Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 30 דקות, יבגניפ כתב:

אני לא כועס על מי שרוצה רפורמה בכלליות. 

אני כועס על 3 קבוצת:

ביביסטים - כי אין להם שום אג'נדה חוץ מהערצה עיוורת למנהיג ולמשפחה שלו (וזה שזה עובר בירושה זה מפחיד)

חרדים - כי הם בגלוי מבקשים להחליש את מערכת המשפט כדי לכפות עלינו הדתה וכדי לסחוט מאיתנו עוד, בלי שהם נותנים דבר בחזרה למדינה.

ציונות דתית - כי הם לא כ"כ שונים מהחרדים ב-end game ופנטזיות על מדינת הלכה. אבל בניגוד לחרדים - וזה עוד יותר גרוע בעייני - הם משקרים שהם ליברלים דמוקרטים גדולים. כאילו התנגדות לערכים ליברלים, כפי שנתפסים היום במערב, זו לא הסיבה היחידה לזה שמתנחלים כמו רוטמן רוצים להחליש את מערכת המשפט גם כן.

התלבטתי איך להגיב לזה..

1. ביביסטים - חלקם קיצוניים, חלקם סתם מאמינים שהוא טוב. לא אוהב את ההגדרה כ"מטומטמים", בסופו של דבר יש אנשים שחיים טוב מבחינתם וזה בזכותו. לא מדבר על פסיכופתים שמקללים ברשתות כל היום, אבל יש תומכי ביבי מובהקים שהם אזרחים טובים בדיוק כמו אלה שיאיר לפיד מדבר עליהם כל היום.

2. חרדים+ 3. ציונות דתית - קהילות כל כך גדולות שלשים אותם במקשה אחת זה לא חכם בעליל.

יש חרדים עובדים, שירתו בצבא, מתנדבים בעמותות ויש חרדים שמבחינתם ברך חשופה של אישה זאת עילה לסקילה.

גם לא כל הציונות הדתית גרים במאחזים לא חוקיים ותוקפים פלסטינאים תמימים. כשאדם מתקשר לידידים כי הרכב שלו נתקע יש סבירות גבוהה שאחד המחלצים שלו יהיה חובש כיפה מצביע ציונות דתית. 

לפני 34 דקות, sperial כתב:

@יובל .מ. - הרמת היא שאחרי שאני קורא את המסמכים שמוציאים עוד ועוד בכירים ובכירים לשעבר במדינה, אני משתכנע סופית שמדובר ברפורמה שתחסל את מדינת ישראל. לא פחות מזה. השבוע אלה היו נגיד בנק ישראל, ראש השב"כ לשעבר (ארגמן), ראש הועדה לאנרגיה אטומית לשעבר, וכעת 240 בכירים, כולל כמה וכמה ראשי מוסד לשעבר. אלה פיגורות רציניות, לא טוקבקיסטים כמוך וכמוני. אז אולי אנשים כמוכם מתיחסים אליהם כ"שמאלנים" שדעתם לא חשובה, אני מתיחס אליהם כאל מסה קריטית של אנשים שכדאי מאוד להקשיב להם.

הרפורמה הזאת יכלה לעבור את הריכוכים הנדרשים לפני חודשיים, בלי צורך במחאה כל כך נרחבת. זכותכם להפגין אבל אל תתלוננו כשהצד השני ימשיך אם לא תבואו לדבר.

מישהו אמר פעם בקשר לרפורמה "לא באים למשא ומתן כשמצמידים לך אקדח לרקה".

לא יודע מה איתכם, אבל אם מישהו הולך ברחוב ומישהו מצמיד לו אקדח לראש, לא נראה לי שהקורבן אמור להגיד לו "אני מוחה נגדך ולא אעשה מה שתגיד".. אם כבר הקורבן הוא זה שאמור לרוץ לבקש רחמים..

לפיד היה צריך להגיד תודה לנשיא אחרי הקריאה הראשונה שלו וללכת לחכות בבית הנשיא עד שרוטמן ולוין היו מגיעים, במקום זה בא לעשות פוזות של אבו עלי.. לך תבין.

