Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 דקות, ליין מן כתב:

עכשיו ברור לי.. (כמו שחלקכם רושם ומגדף..) כי רק ביבי אשם..

אל תשקר! אף אחד כאן לא כתב שרק ביבי אשם! אבל הוא האשם העיקרי! אחריו גלנט. אחרי גלנט רמטכ"ל. בזה הסדר. ככה מתחלקת האחריות. אחרת, לפי ההיגיון שלך גלנט לא אשם כי רמטכ"ל ... ורמטכ"ל לא אשם כי ראש אמ"ן... וגם ראש אמן לא אשם, כי ראשי האגפים ... וכ"ו. לפי ההיגיון שלך מי שאשם זה איזה סגן/סרן או מקסימום רב סרן שסתמו את הפה לתצפיתניות.

רק שלהבדיל ממשלת האפסים הזאת צבא התעשת  די מהר והתחיל להילחם. בזמן שהממשלה המזורגגת הזאת ממשיכה להרוס את המדינה עד היום הזה.

• אהבתי 3
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

רק ביבי אשם!!!

רק ביבי!

הנה. קיבלת.

רק ביבי מינה מל"ל מוטה פוליטית שלא מתפקד כצוות חשיבה אלא כצוות ליקוק.

רק ביבי מינה את שר הבטחון - שכשל.

רק ביבי גיבה את הטירוף בחווארה שהביא להסטת כוחות.

רק ביבי החליט לממן את החמאס במיליוני דולרים כל חודש, ידע שהם משמשים להתעצמות אבל החליט לעצום עין כי האמין לשטויות של "חמאס מורתע". גם כן מורתע, ירה רקטות שבוע קודם.

רק ביבי הבליג על התעצמות ופלישה של חזבאללה בצפון. ממגידו ועד האוהלים.

רק ביבי התחיל את התהליך ההרסני של ההפיכה המשטרית שהביאה בסוף לכך שאויבנו ראו את שעת הכושר המושלמת.

רק ביבי, אך ורק ביבי.

ולמה אני אומר את זה?

כי זה בדיוק מה שביבי היה אומר, וצודק!, על כל ראש ממשלה אחר שהיה קורה בתקופתו כשל כל כך מערכתי.

הונאה, בשביל שתעבוד, צריך להיות בה שמץ של אמת.

יכול להיות שאכן החמאס היה מורתע, יכול להיות שהחמאס כיוון להסדרה מול ישראל. אולי היו אינדיקציות אותנטיות.

אבל כאשר ביבי, וכן, רק ביבי, יצר את שעת הכושר המושלמת שנבעה מההפיכה המשטרית - חמאס, במהלך התאבדותי (די אופייני למי שמגדל ומחנך שאהידים להקריב את חייהם הטובים והנוחים לטובת פיזור איברים ספורדי ורסיסי מתכת) ניצל את ההזדמנות והצליח לגרום לפגיעה באוכלוסיה שלא הייתה כאן מאז 1948, ואירוע חטופים שמגמד את כל הצלחות ההתנגדות הפלסטינית בהיסטוריה גם יחד.

מסקנה: רק ביבי.

ניפגש בבחירות 2026.

• אהבתי 2
פורסם

מציע למי ששכח מזה לראות את ביבי מטיף לאולמרט להתפטר. זה כל הסיפור. החיים של ביבי הם דיסוננס אינסופי בין מה שהוא מטיף לו למה שעושה. ואני מנחש שהוא אפילו לא מבין שיש בעיה. הוא הרי לפחות המשיח ואולי גם כבר יותר מזה.

אין מה להתווכח גם עם ביביסטים. זה פרקטי כמו להתווכח עם מאמינים בזה שכדור הארץ שטוח ובקורונה הושתל לנו ציפ של ביל גייטס. צריך לקוות שיהיו בחירות. ואם ביבי ינצח בהן, להודות ביושר שיש כאן רוב של גוקרים שרק רוצים לראות את המקום נשרף, ולהתכונן לסוף. זהו.

• אהבתי 7
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לגדף ולהעליב את ראש ממשלה וממשלת האפסים.. מותר ורצוי לכתוב בפורום
מדוע אתם לא כותבים - קציני המטכ"ל הגרועים (בנוהל הנכון צריך לכתוב האפסיים) אשר באשמתם
הצבא לא היה ערוך ללחימה.
הם לא הודיעו לראש הממשלה על התפתחויות במהלך הלילה..
לא ידעו את המשטרה להתכונן, לסגור שעה לפני את מסיבת הנובה..

