Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם !

הרכב : מיצובישי סופר לנסר 1994 אוטומט

הבעיה :

קיבלתי את האוטו מדוד שלי ומכיוון שאני חייל לא נסעתי בו הרבה אבל לאחרונה אני בבית ושמתי לב שב80 קמש האוטו נוסע 3000 סל"ד וכל 10 קמ"ש הוא עולה ב500 סל"ד לאחר התלבטות החלטתי להכניס את הרכב למוסך ושם נאמר לי שיש לי נזילת שמן גיר ושההילוך הרביעי שרוף וכן לאחר נסיעת בדיקה שמתי לב שהאוטו מעביר עד הילוך שלישי אז המכונאי החליף לי את ההילוך אחרי שהוא אמר לי שהאוטו מוכן נסעתי איתו לבדוק איך הוא מעביר לרביעי והאוטו העביר, אבל לאחר כמה שעות אני נוסע שוב ואז כשהוא מנסה להעביר לרביעי הוא כאילו בניוטרל ומעלה טורים על ריק אז הטכנאי בדק את השמן והיה ריח שרוף אז הוא אמר ששוב נשרפו הדיסקיות בהילוך הרביעי אז הוא החליף שם את ההילוך והוא בדק והחליף לי את הידית ואת כפתור האוברדרייב וחיבר מחשב גיר אחר והיום שוב הוא התקשר ואמר שהאוטו מוכן וחוזר חלילה נסיעת בדיקה תקין לאחר כמה שעות שוב ברביעי כאילו ניוטרל

וכשאמרתי לבעל המוסך ששוב זה קרה אז הוא אמר לי שניי דברים :

1.או שהוא יחזיר לי את הכסף כי הוא לא הצליח לסדר את התקלה

2.או שאני יוסיף עוד כסף על מה ששילמתי והוא יחליף לי גיר

רציתי לשאול מה לדעתכם התקלה כדיי שלא יעבדו עליי

ומה לדעתכם אני אמור לעשות

תודה רבה רמי

פורסם

שיחזיר לך את הכסף, ותטפל במקום טוב. מאיפה אתה?

עריכה: אני מניח שאתה מעכו לפי שם המשתמש. ממליץ לך ללכת לגירומטיק בחיפה, ישרים כמו סרגל ומקצועיים..

פורסם
שלום לכולם !

הרכב : מיצובישי סופר לנסר 1994 אוטומט

הבעיה :

קיבלתי את האוטו מדוד שלי ומכיוון שאני חייל לא נסעתי בו הרבה אבל לאחרונה אני בבית ושמתי לב שב80 קמש האוטו נוסע 3000 סל"ד וכל 10 קמ"ש הוא עולה ב500 סל"ד לאחר התלבטות החלטתי להכניס את הרכב למוסך ושם נאמר לי שיש לי נזילת שמן גיר ושההילוך הרביעי שרוף ,וכן לאחר נסיעת בדיקה שמתי לב שהאוטו מעביר עד הילוך שלישי אז המכונאי החליף לי את ההילוך אחרי שהוא אמר לי שהאוטו מוכן נסעתי איתו לבדוק איך הוא מעביר לרביעי והאוטו העביר, אבל לאחר כמה שעות אני נוסע שוב ואז כשהוא מנסה להעביר לרביעי הוא כאילו בניוטרל ומעלה טורים על ריק אז הטכנאי בדק את השמן והיה ריח שרוף אז הוא אמר ששוב נשרפו הדיסקיות בהילוך הרביעי אז הוא החליף שם את ההילוך והוא בדק והחליף לי את הידית ואת כפתור האוברדרייב וחיבר מחשב גיר אחר והיום שוב הוא התקשר ואמר שהאוטו מוכן וחוזר חלילה נסיעת בדיקה תקין לאחר כמה שעות שוב ברביעי כאילו ניוטרל

וכשאמרתי לבעל המוסך ששוב זה קרה אז הוא אמר לי שניי דברים :

1.או שהוא יחזיר לי את הכסף כי הוא לא הצליח לסדר את התקלה

2.או שאני יוסיף עוד כסף על מה ששילמתי והוא יחליף לי גיר

רציתי לשאול מה לדעתכם התקלה כדיי שלא יעבדו עליי

ומה לדעתכם אני אמור לעשות

תודה רבה רמי

רמי מעכו שלום רב !

