Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה כמו בווסטרוס, רק הלורד קובע עם מי הבת שלו תתחתן

• מצחיק 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 11 שעות, falou כתב:

גרת פעם בחו"ל?

זה משנה כי?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני כשעה, yd b-4 כתב:

אני ממלא את חובותי,  לא יורק מהבאר שאני שותה ומשתדל לתרום לציבור הישראלי במה שאני יכול. בין אם בזמן התנדבות או כסף.

אני לא רוצה שתתנדב בשבילי. אני רוצה שתתנדב בשבילך כי אתה מאמין בפעולת ההתנדבות שאתה עושה.

כשאתה מצדיק עבודה בשחור ואומר אני נגד לתרום את חלקי בנטל השירות הצבאי (או הלאומי. מבחינתי הם שקולים והעיקר שתתרום לחברה את אותן 3 שנים איפה שהמדינה מחליטה שהיא זקוקה לך).

לפני כשעה, yd b-4 כתב:

גם בלי לראות ערך בישראליות לשמה, והתנגדות לגיוס חרדים לצה"ל מכמה סיבות. 

אשמח לשמוע את הסיבות נגד גיוס חרדים ויותר מכך נגד גיוס חרדיות.

ואתה לא צריך לראות ערך או לא ערך בלהיות ישראלי. אתה חי במדינת ישראל ובעל תעודת זהות ושראלית אז אתה פשוט ישראלי.

לפני כשעה, yd b-4 כתב:

אני זה שבגללו שנאו אותנו באירופה. (למרות שאני מזרחי אבל זורם)

חילקתי פינוקים לחיילים שגרתי בקרבת מחסומים. לא ממש הרגשתי שעשיתי משהו חריג ולדעתי אני גם לא היחיד.

זה יפה וחשוב (וכחייל  הערכתי את היחס הזה והוא ממש לא מתקבל כמובן מאליו) אבל זה לא במקום לבוא ולעמוד שם איתי על מדים. זה כמו שאגיד אני לא עוזר לקשיש הרעב בפינת הרחוב כי שירתתי בצבא. אחד לא קשור לשני.

לפני כשעה, yd b-4 כתב:

זה לא סותר אחד את השני. 

שאני רואה חיילים שמקריבים מזמנם בשביל לשמור עלינו ואני בתוכם אני מוקיר מעריך ומכבד. גם אם זה לא בדיוק איך שאני רוצה מבחינת המאקרו.

אשמח לשמוע איך היית רוצה מבחינת המאקרו 

לפני כשעה, yd b-4 כתב:

אני לא שונא לא אותך ולא את החייל שעומד בקור או בשמש  ואין לי שום עניין אידיאולוגי שתידפק.

זה הדדי. אני חלוק עליך אבל ממש לא שונא אותך ואפילו לא כועס עליך. רק לא מסכים איתך ומבין גם מאיפה התפיסה שלך נולדה 

לפני כשעה, yd b-4 כתב:

הבעיה שהמציאות לא מורכבת משחור ולבן. 

ויש תגובות שרשרת לכל פעולה ותוצאה כמו שניסיתי להסביר כאן כמה פעמים-

ניסיון חילון בכח-הסתגרות.

איסור עבודה למי שלא שירת-יצירת כר פורה של כלכלת חלטורה-הכר פורה להעלמת מיסים.

איזה ניסיון חילון בכוח יש?

מישהו מנע ממך אי פעם לשמור מצוות?

ואין איסור עבודה. החוק אומר שאם אתה לא לומד כפי שהתחייבת כשקיבלת פטור אז בוא תתגייס ואחר כך תעשה מה שאתה רוצה.

לא זה יוצר את הכלכלה השחורה אצלכם אלא התפיסה שזה בסדר לגנוב ולרמות את המדינה ואת כל העולם העיקר אני אעשה מה שאני רוצה.

אני לא מעלה על דעתי לעבוד בשחור או להעלים אפילו שקל אחד (אפילו על פסולת ברזל שנמכרת במזומן אני מוציא חשבונית) כי אני לא גונב מהשכן שלי, מהמשפיה שלי ומהבית שלי ואת זה אתם לא מסוגלים להבין (אתם בהכללה כמובן. כבר אמרתי קודם שחרדים זו לא קבוצה הומוגנית).

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 13 דקות, SlowRide כתב:

צחוק בצד, מניח שזה מתייחס לאבות של הכלות המיועדות שרוצים נכדים מאותו בחור משובח.

ברור, הרי מי יתן זכות דיבור לאישה? אבל הצחיק אותי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 6 שעות, gadik6 כתב:

ויש כאן המון הוצאת קיטור על החרדים (וחלקו בהחלט בצדק), אבל משום מה לא כל כך מדאיגים אותם הערבים, הבדואים וחבריהם.

ערבים זה סיפור אחר. הם לא נכנסים לי לצלחת, ולא מחזיקים אותי בביצים מלידה עד הקבר ולא אומרים לי איך אני צריך להיות.

לפני 3 שעות, yd b-4 כתב:

לחרדים אין שום ערך בלהיות ישראלי. 