והגרוע מכל - אתם לא מבינים את השבר הגדול וחוסר האמון שיש היום בחטיבות הלוחמים (גולני גבעתי נח"ל ושריון)
הכוחות הללו בעוטף עזה , נתפסו לא מוכנים כנגד כל הוראות ההכנה ללחימה.
   לא יודעו על הכוונה לחדירת החמאס, ולא קיבלו כל התרעה מהמודיעין מפיקוד דרום או מאגף המבצעים.

הם   נתפסו לא מוכנים כנגד כל הוראות ההכנה ללחימה, כאשר בשיחות איתם עולה משפט פשוט..
מדוע לא חשבו עלינו, והודיעו לנו להתכונן 20 דקות קודם - בשעה 6:00 בבוקר.

לאורך כל השרות הצבאי  שלנו, התאמנו לרגע הזה להגן על אזרחי ישראל ולהלחם ולנצח.
לא נתנו לנו את האפשרות להילחם ולהגן, לא היינו מוכנים, לא קיבלנו מידע או התראה.. היו חסרות לנו רק 20 דקות..

מדוע ביבי לא התקשר להתריע, אפילו  10 דקות לפני - היינו מספיקים לעלות על אפוד עם 12 מחסניות
ולא נלחמים רק עם 2 מחסניות הצמודות לנשק.
היינו פותחים את הכלים המחלקתיים הנעולים בארגזים.. מקלעים כבדים מטולי רקטות ורימונים.

היינו נלחמים ואם היינו נפגעים, לפחות לחמנו ולא הרגו בנו, כאשר אנו עם תחתונים ו 2 המחסניות ריקות.
היכן היה חיל האוויר, היכן היו מסוקי הקרב.. הרי הנהלים אומרים כי הם בכוננות תמיכה בסיורי קו גדר הגבול
הם אמורים להגיע לאיזור חדירת הגדר תוך כ 20-30 דקות,  לסגור דרכי גישה ובריחה ולתמוך בסיורי הגבול
הפגיעים ברגעי הקרב הראשונים -
הרי התאמנו על השת"פ והתמיכה הזו של חיל האוויר בלוחמים בקו-הגבול עשרות שנים.

והרי זו הסיבה כי חיל-האוויר קיבל ומקבל מיליונים על עשרות מיליונים, בשקלים ובדולרים..
להתאמן ולהיות מוכן לרגעים הללו, ולבסוף ביום הפקודה  הופתענו  לא היינו ערוכים להשיב לחימה כנגד..

מפקדי המטכ"ל של הצבא - השאירו לא מוכנים את לוחמי החי"ר התצפיתניות ו 4 טנקים להילחם בשעות הראשונות.
עם סד"כ חלקי של לוחמים , וללא כלי-נשק כבדים ותחמושת כי זה ימי חג והדממה.

חלקכם מאשים ורושם, הכל אשמת ראש הממשלה..
אני נגד ראש הממשלה, ולדעתי ב 12 שנים האחרונות הוא גרם לנזק יותר מתועלת, ורשמתי על-כך.

אם אתם הוגנים ורוצים לתקן, פיתחו באמת את העיניים.
אם יש לכם קשר ללוחמי חטיבות החי"ר הסדירות גבעתי נח"ל וגולני , תשאלו אותם לדעתם..
האם הם מרגישים שבגדו בהם.. ומי..

(ואם אני רושם זאת, זו האמת המרה )

אייל.

• רעיון גרוע 1

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
לפני 33 דקות, יבגניפ כתב:

מציע למי ששכח מזה לראות את ביבי מטיף לאולמרט להתפטר.

פעם חמישית שאני מצרף את הבדיחה הזאת-

מעשה באמא ששני ילדיה התחתנו לא מזמן- בן ובת.

כששאלו אותה על החתן החדש של ביתה, ענתה "איזה בחור, רק מפנק, עוזר ונותן. כל מה שהיא מבקשת ממנו הוא עושה ומפרגן"

"ואיך כלתך החדשה?" ממשיכים לשאול

"יוווווווו, איזו קלפטע, כל היום מסנג'רת את הבן שלי- תלך לפה, תביא לי זה, תקנה לי, תתן לי...

• אהבתי 2
  • מצחיק 8

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אם מריצים בדיחות..

מנהל חברה היה צריך מזכירה.

אחרי ראיונות ומבחנים הגיע לרשימה של 3 מועמדות אחרונות. כולן קיבלו ציונים גבוהים.

