Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, Night Driver כתב:

אף אחד בינתיים לא דיבר על פעילות אלא על כספים.

כשהשקעות יצטמצמו עסקים או שיימכרו בזול, או שיקרסו וחלקם יעתיק פעילות לחול.

אני הולך להיתלות פה שוב בירון זליכה שהכריז שהקשר בין "דמוקרטיות" של מדינה ליציבות הכלכלית שלה הוא "קלוש".

הדוגמא הטובה ביותר לכך היא הונג קונג, שהמערכת המשפטית והפוליטית שלה נחטפה על ידי מדינה פאשיסטית טוטאליטרית ועדיין הם נהנים מאחלה כלכלה ואחלה דירוג אשראי כאילו לא קרה שם כלום.

עריכה אחרונה על ידי edward

האתר שלי: long.co.il

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 21 דקות, edward כתב:

שמעתי שהיה פה איזה משהו יהודי במיוחד לפני כ2000 שנה אבל ייתכן שמדובר בשמועות בלבד.

אני בטוח שדנקנר קיבל הלוואות של מאות מליוני דולרים באופן אישי ומיליארדים בחברות בבעלותו רק על בסיס כישורים בלבד. 

ברור שזה כשרון. לשכנע אנשים/גופים להלוות לך מיליארדי שקלים דורש כשרון גדול מאוד אתה לא חושב?

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, יבגניפ כתב:

אני יודע שאתה מטריל, ובכל זאת, הטענה הזו נענתה המון פעמים על ידי כלכלנים אמיתיים בימים האחרונים.

חבל שלא שמעתי שום טיעון כלכלי עד כה שתומך בטענה הזו חוץ מהפרחת הצהרות שכך הדבר. 

ולכן אני שואל אם אכן כך, איך ייתכן שהונג קונג "נחטפה" על ידי דיקטטורה פאשיסטית עם דיכוי אכזרי של הפגנות ומבחינה כלכלית הכל דבש?

כי אין שחר לטענות המצחיקות שדמוקרטיה מביאה הצלחה כלכלית, אלא אולי הקשר הוא הפוך - צמיחה כלכלית מביאה (לפעמים) דמוקרטיה.

פורסם

מתוך YNET.

נתניהו מתנער מ"חוק הכותל" של ש"ס: "לא יעלה כעת. הכותל יישאר בדיוק כפי שהוא היום" (ynet.co.il)

נתניהו מתנער מ"חוק הכותל" של ש"ס: "לא יעלה כעת. הכותל יישאר בדיוק כפי שהוא היום"

יו"ר ש"ס דרש שתעלה הצעה שמטרתה להרחיק מהאתר הקדוש גורמים כ"נשות הכותל" - ככל הנראה כדי להביך את הקואליציה שטרם החלה לקדם את החוק שישיב אותו לממשלה. נתניהו הבהיר: "מקובל על כולם שהחוק לא יעלה כעת. הסטטוס קוו בכותל יישמר כפי שהוא היום".

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם תשאל את קים מצפון קוריאה, גם אצלו הכל דבש מבחינה כלכלית. זה כל היופי בדיקטטורה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 1 דקה, SlowRide כתב:

אם תשאל את קים מצפון קוריאה, גם אצלו הכל דבש מבחינה כלכלית. זה כל היופי בדיקטטורה.

ולגופו של עניין, יש לך הסבר לפער בין רמת הדמוקרטיות בהונג קונג לביצועים הכלכליים שלה? (וזאת אגב למרות שחלק מהעשירים שם בהחלט ברחו מזמן)

או שזה לא מצריך הסבר, אפשר להתעלם מהטיעון ולהמשיך הלאה כאילו לא נאמר שום דבר.

פורסם
לפני 2 דקות, edward כתב:

ולגופו של עניין, יש לך הסבר לפער בין רמת הדמוקרטיות בהונג קונג לביצועים הכלכליים שלה? (וזאת אגב למרות שחלק מהעשירים שם בהחלט ברחו מזמן)

או שזה לא מצריך הסבר, אפשר להתעלם מהטיעון ולהמשיך הלאה כאילו לא נאמר שום דבר.

כי עד לטרום הקורונה הם היו דמוקרטיה ונגמר הסכם כלשהוא?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני 31 דקות, edward כתב:

ולכן אני שואל אם אכן כך, איך ייתכן שהונג קונג "נחטפה" על ידי דיקטטורה פאשיסטית עם דיכוי אכזרי של הפגנות ומבחינה כלכלית הכל דבש?

מתוך כתבה בנושא:

ציטוט

"Before 1997, foreign capital propped up half of the market," he said. "After 1997, things changed gradually until the whole market was held up by Chinese capital."

לנו אין מעצמת על דיקטטורית שתזרים לפה כסף..

הכתבה:

https://www.rfi.fr/en/business-and-tech/20220629-hong-kong-economy-faces-uncertain-future-25-years-after-handover

אבל בלי קשר לזה הקישור שעושים בין הכלכלה לדמוקרטיה הוא גול עצמי של המוחים.

אני רוצה לחיות בדמוקרטיה. אם זה ישפיע לחיוב על הכלכלה זה רק בונוס.

לפני 19 דקות, yor2 כתב:

להביך את הקואליציה

עצוב שזה מה שמביך את הקואליציה ולא העובדה שהם עובדים כ״כ קשה בשביל לתת תפקיד שר לעבריין סדרתי.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

השאלה שצריך לשאול זה איפה רמת החיים טובה יותר באופן כללי, במדינה דמוקרטית או בדיקטטורה?

