Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 33 דקות, RK כתב:

אני לא צריך את השרשור הזה בשביל זה, אתה אשכרה חושב שברני סנדרס הוא אלמנט חיובי.

נכון זה היה בהילרי מול טראמפ.

עדיין לא הייתי רוצה לבחור בהילרי, וגם לא בביידן. ועדיין חלק מהעמדו של סנדרס תקפות, כי אלה דברים שהגיוני שיקרו ויהוו בעיה רק בארהב.

לפני 21 דקות, garicho כתב:

מי אמר שהאמריקאים ״טובים״? (או ״רעים״)? מה זה בכלל טובים או רעים ברמת המדינה? זאת השקפה מאוד ילדותית

אולי בתור אבירי החופש ו''מנהיגת העולם החופשי'' הדוגמא שכולם רוצים להיות, לא לבחוש בשלטון של כול מי שקצת לא מסכים איתך.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 9 דקות, פינדר כתב:

כאמור ברמבו 2 הוא יוצא לשחרר אסירים שמוחזקים אחרי המלחמה. מעולם לא נמצאו עדויות שהיו כאלו באמת.

ממתי רמבו 2 מתיימר להיות סרט שמתבסס על אירועים אמיתיים?

יש לך איזה ראיית מציאות הזויה. 

לפני 2 דקות, David32 כתב:

אולי בתור אבירי החופש ו''מנהיגת העולם החופשי'' הדוגמא שכולם רוצים להיות, לא לבחוש בשלטון של כול מי שקצת לא מסכים איתך.

בהחלט מנהיגת העולם החופשי. האם זה אומר שהם תמיד טובים בהכל או שאין להם אינטרסים? האם זה אומר שהם לא מתייחסים לכל מיני מדינות נחשלות כמגרש משחקים לקידום אינטרסים? האם בעולם בו יש מדינות כמו ברה״מ/ רוסיה וסין, ניתן בכלל לפעול באופן שונה?

• אהבתי 3
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

כל הסרטים של רמבו הם בדיוניים לגמרי.

הסרט הראשון עוד יחסית רציני כי הוא מתייחס לבעיות של הלומי קרב והשתלבות של חיילים משוחררים באזרחות, אבל כל השאר? אקשן לראות עם חברים.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 5 דקות, garicho כתב:

ממתי רמבו 2 מתיימר להיות סרט שמתבסס על אירועים אמיתיים?

הוא לא. רק מציג את האמריקאי הטוב שמציל חיילים מסכנים משבי הוייטקונג האכזר.

זה המסר. מתובל בקצת ביקורת על היחס של האמריקאים ליוצאי וייטנאם.

לפני 10 דקות, garicho כתב:

הם נעשו בשנות השמונים. אפוקליפסה עכשיו הוא מ-79. גם צייד הצבאים. בגדול אין סרט ויטנאם פרו-אמריקאי חוץ מאולי גרין ברטס של ג׳ון ווין (שנעשה ב-68), ושאני די בטוח שילדי ישראל של שנות ה-80 לא גדלו עליו.

אתה מתבלבל עם כל מיני סרטי אקשן של סטלון, שוורצנגר (קומנדו לדוגמא) - שלרובם אין שום קשר למלחמת וויטנאם.

שמע. אני מכבד אותך. בא תן לי קצת כבוד שאני לא מתבלבל ויודע מה ראיתי ולא ראיתי.

לא יודע בן כמה אתה, אבל בשנות ה80 היה קטע של ספריות וידאו. והיו סרטי איכות אבל גם הרבה סרטי B מוביס. והיה ז׳אנר של סרטי וייטנאם.

בכולם היו אמריקאים טובים נגד וייטנאמים שמענים אסירים ורוצחים חיילים.

image.png.29a9eb56b6122d75538086730209fe7f.png

image.thumb.png.ec1b15d5b91b27831314581e116036b1.png

image.thumb.png.ba353dfdc77c42e337a0a93e86e1ec44.png

ועוד יש עשרות כאלו

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 1 דקה, פינדר כתב:

הוא לא. רק מציג את האמריקאי הטוב שמציל חיילים מסכנים משבי הוייטקונג האכזר.

זה המסר. מתובל בקצת ביקורת על היחס של האמריקאים ליוצאי וייטנאם.

מי שבאמת אכזר בסרט זה הסובייטים. לפחות תזכור כמו שצריך את השיט של שנות ה-80, אם אתה רוצה לבסס עליו איזשהו טיעון.

ובכלל, נדבקת לסרט אחד כשיש כל כך הרבה סרטים אחרים (ולא פחות מוצלחים) שמציגים מציאות שונה לחלוטין. ויותר מזה, ברור שמה שיעניין את הוליווד זה אמריקה ואמריקאים. זה המדינה שלהם. תראה סרטים הודים לדוגמא והדרך בה הם מציגים את הלבנים בהודו -  RRR כדוגמא. זה לא אותו הדבר רק בידיוק מהצד השני?! או סרטים רוסים על אפגניסטן?

לא מבין את הטענה שלך. באמת.

פורסם
לפני 15 דקות, garicho כתב:

ש לך איזה ראיית מציאות הזויה.

אני באמת מחכה שתגיד לי במה טעיתי בסיכום הקצר שלי על מלחמת וייטנאם.

מה היתה המטרה של האמריקאים בוייטנאם? מה היו התוצאות?

לפני 2 דקות, garicho כתב:

תראה סרטים הודים לדוגמא והדרך בה הם מציגים את הלבנים בהודו -  RRR כדוגמא. זה לא אותו הדבר רק בידיוק מהצד השני?! או סרטים רוסים על אפגניסטן?

אותו דבר בדיוק!!

