Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפרזה. נערכים לטפל. מטפלים ב 360 מעלות. עצרתי פה. לא יכול לשמוע את האיש.

אפס. הוא יודע שהוא אחראי והוא יודע שבכל ועדה שלא תהיה ברשותו הוא יהיה אשם.

זאת הסיבה שהוא ממסמס כל דבר.

• אהבתי 2
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

וזה עוד היה באפריל, בהמשך ההתרעות היו חמורות יותר. האם הם היו כלפי עזה? כנראה שלא והם גם מודים בזה, אבל מה שלי זה אומר שזה היה כנראה קשור באיראן וחיזבאללה, גרוע פי כמה וכמה אם חיזבאללה היה יוצא למתקפת פתע דומה לזו של חמאס. האם ביבי עשה משהו בנושא? כלום ושום דבר. כך גם כל חברי הממשלה שלו שסרבו לשמוע את הרמטכ"ל שבא לפגוש את חברי הממשלה בכנסת. 

פורסם
לפני שעתיים, עדי-אל כתב:

הכי קל ובצדק להפנות טענות לביבי אבל בגלל השנאה אליו מעדיפים למזער את הנזק של המערכת הביטחונית.

שים לב לגלנט. הבנאדם במשמרת שלו קרה המחדל הנורא הזה אבל בגלל היריבות שלו עם ביבי הוא חומק מזה. כמעט ולא תראה ביקורת נגדו, כמו טפלון.

......מה?

גלנט היה עסוק בלרקד סביב ביבי ופחות או יותר לצרוח לו אזהרות באוזניים, מילא את תפקידו די נאמנה, זוכר לאן זה הביא אותו? ביבי ניסה לפטר אותו עי החדשות לא נעמו באוזני הסובייט העליון, ועם ישראל נהר מיד לרחובות.

השנאה כלפי ביבי היא דבר שהוא הרוויח ביושר מוחלט.

ועם זאת לגלנט יש אחריות- והוא לא יצא חסין או גיבור מכל הסיפור, פשוט יש לבנאדם שביב של יושרה אז הוא לא זוכה לאיבה דומה לזו שזוכים לה חדלי אישים מוחלטים כמו ביבי, פיתמר או סמוטריץ'.

חוץ מזה שהוא טיפה ירד מסדר היום כי ברגע שעם ישראל נהיה מספיק חבוט ועייף מכדי לנהור לרחובות שוב, פיסת האשפה האנושית בכיסא ראש הממשלה פיטר אותו בהצלחה (שוב, כי לגלנט שביב של יושרה)

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 שעות, Pika007 כתב:

......מה?

גלנט היה עסוק בלרקד סביב ביבי ופחות או יותר לצרוח לו אזהרות באוזניים, מילא את תפקידו די נאמנה, זוכר לאן זה הביא אותו? ביבי ניסה לפטר אותו עי החדשות לא נעמו באוזני הסובייט העליון, ועם ישראל נהר מיד לרחובות.

השנאה כלפי ביבי היא דבר שהוא הרוויח ביושר מוחלט.

ועם זאת לגלנט יש אחריות- והוא לא יצא חסין או גיבור מכל הסיפור, פשוט יש לבנאדם שביב של יושרה אז הוא לא זוכה לאיבה דומה לזו שזוכים לה חדלי אישים מוחלטים כמו ביבי, פיתמר או סמוטריץ'.

חוץ מזה שהוא טיפה ירד מסדר היום כי ברגע שעם ישראל נהיה מספיק חבוט ועייף מכדי לנהור לרחובות שוב, פיסת האשפה האנושית בכיסא ראש הממשלה פיטר אותו בהצלחה (שוב, כי לגלנט שביב של יושרה)

שוב פעם

איזה אזהרות? אם אזהרות פוליטיות אז זה לא שווה שום דבר 

אם אזהרות מקצועיות כבר כתבתי שלא הגיוני כי לשבכ לא היה מידע והצבא היה עסוק בלישון על האף אז ממי אדון גלנט קיבל את המידע?

לפני 10 שעות, יובל .מ. כתב:

אבל זה לא נכון.

הביקורת נדבקת לכולם, וכולם לקחו אחריות.

