Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

@yd b-4 מה שפגום בנושא ההתמקדות ב"לימוד תורה" אצל החרדים הוא שני דברים:

1. ההתמקדות בנושא צר ביותר ומניעת הרחבת אופקים. תלמיד תיכון ילמד, לרמה בסיסית, גם מתמטיקה, גם היסטוריה (ונעזוב רקע את תוכנית הלימודים כי גם היא נושא לדיון נרחב), גם ביולוגיה וגם תנ"ך. ולצערי בוטלו כמה מקצועות היו בזמני, כגון "מלאכה" (כן, ללמוד להחזיק פטיש ומברג ומקדחת יד ולטפל בקרש או לוח אלומיניום). אחרי 9 שנות לימוד מגוונות יבחר כמה נושאים להתמקד בהם, ואז, אחרי השירותהצבאי (שלכשעצמו מביא התנסויות משמעותיות) בוחר מחדש מסלול, אם אקדמי ואם לאו. לעמות זאת ב"חברת הלומדים" נכנסים למסלול בגיל צעיר מאוד ומוסללים ללימודים שלא מאפשרים בהמשך פניה לדרך אחרת.

2. הכמות - החברה הישראלית (כולל החרדית) זקוקה לכך וכך רבנים, מוהלים, דיינים ושוחטים. אלה אנשים שיתרמו לחברה מלימודי הדת שלהם (וגם כחילוני גמור אני מבין שיש אנשים שזקוקים לשירותים אלה). אבל בחברה החרדית מייצרים כמויות בלתי מוגבלות של ת"ח - ולא רק שהם רבים מאוד, הם גם ממשיכים "ללמוד" זמן בלתי מוגבל. אם תסתכל על בחור כמו @Pika007 - שאותו אני מכיר מהפורום בלבד - תבין שהבחור למד בטכניון 4 שנים (או 6, אם המשיך לתואר שני) וזהו, משם הוא בשוק העבודה ויוצר דברים חדשים. וגם אם היה ממשיך באקדמיה הוא היה תורם בשני מסלולים - גם מכשיר דורות חדשים של מהנדסים, וגם חוקר את תחום ההתמחות שלו לטובת פיתוחים הנדסיים או חברתיים או אחרים שיהיו בעתיד. כן. ויש באקדמיה גם איזו שכבה דקיקה של "פרופסורי מחקר" - באמת יחידי סגולה שאחרי מסלול של עשרות שנים במחקר ובהוראה מאפשרים להם להתמקד במחקר בלבד על חשבון החברה. אבל אלה עילויים שבעילויים, ברמה של זוכי פרס נובל או טיורינג או פילדס או המקבילים בתחומי ידע אחרים, כאלה שהמחקר שבהם הם עוסקים (ובדרך כלל ממשיכים ללמד, גם אם מתמקדים בחוקרים הצעירים המבריקים ביותר) הוא הקצה של השפיץ. ועוד דבר, אם תבדוק את תוכנית הלימודים של פיקה (כאמור, אני לא מכיר אותו אישית, אבל יש לי בן שעשה מסלול דומה) תגלה שהוא למד מתמטיקה ופיזיקה, אבל גם כלכלה ועוד כמה נקודות של הרחבת אופקים, מה שהיה קרוי בזמני "מקצועות כלליים" וכיום נקרא "מקצועות מל"ג".

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 6 שעות, David32 כתב:

"אצלינו" פרופסורים חוקרים נתמכים באחרים כדי לעסוק בתחום שלהם. אממה - הם מיעוט

נכון, רק שלפעמים הגילויים של הפרופסורים האלה יכולים להביא תועלת לאנשים בכל העולם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 8 דקות, sperial כתב:

@yd b-4 מה שפגום בנושא ההתמקדות ב"לימוד תורה" אצל החרדים הוא שני דברים:

1. ההתמקדות בנושא צר ביותר ומניעת הרחבת אופקים. תלמיד תיכון ילמד, לרמה בסיסית, גם מתמטיקה, גם היסטוריה (ונעזוב רקע את תוכנית הלימודים כי גם היא נושא לדיון נרחב), גם ביולוגיה וגם תנ"ך. ולצערי בוטלו כמה מקצועות היו בזמני, כגון "מלאכה" (כן, ללמוד להחזיק פטיש ומברג ומקדחת יד ולטפל בקרש או לוח אלומיניום). אחרי 9 שנות לימוד מגוונות יבחר כמה נושאים להתמקד בהם, ואז, אחרי השירותהצבאי (שלכשעצמו מביא התנסויות משמעותיות) בוחר מחדש מסלול, אם אקדמי ואם לאו. לעמות זאת ב"חברת הלומדים" נכנסים למסלול בגיל צעיר מאוד ומוסללים ללימודים שלא מאפשרים בהמשך פניה לדרך אחרת.