נתן לכל אחת מהן צ׳ק של 10 אלף ש״ח וביקש מהן לחזור אחרי שבוע.

אחרי שבוע הגיעו.

הראשונה החזירה לו את הצ׳ק. שמרתי לך על הכסף, אמרה.

השניה נעמדה, עשתה סיבוב ואמרה, השקעתי את הכסף בבגדים האלו ובתספורת וטיפוח, כדי שאוכל לייצג אותך ואת החברה.

השלישית נתנה לו צ׳ק ע״ס 11000 ש״ח. זיהיתי הזדמנות להשקעה מהירה וזה הקרן+הרווח.

את מי בחר?

תשובה:

את זו עם השדיים הגדולים, כמובן.

אז מי יבחר לתפקיד הרמטכל?

המועמד המתאים והמקצועי? או זה שיסתום את הפה ויהיה נאמן לחבורת הזבל?

image.thumb.png.90e03f6e0ed68b94dc69b9a23d1c7a01.png

• אהבתי 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 16 דקות, ליין מן כתב:

מדוע אתם לא כותבים - קציני המטכ"ל הגרועים (בנוהל הנכון צריך לכתוב האפסיים) אשר באשמתם
הצבא לא היה ערוך ללחימה.

והגרוע מכל - אתם לא מבינים את השבר הגדול וחוסר האמון שיש היום בחטיבות הלוחמים (גולני גבעתי נח"ל ושריון)
   לא יודעו על הכוונה לחדירת החמאס, ולא קיבלו כל התרעה מהמודיעין מפיקוד דרום או מאגף המבצעים.

הם   נתפסו לא מוכנים כנגד כל הוראות ההכנה ללחימה, כאשר בשיחות איתם עולה משפט פשוט..

לא נתנו לנו את האפשרות להילחם ולהגן, לא היינו מוכנים, לא קיבלנו מידע או התראה.. היו חסרות לנו רק 20 דקות..

מדוע ביבי לא התקשר להתריע, אפילו  10 דקות לפני - היינו מספיקים לעלות על אפוד עם 12 מחסניות
היינו פותחים את הכלים המחלקתיים הנעולים בארגזים.. מקלעים כבדים מטולי רקטות ורימונים.

היינו נלחמים ואם היינו נפגעים, לפחות לחמנו ולא הרגו בנו, כאשר אנו עם תחתונים ו 2 המחסניות ריקות.
היכן היה חיל האוויר, היכן היו מסוקי הקרב.. הרי הנהלים אומרים כי הם בכוננות תמיכה בסיורי קו גדר הגבול
הם אמורים להגיע לאיזור חדירת הגדר תוך כ 20-30 דקות,  לסגור דרכי גישה ובריחה ולתמוך בסיורי הגבול

והרי זו הסיבה כי חיל-האוויר קיבל ומקבל מיליונים על עשרות מיליונים, בשקלים ובדולרים..
להתאמן ולהיות מוכן לרגעים הללו, ולבסוף ביום הפקודה  הופתענו  לא היינו ערוכים להשיב לחימה כנגד..

מפקדי המטכ"ל של הצבא - השאירו לא מוכנים את לוחמי החי"ר התצפיתניות ו 4 טנקים להילחם בשעות הראשונות.

אני נגד ראש הממשלה, ולדעתי ב 12 שנים האחרונות הוא גרם לנזק יותר מתועלת, ורשמתי על-כך.

אם יש לכם קשר ללוחמי חטיבות החי"ר הסדירות גבעתי נח"ל וגולני , תשאלו אותם לדעתם..

אייל.

תסלח לי אבל אם חיילים בקו מחזיקים מחסניות ריקות והציוד נעול בארגזים צריך להדיח אותם ואת כל צמרת הפיקוד שלהם.

גם סדר הכוחות בגזרה לא היה תקין. אתה תמיד צריך להיות מוכן לתגובה כזו שתיתן לך את פרק הזמן להביא את הכוחות הדרושים וכאן היינו רחוקים מאוד מזה.

יש פה כשל מדיני מערכתי, כשל צבאי מודיעיני, כשל צבאי טקטי וכשל משמעתי חמור מאוד של החיילים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 16 שעות, oryo כתב:

ואין לי מושג איך לצפות מה הביביסטים יעשו כשייקחו להם את השליט. 

זה דווקא פשוט לניבוא, יחסית. 