שבכ, צהל, מוסד וגלנט.

היחידי שלא לקח אחריות זה ביבי, וכשהוא מתחיל להוציא את המילה אחריות מהפה הוא נתקע ב"אחר.. מישהו אחר אשם".

במה מתבטא לקיחת האחריות?

או שזה כמו התבטאות אוחנה על אסון מירון?

פורסם
לפני 3 דקות, עדי-אל כתב:

שוב פעם

איזה אזהרות? אם אזהרות פוליטיות אז זה לא שווה שום דבר 

אם אזהרות מקצועיות כבר כתבתי שלא הגיוני כי לשבכ לא היה מידע והצבא היה עסוק בלישון על האף אז ממי אדון גלנט קיבל את המידע?

היו ועוד איך אזהרות מקצועיות.

דיווחו על פגיעה בכשירות, דיווח על סכנה מיידית למלחמה וידעו על ההכנות של חמאס (שביבי או שידע על זה לפני הבחירות או שהעביר להם את התכניות לפי סירטון הבחירות שעשה). מה הממשלה עשתה בנדון?

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 10 שעות, stx כתב:

קודם כל, אף אחד לא אומר שהצבא לא נכשל, הוא נכשל בגדול. גם אמ״ן, גם פיקוד דרום וגם המטה הכללי.

עכשיו כדאי שתזכור שזה לא שולחן עגול. כשהצבא נכשל בצורה כזאת - הממשלה אשמה.

אוטומטית. ובמיוחד כשראש הממשלה הוא זה שבצלמו נבנית הממשלה והוא אותו אחד 15 שנה.

זה תפקיד הממשלה לוודא שהצבא מתפקד כמו שצריך.

ספציפית בעזה הצבא התנגד למכשול שעלה 3 מיליארד שקל ונפרץ בשעה, הממשלה עם מר ביטחון שבראשותה דחפה לו אותו בגרון והתגאה בזה עד הגג.

אז תן את הקרדיט למי שמגיע.

גם לזה התייחסתי

כשיש להם משהו חשוב כמו פנסיות תקציביות הם יודעים להפעיל את כל העולם 

פתאום הם ראש קטן. כמו טירונות 02

אם הם יודעים שהמכשול הזה שווה לתחת הם צריכים לדאוג שיש מספיק חיילים שם.

השבת הלך לעולמו זאב רווח. אצטט משפט של חבר שלו "אני ברכתי זה הוא ששכח לברך"

ככה זה כולם

פורסם

אני מבין שאתה הזבוב על הקיר במשרדים של הרמטכ"ל/ראש אמ"נ/ראש המוסד/ראש השב"כ.

אנחנו לא יודעים מה היו האזהרות. יתכן שכלליות ויתכן שקונקרטיות. מה שאנחנו יודעים זה שגלנט, הלוי ושאר ראשי מערכת הביטחון רצו להזהיר את נתניהו, ונתניהו סרב להקשיב ואפילו ניסה לפטר את גלנט.

לגבי לקיחת אחריות - ההבדל בין נתניה לבין ראשי מערכת הביטחון היה זמן ההתאוששות מההלם. ראשי מערכת הביטחון הבינו את המצב באופן כמעט מיידי והתחילו לנהל את התגובה (כמובן שלקח זמן להבין את שדה הקרב, לגייס את הכוחות וכו', אבל מרבית צמרת הצבא הגיבה מהר). נתניה לא התאושש עד היום, עדיין עוסק במצבו האישי, אנחנו, האזרחים, במקרה הטוב במקום שני, וכנראה למטה מזה.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 16 שעות, Supertigre כתב:

בשנה אחת לא משנים סדרי עולם

נכון וחצי. מסכים לחלוטין. 

אבל, העובדה היא- שבנט ולפיד ושות בע"מ ובניו והכלב בערבון מוגבל עדיין היו חלק מהקונספציה של חמאס מורתע. 

זה הכל. יחד עם ליברמן בממשלה. 

הם חלק מהקונספציה. הם חלק מהבעייה. 

לא אתה ולא אני יודעים מה היה קורה אם היו נותנים לממשלה לעבוד עוד שנה או שנתיים,

נכון ו-3/4.

