Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה לי שפה אנחנו חוזרים לנקודה הבסיסית של צורך *קיומי* בחוקה מעל הכל, בדיוק בכדי שלא נישאר ברמת אוהדי קבוצות כדורגל בשיח הפוליטי. האם אנחנו מאמינים לפוליטיקאים בשלטון או לא זה משהו שצריך להיות low level זמני בין בחירות לבחירות, כשעל כולם חולשת חוקה שאומרת "אלו גבולות הגזרה של המשחקים בקקה שלכם אחד מול השני".

 

ברגע שאין משהו כזה והכל נהיה אישי אז עליית מטורללים לשילטון הרבה יותר משמעותית ובעייתית.

  • אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

  • SlowRide

    7465

  • פינדר

    6174

  • יבגניפ

    5964

  • Night Driver

    5067

פורסם
לפני 11 שעות, oryo כתב:

הפרק עם שמעון נטף

שמעתי חלק, אין לי קפסיטי להקשיב לשעתיים וחצי בקצב מאוד איטי. אני מכיר את הדברים של נטף והגישה שלו מהרשת. 

 

אלך לסוף: נטף משקר. בכמה הזדמנויות שונות, וזה עוד מתוך מה שהיה לי כח להקשיב לו, מה שאומר שיש סיכוי לא רע שהוא משקר אפילו יותר. הוא משקר פעם אחת כשהוא מדבר על הרפורמה כרצון של 64 מנדטים. הוא משקר פעם שניה כשהוא מספר שלחרדים אין עניין לכפות את אורח החיים שלהם על הסביבה, ומתייחס אליהם כקבוצה סגורה שפשוט חיה בישראל לפי הנורמות שלה. וזה שקר מאוד גס.  גם כי התהליך המעשי שעובר על ישראל, הוא שחרדים דוחקים החוצה לא חרדים מכל מקום שהם מגיעים אליו כקבוצה. ויש גם דוגמאות פרקטיות קטנות יותר. וגם כי החרדים ועוד איך לוקחים חלק פעיל בחקיקה שדופקת את כל מי שלא רוצה לחיות במדינת דת.

 

נעזוב את זה, הבעיה העקרונית ב-50 הגוונים של המשיחיים שהתחפשו לדמוקרטים, כן, כולל גם אנשים מאוד משכילים וחכמים כמו נטף, היא שהעולם הדמוקרטי זר להם לחלוטין מעבר לעיסוקם האקדמי - לוחמני בו. והם לומדים המון מושגים, משננים המון פסקי דין, תאורטיות, מתמחים בניים דרופינג, אבל מתקשים לייצר משהו שהוא לא תפיסת עולם מאוד מאוד נאיבית, חצי רלטיביסטית. והקונסטרוקציה שלהם לא מחזיקה מעמד בהתאם.

 

זה ניכר בכל פעם כשקוראים אותם או שומעים אותם. בעוד שרובינו פה חיים תפיסת עולם די מערבית והיא אינטואיטיבית וברורה לנו, גם בלי להזדקק להפניות להאנס קלזן או שארל מונטסקייה, זה לא המצב עם נטף וכו'. הם אשכרה צריכים לבנות לעצמם מגדל קלפים אינטלטקואלי שכזה, ולדבג אותו כדי להבין למה אם יש בעיה, למשל, בבחירה במנהיג כמו היטלר ברוב מוחץ, ואם זו דמוקרטיה במיטבה או לא, או משהו שאפשר להתנגד בו (והתשובה, לצערי, גם לא תהייה התשובה שרובינו כנראה נבחר בה). וזה קורה, בין היתר, כי הם מפשיטים את התפיסה של מה זה דמוקרטיה מכל ערך נלווה שרובינו אולי נייחס לה. לפעמים כי הם עוינים את הערכים האלו. ולפעמים כי הם סתם לא מבינים למה יש קורלציה די ברורה בין סט ערכים לבין שגשוגן של דמוקרטיות במערב.

 

אי אפשר באמת לדבר איתם. כתבתי פה כבר מתישהו, שהבעיה היא לא ביכולת להקשיב. הבעיה היא פשוט בעולם מושגים שמוגדר בצורה שונה לחלוטין. וחוץ מלנסות להוכיח שהם מחרטטים או לא מבינים על מה הם מדברים, כשהם אומרים "דמוקרטיה", לא חושב שיש הרבה מה לעשות.