עד שזה לא מגיעה לכסף. ואז הם פתאום נזכרים שהם ישראלים. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

אני עדיין לא מוצא סימוכין איפה כתוב שלפטור מגיוס אסור לעבוד.

מי שיש לו פטור מגיוס מותר לו לעבוד.

אבל לחרדים אין סתם פטור מגיוס. יש פטור רק למי שלומד ורשום במקום רשמי שמפיק לו פטור כזה כל שנה.

מי שרוצה לצאת לעבוד כיום והוא פחות מגיל 24 חייב להתגייס קודם.

לפני 2012 בערך זה היה המצב עד גיל 28/5 ילדים.

לפני שעה, Night Driver כתב:

כשאתה מצדיק עבודה בשחור ואומר אני נגד לתרום את חלקי בנטל השירות הצבאי (או הלאומי. מבחינתי הם שקולים והעיקר שתתרום לחברה את אותן 3 שנים איפה שהמדינה מחליטה שהיא זקוקה לך).

איפה ראית שהצדקתי עבודה בשחור? כתבתי איך זה נוצר. להפך זו רעה חולה ממש בעיני.

לפני שעה, Night Driver כתב:

אשמח לשמוע את הסיבות נגד גיוס חרדים ויותר מכך נגד גיוס חרדיות.

ואתה לא צריך לראות ערך או לא ערך בלהיות ישראלי. אתה חי במדינת ישראל ובעל תעודת זהות ושראלית אז אתה פשוט ישראלי.

צה"ל נבנה מראש וגם כיום מתפקד "ככור היתוך". ויש קטע כזה שלא רוצים לקלוט פה משום מה שחרדים לא ממש מעוניינים לעבור "היתוך" עם החברה הישראלית, ולהיפך.

"החזון איש" הוגה צורת היהדות החרדית בארץ ישראל. שכפי שטוענים כאן בצדק שונה מהותית מהחרדים בחו"ל. צפה שהתגייסות לצבא תוביל את הציבור החרדי להתפוררות והוא צדק.

המטרה היתה והיא אכן פועלת מצוין עד עצם היום הזה (כתלות בעיני המתבונן כמובן) שלצעיר בן 21 בוגר ישיבה ומקבילו בוגר הצבא לא יהיו שום חוויות והווי משותף בכלל שפה שונה. 

ולכן יש תרבות אחרת/אפילו אוכל שונה/לבוש אחר וכ'ו - קלטתם את הרעיון אני מקוה.

רוצים לראות אם זה עבד במציאות?

תסתכלו בנתוני הנשירה בציבור הדתי לאומי שמתפרק לחלוטין . עם 58% נשירה.

ומהיכרות שלי גם אלו שנשארים דתיים הם ברמה נמוכה משמעותית מהוריהם. ובלי שום כולת השוואה בכלל לרמת דתיות של חרדי ממוצע.

פורסם
לפני 18 דקות, yd b-4 כתב:

אבל לחרדים אין סתם פטור מגיוס. יש פטור רק למי שלומד ורשום במקום רשמי שמפיק לו פטור כזה כל שנה.

עוד קומבינה של העסקונה החרדית. 

פורסם
לפני 24 דקות, yd b-4 כתב:

צה"ל נבנה מראש וגם כיום מתפקד "ככור היתוך". ויש קטע כזה שלא רוצים לקלוט פה משום מה שחרדים לא ממש מעוניינים לעבור "היתוך" עם החברה הישראלית, ולהיפך.

זו הראיה שלך. יש בצבא אנשים שמשתנים, יש כאלה שלא ויש כאלה שמשנים. אולי במקום שהצבא יחלן אותך אתה תחריד/תחרדן (במובן של להפוך לחרדי) את החברים שלך?

"החזון איש" הוגה צורת היהדות החרדית בארץ ישראל. שכפי שטוענים כאן בצדק שונה מהותית מהחרדים בחו"ל. צפה שהתגייסות לצבא תוביל את הציבור החרדי להתפוררות והוא צדק.

כשאתה בטוח באמונה שלך אתה לא מפחד לשמוע (ואני אומר את זה כחילוני גמור שאף פעם לא הניח תפילין, צם, התפלל או ביצע אקט דתי חוץ מברית שלא שאלו אותי). אני לא מפחד לעשות שבת עם כל המשפחה אצל אחי בבני ברק ולא מפחד לשאול, ללמוד ולהבין את הצד השני 

המטרה היתה והיא אכן פועלת מצוין עד עצם היום הזה (כתלות בעיני המתבונן כמובן) שלצעיר בן 21 בוגר ישיבה ומקבילו בוגר הצבא לא יהיו שום חוויות והווי משותף בכלל שפה שונה. 

אז תתגייס בגיל 21. 

ומה עם צעירה?

אנחנו מספיק טובים כדי לעבוד אצלנו/איתנו אבל לא לצבא או שירות לאומי?

ולכן יש תרבות אחרת/אפילו אוכל שונה/לבוש אחר וכ'ו - קלטתם את הרעיון אני מקוה.

רוצים לראות אם זה עבד במציאות?