מה שכן יודעים שהורגש שיפור בכל תחום אפשרי כמעט, ממשלה שאתה מרגיש שעובדת למען האזרחים 

נכון X2.

לפני 15 שעות, Night Driver כתב:

ברור שצריכה להישאל ולגיטימי לחלוטין גם להתנגד לעסקה. 

כמו שניתן להציג כל מיני שאלות היפותטיות ומטריסות לתומכי העסקה ניתן להציג בדיוק את אותן שאלות גם למתנגדי העסקה.

כשמתעסקים בשאלות היפותטיות זה עובד לשני הצדדים.

לא הבנתי איך שאלה שנועדה מראש לתומכים, צריכה להיות מוצגת גם למתנגדים? הרי המתנגדים חושבים גם כן בצורה הזו. 

כמו לתת לביביסט לראות ערוץ 14 כדי לגרום לו לשנות את דעתו.

לפני 12 שעות, om2 כתב:

הקדימות צריכה להיות לכל הארץ באותה צורה.

נראה לי שעלית פה על משהו. 

לחלוטין כן. 

מטח טילים על חיפה, אזכור לרגע בחדשות (אם אין פגיעות), מטח לקריות, מטחים על נהריה, מטחים על ק"ש ומטולה כבר לא זוכים אפילו לאזכור. אבל! היה טיל אחד ששוגר לכיוון ת"א ונפל בים מול ראשל"צ, תפס מעל חצי שעה של שידור עם תמונות של הים, דיבורים באולפן ועוד ועוד ועוד. אני מתפלא שלא הביאו את האלמנה של הדג שנרצח לעלות לשידור ולדבר.

לפני 12 שעות, Ooga כתב:

מה לעזאזל הקשר?

בשביל שה 7 באוקטובר לא היה קורה כל מה שהיה צריך זה 2 גדודים בגבול עזה, שזה בדיוק מה שהיה שם בשגרה לפני שהסיטו אותם לאיו"ש.

אם לא תפקיר את המדינה כמו שהפקרת לפני ה 7, לא תצטרך להתעסק עם עסקאות בזויות כאלה (שהיו חייבות להתבצע והרבה חודשים קודם לכן).

ה-7 עדיין היה קורה לדעתי. רק שהתוצאות שלו היו אחרות.

לפני 12 שעות, Ooga כתב:

הרצון הזה להוציא את העזתים מפסידים בכל מחיר רק הופך אותנו לגרועים כמוהם.

אני ממש לא רוצה להוציא אותם מפסידים בכל מחיר. 

אני רוצה שהם לא יהיו איום, נקודה. בין אם זה בטוב, מרצונם החופשי (קיצון מיושר לשמאל), ובין אם זה בצורה אלימה עד סופר-אקסטרה-אלימה על סטרואידים (קיצון מיושר לימין עם הדגשות B, I ו-U)- וכל המנעד שבדרך. כל עוד הם לא יהיו עוד איום, הכל טוב. 

אני רוצה לחיות בשקט. אני רוצה ללכת לסידורים בלי לתכנן מרחבים מוגנים. אני רוצה להיות מחוץ לבית בלי להתחבא מתחת לגשר באמצע נהיגה כי טילים. אני רוצה לנוח בשקט בבית בלי לחשוש שיחטפו אותי או ישרפו אותי. לא מעניין אותי מי יוכרז "מנצח" או מי יוכרז "מפסיד". אם קיבלתי את הלחיות בשקט שלי- מבחינתי כולנו ניצחנו, וחלאס תעזבו אותי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 28 דקות, עדי-אל כתב:

במה מתבטא לקיחת האחריות?

זה מתחיל ככה:

"כמפקד צבא ההגנה לישראל במלחמה, אני נושא באחריות לכך שצה"ל כשל במשימתו להגן על אזרחי מדינת ישראל בשבעה באוקטובר".

