Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

איזה פוסט חוצב להבות. יש איתו רק בעיה אחת. ראש הממשלה ב-7,10.23 היה בנימין נתניהו. אותו אחד שהתעלם מאזהרות מערכת הביטחון בתחילת דרכו וסירב לשמוע אותן, שלא לדבר על להקשיב להן, במהלך הקדנציה הנוכחית.

אדון ליין מן. תתחיל לצאת מחשיבת ה״אבל לפיד״ הזו. לפיד היה ראש הממשלה 4 חודשים שהסתיימו 9 חודשים לפני הפלישה, ובתקופה הזו קרו הרבה דברים. קשה מאוד להסיק מהקדנציה הקצרצרה כיצד היה לפיד מתפקד לפני ה-7.10.23, באותו יום ואחריו. אני לא הייתי זורק ספקולציות חסרות בסיס, כי אין לי מושג איך הוא הלשכה שלו תפקדו. לעומת זאת בנימין נתניהו הוכיח במשך הרבה שנים שהוא חלול, נואם נאומים חוצבי להבות שאין מאחוריהם שום תוכן אמיתי, שהוא לא מסוגל לקבל שום החלטה כל עוד אין אקדח המכוון לרקתו, ובקדנציה הנוכחית שהוא מתנתק מהמציאות בכוונה.

אגב, נתניהו בנה חלק לא קטן מהקריירה שלו על המיתוס של אחיו, אבל יש לא מעט טענות שהוא עצמו לא בדיוק הצטיין כלוחם.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 8
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)

אחזור לזה, הזחיחות, המשחק, הקשקוש של האפס המאופס הזה מארץ האפסים. אחרי הראיון הזה אין שום צורך בועדת חקירה שתסביר לנו איך הגענו ממצב הזחיחות הזה לזה שלאחר מספר חודשים הוא אומר שאנחנו במלחמה קיומית. 

עריכה אחרונה על ידי Supertigre
פורסם
לפני 6 שעות, Night Driver כתב:

אין לאף אחד מאיתנו מושג כמה מתוך ה 1200 נהרגו מאש כוחותינו.

יותר מדי דו"צים, באופקים שמעתי שמדובר על משהו באזור ה70 אחוז

לפני 39 דקות, ליין מן כתב:

לא ראיתי את הצבע של ביבי בימים הראשונים של תחילת הלחימה..(האם, באמת בהיר מחיוורון)

לא קשה למצוא את הודעה המצולמת שלו בשעה 13.30 בשביעי שהוא העלאה לטלגרם.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 18 דקות, DareDevil כתב:

לא קשה למצוא את הודעה המצולמת שלו בשעה 13.30 בשביעי שהוא העלאה לטלגרם

זה בגלל המאפרת השמאלנית. בלי איפור הוא היה מלא חיים.

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אזרחית אקראית כלשהי ראתה את גיבורת הימין על מלא, סילמן, באיזה קניון. זרקה לה הערה. התפתח איזה ויכוח. עפ"י העדות של האזרחית, סילמן רדפה אחריה עד לרכב שלה, ובסופו של דבר הזמינה משטרה, שעצרה את האזרחית. היא בילתה איזה יום במעצר, שהסתיים באירוע לב. מסילמן אפילו לא ביקשו עדות. מה שכן - את האזרחית זכרו לשאול אם היא שייכת להתארגנות פוליטית כלשהי. 

במשך שנתיים הטענה העיקרית שלי נגד המהפכה המשפטית, בעצם נגד כל ממשלת הימין על מלא מלא מלא, זה שאין להם עניין במנהל תקין, דמוקרטיה, חוקים, שום דבר. כל אחד ואחת מהם מסיבותיו שלו. הנה, לכאורה יש כאן עוד עדות לזה.

יודע שזו פנטזיה ברמה של "העזתים יעזבו מרצון לסודן", אבל מאחל לכולנו שאת הליכוד יוציאו מהחוק, והשותפים הטבעים סתם ישבו באופוזיציה כמה עשורים.

