Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 55 דקות, oryo כתב:

לריק.

image.thumb.png.f8c470af52699cd600aafb69eb57d5b7.png

וכל מילה נוספת..

• מבאס 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 51 דקות, ch28566 כתב:

קודם כל יתכן שבשנת 2001 היה צריך בכלל 30 מיליארד ולא 13 כך שאין טעם לבצע השוואה כזו כאילו המערכת בכלל בעודף, שנית אתה רוצה לקבל את אותה רמת טיפול לשלל המחלות כמו בשנת 2001 או רמת טיפול מתקדמת של שנת 2020?טיפול איכותי ומתקדם יותר עולה יותר כסף. לפני 100 שנה רופא היה רופא לכל תחום, היום לכל פסיק יש תחום התמחות. 

אני לא מכיר את מערכת הבריאות כדי לדעת איפה ומה צריך לעשות כדי לשפר את השירות לאזרח, אני רואה מגמה משמעותית של הגדלת תקציב לאורך השנים שלא מתבטאת בשיפור השירות. נראה לי פחות הגיוני שבמשך 20 שנה התקציב לא מספיק.

זה התירוץ שהכי קל לספק כי אין לאף אחד מושג מה עושים עם הכסף.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 41 דקות, פינדר כתב:

1. זו גם בעיה של תקציב. אין מספיק תקנים למתמחים. אני לא מכיר גילדה של רופאים שפועלת לצמצם את מספר הרופאים החדשים.

2. אני כידוע לך לא רופא. מהידע המועט שיש לי, מרופאים שונים ומשונים שאני עוקב אחריהם, עוד לא ראיתי אחד שחושב שיש מקום לצמצם הכשרות ולימודים והתמחויות, וכאמור אלו רופאים מדיסציפלינות שונות ומעמדות פוליטיות שונות. אני ממש לא חושב שהם עושים זאת רק כי הם דואגים לשימור הכח הכלכלי שלהם.

1. נכון. אבל תקציב לא מספיק לא מוכיח כוונה של "הרעבה". בדרך כלל גם מי שמשתמש בשפה כזו, זה אנשים עם נטייה קלה לתפיסת עולם סוציאליסטית פלוס ואמונה נלווית בזה שהשלטון הוא ניאו ליברלי ופועל רק כדי שהעשירים יהיו עשירים יןתר. אבל אנחנו יודעים לא משמועות אלא מקריאה בתלוש השכר ונתונים של מגוון כלכלנים שאנחנו משלמים המון למדינה. ובסופו של דבר, מה לעשות, גם ההון הזה לא מספיק כשמי באמת שולט במדינה הזו די לא משלם מיסים. אז לא. אין כאן הרעבה. יש תהליך גסיסה איטי של מדינת רווחה, שלא יכןלה להתקיים על גבה של שכבה יצרנית צרה. בדיוק כמו שמתריעים אנשים שונים ומשונים כבר שונים.

2. זה חלק ממה שהופך אותם למעין גילדה. לא מכשירים מספיק, הופכים את ההתמחות להתעללות נפשית ופיזית, פוסלים מי שלמד בחול וכו. אני מבין אותם. זה יוקרה, מעמד. האם זה אומר שהם צודקים? בוודאי שלא. המקצוע שלהם מבוסס על שינון במטרה לבצע דיאגנוזה נכונה, וידים טובות אצל מי שמנתח. לא יודע אם לימודי רפואה השתנו מאז 1950 נניח. אבל אין לגישה הזו הצדקה פרקטית. עם ספעראל ניהלתי את הויכוח הזה 30 פעם. מה בתכלס צריך לדעת רופא שאי אפשר לנרמל לשיחה עם צאטגיפיטי אני עדיין לא יודע. כמובן מה שכן יש, לפעמים, זה אמפתיה. אבל חצי מהרופאים לא סובלים ממנה. אלא אתה בא אליהם דרך ביטוח פרטי.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני כשעה, oryo כתב:

א. הנתונים לא "מנק' זמן אקראית", הנתונים מעכשיו. מוצגים איך שהם מוצגים כי ניתן לראות את הפערים בצורה נוחה יותר, לדעתי. 