לפני 36 דקות, edward כתב:

לצורך העניין, אני לא חושב שנחייה פה בדיקטטורה דתית, במיוחד כשרוב המשרתים בצבא הם חילונים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, פינדר כתב:

אבל בלי קשר לזה הקישור שעושים בין הכלכלה לדמוקרטיה הוא גול עצמי של המוחים.

אני רוצה לחיות בדמוקרטיה. אם זה ישפיע לחיוב על הכלכלה זה רק בונוס.

אני מסכים, הדיון הכלכלי זו סך הכל הסחת דעת. 

צרך לחיות במדינה בה לעם יש השפעה על מי ששולט בו וזה לצערי לא המצב מאז שנת 1995. אנחנו חיים ב"מדינת הלכה" דה פקטו שנשלטת על ידי "סנהדרין" כפי שהתבטא בנושא אהרון ברק עצמו כשנשאל אם זה נראה לו תקין שרשות אחת גם תחוקק וגם תשפוט. תשובתו הייתה שאם זה היה טוב לסנהדרין זה יהיה טוב גם לנו ואין עם זה שום בעיה.

מדינת ההלכה של האדמו"ר אהרון ברק זו לא המדינה שאני אישית מעדיף לחיות בה, נראה לי הרבה יותר הגיוני המצב שהיה קיים במדינה לפני כן - הפוליטיקאים חוקקו, והשופטים שפטו לאור החוק הזה שהפוליטיקאים חוקקו.

Just now, SlowRide כתב:

השאלה שצריך לשאול זה איפה רמת החיים טובה יותר באופן כללי, במדינה דמוקרטית או בדיקטטורה?

ברור שבדמוקרטיה, רק שאנחנו כרגע חיים במדינת ההלכה של הסנהדרין מבית ספרו של האדמו"ר אהרון ברק.

זה אחלה לאוכלוסיה מאוד מסויימת ופחות טוב לכל האחרים.

פורסם
לפני 34 דקות, edward כתב:

יש אנשים שמסניפים קוק וחיים בשלום עד גיל מבוגר. יש אנשים ששותים כל יום 3-4 בקבוקי בירה וזה לא עושה להם כלום. ביל גייטס חסר השכלה אקדמית והקים את מייקרוסופוט. ויאיר לפיד היה ראש ממשלת ישראל. 

הקטע המצחיק עצוב עם ישראל הוא שהיא לא תהייה סתם דיקטטורה, אלא דיקטטורה דתית חרדית. ממה הכלכלה שלה תהייה חזקה? מזה שדרעי לא ישלם מיסים וישקיע אותם ב...?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
Just now, יבגניפ כתב:

הקטע המצחיק עצוב עם ישראל הוא שהיא לא תהייה סתם דיקטטורה, אלא דיקטטורה דתית חרדית. ממה הכלכלה שלה תהייה חזקה? מזה שדרעי לא ישלם מיסים וישקיע אותם ב...?

שמע, היו לנו הרבה מלכים אחרי תקופת השופטים. היו עליות ומורדות אבל החזקנו מעמד ;)

אגב התיק של דרעי לא היה על כסף שדרעי לא שילם מס כי הוא מעולם לא קיבל כסף שבגינו היה צריך לשלם מס. התיק היה על כך שהוא לא דיווח כשבפועל היה צריך מבחינה מיסויית לשלם מס אף על פי שלא קיבל לידיו שקל. 

פורסם
לפני 1 דקה, edward כתב:

ברור שבדמוקרטיה, רק שאנחנו כרגע חיים במדינת ההלכה של הסנהדרין מבית ספרו של האדמו"ר אהרון ברק.

איזה קשקשת אלוהים אדירים. כן, לגמרי, מפעל ההתנחלויות נעצר ב-94 או 95, לא יצאנו מאז למבצעים צבאים ומלחמות, ביבי לא הצליח להעביר את הרפורמה הכלכלית שהוא מתגאה בה עד היום ב-2003, הממשלה לא דחתה בפעם התשיעית את הפינוי של חאן אל משמו, בית המשפט מנע חתימה על הסכמי אברהם וכו' וכו' וכו'

Just now, edward כתב:

שמע, היו לנו הרבה מלכים אחרי תקופת השופטים. היו עליות ומורדות אבל החזקנו מעמד ;)

טוב טרול

• אהבתי 4
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, יבגניפ כתב:

איזה קשקשת אלוהים אדירים. כן, לגמרי, מפעל ההתנחלויות נעצר ב-94 או 95, לא יצאנו מאז למבצעים צבאים ומלחמות, ביבי לא הצליח להעביר את הרפורמה הכלכלית שהוא מתגאה בה עד היום ב-2003, הממשלה לא דחתה בפעם התשיעית את הפינוי של חאן אל משמו, בית המשפט מנע חתימה על הסכמי אברהם וכו' וכו' וכו'

בית המשפט למשל עצר את גירוש המסתננים לישראל, וכך ייצר לנו עלויות בכל שנה של חצי מיליארד שקל לפחות (לפי דו"ח של הכנסת מ-2016), שלא לדבר על סבל לכל תושבי דרום תל אביב בגלל פשיעה. 

בית המשפט גם מעכב פרוייקטים חשובים של תשתיות במשך שנים וכך גורם להתנפחות של עלויות בסדרי גודל של מיליארדים.

בית המשפט מייצר התנגדות לרפורמה כלשהי הכי קטנה למרות שכולם יודעים מצויין שלהגיע לבית המשפט לא מומלץ לאזרח הקטן, ובתי המשפט מגנים בעיקר על הזכות של חברות גדולות ומבוססות לעשוק אותנו.

• תוכן חדש...