לפני 11 דקות, sperial כתב:

דרך אגב - דוגמה קטנה: ההורים של בנט גרים במקום מרכזי מאוד בחיפה. כאשר אביו נפטר ביבי הגיע לניחום אבלים, חסמו מרחב גדול למשך שעתיים אם לא יותר. כאשר בנט, כראש ממשלה, הגיע לסופ"ש אצל אימו בקושי ראו שם שומר או שניים (ואולי היו עוד, אבל הם לא בלטו בשטח). 

ביבי מת על עצמו. נדפק לו המוח והילד שלו עוד יותר פסיכופת.

פורסם
לפני 9 דקות, יובל .מ. כתב:

הרפורמה הזאת יכלה לעבור את הריכוכים הנדרשים לפני חודשיים, בלי צורך במחאה כל כך נרחבת. זכותכם להפגין אבל אל תתלוננו כשהצד השני ימשיך אם לא תבואו לדבר.

לא יודע מה איתכם, אבל אם מישהו הולך ברחוב ומישהו מצמיד לו אקדח לראש, לא נראה לי שהקורבן אמור להגיד לו "אני מוחה נגדך ולא אעשה מה שתגיד".. אם כבר הקורבן הוא זה שאמור לרוץ לבקש רחמים..

לפיד היה צריך להגיד תודה לנשיא אחרי הקריאה הראשונה שלו וללכת לחכות בבית הנשיא עד שרוטמן ולוין היו מגיעים, במקום זה בא לעשות פוזות של אבו עלי.. לך תבין.

מה שאתה אומר פה מאוד מוזר. מבחינתך זה בסדר שיש בכלל סיטואציה שבה יש קורבן. שמת לב לזה?

האנלוגיה של לפיד נכונה מאוד, מה שרוטמן אמר זה בעצם "בוא לדבר בזמן שהשעון ממשיך לתקתק. תיכנע לתכתיבים שלנו? סבבה. לא תיכנע? נמשיך גם ככה"

כשמתחילים דיונים בשביל להגיע בהסכמה זה לא יכול להיות עם שעון מתקתק ברקע.

תאר לך שישראל הייתה ניגשת לכל הסכם שלום כ "נגיע למה שנגיע עד יום שלישי בעוד שבועיים, ואם יתפוצץ- אז יאללה מלחמה"

זו לא הידברות, זה אולטימטום.

אתה כנראה תתפתה להגיד "הדרישה של לפיד לעצור את החקיקה זה אולטימטום"

זה לא. כי את החקיקה ניתן להמשיך בדיוק מאיפה שעצרו אותה במידה והדיבורים לא מגיעים לשום מקום.

על הדרך, שים לב למה שזלג מפי לוין. למה הוא דוהר קדימה? כי הוא "מפחד" ש "יתפרו לו תיק"

טוב לדעת שמה שמניע את המדינה לאבדון זה פרנויה וקונספירציות.

איך בכלל הגעת לזה שכאשר צד אחד כופה עריצות, הצד השני צריך להתכופף ולהגיד "וואלה תודה שבכלל ישבת לדבר איתי". זה כל כך עקום שאני לא יודע איך לאכול את זה.

• אהבתי 4
פורסם
לפני 15 דקות, יובל .מ. כתב:

מזל שיש את מי להאשים. זה כול מה שיש לי הגיד על זה.

דפקו מהפכה.

והבכי מאז שהציעו את ההזיה הזאת - שהם עדיין לוחצים על להעביר - זה שהשמאלנים האלה לא בסדר.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
Just now, Pika007 כתב:

מה שאתה אומר פה מאוד מוזר. מבחינתך זה בסדר שיש בכלל סיטואציה שבה יש קורבן. שמת לב לזה?