מקור

• אהבתי 7
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 58 דקות, ליין מן כתב:

לא ראיתי את הצבע של ביבי בימים הראשונים של תחילת הלחימה..(האם, באמת בהיר מחיוורון)
ולא הייתי רוצה להתחלף איתו.
לדעתי גם ל יאיר לפיד הלוחם המהולל, היה לוקח זמן.. להבין להתארגן ולהתאפר בצבעי המלחמה.

בד"כ  כל מי ששרת ביחידה קרבית כסיירת מטכ"ל, רגיל להפתעות של הקפצות וכניסה מיידית למגע הקרב
וביבי  היה קצין ביחידת השתלטות הנותת כוננות וכניסה ללחימה מיידית .

אפשר והוא היה בגוון של (A Whiter Shade of Pale) 
מההפתעה של כניסת אלפי מחבלי החמאס לישראל, כי הרי דוחות הצבא אמרו כי אין סיכון
וסביר כי הרבה מחשבות חולפות בראש, מדוע זה קרה, ואיך ממשיכים מכאן

1 - מדוע הוא האמין לדוחות המודיעין שאמרו - החמאס מורתע, ולכן לא צפוי סיכון לישראל.
2 - מדוע ראשי הצבא, לא עדכנו את צמרת הממשלה, את ראש הממשלה ושר הביטחון.. והרי 
  תפקיד היועצים הצבאיים לראש הממשלה ושר הביטחון, נוצר עבור המצבים הללו
אחרי הפתעת מלחמת יום-הכיפורים, לעדכן וליידע מיידית את הממשלה. .

3 - ואם כבר פרצה הלחימה - מדוע צה"ל עם ההשקעות הגדולות שהשקענו בו, לא הצליח לעצור את הפלישה
ומחירי הרצח הנתעבים.

במידה ויאיר לפיד היה ראש הממשלה בימים ההם ובמצב הזה - לא הייתי מתפלא אם יום אחרי
הוא היה יורד לשיפולי ים-המלח ומדבר יהודה.
ומסתובב במדבר נע-ונד וצועק לשמיים בקול גדול.. מה הם עשו לנו..
איך האמנתי להם שהחמאס מורתע..
איך הם לא עדכנו את הממשלה כבר בלילה, כי יש אירועים לא ברורים.. 
 איך הצבא נעלם בשעות הראשונות..מדוע הם לא הודיעו ליחידות הצבא באיזור העוטף, היכן היה חיל-האוויר.

זה לא כתב הגנה על בנימין נתניהו, הייתי שמח אם היה עוזב אותנו , אסור להנהיג יותר מ 10 שנים.
אבל.. להאשים את נתניהו ולנסות ללעוג לו באירוע הנ"ל - זה רחוק מהאמת.

אייל.

אייל, כל הפוסט הארוך הזה של אבל לפיד לא רלוונטי.

יכול להיות שזה היה קורה גם במשמשת של לפיד אבל הרבה יותר סביר שלא כי האיש שבועיים לפני אמר שאנחנו על סף מלחמה (ממש לא בגלל שהוא גאון כי כולם יודעים שהוא לא אלא כי הוא בניגוד לראש הממשלה כן שמע את ראשי מערכת הביטחון) והתחנן לביבי שיקשיב למערכות הביטחון.

אין ספק שביב הופתע כמו כולנו אבל לשאלה למה האמין ואיך הפתיעו הוא יודע טוב מאוד לענות. הור מינה ראש מל"ל כמינוי פוליטי ומפעל ג'ובים אז המלל לא תפקד, מינה מזכיר צבאי שאני לא מכיר אבל תפקידו לנבור ולאמת נתונים (וכנראה שלא עשה את זה), שם עציץ במשרד המודיעין והינה קיבלנו 2 גופי הבקרה היחידים משותקים ומקשר שפספס. יכו להיות שאם היה מוכן להקשיב לכל אלה שצעקו לא היה מסיט כוחות ליו"ש ובעוטף היו יותר מ 700 חיילים. לא יודע מה עשית בצבא אבל כל לוחם זוטר יודע שעוד גדוד או שניים אולי לא היו מונעים את הפלישה אבל היו משנים לחלוטין את התוצאה שלה.