המדע יכול לנבא את מה שהולך לקרות בצורה די מדוייקת. 

כשכוכב קורס לתוך עצמו, נוצר חור שחור, שבולע כל מה שמסביבו- הכל קורס לתוכו גם כן. 

אותו הדבר עם כל הלווינים המחורBנים האלו. הם יקרסו ויעלמו בתוך החור השחור. מאבקי הירושה ומאבקי כוחות, למי יש יותר גדול (גודל הלישכה כנראה, כי ביצים אין שם בשום מקום), מי יכול להוציא יותר ממי, מי יותר טוב בסחיטה וכולי וכולי.

לפני 11 שעות, DareDevil כתב:

היה לי קטע לאחרונה בקבוצת טלגרם עם כאלה "שלא מדברים שמאלנות" - אני הקפיטליסט = שמאלני רק כי אני לא מתיישר באהבה בלתי נשלטת לביבי או לאחת ממפלגות הקואליציה.

אתה בחברה טובה, מחנה ה"ימין על מלא מלא" שם גם את ליברמן במחנה השמאלנים. 

לפני שעתיים, ליין מן כתב:

ציטוטים מהדיונים הביטחוניים שהתקיימו לפני מתקפת 7 באוקטובר מבהירים:

מילת המפתח? התקיימו.

קצת  לפני, צמרת הביטחון רצתה להיפגש עם ביבי לעדכונים דחופים ובהולים. ביבי סירב להיפגש איתם כדי לא לשמוע מה יש להם להגיד- כדי שיוכל לומר "לא הזהירו אותי לא משכו בדש מעילי". 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 26 דקות, ליין מן כתב:

הצבא לא היה ערוך ללחימה.

די יהודי יקר, די. זה נרשם פה מאות פעמים.

והם לוקחים את האחריות ומתפטרים.

מה עם ועדת חקירה ממלכתית שתחקור את את הדרג המדיני שמינה אותם ורוצה למנות את הקצינים הבאים?

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 38 דקות, ליין מן כתב:

הצבא לא היה ערוך ללחימה.

אייל.

הכל נכון. 10 דקות של התרעה עם הודעה מסודרת היו עוזרות. בכמה? רק אחרי התחקירים וועדת החקירה נדע.

ועדת החקירה לאסון מירון כתבה דוח מאלף. גם ועדת החקירה לענין הצוללת (שנדמה לי שהיא לא ועדת ממשלתית?). בכולן ביבי מעורב, עד לעמקי צווארו.

ומה אמר בגין אחרי יום הכיפורים? מי המפקד של הצבא? מי המפקד של המפקד של הצבא? ומי הסופר מפקד של הצבא?

וקרא להתפטרותה של גולדה.

ואם רק אם - גם החיזבאללה היה תוקף באותו בוקר נוראי? לא מזיז אף חייל עד 6 בבוקר ואז נותן מכת אש ביחד עם החמאס?

התשובה די פשוטה, אלפי הרוגים, אולי אלפי חטופים. החיזבאלה היה כובש את הצפון, עד עכו. אתה נלחם פה בחמאס, זה האוייב הכי חלש שלנו !!!

האם היה צריך להשמיד את עזה תוך שעתיים עם פצצות שטיח?

יש לך ראש ממשלה ששנים צועק אירן ועדיין חסרות לנו כמה חוליות משמעותיות במערך כדי לתקוף אותם כמו שצריך

.

היתה פה ממשלה שלא ניהלה את הצבא ולא את הסיכונים. הם שנתיים מרוכזים בג'ובים. לדעתי קרה בצבא מה שקרה במשטרה רק באופן איטי יותר ומדורג ופחות שקוף. בשורה התחתונה - כולם בסוף אמרו מה שהבוס רצה לשמוע.

הסופר מר ביטחון ניצח אותנו במשחק הפוליטי שלו וכמעט השמיד את מדינת ישראל על הדרך.

קח לדוגמא את המלל. זה היה אמור להיות האיפכא מיסתברא. מי הקים את המלל? ביבי. מזמן. על פי לקחים מיום כיפור.

למה ראש הממל חולה כבר איזה שנה ואין לו מחליף? שיפרוש.

ממה שאני קורא, מעולם לא היה ראש מלל שלא היה מהמערכת הביטחונית.

האם ראשי המלל, שכל השנים הגיעו מהמערכת הביטחונית (לאו דווקא צבא, גם מוסד ושבכ), הם אלה שלא ניערו אותה? אולי דווקא דברים לא עבדו אצל צחיל'ה?