ב. התבלבלת ולקחת את האינדקס שאינו מתוקנן לכח קנייה, ועוד ברוב היוהרה אתה "מציע לעזור" וגורס כי "לא זו הדרך" 🙄

הנה gdp/c ppp, האינדקס המוסכם על +/- כל מי שעוסק בכלכלה בתור אינדקס חזק להשוואה בין מדינות שונות, כי ללא התקנון אתה רואה שכר אבל לא מנרמל אותו לשימוש. הפעם לא בשורה שמאפשרת לראות מספרים אלא על ציר הזמן, ולינק למי שרוצה את הסורס/להסתכל על מדינות אחרות חוץ מאלו שבחרת 

https://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.PCAP.CD?locations=IL-OE-FR-DE

Screenshot_20240814_060510_Chrome.thumb.jpg.77536fb04cf8d9b8d2e879d0caae85a8.jpg

ישראל די שומרת על הפער מול צרפת ובריטניה, מתנתקת מגרמניה. מציע למתעניינים להוסיף את ארה"ב למשוואה, די מהר תבינו למה ישראלים מהגרים לארהב וברלין ופחות לפריז ולונדון. כאילו, חוץ מהערבים. 

ג. בהודעה אחרת מישהו ציטט אותך מסביר לפרקש "בהצלחה עם מע' הבריאות בארה"ב", משעשע לראות איך אדם שגר אפס שנים במקום מסוים מסביר עליו בביטחון גבוה, כמעט כמו שזה משעשע לראות אדם שבבירור לא מבין אינדקס כלכלי מטיח האשמות אבסורדיות ו"מציע עזרה" 😅 צר עולמך וכו'. 

מקווה שלפחות מישהו מהקוראים למד משהו והשחתת הזמן לא היתה לגמרי לריק. 

השתמשתי ב-GDP per capita, בדיוק אותו אינדקס שאתה הצגת. בניגוד אליך, חשבתי שכשמדברים על מגמות לא נכון להראות נתונים של שנה אחת. התעלמת באלגנטיות מפוסט אחר שבו הדגשתי שזו לא כל התמונה, ושיוקר המחיה בישראל מטורף, אבל ככה זה בזריית חול בעיניים.

אם אני מבין אותך, אז לפי אבי אבות כל האינדקסים שאין עליהם לעולם ועד מדינת ישראל משתווה למדינות מתוקנות עם תקציב בטחון נמוך יותר, פחות חרדים ושלא תקועות בין אויבים שרוצים בסילוקה. פחות דכאוני ממה שמציירים פה. אמנם לא נהיה אף פעם אמריקה, אבל היא בכל זאת שם כדי שהדכאוניים יוכלו להתנשא משם. ישראלים מהגרים לארה"ב ולגרמניה כי הטבע האנושי הוא לחפש חיים טובים יותר. מהגרים לארה"ב המונים ממדינות בלי חרדים. טבעי לגמרי. לצערם של האמריקאים, אותו ממשל שמחרבן את המזרח התיכון מחרב גם את המדינה שלהם כשהוא מפקיר את הגבול הדרומי לעוד מהגרים. ככה זה.

איזה קטע עם השליטה שלך בביוגרפיה שלי. משעשע באמת. כבר יצא לך פעם להתנשא עם הכתובת שלך. נדמה לי שזה היה עם להסביר לחברים האמריקאים שלך למה ישראל צריכה להתעלם מהממשל המטורלל שלהם.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 11 דקות, יבגניפ כתב:

האם זה אומר שהם צודקים? בוודאי שלא.

אני לא מסכים איתך. אבל מכיוון שאני לא עוסק ברפואה, אני לא מרגיש שאני יכול לטעון פה משהו שישכנע אותך, אז נסכים שלא להסכים.

לפני שעתיים, Renaultrap כתב:

וואלה, החרדים, הביביסטים והמשיחיסטים האלה עוברים מדינה מדינה והורסים להן את הכלכלה.

אם כבר אתה בקטע של גרפים, בא נסתכל מזווית שונה.

נכון. עד 2022 הכלכלה הישראלית פרחה. עם ביבי או למרות ביבי או בזכות ביבי.

אבל היא גם פרחה למרות שיש פה דיקטטורה איומה של האליטות הסמולניות ושל בית משפט עליון שפוגע בחופש הקיניין ובמשילות, לפחות לטענת אלו שמוכרים לנו את הרפורמה המשפטית ההכרחית.