תסתכלו בנתוני הנשירה בציבור הדתי לאומי שמתפרק לחלוטין . עם 58% נשירה.

ומהיכרות שלי גם אלו שנשארים דתיים הם ברמה נמוכה משמעותית מהוריהם. ובלי שום כולת השוואה בכלל לרמת דתיות של חרדי ממוצע.

אז אתה אומר שיחיו ללא אמונה ויעשו הצגה העיקר שיהיו דתיים?

בדקת גם את הנתונים ההפוכים של אלה שהתחזקו באמונתם?

• אהבתי 1

פורסם
לפני 38 דקות, yd b-4 כתב:

מי שיש לו פטור מגיוס מותר לו לעבוד.

מי שרוצה לצאת לעבוד כיום והוא פחות מגיל 24 חייב להתגייס קודם.

לא שונה ממשתמט חילוני, לא רואה איפה הקיפוח פה.

ההיפך, לכם יש את האפשרות ללמוד ולא להתגייס, לסטודנט חילוני אין אפשרות ללמוד במקום להתגייס.

ואם שואלים אותי, צריכה להיות קטגוריה של "סטודנט מחונן" שלעשות 3 שנים צבא יהיה אכן בזבוז זמן בשבילו, אז הוא יוכל להירשם למוסד להשכלה גבוהה לתארים מבוקשים ע"י המדינה (כמו רפואה/הוראה/עבודה סוציאלית/סיעוד למשל), ולשמור על ממוצע ציונים מעל 85-90 כדי לקבל פטור מגיוס.

מי שפורש מלימודים עד גיל, נגיד 24, צריך להתגייס.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 20 דקות, Night Driver כתב:

ומה עם צעירה?

אפילו דתיים בקושי מגייסים בנות.

בא נאמר שאצלנו שומרים על הבנות וד"ל....

לפני 3 דקות, vadim6385 כתב:

לא שונה ממשתמט חילוני, לא רואה איפה הקיפוח פה.

ההיפך, לכם יש את האפשרות ללמוד ולא להתגייס, לסטודנט חילוני אין אפשרות ללמוד במקום להתגייס.

ואם שואלים אותי, צריכה להיות קטגוריה של "סטודנט מחונן" שלעשות 3 שנים צבא יהיה אכן בזבוז זמן בשבילו, אז הוא יוכל להירשם למוסד להשכלה גבוהה לתארים מבוקשים ע"י המדינה (כמו רפואה/הוראה/עבודה סוציאלית/סיעוד למשל), ולשמור על ממוצע ציונים מעל 85-90 כדי לקבל פטור מגיוס.

מי שפורש מלימודים עד גיל, נגיד 24, צריך להתגייס.

זה חלום הביעותים של הצבא מה שאתה מציע.

תישאר עם צבא של אנאלפבתיים.

גם ככה יש משבר אדיר במוטיבציה של כח אדם איכותי לשרת בקרבי.

למזלנו יש את הציבור הדתי לאומי שרואה בזה ערך עליון (ויש בהם אחוז גבוה של אנשים איכותיים וערכיים)

פורסם
לפני 14 דקות, yd b-4 כתב:

אתה אומר את זה מתוך ניסיון בצבא? כי יש כמה דברים שעושים לפני שמתגייסים. פה זה לא רוסיה בימינו..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם
לפני 16 דקות, yd b-4 כתב:

אפילו דתיים בקושי מגייסים בנות.

בא נאמר שאצלנו שומרים על הבנות וד"ל.

אני לא מדבר רק על חרדיות.

למה בגיל 18-20 הן יכולות לעבוד בחברה החילונית אבל לא לתרום את חלקן?

הסביבה זהה, החשיפה זהה והסיכונים זהים. מה ההבדל בין הקריה לעזריאלי?

• אהבתי 1

פורסם
לפני 14 דקות, Night Driver כתב:

מה ההבדל בין הקריה לעזריאלי?

גשר

• מצחיק 4
Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם
לפני 39 דקות, yd b-4 כתב:

זה חלום הביעותים של הצבא מה שאתה מציע.

הרעיון המקורי מאחורי "תורתם אומנותם" היה לא לגייס את העילויים בתורה.

מה שאני מציע זה לא לגייס את העילויים בתחומים אחרים, כי באזרחות הם יכולים לתרום יותר. בשביל זה גם צריך להציב דרישות גבוהות, שצריך לא פחות מעילוי כדי לעמוד בהן.

לפני 43 דקות, yd b-4 כתב:

גם ככה יש משבר אדיר במוטיבציה של כח אדם איכותי לשרת בקרבי.

יש משבר אדיר במוטיבציה לשרת בכללי, ועל כל לוחם צריך שישה תומכי לחימה.

למה יש משבר מוטיבציה? אתה מוזמן לקרוא בשירשור הזה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני חושב שאתה המשבר במוטיבציה להתגייס אפשר לפתור עם משכורות יפות ובונוסים כמו בכל עבודה, במקום להעביר כסף למוסדות שלא תורמים כלום לאף אחד.

• אהבתי 4

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...