לא יודע מה לפיד היה עושה אבל דבר אחד אני כן יודע. הוא לא היה ממנה בכל המשרדים (חוץ מדתות ובריאות שכן תפקדו) עציצים עם אפס תפקוד. גם אם הוא היה מתנהג כמו שאתה מתאר ללא שום בסיס (ותוך התעלמות מוחלטת מחוסר התפקוד של ביבי וחבורתו) היו לפחות חלק ממשרדי הממשלה מתפקדים.

ללא מערכת המתנדבים של האנשים הנפלאים בעם האסון היה גדול פי כמה ואני לא מדבר צבאית אלא אזרחית. העיקר יש לנו מנהלת פס"ח, מל"ח ותכניות פינוי שהשקיעו בהם מי יודע כמה מיליונים. מישהו חשב למשל סתם להגיע לפליטים מהעוטף שיצאו יחפים ובתחתונים (לא כביטוי אלא פיזית) ולתת להם תעודות מזהות שיוכלו ללכת לבנק ולקופ"ח?

ואם כל המגילה שכתבת היא לה כתב הגנה לנתניהו אז היא כתב אישום ללפיד על משהו שהוא לא עשה ואיך תפקד בתפקיד שלא מילא ב 7.10?

• אהבתי 3
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, ליין מן כתב:

להאשים את נתניהו ולנסות ללעוג לו באירוע הנ"ל - זה רחוק מהאמת

אז מי אשם? 

אה, לפיד. נכון...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Supertigre כתב:

סוסים דוהרים זה טוב אולי ל מ"מ, מ"פ מעבר לכך צריך אנשים קרי רוח ומחושבים שרואים מעבר לקשקושי רמבו וססמאות חלולות. כבר רמזו לא פעם שביבי בכלל לא תפקד בימים הראשונים, היה לבן, אפס מאופס כפי שהוא באמת. מי שכן תפקד היו שר הביטחון והרמטכ"ל שתוך מספר שעות, ארוכות וקשות מידי, הובילו לבלימה ובכלל רצו לעבור להתקפה כוללת. 

בכלל, זו אווירת גדודים כל הקשקושים האלו של סכין בין השיניים וסוסים דוהרים, מתאים מאוד למי שהצביע לבן גביר כמוך או מצביעי ביבי שנמסים מהאנגלית שלו וקול הבריטון שמדבר בבטחון רב אבל בפועל מתגלה כאפס מאופס. יש סיבה אחת שביבי לא רוצה ועדת חקירה, כי אז לא רק שיגלו שהוא אחראי לכל המחדל אלא שהוא גם אפס מפוחד שלא יודע לתפקד מול לחץ. 

איך אתה מת על ההקטנות האלה, "מי שהצביע כמוך".

צבא לא אמור לדבר במושגים של "הכלה", צבא אמור לדרוש להילחם.

קצינים צריכים להיות קרי רוח בהקשר של לא להיכנס לפאניקה, לא בהקשר של "טוב אולי לא נילחם כי מלחמה זה רע". את זה הפוליטיקאים צריכים לעשות.

והתגובה שלך מלאה בהמון סיסמאות אבל מפוזרת רצח העיקר לנסות להיראות כשקול או משהו. 

אמרתי איפשהו שביבי היה טוב? תקפתי את הרמטכל? מה אתה, סוס דוהר?

לפני שעה, ליין מן כתב:

ולא הייתי רוצה להתחלף איתו.
לדעתי גם ל יאיר לפיד הלוחם המהולל, היה לוקח זמן.. להבין להתארגן ולהתאפר בצבעי המלחמה.

בד"כ  כל מי ששרת ביחידה קרבית כסיירת מטכ"ל, רגיל להפתעות של הקפצות וכניסה מיידית למגע הקרב
וביבי  היה קצין ביחידת השתלטות הנותת כוננות וכניסה ללחימה מיידית .