בוא נראה מה קרה מאז שעלתה הממשלה שבסך הכל רצתה לתקן פה את הדמוקרטיה.

שים לב איך החל מינואר 23, הבורסה התל אביבית שהיתה די צמודה למדד הsnp האמריקאית, מנופפת יפה לשלום ופותחת פער לרעה.

פער שהולך וגדל, עוד לפני אירועי שמחת תורה. בטח ובטח שלאחריו. והפער הזה יעלה מול כל הבורסות המובילות שאתה רוצה להשתוות אליהן.

אז וואלה, הביביסטים והמשיחיסטים לא עוברים מדינה מדינה והורסים להן את הכלכלה. לצערנו הם פעילים רק כאן.

image.thumb.png.b1dbdaf3a9e74ebfd653a2b314c5d37e.png

• רעיון גרוע 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
בתאריך 13.8.2024 בשעה 15:37, יובל .מ. כתב:

חבר שים לב לתאריכים:

"כאן שר הביטחון גלנט ב-13.11.23: ״אין לנו שעונים, המטרות – *ניצחון מוחלט* על חמאס והשבת החטופים״ "

"כך, למשל, אמר גלנט במסר לתושבי הצפון ב-17.11.23,"

"גם במסיבת עיתונאים שהתקיימה ב-26.10.23"

אי שם כשהתחילה המלחמה וצה"ל באמת תימרן. אתה קורא למה שיש היום תמרון? זאת בדיחה.

חמאס מתבצר בעמדות שלו, ובמקום להפעיל עליו לחץ אמיתי אנחנו עומדים במקום וביבי מורח אותנו עם ניצחון מוחלט.

משא ומתן עושים תחת אש במלחמה, ואנחנו לא מייצרים אש. הפסגה ביום חמישי צריכה להתחיל אחרי שצה"ל פיזר כרוזים לאזרחים להתפנות ממחנות המרכז, תוך כדי שהוא עושה סגר מוחלט ובודק אחד אחד את כל מי שמתפנה. שיראו נשקים מול העיניים.

במקום זה ביבי מבלבל את השכל לכולם על "לא מוותרים לחמאס", די להגן עליו.

וזה בדיוק מה שגלנט אומר - ביבי מדבר בחוץ על ניצחון מוחלט אבל בחדרי חדרים הוא פחדן. להזכירך הוא זה שסירב להצעת גלנט לתקוף את לבנון, והוא זה שהחליט להשאיר את לבנון מחוץ למשוואה במקום להתייחס אליה כגורם האחראי. חתיכת אפס.

השאלה הנשאלת היא לא איזה פעולות ביבי הפחדן אישר, אלא איזה פעולות ביבי לא אישר.

כמו שפרקש הזכיר, גם מול איראן הוא לא רצה להגיב באופן מיידי. זאת פחדנות.

ואם זה קרה במשמרת של שר הביטחון, בטח שזה קרה במשמרת הארוכה של ביבי הפחדן.

עריכה:

אגב, דיברו על כך שאם חיזבאללה ימשיך לתקוף אז ישראל תגיב יותר חזק, וכמובן שביבי הפחדן אמר ש"דין הצפון כדין תל אביב".

בינתיים נהריה חטפה בימים האחרונים מטחי רקטות מטורפים כולל באמצע הלילה, ולא קרה כלום בלבנון - שוב מחכים לראות מה יקרה ואולי בפעם הבאה שיהרגו 15 ילדים יחשבו לתקוף בדאחייה.

