Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 29 דקות, waterman כתב:

כשהדיווח היבש לכאורה של העובדות/חדשות נעטף באידיאולוגיה ללא דיסקליימר - יש בעייה.

אין דבר כזה דיווח יבש של עובדות ללא אידאולוגיה. לא קיים.

אני יכול בקלות לייצר שני דפים ראשיים של עיתונים, שיציגו רק עובדות יבשות ואפילו את אותן עובדות בדיוק ובאותן מלים בדיוק ועדיין להכניס פנימה אידאולוגיה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
Just now, פינדר כתב:

אני יכול בקלות לייצר שני דפים ראשיים של עיתונים, שיציגו רק עובדות יבשות ואפילו את אותן עובדות בדיוק ובאותן מלים בדיוק ועדיין להכניס פנימה אידאולוגיה.

אז אף אולפן לא משדר חדשות אלא רק פרשנות, ואם ככה אין הבדל בין צפייה ב14 או ב12.

כל אחד מחפש את הפרשנות שהוא אוהב וזהו.

פורסם
לפני כשעה, om2 כתב:

תלוי למה ירו:

1.סתם לכיף? בוא נהרוג ערבים!! כמובן שלא תקין שהחיילים צריכים לעמוד לדין. על כל המשתמע מכך.

2. אומנם באמת בלתי לא מעורבים. אבל שימשו כמגן אנושי למחבלים. עצוב אבל מעדיף אותם מתים מאשר סכנה לחיילים.

3. אומנם לא חמושים. אבל מוגדרים מחבלים. גם חלק מהמחבלים שעשו טבח (ועשו ביזה מכל הבא ליד. כולל ילדים וגברים ונשים) ב7/10 היו לא חמושים. מי מגדיר אותם מחבלים? המפקד הבכיר בשטח. סומך על שיקול דעתו.

אני לא יודע מה היה שם.

גם אתה לא.

מקווה שזה יחקר ברמת מ"פ/מג"ד ורק אם זה 1 בוודאות שיעבור לתחקור של מצ"ח וכו'

אנחנו לא צבא של מחבלים.

אבל אנחנו נלחמים באומה שלא בוחלת בשום אמצעי ציני כדי לטבוח בנו. לכן אישה בהיריון ואדם לא חמוש זאת לא חזקת חפות אצלם.  ועצוב שזאת המציאות שחיילנו צריכים להתמודד איתה ועוד לחשוש לעמוד לדין אם לקחו החלטה נכונה או לא. (ואני לא מדבר על סעיף 1 שהוא בהחלט לא צריך להיות בצה"ל)

הכל יכול להיות אבל הנקודה היא שכשנפגע אדם לא חמוש חייבים לבדוק.
לגיטימי שייפגעו גם לא מעורבים באיזורי לחימה אבל זה לא אומר שלא צריך לבדוק ולהסיק מסקנות. זה גם לא אומר שמישהו פעל לא כשורה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לכן כתבתי שזה צריך להבדק. 

האם זה צריך ישר להבדק במצ"ח? לא.

זה צריך להבדק ברמת מפקד בכיר. ואם המפקד חושב שיש כאן הרג שלא לצורך שיעביר את זה למצ"ח שיעמידו את החיילים לדין.

.

פורסם

לא מצח ולא מפקד בכיר. צריכים להקים צוות שזה תפקידו לא במטרה להאשים אלא במטרה ללמוד ולחדד את הדרוש חידוד.

פורסם
לפני 54 דקות, פינדר כתב:

סבבה לגמרי.

רק אל תופתע לכשהמציאות תטפח על פניך - כך מרבית הסיקורים והדעות (גם כאן) סברו שקמלה האריס תנצח, הופתעו מתוצאות בחירות באירופה ואפילו בארץ.

מי שניזון ממידע מסונן ולעוס חי בעולם משלו ופחות מחובר למציאות.

לא מדבר עליך ספציפית (אם כי להתרשמותי יש לך נטייה גדולה מהממוצע לאימוץ ׳מה שכתוב׳ כהוויתו) אלא כמי שלכאורה מייצג תת קבוצה כזו.

• אהבתי 1
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

אז אף אולפן לא משדר חדשות אלא רק פרשנות, ואם ככה אין הבדל בין צפייה ב14 או ב12.

אוו יש הבדל גדול.

כמו בפעמים רבות אתה קופץ למסקנות שחור לבן.

בין ״רק עובדות״ ל״רק פרשנות״ יש מרווח גדול.