אפשר והוא היה בגוון של (A Whiter Shade of Pale) 
מההפתעה של כניסת אלפי מחבלי החמאס לישראל, כי הרי דוחות הצבא אמרו כי אין סיכון
וסביר כי הרבה מחשבות חולפות בראש, מדוע זה קרה, ואיך ממשיכים מכאן

1 - מדוע הוא האמין לדוחות המודיעין שאמרו - החמאס מורתע, ולכן לא צפוי סיכון לישראל.
2 - מדוע ראשי הצבא, לא עדכנו את צמרת הממשלה, את ראש הממשלה ושר הביטחון.. והרי 
  תפקיד היועצים הצבאיים לראש הממשלה ושר הביטחון, נוצר עבור המצבים הללו
אחרי הפתעת מלחמת יום-הכיפורים, לעדכן וליידע מיידית את הממשלה. .

3 - ואם כבר פרצה הלחימה - מדוע צה"ל עם ההשקעות הגדולות שהשקענו בו, לא הצליח לעצור את הפלישה
ומחירי הרצח הנתעבים.

במידה ויאיר לפיד היה ראש הממשלה בימים ההם ובמצב הזה - לא הייתי מתפלא אם יום אחרי
הוא היה יורד לשיפולי ים-המלח ומדבר יהודה.
ומסתובב במדבר נע-ונד וצועק לשמיים בקול גדול.. מה הם עשו לנו..
איך האמנתי להם שהחמאס מורתע..
איך הם לא עדכנו את הממשלה כבר בלילה, כי יש אירועים לא ברורים.. 
 איך הצבא נעלם בשעות הראשונות..מדוע הם לא הודיעו ליחידות הצבא באיזור העוטף, היכן היה חיל-האוויר.

זה לא כתב הגנה על בנימין נתניהו, הייתי שמח אם היה עוזב אותנו , אסור להנהיג יותר מ 10 שנים.
אבל.. להאשים את נתניהו ולנסות ללעוג לו באירוע הנ"ל - זה רחוק מהאמת.

אייל.

בתור קצין בסיירת מטכ"ל הוא אמור לדעת שאחת הסיסמאות של כל לוחם זה "קווה לטוב התכונן לרע".

הוא היה אמור לחיות כל דקה בחיים שלו בידיעה שעלולים לפלוש לישראל אלפי מחבלים, אלפי טילים כולל מאיראן ופיגועים בכל נקודה. 

אם הוא היה צריך דוח מודיעין כדי לדעת את זה, הוא פח אשפה.

אני יכלתי להגיד לך את זה אחרי כמה סרטונים של בריק ואחרי התשדיר של הליכוד מ-2018.

די עם התירוצים.

לפני 45 דקות, יבגניפ כתב:

אזרחית אקראית כלשהי ראתה את גיבורת הימין על מלא, סילמן, באיזה קניון. זרקה לה הערה. התפתח איזה ויכוח. עפ"י העדות של האזרחית, סילמן רדפה אחריה עד לרכב שלה, ובסופו של דבר הזמינה משטרה, שעצרה את האזרחית. היא בילתה איזה יום במעצר, שהסתיים באירוע לב. מסילמן אפילו לא ביקשו עדות. מה שכן - את האזרחית זכרו לשאול אם היא שייכת להתארגנות פוליטית כלשהי. 

במשך שנתיים הטענה העיקרית שלי נגד המהפכה המשפטית, בעצם נגד כל ממשלת הימין על מלא מלא מלא, זה שאין להם עניין במנהל תקין, דמוקרטיה, חוקים, שום דבר. כל אחד ואחת מהם מסיבותיו שלו. הנה, לכאורה יש כאן עוד עדות לזה.

יודע שזו פנטזיה ברמה של "העזתים יעזבו מרצון לסודן", אבל מאחל לכולנו שאת הליכוד יוציאו מהחוק, והשותפים הטבעים סתם ישבו באופוזיציה כמה עשורים.

מקור

אני חייב פה רגע אחד סימטריות - כשהמציאו תקיפה לצד השני דנה וייס הלכה אל סילמן ושחזרה את התקיפה.

כן, פה זה יותר חמור כי המשטרה יצאה פח זבל כהרגלה, אבל בוא, אף אחד מכם לא היה כל כך נחרץ אז.

שוב, רואים לכם.