רק עם השפעה שמוגבלת למדינה שלהם.

לא יודע למה אתה חושב שאם יש לי ביקורת על האמריקאים בוייטנאם אני חושב שהרוסים היו צריכים לפלוש לאפגניסטן.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אף פעם לא התעמקתי מה היה הנסיבות למלחמת וייטנאם אז הסתכלתי קצת בויקיפדיה. נראה כמו איזה משהו עם כוונה טובה שנעשו בה דברים לא טובים

אבל ראיתי מצד אחד סין, רוסיה, צפון קוריאה ומזרח גרמניה ומצד שני ארה"ב וברטיניה אז כנראה שארה"ב לא היה הצד הכי גרוע 

פורסם (נערך)

האמריקאים בוייטנאם עשו מעשה שלא ייעשה - לקחו את צד המעמד הגבוה שבמיעוט בעימות שהיה ברור לכל שיתפתח למלחמת אזרחים. הם עשו זאת בגלל שרצו לדחוק השפעה קומוניסטית.

עזבו טובים מול רעים, זה פשוט היה חסר סיכוי. 

ממליץ מאוד על הסדרה התיעודית מ-2017

The Vietnam War

10 פרקים עשויים מצויין.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 10 דקות, עדי-אל כתב:

אף פעם לא התעמקתי מה היה הנסיבות למלחמת וייטנאם אז הסתכלתי קצת בויקיפדיה. נראה כמו איזה משהו עם כוונה טובה שנעשו בה דברים לא טובים

אבל ראיתי מצד אחד סין, רוסיה, צפון קוריאה ומזרח גרמניה ומצד שני ארה"ב וברטיניה אז כנראה שארה"ב לא היה הצד הכי גרוע 

וזה בול כמו היום.

"ליברלים" בשקל שתומכים בחמאס, איראן סין ורוסיה ותוקפים את המדינה היחידה במזרח התיכון שהומואים נבחרים לכנסת, ושנתמכת על ידי מדינות המערב. הזייה.

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, יובל .מ. כתב:

וזה בול כמו היום.

"ליברלים" בשקל שתומכים בחמאס, איראן סין ורוסיה ותוקפים את המדינה היחידה במזרח התיכון שהומואים נבחרים לכנסת, ושנתמכת על ידי מדינות המערב. הזייה.

Not even wrong

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 3 שעות, פינדר כתב:

אלו סרטים יותר מאוחרים ומורכבים.

לא, כולם היו לפני רמבו ודומיהם. ואני די בהלם שלדעתך רמבו/קומנדו ודומיהם צריכים להיות דוקו.

לפני 3 שעות, David32 כתב:

עדיין חלק מהעמדו של סנדרס תקפות

למשל?

לפני 3 שעות, David32 כתב:

לא לבחוש בשלטון של כול מי שקצת לא מסכים איתך

שוב, ההתנהלות הזאת שונה מכל מעצמה אחרת? ברה"מ? בריטניה הגדולה, כשעוד מישהו חישבן לה? צרפת בזמנים היותר יפים שלה? כל מי שיש לו טיפה כח והשפעה פוליטית?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 3 שעות, פינדר כתב:

image.png.29a9eb56b6122d75538086730209fe7f.png

image.thumb.png.ec1b15d5b91b27831314581e116036b1.png

אתה מבין שהמלחמה בויאטנם נועדה בעיקר בשביל שצ'אק נוריס יוכל לעשות סרטים?

• מצחיק 2
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 7 שעות, פינדר כתב:

אני בתור ילד בשנות ה80 גדלתי על שלל סרטי וייטנאם. רמבו, צ׳אק נוריס ועוד הרבה פחות מוכרים.

רמבו וצ׳אק נוריס אלה הם סרטי קומיקס לילדים. 

פורסם
לפני שעתיים, RK כתב:

שוב, ההתנהלות הזאת שונה מכל מעצמה אחרת? ברה"מ? בריטניה הגדולה, כשעוד מישהו חישבן לה?

חארות, חארות, וחארות, אם כי על השניים האחרונים, שיצרו שלל בעיות פה ובאפריקה - ובעצם איפה לא - אמרו שזה לא אחריות שלהם שהכול מרוח בקקה, כי עבר קצת זמן. רז במובן הזה מארהב/ברהמ עבר קצת פחות זמן.

אבל, עקרונית, אם אתה מייצג את עצמך כצד הטוב בקונפליקט (רוסים/סובייטים/קומוניסטים רעים) אתה לא אמור לעשות את אותו הדבר לא? לכן ההשוואה לברית המועצות קצת מוזרה. בריטניה חארות ככה או ככה, אבל קצת אחרת.

בכול אופן, גם פה וגם בדיונים אחרים שלנו, הנקודה שבה אנחנו נתקלים זה שאתה טוען שכולם קקות, וזה הבייסליין שלך. אולי אני אתבגר למחשבה הזאת. כרגע אני מבין את זה אבל לא מסכים עקרונית עם זה שבגלל שכולם חארות אז צריך לקבל את זה כמובן מאליו ולא לצפות מאנשים (או במקרה הזה מדינות) להיות טובים יותר.

לגבי ברני, טיפול בחוב הלימודים והורדת מחיר הלימודים. הורדת פירצות/החזרים שמשמשים עשירים ומיסוי גבוה יותר של הטופ. מערכת בריאות מערבית. הוא כאילו בעד איגודים, אבל לעומת איגודים אירופאים בארהב המצב דפוק לגמרי, אז לא יודע. שינוי מערכת בתי הכלא.

לא יודע, מלא דברים שכשאתה מסתכל על ארהב ואומר ''איך במדינה שנחשבת ה-מעצמה אלה הבעיות שיש לכם?''

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...