ערוץ יכול להציג מגוון דעות, להעסיק כתבים ועורכים מכל מני מגזרים ולנסות להיות מאוזן ככל שהוא מצליח. זה עניין של בחירה.

לגבי ערוץ 14, הוא בכלל לא מציג פרשנות. זה ערוץ מטעם. כזה שמדברר את הממשלה ובעיקר את העומד בראשה ומשם נגזרים כל הדיווחים והפרשנויות שלו. זה לא ערוץ תקשורת אלא כלי תעמולה.

לפני 16 דקות, waterman כתב:

אם כי להתרשמותי יש לך נטייה גדולה מהממוצע לאימוץ ׳מה שכתוב׳ כהוויתו

שיהיה לך בהצלחה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 6 דקות, פינדר כתב:

אוו יש הבדל גדול.

כמו בפעמים רבות אתה קופץ למסקנות שחור לבן.

בין ״רק עובדות״ ל״רק פרשנות״ יש מרווח גדול.

ערוץ יכול להציג מגוון דעות, להעסיק כתבים ועורכים מכל מני מגזרים ולנסות להיות מאוזן ככל שהוא מצליח. זה עניין של בחירה.

לגבי ערוץ 14, הוא בכלל לא מציג פרשנות. זה ערוץ מטעם. כזה שמדברר את הממשלה ובעיקר את העומד בראשה ומשם נגזרים כל הדיווחים והפרשנויות שלו. זה לא ערוץ תקשורת אלא כלי תעמולה.

כמו בפעמים רבות וכמו אנשים רבים במדינה אתה אומן בלהגיד הרבה דברים בלי להגיד כלום, רק כדי לבלף ולנסות להמציא תירוצים. לא אוכלים יותר שטויות.

• רעיון גרוע 1
פורסם
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

והבעיה שלי עם אור או לחילופין שונאי ישראל בעיתון שנקרא "הארץ" זה לקיחת הצד העזתי בצורה מוחלטת בלי שום הוכחה

זו לא הבעיה שלך, הבעיה שלך היא היעדר חשיבה ביקורתית, אם היתה לך כזו היית מסוגל להעלות את המחשבה האו-כה-מורכבת של "רגע, אבל אור שונא עזתים / לא שונא ישראל, איך זה מסתדר לי במח שהוא לוקח את הצד שלהם בצורה מוחלטת?"

אבל אין לך כזו, והשאר ידוע 🤷 

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

והבעיה שלי עם אור

זה ממש לא מה שאור עושה.

לא מגיע לו היחס הזה בנושא הזה, בטח שלא את ההדבקת תווית הזאת שאתה עושה לו. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 4 שעות, יבגניפ כתב:

האמת שלא הבנתי שיש שם יותר מתשובה אחת :)

כן, לבני אדם יש דעות מורכבות ומגוונות. ובכל זאת, במדינה דמוקרטית בסוף אנחנו מצביעים לכיוון מסוים בקלפי. 

וכאן אני חושב שהציונות הדתית מאוד קונסיסטנטית (ובעיקר הולכת ימינה, גם ביחס למה שהיה לפני 20 שנה או יותר). ולפעמים ההסבר הכי פשוט הוא גם הנכון: זה לא מקרי שחברי הכנסת הכי ימניים והכי ניציים באופן קבוע מגיעים מהציונות הדתית (כולל חילוניים שרצים מטעם מפלגות דתיות ודתיים שנמצאים במפלגות כמו הליכוד). הם לא קוראים את המציאות או מכירים היסטוריה יותר טוב או משהו כזה.  מימלא כולנו עוסקים בפרשנות בהקשר הזה ואף אחד לא ידוע מה יהיה בעתיד. אבל העמדה הדתית שלהם דוחפת אותם לאמץ גם את העמדה הבטחונית הכי ניצית שיש.

והבעיה המשלימה היא שזה לחלוטין משפיע על המציאות ועל הסיכוי של המחשבה ההיפותטית שלי להפוך למציאותית. 

אתה שוב עובר מהתיאורטי למציאותי...

במציאות אותם אנשים לא יצביעו לפי פנטזיה תיאורטית ואוטופית... אם אתה מצביע ככה, זה עניין שלך. אני מצביע מתוך הסתמכות על העבר ולפי היגיון בריא.

פורסם
לפני 25 דקות, יובל .מ. כתב:

ן בלהגיד הרבה דברים בלי להגיד כלום, רק כדי לבלף ולנסות להמציא תירוצים.

מה הבלוף ותירוצים למה בדיוק?

אולי אני סתום, אבל הלכתי קצת לאיבוד. אתה טוען שאפשר שיהיו ערוצי תקשורת נטולי דיעות?