2. הכמות - החברה הישראלית (כולל החרדית) זקוקה לכך וכך רבנים, מוהלים, דיינים ושוחטים. אלה אנשים שיתרמו לחברה מלימודי הדת שלהם (וגם כחילוני גמור אני מבין שיש אנשים שזקוקים לשירותים אלה). אבל בחברה החרדית מייצרים כמויות בלתי מוגבלות של ת"ח - ולא רק שהם רבים מאוד, הם גם ממשיכים "ללמוד" זמן בלתי מוגבל. אם תסתכל על בחור כמו @Pika007 - שאותו אני מכיר מהפורום בלבד - תבין שהבחור למד בטכניון 4 שנים (או 6, אם המשיך לתואר שני) וזהו, משם הוא בשוק העבודה ויוצר דברים חדשים. וגם אם היה ממשיך באקדמיה הוא היה תורם בשני מסלולים - גם מכשיר דורות חדשים של מהנדסים, וגם חוקר את תחום ההתמחות שלו לטובת פיתוחים הנדסיים או חברתיים או אחרים שיהיו בעתיד. כן. ויש באקדמיה גם איזו שכבה דקיקה של "פרופסורי מחקר" - באמת יחידי סגולה שאחרי מסלול של עשרות שנים במחקר ובהוראה מאפשרים להם להתמקד במחקר בלבד על חשבון החברה. אבל אלה עילויים שבעילויים, ברמה של זוכי פרס נובל או טיורינג או פילדס או המקבילים בתחומי ידע אחרים, כאלה שהמחקר שבהם הם עוסקים (ובדרך כלל ממשיכים ללמד, גם אם מתמקדים בחוקרים הצעירים המבריקים ביותר) הוא הקצה של השפיץ. ועוד דבר, אם תבדוק את תוכנית הלימודים של פיקה (כאמור, אני לא מכיר אותו אישית, אבל יש לי בן שעשה מסלול דומה) תגלה שהוא למד מתמטיקה ופיזיקה, אבל גם כלכלה ועוד כמה נקודות של הרחבת אופקים, מה שהיה קרוי בזמני "מקצועות כלליים" וכיום נקרא "מקצועות מל"ג".

אני חושב שנפל לי האסימון מתוך מה שכתבת ובתגובות הקודמות,  

אנחנו שואלים למה אתם לא יצרניים אפקטיביים, אני אקרא לזה במילים שלי מהזווית הציונית שלי - למה אתם לא משתתפים בבניין הארץ כערך?  

ואז אני נזכר בראיון ששאלו כדרך אגב ח"כ חרדי מה דעתו שסוףסוף תיהיה חוקה למדינה, הוא השיב יש שתי אפשרויות זמן שזה יקרה- לפני הקמת המדינה מה שלא קרה, או בעתיד כשמצב הדמוגרפי ישתנה ויהיה שונה (ציטוט לא מדוייק שלו במילותי אבל הכוונה דומה למה שאמר), 

אני גוזר את התשובה האותנטיות הזאת כגישה כוללת לראיה החרדית הרחבה כגון השתתפות במדינה .  כנראה מכאן צריך להתחיל להסתכל על התמונה. 

מכאן אני גוזר שזה מה שעקום בעיני בשיטה הקיימת  (ואני כמובן מכליל שוב ומקצין לצורך הרעיון הכללי)- שאדם יכול להנות מהמשאבים הציוניים ולתרום להם חזרה פחות ככל הניתן כי זאת לא מדינת הלכה, ובמקביל לקדם את המצב מתוך משאבים אלה לכיוונו כחברה עד שיגיע למטרות הכללית כחברה. אם מבחינת הציוני זה בסדר אומר החרדי (כמובן במילים ונימוקים אחרים) קדימה בוא ונמשיך בחוזה הזה הלאה מבחינתי. 

על זה יושב הכעס והפליאה העיוורת כנראה שאפשר לראות בתגובות בשרשור זה.