שמעת ביבי אומר: "אני כראש הממשלה נושא באחריות לכך שמדינת ישראל כשלה במשימתה להגן על אזרחיה בשבעה באוקטובר"? הזבל הזה יתאבד לפני שיגיד משהו דומה.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 18 דקות, עדי-אל כתב:

גם לזה התייחסתי

כשיש להם משהו חשוב כמו פנסיות תקציביות הם יודעים להפעיל את כל העולם 

פתאום הם ראש קטן. כמו טירונות 02

השבת הלך לעולמו זאב רווח. אצטט משפט של חבר שלו "אני ברכתי זה הוא ששכח לברך"

ככה זה כולם

נראה לי שאפילו אתה יודע שאתה מדבר על דברים שאין לך מושג בהם אז נתחיל לפי הסדר.
1. פנסיות תקציביות:
דבר שלא קיים בצבא כבר יותר מ 20 שנה וגם לפני כן זו לא מתנה שהמדינה נותנת סתם אלא תחליף להפרשות לצוברת. אתה יכול להפסיק לכולם את הפנסיה התקציבית מחר בבוקר, לחטוף תביעה על הלנת שכר, לשלם לכל אחד הרבה מיליונים הלנת שכר ולהשתחרר מזה. מעניין שיש לך טענות לפנסיה תקציבית של אנשים שסיכנו את חייהם כדי שאתה תוכל לשבת בבית וללכלך עליהם ואין לך שום בעיה עם פנסיות תקציביות של מורים, שוטרים, חברי כנסת והרבה אחרים בשירות הציבורי.

וכמובן שהתכוונת לא לפנסיה המגיעה כחור אלא לתוספת הרמטכל לפנסיה אז נסיר לך במה מדובר.
כל עובד במשק שלא מקבל פנסיה זכאי להפרשה וצבירת זכויות לפנסיה. משרתי כוחות הביטחון מגיעים לגיל פרישה רשמי בגיל 45 ונוצר מצב שאלה שממשיכים לשרת לא צוברים שו זכויות לפנסיה כחוק וכפי שהיו צוברים אם היו פורשים ועובדים במקום אחר. תוספת הרמטכל היא תוספת שבאה לגשר על הפער ולהשלים להם את הזכויות שמגיעות להם כמו כל עובד אחר במשק.
מסכים שזה צריך להיות בבסיס התקציב אבל כל זמן שהממשלות לא דואגות לתקן את זה זה המנגנון שנקבע.

2. כמות החיילים:
לשמיכה יש אורך נתון וכל עוד הממשלה לא מגדילה את השמיכה (גיוס כלל המלש"בים ללא שחרורים פוליטיים או הגדלת ימי המילואים המותרים בחוק כולל תקצוב שלהם) תריך לתמרן בין כל הגזרות. כשלוקחים יותר לשמירה על נערי גבעות ויישובים פיראטיים זה בא על חשבון גזרות אחרות ומבצעים ניהול סיכונים. ככל שהשמיכה קצרה יותר נהול הסיכונים אגרסיבי יותר וכמו כל סיכון לפעמים הוא מתממש.

לפני 10 דקות, ברווז כתב:

עדיין היו חלק מהקונספציה של חמאס מורתע. 

הבעיה היא לא אם הוא מורתע או לא אלא איזה הכנות אתה עושה למקרה שטעית בהערכה.
יש לנו שלום וגבולות שקטים עם ירדן ומצרים. זה אומר שאנחנו לא מחזיקים כוחות שיספיקו להגיב למצב שאלה שעל הכגדר יחליטו לתקוף מחר בבוקר?

• אהבתי 2
  • מעניין 1

פורסם
לפני 43 דקות, פריג'י כתב:

"אזהרות פוליטיות". חשבת על זה לבד?

תודה לאל אני יכול לעשות את זה

כנראה שזה חסר לכמה אנשים בפוליטיקה ובצבא 

לפני 11 דקות, Night Driver כתב:

נראה לי שאפילו אתה יודע שאתה מדבר על דברים שאין לך מושג בהם אז נתחיל לפי הסדר.
1. פנסיות תקציביות:
דבר שלא קיים בצבא כבר יותר מ 20 שנה וגם לפני כן זו לא מתנה שהמדינה נותנת סתם אלא תחליף להפרשות לצוברת. אתה יכול להפסיק לכולם את הפנסיה התקציבית מחר בבוקר, לחטוף תביעה על הלנת שכר, לשלם לכל אחד הרבה מיליונים הלנת שכר ולהשתחרר מזה. מעניין שיש לך טענות לפנסיה תקציבית של אנשים שסיכנו את חייהם כדי שאתה תוכל לשבת בבית וללכלך עליהם ואין לך שום בעיה עם פנסיות תקציביות של מורים, שוטרים, חברי כנסת והרבה אחרים בשירות הציבורי.