לא יודע. האם המלל חוקר את עצמו עי חוקר רציני ובלתי תלוי? לא שמעתי שזה קורה. אולי אני טועה. מתי תחקיר כזה יפורסם?

האם מישהו חוקר את המשרד למודיעין לאומי או הקישקוש שהזאתי מהליכוד, נו, האלה מהסוג הזה שיש להם שתי בליטות, עמדה בראשו?

שוב, ביבי לא סתם נמנע מלפגוש את ראשי מערכת הביטחון. כן, המודיעין טעה והוטעה. אבל המערכת התיישרה על פי הקודקוד. זה הקונספציה. זה רוח המפקד.

פשוט לקח לה שנים לחדור למטה.

בן גביר פשוט יותר מוצלח מביבי. הוא עשה את זה בשנתיים.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, ליין מן כתב:

עכשיו ברור לי.. (כמו שחלקכם רושם ומגדף..) כי רק ביבי אשם..

לכל חברה יש מנכ"ל, המנכ"ל של ישראל קבע שהוא רוצה רק שקט, לא רוצה מלחמה, לא התקפה, לא חיסולים, לא כלום, רק שקט, אם אפשר לקרוא לרקטות כל שני וחמישי שקט. ה"פקידים" מתיישרים לפי המנכ"ל שהוא כבר מנכ"ל הרבה שנים. מידי פעם איזה פקיד אומר שצריך לעשות את זה או את זה אבל המנכ"ל בשלו, הוא רוצה שקט, הוא גם מאפשר העברה של המון כסף לקניית השקט הזה למרות שהוא יודע שמה שעושים עם הכסף הזה זה לרכוש ולייצר עוד ועוד נשק. 

אז המדיניות של המנכ"ל כשלה, לכן הוא אחראי. 

עכשיו תסביר לי את כל זה כלפי לבנון? הרי הם הכינו תוכנית זהה, שטנית ורחבה עוד יותר, מה לגבי הגזרה הזו? גם בגזרה זו המנכ"ל בחר שקט בכל מחיר. 

אז יתכן שהפקידים היו לא בסדר, בעצם לא יתכן הם היו לא בסדר ולכן הם גם הולכים הביתה, אבל בסוף המנכ"ל קובע ולכן המנכ"ל צריף לעוף הביתה. ביבי זה כמו המנכ"ל של נוקיה, הוא רואה מה קורה בסביבה, הוא בעצמו תיאר את מה שחמאס רוצה לעשות יום אחד, אבל הוא עדיין מתעקש שהוא צודק ועושה את מה שצריך נכון, עד שיום אחד הכל משתבש. 

עריכה אחרונה על ידי Supertigre
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 דקות, Supertigre כתב:

עכשיו תסביר לי את כל זה כלפי לבנון? הרי הם הכינו תוכנית זהה, שטנית ורחבה עוד יותר, מה לגבי הגזרה הזו? גם בגזרה זו המנכ"ל בחר שקט בכל מחיר. 

לגבי לבנון דווקא יש לי השגה קטנה. 

כשנכנסנו לתוך האירוע (מאוחר מאד, יש שיגידו מאוחר מדי- קטונתי), האירוע נוהל בצורה מאלפת ומצויינת. 

זו דוגמא לאירוע שהתכוננו אליו מאז 2006.

ושוב- הוא נוהל לדעתי נהדר. 

חוץ מסיומו. בלאט נחוי שוב פעם הפסקת אש עם החיזבללה. הפעם הראשונה שעשינו את זה גרמה לי להבין שהמדינה לא באמת מחוייבת להגן עלינו, האזרחים, ולוותר על הרצון לחיות פה. 

זו כבר הפעם השנייה, וכנראה תהיה גם שלישית ורביעית שנלך איתם להפסקת אש. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מדינה שרוצה שקט לא צריכה לעשות הסכמים עם ארגוני טרור. עם חמאס אין ברירה בגלל החטופים, אבל חיזבלה? אלוף פיקוד צפון אומר שיש המון הפרות בחסות צבא לבנון, שחלקו מורכב מ... אנשי חיזבלה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, ליין מן כתב:

אייל.

אייל ככה מאכילים אותך לוקשים? באמת?
עזוב אותי, תקשיב לביבי בעצמו לא לי, תראה מה הוא כתב בביוגרפיה שלו...