• אהבתי 2

פורסם

אתה מדב רעל "בניין הארץ"?

מה שקורה כרגע הוא שבכירי הפוליטיקאים ממש מתחרים מי גורם יותר נזק. כרגע זה סמוטריץ' עם סדרת ההופעות המביכה שלו, מירי רגב שחייבת להחליף כל בעל מקצוע במשרד התחבורה באיזה חבר מרכז ליכוד, בן גביר עם הפתרונות מהבטן, וכמובן הכבשה הראשית, נתניהו, שלפני 3 שנים עלה מול המצלמה לפחות 3 פעמים בשבוע להסביר לנו איך לשטוף ידיים ולהשיק מרפקים, והיום לא מסוגל להגיד לצמד המחבלים לוין ורוטמן "עד כאן".

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 46 דקות, sperial כתב:

ההתמקדות בנושא צר ביותר ומניעת הרחבת אופקים. תלמיד תיכון ילמד, לרמה בסיסית, גם מתמטיקה, גם היסטוריה (ונעזוב רקע את תוכנית הלימודים כי גם היא נושא לדיון נרחב), גם ביולוגיה וגם תנ"ך. ולצערי בוטלו כמה מקצועות היו בזמני, כגון "מלאכה" (כן, ללמוד להחזיק פטיש ומברג ומקדחת יד ולטפל בקרש או לוח אלומיניום). אחרי 9 שנות לימוד מגוונות יבחר כמה נושאים להתמקד בהם, ואז, אחרי השירותהצבאי (שלכשעצמו מביא התנסויות משמעותיות) בוחר מחדש מסלול, אם אקדמי ואם לאו. לעמות זאת ב"חברת הלומדים" נכנסים למסלול בגיל צעיר מאוד ומוסללים ללימודים שלא מאפשרים בהמשך פניה לדרך אחרת.

הבעיה העירקרית היא שאותם לימודי קודש הם לימודים לשם הלימוד ולא לשם היישום. אדם כזה מוצא את עצמו בגיל 50 כמו בתול שישב מגיל 10 וראה פורנו 15 שעות ביממה. בתיאוריה הוא מומחה אבל בתכלס הוא כלום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 6 שעות, gadik6 כתב:

ומי ישמע כל הטענות שלכם פה זה משהו חוץ מכמה שהימין או החרדים יותר (יותר אלימים, יותר דיקטטורה, יותר לא עובדים ולא עושים צבא, יותר זה ויותר זה).

תודה שהסגברת לי מה זה איפטאר.

כתבנו פה במצטבר אלפי מילים על ההפיכה המשפטית, הפרטים שלה, הסכנות שבה.

כל מה שקיבלנו ממך זה שמאלנים צבועים ותראו ערבים.

אהה גם עשית גוגל והבאת סרט של שעה, של מנסח החקיקה וכשניסיתי לקיים איתך דיון על מה שנאמר בו, נאלמת ונעלמת.

המסקנה הכי סבירה מכל מה שרשמת, היא שאין לך מושג למה צריך את ההפיכה הזו, אתה רק יודע שאתה חייב להיות בעדה כי כל הסמולנים הצבואים מתנגדים לה.

כל התגובות שלך פה, הן דיסוננס קוגניטיבי אחד ארוך, שנועד לשכנע את עצמך ותו לא.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 26 דקות, sperial כתב:

אתה מדב רעל "בניין הארץ"?

מה שקורה כרגע הוא שבכירי הפוליטיקאים ממש מתחרים מי גורם יותר נזק. כרגע זה סמוטריץ' עם סדרת ההופעות המביכה שלו, מירי רגב שחייבת להחליף כל בעל מקצוע במשרד התחבורה באיזה חבר מרכז ליכוד, בן גביר עם הפתרונות מהבטן, וכמובן הכבשה הראשית, נתניהו, שלפני 3 שנים עלה מול המצלמה לפחות 3 פעמים בשבוע להסביר לנו איך לשטוף ידיים ולהשיק מרפקים, והיום לא מסוגל להגיד לצמד המחבלים לוין ורוטמן "עד כאן".

נוציא את מירי רגב מהמשוואה, כי היא קבלנית קולות ללא תפיסה עמוקה.