אני לא חושב שמדינת ישראל יכולה לעשות את מה שאתה מציע כאן, ולא משנה מי יהיה ראש הממשלה, נתחיל לסבול מהרבה סנקציות של העולם. אני מאוד לא אוהב את הפוליטיקאים שלנו, אבל כל ההצגות האלה של אנשים שמנסים כאילו לעקוף את נתניהו מימין, ניסיון העבר מראה שזה רק דיבורים, כמו ליברמן שבטיח "לחסל את הנייה תוך 48 שעות", וגם בנט שבמשך שנים עקף את נתניהו מימין בדיבורי רהב, ובסוף מה שהמשלה שלו עשתה לפני שנתיים בעזה זה מבצע סטנדרטי לחלוטין נגד הגיאהד, לא איזה משהו מיוחד שביבי לא היה עושה, לא כזה כדאי ליפול לכל מיני מקסמי שב של פוליטיקאים בשקל שמבטיחים ש "אני הרבה יותר ימני מביבי, אני הימין האמיתי" וכל מיני חארטות כאלה שזה בעיקר מילים יפות ללא כיסוי. אין לנו פוליטיקאים טובים כרגע ואת ביבי יש המון על מה לבקר, רק שאנשי ימין כמוך כל הזמן נופלים למלכודת של איזה ראש מפלגת ימין מהאופוזיציה או מהממשלה שמנסה לעשות רוח או סתם לצאת נגד נתניהו(שאני ממש לא מת עליו, אבל גם לא על הרבה פוליטיקאים אחרים שלנו), ליברמן בנט בן גביר כזה, שמבטיח שהוא הכי ימין ואם רק יתנו לו להיות ראש ממשלה אז הוא יכנס בכל האויבים, אלה מקסמי שווא שלא מוכיחים את עצמם, אתה סתם תתאכזב בסוף.

ועוד משהו לא ממש קשור, אם כבר מדברים בשרשור על חיסולים, זה מזכיר לי איך ביום החיסול של הנייה, בתוכנית הפטריוטים עם ינון מגל,  חגגו את החיסול בהמון צניעות, איפוק, ענווה ושליטה עצמית כמו שרק הם יודעים טמסוגלים. 

הנה אני משתף כאן את הקטע, זה כל התוכנית אבל ההתייחסות לחיסול היא בעיקר בפתיחה, שים לב כמה איפוק וצניעות ושליטה עצמית. זה היה נורא מצחיק.😂😂😂😂😂

פורסם
לפני 9 שעות, יובל .מ. כתב:

אוכל, מים, חשמל, מיסים (איפה ה-420 שקל שלי שארנון בר דוד החליט להעביר למדינה בהסכמה עם סמוטריץ'?), לא יודע איך מישהו יכול להתעלם ממספרים בצורה כל כך ברורה.

חודש הבא אמור לרדת (מתי שפודים לך את הבראה)

לפני 8 שעות, Renaultrap כתב:

המחירים בסופר עלו ב-10-20% בקלות תוך שנה-שנתיים, אין כמעט מבצעים, כאילו אין תחרות בין הרשתות. באמת טירוף.

מבצעים זו אשליה שתרגיש שאתה חוסך.

+ אם אתה רוצה באמת לחסוך כנס כל פעם לאפליקציית פרייסז ותבדוק את המציאות שיש ותקנה בהתאם.

+ גל קולוג - כתב צרכנות עצמאי ובלתי תלוי - שהתחלתי לאחרונה לעקוב אחריו שמסביר בצורה נוחה ונגישה בנוגע לחסכון בהוצאות השונות.

https://www.instagram.com/galkolog/

לפני 8 שעות, יובל .מ. כתב:

ואם אתה עוקב אחרי השרשור הזה בשנה שנתיים אחרונות, ויעידו @פינדר @יבגניפ @Night Driver - אתה יודע כמה זה מטורף שזה בא ממני.

@Renaultrap אני מאשר את המסר, הבחור עבר שינוי תודעתי מסוים - כן נותר עם דעות כאלו ואחרות אבל כן התקרב טיפה ל"צד" שלנו בדעות בנוגע למצב הנוכחי.

בואו נגיד שהפכנו אותו ליותר קפיטליסט מאשר ביביסט סוציאליסט.

לפני 8 שעות, SurfHigh כתב:

אצלנו המנהלת מבקשת מההורים לפרסם שחסרות שתי מורות אצלנו ביסודי (מורות שכבר היו סגורות לשנה הבאה והחליטו לעזוב), פשוט כי היא לא מצליחה לגייס בעצמה. 

גם באצלנו באזור מחפשים, אבל יותר בכיוון של ריפוי בעיסוק וכו'. אם אצלכם קשה לגייס מורות אז אצלנו במועצה, אללה איסטור.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
בתאריך 13.8.2024 בשעה 20:45, פריג'י כתב:

גנץ נוסע לארה"ב ומסכם עם האמריקאים, בניגוד להנחיית ראש הממשלה, כל מיני דברים כי הוא בדיוק כמו לפיד, לא מבין שארה"ב דואגת אך ורק לאינטרסים שלה ולא לשלנו, ורק ביבי מסוגל לעמוד מולם ולהגיד להם שעם כל הכבוד ישראל היא מדינה ריבונית.