האנלוגיה של לפיד נכונה מאוד, מה שרוטמן אמר זה בעצם "בוא לדבר בזמן שהשעון ממשיך לתקתק. תיכנע לתכתיבים שלנו? סבבה. לא תיכנע? נמשיך גם ככה"

כשמתחילים דיונים בשביל להגיע בהסכמה זה לא יכול להיות עם שעון מתקתק ברקע.

תאר לך שישראל הייתה ניגשת לכל הסכם שלום כ "נגיע למה שנגיע עד יום שלישי בעוד שבועיים, ואם יתפוצץ- אז יאללה מלחמה"

זו לא הידברות, זה אולטימטום.

אתה כנראה תתפתה להגיד "הדרישה של לפיד לעצור את החקיקה זה אולטימטום"

זה לא. כי את החקיקה ניתן להמשיך בדיוק מאיפה שעצרו אותה במידה והדיבורים לא מגיעים לשום מקום.

על הדרך, שים לב למה שזלג מפי לוין. למה הוא דוהר קדימה? כי הוא "מפחד" ש "יתפרו לו תיק"

טוב לדעת שמה שמניע את המדינה לאבדון זה פרנויה וקונספירציות.

איך בכלל הגעת לזה שכאשר צד אחד כופה עריצות, הצד השני צריך להתכופף ולהגיד "וואלה תודה שבכלל ישבת לדבר איתי". זה כל כך עקום שאני לא יודע איך לאכול את זה.

קודם כל את האנלוגיה של הקורבן אנשי המחאה הביאו.

דבר שני, באופן עקרוני בכל דבר בעולם יש את החזק והחלש. העולם הוא לא גן עדן שכולם שווים (אם זה היה ככה כולם היו סוציאליסטים וראשי ממשלה היו מחכים בתור בקופת חולים בדיוק כמוך וכמוני).

מצרים וירדן ביקשו הסכם שלום רק אחרי שישראל נתנה להם בראש. 

למה החלטת שזה "תכנע לתכתיבים שלנו"? למה לא "בוא נדבר ונעשה שינויים עד הקריאה הבאה"?

לוין מפחד בצדק, עד עכשיו כל פעם שדיברו על רפורמה מיסמסו את זה בטענה של "בואו נעצור ונראה". 

לא אומר שהרפורמה מושלמת, אבל אפשר לתקן תוך כדי, ואם האופוזיציה הייתה מגיעה לדיונים ואז היו מוכיחים שלוין ורוטמן לא זזו מטר הייתה תמיכה רחבה יותר במחאה. 

לפני 2 דקות, David32 כתב:

מזל שיש את מי להאשים. זה כול מה שיש לי הגיד על זה.

דפקו מהפכה.

והבכי מאז שהציעו את ההזיה הזאת - שהם עדיין לוחצים על להעביר - זה שהשמאלנים האלה לא בסדר.

לא מאשימים אף אחד השמאל-מרכז לא רוצה להגיד למשא ומתן, הם ממשיכים להעביר.

אולי ירככו, אולי לא, אבל עובדתית הם ממשיכים.

רוצה להעביר אותה בצורה יותר טובה? בוא לדבר.

אם לא תלך לכיכר. פשוט לא?

פורסם
לפני 21 דקות, יובל .מ. כתב:

לא אוהב את ההגדרה כ"מטומטמים", בסופו של דבר יש אנשים שחיים טוב מבחינתם וזה בזכותו.

לגיטימי. אני לא מסוגל לכבד היום ליכודניקים שחוזרים כמו זומבים על "הצבענו לרפורמה". אם זה כל הליכודניקים? כמובן שלא. אם ביביסטים בממוצע מאמצים כל מה שביבי והבן שלו אומרים? חד משמעית. אתה רואה את זה. במילים שהם משתמשים בהם. בטענות. בסיפור שהם מספרים לעצמם.

לפני 22 דקות, יובל .מ. כתב:

2. חרדים+ 3. ציונות דתית - קהילות כל כך גדולות שלשים אותם במקשה אחת זה לא חכם בעליל.