סמוטריץ במודע מכוון למקום מסויים מדינת הלכה דין מלכות ולהרחבת ישראל לשטחים +כנראה לירדן בטווח יותר ארוך. הבחור מתכוון למה שאומר,  מבחינתו זה לא נזק זה שינוי מציאות שהוא חולם. היחסים מבחינתו עם ארצות הברית ו"נזקים" דומים שכאלה כנראה באמת משניים בחשיבותם המחיר לא משתווה לאמוניות.

ביבי מעבר לאילוצים שלו כנראה גם לא סולד מאוד בבסיס שלו מהרעיון הנ''ל, הוא יותר ריאל פוליטי ומבין את הגבולות והמגבלות  שישראל יכולה להשיג מול הנזק המצטבר ומכוון את הדברים בצורה עדינה יותר אך עקבית, אבל עקב אילוציו ותאבת הכסא, יחד עם חוסר סלידה בסיסית מהרעיון הנ''ל של ישראל הגדולה כנראה נכנע לקצב של 200 קמ"ש שהדברים מתקדמים.

מאוד יכול להיות שהוא גם מנווט מאחורי הקלעים ברצון רב יותר ממה שנוח לו להצטייר, הוא הרי לא באמת אדם חסר עמוד שידרה פאסיבית ומובל...

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 9 שעות, yd b-4 כתב:

המשוואה פשוטה מי שזוכר 600 דפי גמרא עם המפרשים כמעט בעל פה. עם כל המורכבות והחשבונות. דיי בקלילות יכול להצליח בכל מקצוע שדורש חשיבה יכולת למידה וניתוח. 

אין לי כח להגיב לכל השאר, אבל בזה אתה טועה פעמיים.

אתה גם מבלבל בין כשרון לתחום לימודים - אדם מטומטם לא יהפוך לחכם רק כי לומד תורה, בדיוק כמו שהוא לא יהפוך לחכם רק כי לומד מדמח, ולא משנה כמה שעות.

ואתה גם מבלבל בכישורים הנדרשים להצלחה בתחומים שונים - שינון של 600 דפים לא הופך אף אחד לבעל יכולות חשיבה, למידה וניתוח. האקדמיה - זו שמייצרת בעלי קצוע אמיתיים ולא רבנים - מבוססת על מחקר וחוקרים - מי שמעשיר את הידע שלנו על העולם סביב בכל תחום ותחום, ולא רק זוכר בעפ מה כתבו בדורות שלפניו.

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לגבי סמוטריץ' - חלומות הם לא תוכנית עבודה. האיש מתנהג כאילו ישראל קיימת לבד בעולם ואין שום אילוצים. אבל כך זה כשאתה חי על אמונה דתית ולא במציאות. שוכח שלאלוהים שלו יש 10 מיליון תומכים, לזה של המוסלמים מיליארד ולזה של הנוצרים 2 מיליארד, ושאנחנו גרגר בעולם האמיתי.

לגבי עמוד השדרה של נתניהו - לדעתי הוא פשוט לא קיים. האיש מונע מתאוות השלטון, ואולי משגעונות הפסיכולוגית והילד"ז. ראינו אותו במהלך העשורים האחרונים מזגזג כמו דרך הטרולים, ומשתמט מקבלת החלטות כל עוד הסכין אינו מונח על צווארו. לאיש אין שום משנה סדורה, רק הסחפות עם הזרם.

גם המו"מ להרכבת הממשלה הנוכחית הוכיח זאת. נתניהו נכנע לקיצוניים לפני ששמע את דרישותיהם, פשוט  נתן להם כל דבר שהיה בידו.

פורסם
לפני 10 דקות, sperial כתב:

לגבי סמוטריץ' - חלומות הם לא תוכנית עבודה. האיש מתנהג כאילו ישראל קיימת לבד בעולם ואין שום אילוצים. אבל כך זה כשאתה חי על אמונה דתית ולא במציאות. שוכח שלאלוהים שלו יש 10 מיליון תומכים, לזה של המוסלמים מיליארד ולזה של הנוצרים 2 מיליארד, ושאנחנו גרגר בעולם האמיתי.

לגבי עמוד השדרה של נתניהו - לדעתי הוא פשוט לא קיים. האיש מונע מתאוות השלטון, ואולי משגעונות הפסיכולוגית והילד"ז. ראינו אותו במהלך העשורים האחרונים מזגזג כמו דרך הטרולים, ומשתמט מקבלת החלטות כל עוד הסכין אינו מונח על צווארו. לאיש אין שום משנה סדורה, רק הסחפות עם הזרם.

