי 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...