וכמובן שהתכוונת לא לפנסיה המגיעה כחור אלא לתוספת הרמטכל לפנסיה אז נסיר לך במה מדובר.
כל עובד במשק שלא מקבל פנסיה זכאי להפרשה וצבירת זכויות לפנסיה. משרתי כוחות הביטחון מגיעים לגיל פרישה רשמי בגיל 45 ונוצר מצב שאלה שממשיכים לשרת לא צוברים שו זכויות לפנסיה כחוק וכפי שהיו צוברים אם היו פורשים ועובדים במקום אחר. תוספת הרמטכל היא תוספת שבאה לגשר על הפער ולהשלים להם את הזכויות שמגיעות להם כמו כל עובד אחר במשק.
מסכים שזה צריך להיות בבסיס התקציב אבל כל זמן שהממשלות לא דואגות לתקן את זה זה המנגנון שנקבע.

2. כמות החיילים:
לשמיכה יש אורך נתון וכל עוד הממשלה לא מגדילה את השמיכה (גיוס כלל המלש"בים ללא שחרורים פוליטיים או הגדלת ימי המילואים המותרים בחוק כולל תקצוב שלהם) תריך לתמרן בין כל הגזרות. כשלוקחים יותר לשמירה על נערי גבעות ויישובים פיראטיים זה בא על חשבון גזרות אחרות ומבצעים ניהול סיכונים. ככל שהשמיכה קצרה יותר נהול הסיכונים אגרסיבי יותר וכמו כל סיכון לפעמים הוא מתממש.

זה שטעיתי בהגדרה זה לא משנה את העיקרון 

שמדובר במשהו חשוב להם הם יודעים להפעיל את כל העולם 

פורסם
לפני 35 דקות, עדי-אל כתב:

איזה מכשול יש בדיוק עם לבנון? עם ירדן? ... אתה מבין שיש גבול לכוח האדם, בטח בממשלה שרוצה להמשיך לפטור צעירים בריאים משירות צבאי. לכן עושים הערכות מודיעין אבל לחשוב שתמיד יוכלו לדעת בכל רגע מה האויב מתכנן, זה אבסורד. זו דוקטרינת הביטחון של ביבי, לסמוך על המזל ולכבול את הידיים של הצבא. האוהל של חיזבאללה, הבלונים וההפגנות על הגדר של חמאס, זה ביבי, רק ביבי, לא אף אחד אחר. 

• אהבתי 1
פורסם

אתם מתווכחים על דברים נכונים מקבילים.

כל ההנהגה הבטחונית חששה מפגיעה במעמדה של ישראל וביכולת ההרתעה שלה על רקע המהפכה המשפטית וההפגנות.

התרחיש הכללי של פלישה מעזה מוכר כבר איזה עשור.  אבל אף אחד מראשי מערכת הבטחון לא טען עד היום, למיטב ידיעתי, שהיה לו מידע על זה שמשהו כמו ה7.10 יקרה. ואם היה, אז הפיאסקו של מערכת הבטחון עוד יותר עצום. 

• אהבתי 3
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 8 דקות, עדי-אל כתב:

שמדובר במשהו חשוב להם הם יודעים להפעיל את כל העולם 

בכירי מערכת הביטחון הגיעו לכנסת, התחננו להיפגש עם מקבלי ההחלטות ונופנפו. שר הביטחון (היחיד מהקואליציה שהסכים לפגוש אותם) נתקל באותה האטימות, כינס מסיבת עיתנאים להזהיר ופוטר. כשיור האופוזיציה כינס מסיבת עיתונאים ואמר שאנחנו על סף מלחמה צחקתם וקראתם לו לפידיוט וחלול (ועד היום לא היתה לכם את היושרה להתנצל).

הדבר היחיד שעוד נשאר להם לעשות מול ממשלת הדמים זו הפיכה צבאית.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...