זה קבוצות פוליטיות עם 18 מנדטים לאחת ועוד 15 לאחרת. ברור שלא כל חרדי מצביע לש"ס או יהדות התורה, ולא כל דתי מצביע בן גביר. כמובן שאני מתכוון לקבוצות הפוליטיות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 3 דקות, יובל .מ. כתב:

קודם כל את האנלוגיה של הקורבן אנשי המחאה הביאו.

דבר שני, באופן עקרוני בכל דבר בעולם יש את החזק והחלש. העולם הוא לא גן עדן שכולם שווים (אם זה היה ככה כולם היו סוציאליסטים וראשי ממשלה היו מחכים בתור בקופת חולים בדיוק כמוך וכמוני).

מצרים וירדן ביקשו הסכם שלום רק אחרי שישראל נתנה להם בראש. 

למה החלטת שזה "תכנע לתכתיבים שלנו"? למה לא "בוא נדבר ונעשה שינויים עד הקריאה הבאה"?

זה למה.

ואין קשר למי נתן למי בראש. לא זכורה לי מלחמה עם ירדן בתקופת חתימת הסכם השלום וגם לא עשור לפני זה.

שיושבים לדבר, יושבים לדבר.

אין שום דבר פרודקטיבי בהיסטוריה שיצא מאולטימטום.

ואין פה קשר לחזק וחלש. הצד שמתנגד לרפורמה הוא הצד שמחזיק את המדינה הזו בפועל, ולמעשה לדיקטטורה שמנסים להשתית פה אין ממש שיניים- המשטרה והצבא לא בהסכמה לזה.

ב long run אני לא חושב שתוכל לקום פה דיקטטורה גם אם המטורללים שכרגע יושבים בכסאות הממשלה ינסו. הבעיה שלי עם כל הסיפור הזה היא שלפני שיחזור להיות פה בסדר, תהיה פה תקופה שיהיה הרבה, הרבה יותר גרוע. הייתי מעדיף להימנע מזה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

צודק

ובנימה יותר רצינית - אני מזהה כעס אצל מתנגדי הרפורמה על מי שתומך ברפורמה הזאת ב-100 אחוז, וכעס עוד יותר גדול כלפי אלה שתומכים ברפורמה אבל לא בצורה הזאת.

כאילו אם אתה לא מסכים איתם בדעה שלהם 100% אתה מחוק. קיצוני, כהניסט (כמו שרשם פה חברנו ארתור), שונא נשים, גזען, תבחרו את הכינוי שבא לכם. כאילו עדיף שונא ישראל מובהק מאשר מישהו שבאמצע מבחינת הדעות.

מת להבין למה.

https://he.wikipedia.org/wiki/Whataboutism

נ.ב

בן גביר, סמוטריץ', החרדים והחרדלים הם שונאי ישראל מובהקים. אז לא הבנתי על מה אתה מדבר. או שזה עוד ספין שינקת מערוץ 14?

פורסם
לפני 51 דקות, יובל .מ. כתב:

מצרים וירדן ביקשו הסכם שלום רק אחרי שישראל נתנה להם בראש

זו האנלוגיה שלך?

שלום עושים עם מדינת אויב.

פה מדובר על עם אחד שאמור להמשיך לחיות יחד. מי שחושב שאפשר להנחית הפיכה משטרית רק כי יש לו רוב רגעי ולהמשיך לחיות יחד כעם, טועה בגדול. וכולנו נשלם את המחיר.

• אהבתי 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

איך תמיד ישראל הראשונה, הנהורה, הטהורה, אוהבת הציון והאדם היא תמיד יוצאת האלימה?

image.thumb.png.53d31ae1184bf03901f087e5886cfa69.png

image.thumb.png.d360254819c8a98165b602ace39bd3eb.png

עזבו את הפאתטיות שיש פה פי 4 מפגינים נגד הרפורמה מאשר מפגיני ליכוד בעיר ליכודניקית.

תסבירו לי למה הם תמיד אלימים?