גם המו"מ להרכבת הממשלה הנוכחית הוכיח זאת. נתניהו נכנע לקיצוניים לפני ששמע את דרישותיהם, פשוט  נתן להם כל דבר שהיה בידו.

כל מה שכתבת נכון אבל אני נוטה לייחס לנתניהו יותר אסרטיביות,  למשל במו"מ להקמת ממשלת ימין על מלא (אבל בעצם עם חלקים די מנוגדים בפרמטרים רבים, שהיו מפוצלים ומפולגים למשל החרדים שבקושי רב הגיעו להסכמה , סמוטריץ ובן גביר וכו') אחרי שהלחים את כל אלה באמת באומנות עילאית , אין מה להגיד יכולת מדהימה, הוא ריפד אותם בתקציבים תפקידים ואינטרסים לקראת החריקות שיבואו וכבר כאן, תשלב זאת עם חוק מניעת נבצרות, באמת שזה נראה חלק בתכנית סדורה שאנחנו רואים כרגע רק חלקים ממנה. ריאיינו בתכנית על סיירת מטכל בערוץ 13 את נתניהו והוא הסביר בקולו איך הוא בונה תכנית פעולה- יש לו מטרה סופית ואז הוא מקפל את הכל אחורה בהתאם ומוודא שהדברים עובדים.

אולי אני נותן לו יותר קרדיט ממה שמגיע בפועל ובאמת פשוט סחטו אותו בחולשתו,  אבל אם באמת דברים היו נעשים כנגד רצון בצורה מובהקת התגובות היו אמורות להיות אחרות הרי זה ילך ויגבר.

פורסם

מיומנות טובה לחיים - לשפוט לפי מעשים לא לפי מה אנשים מספרים על עצמם.

אני חושב שביבי נוטה להגיד לשומע מה שהוא רוצה לשמוע, בתמורה ביבי מקבל התחייבות לפעול כפי שהוא רוצה, אבל קשה לתמרן ככה אנשים לאורך זמן. בסוף צריך לבחור עם מי הולכים.

בגלל זה אין לביבי שותפים ארוכי טווח והרבה מאוד מקורבים שמאסו בו. הוא כל הזמן מנסה לתמרן אנשים.

אני חושב גם שבגלל זה בעלי הברית הכי קבועים שלו הם החרדים. הדבר העיקרי שהם רוצים לציבור שלהם זה תקציבים. את זה קל לנפק.

ההפך ממנו זה אריאל שרון. הוא היה איש שהיה מסמן מטרה ומשיג אותה. אתה רואה את ביבי מרים מהלך טקטי, לוגיסטי כמו ההתנתקות? בונה מספיק דירות למיליון עולים חדשים בטווח של שנים ספורות? מייסד מפלגת שלטון אלטרנטיבית בכלום זמן?

שרון, בטח בסוף ימיו, היה איש מעשה. ביבי קשקשן.

גם את השלום עם האמירויות הביא טראמפ באמצעות קושנר (על הראש של הסטייט דיפרטמנט). ביבי לבדו לא היה מסוגל לתפור עסקה.

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ביבי אכן מספר לכל אחד מה שרוצה לשמוע- מעביר מסרים ממקורבים שהוא בהיסטריה מהמצב לבנתיים אישתו בטעות במספרה ביום הפגנות גדול שכנראה מישהו הדליף שהיא שם כדי לעשות ספין למחאה ולקעקע את המומחים. 

בקשר לאם ביבי יכול להרים תהליך טקטי לוגיסטי כמו שרון- הנה הוא די עושה את זה כרגע.

פורסם

שרון, בגין, רבין, שמיר, אשכול, בן גוריון, אפילו ברק - אנשים שידעו לחתוך החלטות. אוקיי, עכשיו עוצרים את בלבולי המוח ומחליטים. אני לא רואה ריך ביבי חלק מהחבורה הזו.

במובן הרחב - אני חושב שהמערכת הממסדית אצלנו איבדה את היכולת הקריטית לחתוך החלטות. וזה מאוד מדאיג אותי.

• אהבתי 1

חזיר דיזל

פורסם
לפני 7 שעות, Pika007 כתב:

"המקור"

שמע, לאשורים, לבבלים ולעוד כמה תרבויות יש קצת מה להגיד בנוגע לניכוס שאתה עושה פה בהינף יד בצורה כמעט משעשעת.