בהמשך לשיחתנו הטלפונית, המלצתי שתקח את הכסף ועבור למוסך שקיבלת עליו המלצה ,באזור הצפון.

אני מצרף העתק משרשור זהה שפתח שמר בזמו, בתור דיון על אמינות סיטרואן !

*** דיון שהתחיל בשרשור הזה, וחלקים נכבדים ממנו שלא מתייחסים לתקלה שהועלתה בשרשור המקורי, אלא לנושא החדש הועברו לכאן ***

ארנון, עם כל הכבוד, אני חושב שאתה נותן (הרבה) יותר מדי קרדיט לפועלים בקו ההרכבה בצרפת ומאשים יותר מדי את המתקינים הישראליים (לא שהאחרונים צדיקים גמורים - נהפוך הוא).

התקלה שמתוארת בהתחלת השרשור מעידה על נתק מוחלט של מקור החשמל (המצבר) מהרכב. לדעתי אין פעולה, גרועה ככל שתהיה, שיכול מתקין ממוצע לעשות כדי לגרום לתופעה כזו.

אני יכול לקבל השערות כאלה על קצרים למיניהם, על מערכות שונות שלא עובדות, על תקלות מוזרות שמגיעות ונעלמות - אבל לא על אובדן מתח כללי. לדעתי, מדובר בפירוש בנתק שנוצר באחד המקומות בהם יש חיבור ראשי, ולא בנזק כלשהו למערכת המתוחכמת ברמה כזו או אחרת של הצרפתיה.

מנסיוני - כל התקלות הדומות שנתקלתי בהן בצרפתיות (ונתקלתי, ימח שמם ז'אן-פרנסואה ופייר-לואי) הן בעיות של מגעים בצמות הראשיות, בין אם מהידוק לא מספיק ובין אם מקורוזיה. איכות ההרכבה והייצור של הצרפתיות הרבה פחות טובה ממה שנדמה לך ואתה משדר כאן.

שלא יהיה לך ספק, אני מאוד בעד המכוניות הצרפתיות העממיות, יש להן יתרונות לא מעטים - אבל איכות (הרכבה ותכנון) אינן ברשימה.

מקומות לבדוק כהתחלת חקירת מקור התקלה :

1. קטבי המצבר.

2. הארקה לגוף המנוע וחיבורי הכבלים לנעלי הכבל.

3. חיבורי הארקה של הצמות כולן לגוף הרכב (בד"כ מתחת לתיבת הנתיכים הראשית בתא המנוע.

4. חיבור הצמה שהולכת למחשב ניהול המנוע.

5. חיבורים ראשיים בצמה הראשית (בקסנטיה הם מתחת לכנפיים, לא יודע איפה ב-C5).

בנוסף יש לבדוק אפשרות של מיסב תפוס בהגה כח, או באלטרנטור.

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
רמי מעכו שלום רב !

בהמשך לשיחתנו הטלפונית, המלצתי שתקח את הכסף ועבור למוסך שקיבלת עליו המלצה ,באזור הצפון.

אני מצרף העתק משרשור זהה שפתח שמר בזמו, בתור דיון על אמינות סיטרואן !

בנוסף יש לבדוק אפשרות של מיסב תפוס בהגה כח, או באלטרנטור.

בהצלחה

צביקה

רמי שלום רב !