מתברר שמה שאמר לי הביביסט של המערכה הראשונה (אתמול) 

זה בעצם הכנת השטח למערכה השלישית, היום:

לפני 6 דקות, asix כתב:

אפשר גם החזר על הטיסה של ילד ז' בכנף ציון?

במה הראש ממשלה הזה מתעסק.

image.thumb.png.9297f3eb82282aaba0cb837f0031fbfd.png

מצב נפשי של דיקטטור בהתהוות. 

• אהבתי 2
פורסם
לפני שעה, DareDevil כתב:

חודש הבא אמור לרדת (מתי שפודים לך את הבראה)

ירד החודש, גנב אותי כבר.

לפני שעה, DareDevil כתב:

בואו נגיד שהפכנו אותו ליותר קפיטליסט מאשר ביביסט סוציאליסט.

תמיד הייתי קפיטליסט (או לפחות איזה 90%), אני בחיים לא הייתי בגישה של "תביאו לי מגיע לי הכל", ובטח שלא ביביסט. כן הצבעתי בן גביר מכל מיני סיבות, וכן מצטער על זה.

עם הליצנים בממשלה הזאת סיימתי גם אם היחידי שירוץ מולם יהיה עבאס.

לפני 10 דקות, asix כתב:

אפשר גם החזר על הטיסה של ילד ז' בכנף ציון?

במה הראש ממשלה הזה מתעסק.

image.thumb.png.9297f3eb82282aaba0cb837f0031fbfd.png

זה פשוט בדיחה עצובה. איזה איש גמור.

פורסם
לפני 5 שעות, Renaultrap כתב:

השתמשתי ב-GDP per capita, בדיוק אותו אינדקס שאתה הצגת.

מה יהיה, צריך לא רק ללעוס אלא להקיא?

ציטוט

הנה gdp/c ppp, האינדקס המוסכם על +/- כל מי שעוסק בכלכלה בתור אינדקס חזק להשוואה בין מדינות שונות, כי ללא התקנון אתה רואה שכר אבל לא מנרמל אותו לשימוש.

השתמשת בGDP/C אבל לא מתוקנן לכח קניה, שזה GDP/C PPP. זה לא ״בדיוק אותו אינדקס״ וזה הוסבר ועדיין לא הצלחת להבין :( תקנון לכח קניה זה אלמנטרי בהשוואה בין רמת מחיה ואם לדבר בפשטות אז מספיק זוג עיניים בשביל לשים לב ששמתי את אותו הגרף שאתה שמת, והקווים יצאו שונים. עם פרומיל של חשיבה ביקורתית אתה אמור לזהות שזה ״לא בדיוק אותו אינדקס״ 🤷‍♂️

כשאתה מתנשא, לפחות תשתדל לא לטעות אובייקטיבית. ללמוד אתה לא תלמד אבל לפחות לא תצא דביל.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 5 דקות, oryo כתב:

מה יהיה

image.thumb.png.9958ec7d940df81064c1971500d6e8d1.png

• אהבתי 2
  • מצחיק 2
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 30 דקות, יובל .מ. כתב:

ירד החודש, גנב אותי כבר.

וואלה לא ראיתי אצלי בתלוש. מוזר.

לפני 31 דקות, יובל .מ. כתב:

תמיד הייתי קפיטליסט (או לפחות איזה 90%)

לפני 31 דקות, יובל .מ. כתב:

כן הצבעתי בן גביר מכל מיני סיבות

שני המשפטים הללו זה דבר והיפוכו.

בן גביר ושות' סוציאליסטים 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם

מה אתה מצפה לראות בתלוש?

זה לא יופיע כמינוס. פשוט דמי ההבראה יהיו יותר נמוכים. אם אתה לא יודע כמה היית אמור לקבל, לא תשים לב להבדל.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
Just now, פינדר כתב:

מה אתה מצפה לראות בתלוש?

גריעה של יום הבראה

Ready To Rock
Ready To Rumble

• תוכן חדש...