  • אהבתי 5
  • רעיון טוב! 3
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 10 שעות, oryo כתב:

חולק עליך - ואסביר: דווקא מהאנשים איתם אנחנו לא מסכימים, יש אפשרות לעתים ללמוד, וגם אם לא לומדים משהו חדש על העולם לעתים ניתן ללמוד משהו חדש עליהם.

 

אני לגמרי מסכים עם זה.

אבל אין לאף אחד מאיתנו מספיק שנות חיים כדי לשמוע את כל הפודקאסטים ולקרוא את כל המאמרים, אז צריך לבחור בקפידה.

לכן מבחינתי אם קראתי דיונים של נטף בטוויטר וראיתי שהוא מחרטט, אני לא הולך להשקיע עליו שעתיים וחצי.

בדיוק כמו הדיון שהיה לנו על אורי כץ וה"מחקרים" של קהלת.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
בתאריך 15.9.2023 בשעה 08:28, יובל .מ. כתב:

הוא מחבל ואסיר ביטחוני בדיוק כמו מחבלי חמאס. אם הם יושבים ביחד ואוכלים בכיף, גם לו מגיע, וזה לא משנה מה הדעה הפרטית שלי, של פיקה או פינדר.

ראש השב"כ כבר שלח מכתב לגבי זה לבן גביר, ואמר שיעבירו או שהם שוקלים לא זוכר בדיוק. אבל בנוסף, רשמו שיש בעיה עם בן אוליאל כי הוא מהווה טריגר קיצוני לאחרים. מחבלי חמאס לא? הם דובוני אכפת לי?

הם זבל והוא זבל, והתנאים צריכים להיות זהים. 

 

פעם במילואים זרקו אותנו לאבטח מעגל חיצוני של כלא מגידו. אז כן, לא כולם נמצאים במאהל של גדנ"ע. ישנם גם חמאסניקים שיושבים בתאים נפרדים.

 

בתאריך 15.9.2023 בשעה 15:15, יובל .מ. כתב:

בן גביר מעלה תוכנית לשינוי תנאים אסירים? כנראה שהוא יודע שזה משהו שמפריע לחלק גדול מהציבור.

 

בן גביר הוא דמגוג ופופוליסט, שידעה לפזר הבטחות. ככה הוא נבחר ומה זה שווה כולם רואים. 

פורסם

גם אתם חושבים שאחד מהם יהיה שר הבטחון בעוד עשרים שנה, ואחרים יסתובבו באולפנים, ויספרו שהם גדולי הדמוקרטים ואבירי זכויות הפרט בישראל?

 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

כל פעם שאני רואה סרטונים כאלו אני מברך על כך שבתקופתי הייתה עוד את רצועת הביטחון בלבנון. לא שהפעילות שם לא הייתה מפגרת וטוב שיצאנו, אבל אם הייתי צריך לעשות את מה שהחיילים כאן בסרטון נאלצים לעשות, מזמן הייתי מסיים בכלא על איזה סירוב פקודה או משהו חמור יותר. זה אפילו לא קשור לדעה פוליטת, חייל לא צריך להיות שוטר, נקודה. בעצם זה יותר גרוע כי אין לו סמכות של שוטר. 

עריכה אחרונה על ידי Supertigre
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, יבגניפ כתב:

גם אתם חושבים שאחד מהם יהיה שר הבטחון בעוד עשרים שנה...

עוד עשרים שנים ?    "זה היה היום בבוקר"

מי השר לבטל"א עכשיו ?

  • רעיון טוב! 1

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני שעה, Supertigre כתב:

כל פעם שאני רואה סרטונים כאלו אני מברך על כך שבתקופתי הייתה עוד את רצועת הביטחון בלבנון. לא שהפעילות שם לא הייתה מפגרת וטוב שיצאנו, אבל אם הייתי צריך לעשות את מה שהחיילים כאן בסרטון נאלצים לעשות, מזמן הייתי מסיים בכלא על איזה סירוב פקודה או משהו חמור יותר. זה אפילו לא קשור לדעה פוליטת, חייל לא צריך להיות שוטר, נקודה. בעצם זה יותר גרוע כי אין לו סמכות של שוטר. 