אשמח לדעת במה האשורים והבבלים יוכלו להחכים אותי,

אולי בחירת המילים שלי לא היתה הכי מוצלחת - אבל כיוונתי לזה שרק ביהדות יש מצווה לחקור את היהדות עצמה - קרי, לימוד התורה. בכל דת אחרת מי ששואל הוא לא מאמין מספיק וגם אם יש עניין לנוצרים ללמוד את הברית החדשה הם לא מנסים להבין אותה באמת בהיגיון שלהם, ולפחות אין להם מצווה כזו, (וזה אולי בגלל שאם יחקרו - לא תהיינה תשובות)

מעניין אותי לאיזה אשורים התכוונת - האשורים של המקרא ("אשורם ולטושים ולאומם") של התנ"ך (ממלכת אשור) או הכנסיה האשורית - הראשונים לא ברור מי הם, השניים הם עובדי אלילים (שכדברי הרמב"ם נוצרה מעבודת האלוקים) והשלישי הוא זרם בנצרות שבעצמה טוענת שמקורה מהיהדות.

אני חושב שאתה רואה ב"דת" סעיף של "תרבות" אבל גם אם תשאל את הנוצרי הוא לא יקשר בין הברית החדשה לצורת הלחימה הצלבנית, וגם אם לוח השנה של בני המאיה הוא מעורר התפעלות בדיוקו עדיין הם היו מקריבים קרבנות אדם.

מה שאני רוצה לומר בזה זה שמצד המאמין עצמו ודאי יש הבדל בין הדת לתרבות, גם אם מנקודת מבט אתאיסטית אין.

וכממילא כשאני אומר דת אני לא מתכוון לתרבות.

לפני 7 שעות, Pika007 כתב:

שינון, לא ניתוח. ניתוח זו היכולת לחשוב בעצמך, להסיק את המסקנות בעצמך ולא לעלות על ה "תשובה הנכונה" הספציפית מתוך הסללה. לפחות כאשר מדובר בניתוח טקסטים.

במקרה של כוללים ומה לא- מדובר על מספר אסכולות מחשבה די סגורות. אתה לומד את מה שנכתב ונקבע, חידוש אמיתי הוא בגדר איזושהי שבירת מוסכמות.

בלי להיכנס לנושא - שינון הוא עדיין הכלי המרכזי של ההשכלה - גם רופא כשהוא רושם אנטיביוטיקה הוא לא משתמש בעיקרי המטבוליזם כדי לדעת לרשום תרופה בקטריוסטטית - הוא משתמש בשינון שלו כדי לדעת איזה תרופה מתאימה לאיזו תסמינים. ואפילו רופא מומחה הוא אחד שמכיר מקרי קצה רבים יותר על סמך נסיונו. לא על סמך האנליזה שלו, זו דעתי.

אבל הדבר האחרון שאפשר לומר על הלימוד זה שהוא לא ניתוח, נכון שהוא מבוסס על מה שנכתב אבל גם אתה לא היית רוצה שמדען יחקור שלא לפי חוקי הפיזיקה. "חידוש אמיתי" אינו שבירת מוסכמות בכלל בעניין הזה ואדרבה היהדות מעודדת חידושי תורה.

אני לא חושב שהחרדים יידעו רפואה אם הם ילמדו תלמוד - זה רעיון פתטי לגמרי כי גם בהנחה שבתורה כלולים כל החכמות ברור שאנחנו לא בדרגה שנבין אותם ממנה.

אני חושב שכוונת yd-d4 היתה שהחרדים רק מחכימים יותר מזה שהם לומדים תורה וכשהם יצטרכו מקצוע - הם ימצאו את הדרך ללמוד אותו.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 38 דקות, falou כתב:

ביבי קשקשן.

ביבי הוא הוכחה למגבלות הכריזמה. 

האמת שאני גם לא מבין איך אפשר היום לראות אותו עם המימיקה המפגרת שלו כל פעם כשהוא מדבר, ולא להתעצבן. הוא נראה כאילו הוא כבר לא מסוגל לדבר כמו בן אדם רגיל בשום סיטואציה.

Just now, נקודה טובה כתב:

אשמח לדעת במה האשורים והבבלים יוכלו להחכים אותי,

אתה יודע שהם המציאו את הסיפור על המבול, ואת ההוא שאסור להגיד את השם שלו ועוד כל מיני כן?

• אהבתי 4
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...