עריכה אחרונה על ידי arturkopit
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, פינדר כתב:

זו האנלוגיה שלך?

שלום עושים עם מדינת אויב.

פה מדובר על עם אחד שאמור להמשיך לחיות יחד. 

לא יודע איך זה היה לפני, אבל אני חושב שזו התוצאה של מדיניות הפרד ומשול ע"י הסתה של ביבי שהופעלה עלינו במשך שנים. עכשיו זה מתפוצץ לנו בפנים, והוא מטייל אם אשתו בחו"ל על חשבוננו כמובן.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

כשאדם מתקשר לידידים כי הרכב שלו נתקע יש סבירות גבוהה שאחד המחלצים שלו יהיה חובש כיפה מצביע ציונות דתית. 

בניגוד לתדמית של החילונים התל אביבים המנותקים, שהימין כל כך אוהב לטפח, מעט מאוד יהודים בישראל הם באמת חילונים גמורים ללא שום קשר לדת היהודית ולאנשים דתיים.

יש לי משפחה חרדית.

עובדים איתי דתיים.

כולם ערכיים. אנשים טובים. תורמים לקהילה. אחלה חבר'ה לארוחת צהריים.

אבל הם גם אוחזים בדעות גזעניות. הומופובים (אחד מאלו שעובדים איתי עדיין לא יצא מהלם היציאה מהארון של שרקי), בעד כפיה דתית ועוד.

אז באחד על אחד הם כולם נהדרים אבל כקהל שבוחר מפלגות בדמותם, אני לא רואה איך אני יכול להמשיך לחיות איתם.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 8 דקות, פינדר כתב:

בניגוד לתדמית של החילונים התל אביבים המנותקים, שהימין כל כך אוהב לטפח, מעט מאוד יהודים בישראל הם באמת חילונים גמורים ללא שום קשר לדת היהודית ולאנשים דתיים.

יש לי משפחה חרדית.

עובדים איתי דתיים.

כולם ערכיים. אנשים טובים. תורמים לקהילה. אחלה חבר'ה לארוחת צהריים.

אבל הם גם אוחזים בדעות גזעניות. הומופובים (אחד מאלו שעובדים איתי עדיין לא יצא מהלם היציאה מהארון של שרקי), בעד כפיה דתית ועוד.

אז באחד על אחד הם כולם נהדרים אבל כקהל שבוחר מפלגות בדמותם, אני לא רואה איך אני יכול להמשיך לחיות איתם.

נראה לי שזה הדבר הכי מבאס במשבר הנוכחי, גם אם הוא יעבור בצורה מרוככת- הוא נותן הצצה למה יהיה פה בעתיד, כשמבחינה דמוגרפית החרדים והמשיחיים לא יזדקקו לאידיוטים השימושיים מהליכוד כדי להשלים כזה מהלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

דווקא זה לא כ"כ בטוח. מבחינה דמוגרפית הם גדלים אבל מספר המנדטים של המפלגות החרדיות תמיד יושב על 17-16 כזה, גם לפני 20 שנה. כנראה גם בציבור החרדי יש לא מעט אנשים שלא מוכנים להיות מיוצגים ע"י עסקנים ועבריינים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בתאריך 17.3.2023 בשעה 13:48, Nemesis כתב:

הממשלה מתכוונת להקים קרן ארנונה. 

לקרן הארנונה יצטרכו להפקיד כספים עיריות שמקבלות ארנונה עסקית גבוהה, והכספים יחולקו לערים שלא שפר עליהן גורלן. 

אתה יכול לתאר לעצמך מי הולך לשלם ולאן יגיע הכסף. 

ברעיון מה לא טוב בזה.

נדבר על העיר שאני גר בה קרית גת. יש אחוז חרדי מסוים אבל זניח זו לא הנקודה.

למה שעיריות ת"א אשדוד וחיפה יהנו לדוגמא מההכנסות של הנמלים ששוכנים בתוכם ואנחנו לא? 

• מצחיק 1
  • תוכן חדש...