אני אכלתי את שניהם. רצועת הביטחון ואינתיפאדה ראשונה בסדיר והשאר במילואים.

 

בלבנון הסיכוי להיפגע היה גדול בהרבה אבל לפחות היו לך סמכויות.

מיד אחרי הטבח של גולדשטיין ימ"ש היינו במילואים בחברון.  אני ועוד2 הודענו שללא סמכויות מלאות אנחנו לא מאבטחים את שכונת אברההם אבינו אז העבירו את כל הפלוגה לתצפיות. היינו עולים לגג, חוטפים 12 שעות אבנים ויורדים.

  • אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הוואנאבי דיקטטור עולה למטוס ולפני שסוגר את הדלת, טורח כמובן לפזר עוד רעל. מכונת הסתה ללא מעצורים, אחרי זה יתלונן על זה ש "יש קרע בעם"

איך גוש הרפש הזה עוד לא מצא את דרכו לפח האשפה של ההיסטוריה, תעלומה.

  • אהבתי 3
פורסם

כשרוצים, אפשר להתגמש עם הקב״ה.

עיה״ק ב״ב רוצה תחנות מטרו בתחומה, אבל זה דורש עבודות בשבת (השם ירחם).

הלכו וקבעו שעצירת מכונת הכריה היא פעולה מסכנת חיים (או משהו בסגנון) ולכן העבודות הן בגדר פיקוח נפש.

ובא לציון גואל.

 

אולי יגדירו את כלל פעילות התחב״צ כפיקוח נפש? סתם זורק רעיון...

 

image.thumb.png.50b06405f822fd5eb0d71eb39035d149.png

  • אהבתי 1
  • מצחיק 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

  • חברי המעגל הראשון
פורסם

 

עכשיו שמותר למשטרה להפעיל מצלמות לזיהוי פנים, עד שנה הבאה לא תהיה אלימות במגזר הערבי בכלל. כל הכבוד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 22 דקות, SlowRide כתב:

 

עכשיו שמותר למשטרה להפעיל מצלמות לזיהוי פנים, עד שנה הבאה לא תהיה אלימות במגזר הערבי בכלל. כל הכבוד.

חייב להבין מה זה נותן להם מבחינה ביטחונית פרקטית, כל עבריין צעצוע שם היום מסיכת גרב כזאת או מינימום מסכה מהקורונה, מה זה נותן חוץ מאי נוחות לאנשים נורמטיבים? 

 

אולי בסוף הישועה תבוא מהחרדים? אני אשמח לראות כל אחת מהסיטואציות שהוא מציב במשוואה - פירוק הקואליציה או פטור מגיוס.

כל אחת מהאופציות תיפקח לחלק מהליכודניקים את העיניים.

גולדקנופף הציב משוואה: פטור מגיוס עבור תמיכה במהפכה המשפטית  

https://www.ynet.co.il/news/article/b1rvaohja

פורסם
לפני 3 דקות, MZN כתב:

מה זה נותן חוץ מאי נוחות לאנשים נורמטיבים? 

כאיש נורמטיבי (פחות או יותר) ממש אין לי בעיה עם המהלך הזה.

לי אין מה להסתיר במרחב הציבורי ומי שיש לו זה האינטרס שלי שיורתע.

  • אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

במדינה מתוקנת עם מערכת שלטונית שפויה, אני מסכים איתך, למרות שמבחינת ההרגשה גרידא- הייתי רוצה שזה לא יתקיים.

עם ביבס ושאר דיקטטורים בהתהוות? מדובר בכלי די נוראי שמאפשר מעקב בכל חור בכל רגע. גם ככה המשטרה היום, בהוראת כאלו ואחרים, מתנכלים באופן די ספוראדי למי שמתויג כ "סמולן". 

 

אנחנו לא מדינה אחראית מספיק בשביל כלי כזה.

  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 3
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 43 דקות, Night Driver כתב:

כאיש נורמטיבי (פחות או יותר) ממש אין לי בעיה עם המהלך הזה.

לי אין מה להסתיר במרחב הציבורי ומי שיש לו זה האינטרס שלי שיורתע.

אתה הולך להפגנות נגד הממשלה?

יפעילו את זה בעיקר נגדך ולא נגד עבריינים רעולי פנים שבאים לגבות פרוטקשן.

  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

×
×
  • תוכן חדש...