לפני שעה, יובל .מ. כתב:

כל אחד מחפש את הפרשנות שהוא אוהב וזהו.

זה נכון. זה טבע האדם.

בגלל זה אתה שואב ידיעות מהטלגרם של מורן טל, כי היא מספקת לך את העובדות שתואמות להשקפת העולם שלך.

ואני מניח שאתה לא מנוי על ערוצי טלגרם של שלום עכשיו או שוברים שתיקה, אם יש ערוצים כאלו.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

והבעיה שלי עם אור או לחילופין שונאי ישראל בעיתון שנקרא "הארץ" זה לקיחת הצד העזתי בצורה מוחלטת בלי שום הוכחה.

אור יותר ימני מרוב הכותבים פה כולל כנראה אותך.

• אהבתי 1

פורסם
לפני שעתיים, om2 כתב:

תלוי למה ירו:

1.סתם לכיף? בוא נהרוג ערבים!! כמובן שלא תקין שהחיילים צריכים לעמוד לדין. על כל המשתמע מכך.

2. אומנם באמת בלתי לא מעורבים. אבל שימשו כמגן אנושי למחבלים. עצוב אבל מעדיף אותם מתים מאשר סכנה לחיילים.

3. אומנם לא חמושים. אבל מוגדרים מחבלים. גם חלק מהמחבלים שעשו טבח (ועשו ביזה מכל הבא ליד. כולל ילדים וגברים ונשים) ב7/10 היו לא חמושים. מי מגדיר אותם מחבלים? המפקד הבכיר בשטח. סומך על שיקול דעתו

זה משעשע בקטע גרוטסקי, כי מבית שלושת האפשרויות הנ"ל - אשר אף אחת מהן לא תופסת כנראה, הקירוב הכי טוב בינתיים הוא 1 מהסיבה שאין שום אזכור ל"מחבלים" / נשק וכו', וזה בגדה המערבית לא בעזה אז אפילו התירוץ של "שטח מוות באזור לחימה פעיל" לא תופס. 

הייתי מעדיף אם היתה איזושהי תגובה או תיעוד ממערכת צבאית, אבל אין לא את זה ולא את זה. אני מניח שלא מדובר ב"כיף להרוג ערבים" אלא בסיטואציה בה היד קלה על ההדק - רוח המפקד הנחה על אנשים כמו אביעד סמיג'ה, או ההוא שירה בחטופים. מדמיינים סכנה ויורים, מה כבר יקרה? הלכה למעשה רואים שכל עוד לא פגעת במטרה יהודית - סביר שכלום. 

כאמור - התקרנפות. אני לא מדמיין חייל צה"ל רשע המחפש להרוג נשים בהיריון בשביל הצחוקים, אלא מניח חייל עייף / חרדתי שיורה בלי יותר מדי שיקול דעת כי בתכלס כולם שם טרוריסטים. אף אחד כאן לא היה מגיב בנונשלנטיות על ידיעה של פלסטיני שהורג אישה הרה לא חמושה - אבל כשזה משלנו אנחנו מניחים סיבות טובות, כי דיסוננס קוגניטיבי. 

לפני שעתיים, om2 כתב:

אנחנו לא צבא של מחבלים.

אבל אנחנו נלחמים באומה שלא בוחלת בשום אמצעי ציני כדי לטבוח בנו. לכן אישה בהיריון ואדם לא חמוש זאת לא חזקת חפות אצלם

מצחיק, הרגנו בערך פי 40 יותר מאז אוק'7, אבל הם האומה שלא בוחלת בטבח ואנחנו שוחרי שלום. לא ברור לנו איך הם חושבים שאישה בהריון ואנשים לא חמושים הם מטרות סבירות - בזמן שאנחנו הופכים להיות כמוהם וכותבים פה בבירור שאין חפים מפשע אצלם. שמע קטע, זה בול אבל בול מה שמלמדים אותם שם גם כן. 

כאמור, המרווח מצטמצם. אנחנו פשוט הרבה יותר חזקים ומוכשרים. טוב שכך, עדיף להיות בצד הנותן מהמקבל 😅

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 3 דקות, oryo כתב:

אני לא מדמיין חייל צה"ל רשע המחפש להרוג נשים בהיריון בשביל הצחוקים,

כבר הבאתי פה הספדים על חלל צהל בעזה, מילואימניק מנערי הגבעות, שאח שלו והחבר לצוות שלו, התגאו איך הוא הרג נשים, ילדים וזקנים ואיך פוצץ בתים בשביל הקטע. מילים שלהם.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...