צר לי ואני מתנצל, ומבקש את סליחתך, תגובתי, המצוטטת למעלה,היתה אמורה, להיות כתגובה , לשרשור ברכב מסוג סיטרואןC5, כנראה בגלל השעה המאוחרת שבה הגבתי לך, ובגלל עיפות תגובתי הגיעה אליך, ולא לבעל הסיטרואן, ואיתך הסליחה.

בקשר לבעייתך, הסברתי לך בעקבות שיחתנו המקדימה בטלפון, שהמלצתי, שתחזור למוסך שבגינותו, אני חייב לןציין הבטיח להחזיר את הכסף, במידה, ולא יצליח לפתור את הבעייה בתיבה שלך.

בכל מיקרה , אני לא ממליץ לך על החלפת תיבה מפירוק, גם עם בעל המוסך, יקזז לך את הסכום שכבר שילמת לו, שני הצדדים יצאו נזוקים, ולא מרוצים, בעל המוסך, הפסיד עלייך כבר, והמידה ויקנה תיבה מפירוק, ויתברר שהיא חתול בשק, ולא תקינה, הוא יפסיד עלייך שוב, על עבודת פירוק והרכבה.

ולכן המלצתי לך ע תיבה מחודשת באחריות, ממכון גירים מוסמך ומורשה ולא מפירוק.

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה על הכל צביקה אני מחכה לבעל המוסך לראות מה הוא מציע ...

יש מישהו בפורום שאוליי יודע מה יכולה להיות הבעיה או אוליי לשער אפילו כל דבר יעזור לי להמנע מתשלום מיותר

פורסם

סיפור הזוי במקצת ...

אני לא מכיר הרבה מוסכים כלליים שלאחר הורדת גיר הם מפרקים אותו לגורמים ומתקנים.

בד"כ זאת עבודה של מכון גירים.

כך שלא הגיוני שהוא באמת פירק הגיר על הריצפה והחליף דיסקיות .

מכיוון שכך, קשה להתייחס לנתונים של מה בוצע (כמו שכתבת) ולהמשיך ברעיונות לפתרון.

אלא להתיחס כאילו לא בוצע שום ניסיון לתיקון התקלה.

דבר ראשון שצריך לבדוק לאחר נסיעה זה דגימה של השמן.

אם הוא מסריח ו/או שחור , סיכוי רב שצריך שיפוץ מלא לתיבת ההילוכים.

כמובן שזה בתלות במספר הקמ' שהתיבה עברה ואופי הנהיגה (כבישים בין עירוניים או רוב הזמן בפקקים בעיר).

אם התיבה עברה 150 אלף קמ', גם אז אפשר לצפות לשיפוץ מקיף.

במידה והשמן תקין ואין החלקות קלאצ'ים, אזי הכיוון שהתקלה נובעת מאי שילוב ה O/D , נכון. אבל,

שילוב להילוך זה מותנה במספר פרמטרים כגון חיישן מצב מצערת, לכן נדרש לחבר הרכב לסורק ייעודי ע"מ לאתר קוד תקלה שקשור לבעיה.

מכיוון שרק משנתון 96 אפשר להגיד שה OBD2 הוא תקן מחייב, תצטרך לפנות למוסך רציני (מורשה) שיש ברשותו סורק מתאים.

אם לא נמצאו תקלות ע"י הסורק, אין ברירה ולפנות למכון גירים לבדיקה (לא מכיר הגיר הספציפי אבל יתכן שיש לו פקקים שאיתם מחברים מחווני לחץ לבדיקת לחצים בגיר) ואח"כ תיקון/שיפוץ הגיר.

אגב, במידה ותתקן/תשפץ הגיר במכון גירים, שקול בחיוב התקנת קולר גיר חיצוני בנפרד.

פשוט למיטב זכרוני, הלאנסרים/סופר לאנסרים היו שורפים יחסית מהר גירים מהתחממויות.

בהצלחה

רענן

נ.ב - בכול מקרה לא ממליץ לך לקנות גיר משומש (חתול בשק). אלא לשפץ את שלך במכון גירים רציני.

• תוכן חדש...