על התקופה שקדמה למבצע "צוק איתן" וטיפול צה"ל במנהרות חמאס כתב נתניהו בספר: "חמאס התכוון להפתיע אותנו ולהחדיר לישראל בו-זמנית מאות מחבלים שייכנסו לגנים ולבתי ספר, ירצחו ישראלים ויגררו איתם בחזרה לרצועת עזה דרך המנהרות עשרות בני ערובה. אילו הצליחו בתוכניותיהם, התוצאה הייתה עלולה להיות קטסטרופלית".

בהמשך האוטוביוגרפיה הוא ציין כי המחיר לא שווה לדעתו את הפעולה שדרשו. וכך כתב: "במהלך המלחמה שבר נפתלי בנט בתמיכת אביגדור ליברמן נורמה שהייתה רווחת בישראל מאז קום המדינה. על אף שהיה חבר בקבינט המדיני-ביטחוני הוא תקף ללא הרף בפומבי את התנהלות הממשלה במלחמה, בעוד חיילי צה"ל עדיין מצויים תחת אש. שר הביטחון בוגי יעלון התייחס לבנט כ'שר המדליף מקודש הקודשים', כלומר מישיבות הקבינט החשאיות".
בהמשך הוסיף: "בגלוי תמך בנט בפלישה קרקעית מלאה כדי לכבוש את עזה. יעד זה היה כרוך בהרס חלקים נרחבים של עזה וברבבות הרוגים אזרחים. אחרי שישראל תחריב את שלטון החמאס היא תיאלץ לשלוט בשני מיליון עזתים לזמן בלתי ידוע. לא הייתה לי שום כוונה לעשות זאת, בפרט כשתשומת ליבי הייתה נתונה לנושא הגרעין האיראני, שאיים על עצם קיומנו.
"לאור הדרישות הפומביות החוזרות ונשנות של בנט בתמיכת ליברמן לכבוש את הרצועה, כינסתי את הקבינט. ביקשתי מהרמטכ"ל להציג את תכנית הכיבוש הקרקעי ואת המחיר שתגבה בחיי אדם. לאחר מכן ביקשתי ממשרד הביטחון להעריך את המשאבים שיידרשו לניהול עזה בתום המלחמה. האמנתי שהמחיר בחיי אדם ובמשאבים לא הצדיק פעולה כזו.

"התרשמתי שכל חברי הקבינט הסכימו איתי אף שהם לא ששו לומר זאת באופן פומבי. התעלמתי מהצביעות. במלחמה אנשים מצפים ממנהיגיהם לקבל את ההחלטות הנכונות, אך ישנם אלה שמרשים לעצמם לייצר מחלוקות פומביות, גם כשהם יודעים שעמדותיהם הלעומתיות אינן ראויות. החלטתי נגד פלישה קרקעית לכיבוש עזה.

התוכניות של חמאס היו ידועות לנתניהו, שום דבר שם לא הפתיע אותו, יותר מזה, הוא ידע על התוכניות והתנגד לכיבוש עזה, במקום זה הוא בנה גדר... זה היה הפתרון שלו לבעיה.
הצבא אולי סבר שחמאס מורתע, אבל היו בחדר אנשים שחשבו אחרת כבר אז.
השב"כ דחף יותר מפעם אחת לחיסול הנהגת חמאס ונבלם ע"י נתניהו.
יותר מזה, אפילו הצבא בתקופה של טרום 7 באוקטובר שינה את העמדה הקבועה שלו ודחף גם לחיסול הנהגת חמאס.
אבל לנתניהו היה מכתב מסינוואר... כנראה סינוור אותו.

כן הצבא נכשל, הרי זה ברור, ראינו את התוצאה, אבל המדיניות לאורך שנים הובלה ע"י מי? מי מימן את חמאס? מי נמנע מפתרון לבעיה העזתית ובנה את חמאס? מי הסתפק בגדר כשהוא מודע לתוכנית של חמאס? אנחנו יודעים מי.
מי נמנע מלפגוש את ראשי הצבא והמודיעין בתקופה של לפני 7.10? אתה ראש ממשלה ראבק, אם היית שומע מה הם אומרים אולי אתה בתור מנת משכל מקום חמישי בעולם היית אומר להם לגייס מילואים ולעבות הגנה בגבולות ולהיערך למתקפה מידית, אבל הפוך, ראה ביבי שרוצים לתפוס לו את דש המעיל החליט לברוח.
עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 5
  • מבאס 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מתחילים להריח את הבחירות?

Screenshot_20250123-114734.png

• מצחיק 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...