עריכה:

אפשר לסכם לגבי סילמן שלא משנה באיזה צד היא נמצאת כרגע היא שקרנית.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם

הקריירה הצבאית של ביבי, להבנתי גם כמילואימניק, הסתיימה לפני 40 שנה. למי איכפת איפה הוא שירת לפני?

...

יובל, שתי הערות;

1. מטבעות לשון חביבים על המחנה הפוליטי הטבעי שלך לא תורמים לדיון. ה"רואים לכם" הביביסטי לא מחזק את הטענה שלך אבל מקשה עלי פיזית להתייחס אליה ברצינות.

2. בכל זאת, לטענה עצמה: לא הייתי פוסל על הסף שמישהו יתקןף את סילמן או כל חכ אחר. באופן טבעי, הסיכוי לזה תמיד יותר גבוה אצלכם בימין על מלא, מאותה הסיבה, כנראה, שבגללה תושבי מאחזים יןצאים לשרוף כפרים ערבים אחרי פיגועים ותושבי תא לא.

הבעיה היותר חמורה כאן היא פוליטיזציה של המשטרה, ולא פוליטיקאית שקרנית

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 36 דקות, יובל .מ. כתב:

אפשר לסכם לגבי סילמן שלא משנה באיזה צד היא נמצאת כרגע היא שקרנית.

וגם אם באמת דפקו לה מכות זה לא תקין אבל מגיע לה.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

צבא לא אמור לדבר במושגים של "הכלה", צבא אמור לדרוש להילחם

אבל אז יגידו הביביסטים שהם רק פקידים ושישבו בשקט ומה הם מתערבים בפוליטיקה. אתה לא יכול לסרס את הצבא ולומר לו לשבת בשקט בכל הגבולות ואז גם לצפות ממנו לעשות משהו אקטיבי, זה לא עובד כך, הצבא ממלא פקודות ופועל תחת גבולות גזרה שהממשלה מציבה לו. הממשלה גם הציבה לו גבולות גזרה שלעזה לא נכנסים ולא יורים, ולא פוגעים ולא מחסלים ומאפשרים לחמאס להתעצם, להתאמן.... אם תהיה ועדת חקירה ממלכתית, אולי נוכל לדעת מה אמרו אנשי הצבא, מתי הם חשבו שצריך לפעול ומתי לא. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 3 דקות, Supertigre כתב:

הממשלה גם הציבה לו גבולות גזרה שלעזה לא נכנסים ולא יורים, ולא פוגעים ולא מחסלים ומאפשרים לחמאס להתעצם, להתאמן.

בגלל זה ביבי אשם.

הצבא אשם בזה שקו עזה היה בהדממה, תצפיתניות אוימו בכלא ולא הייתה הוקעה ברורה של מי שאיים בסירוב/הפסקת התנדבות.

אגב, אם הממשלה רוצה להעביר גדודים לאיו"ש צה"ל היה חייב לדרוש גיוס מילואים. מה שהיה בקו עזה באותו בוקר זה מחדל צבאי.

• רעיון טוב! 1
פורסם

על זה אני יכול להסכים. מה שהיה בבוקר ה-7 זה מחדל צבאי/מודיעני, מה שאפשר שנגיע למצב הזה הוא מחדל מדיני/ממשלתי. לכן גם מאוד חשוב שתהיה ועדת חקירה ממלכתית כדי שנדע לא רק מה שהיה ב-7 ואיך אפשר לעשות את זה אחרת, אלא מה הוביל לכך שאפשרנו לשני אויבים מרים שלנו, חמאס וחיזבאללה, להכין כזו אופרציה מבלי שנגיב לכך מראש ולמעשה השארנו הכל לאלת המזל להחליט אם נוכל לעצור את זה או לא. 

בעולם נורמלי לא רק שכבר הייתה קמה ועדת חקירה אלא הממשלה והעומד בראשה כבר היו מחזירים את המפתחות מזמן.

• רעיון טוב! 3
פורסם
לפני 38 דקות, יובל .מ. כתב:

אגב, אם הממשלה רוצה להעביר גדודים לאיו"ש צה"ל היה חייב לדרוש גיוס מילואים.

אנחנו יודעים שלא דרש?

• תוכן חדש...