Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3949 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשבוע כשמזג האוויר היה סוער נסעתי באיזור ביתי ופתאום שמעתי בום כאילו חלק מהרכב קרס לרגע, והבנתי שנתקלתי בבור. כשחזרתי הביתה שמתי לב שהאוויר מהצמיג האחורי יצא ודי מהר לא נשאר בו אוויר כלל. אחרי החלפה לגלגל ספייר הלכתי לפנצ'רמאכר שאמר שזהו לא פנצ'ר אלה חריץ בדופן שנוצר כתוצאה מבור, ואין ברירה אלה להחליף צמיג.

באותו רגע התבאסתי לחלוטין, רק לפני 4 חודשים החלפתי לרביעייה של גודייר בעלות 3000 ש"ח, והרי בB4 צריך להחליף רק רביעיות!:-(

נסעתי לאוטו דיפו, איפה שרכשתי את הרביעייה ושאלתי אם יש אחריות על נזק כזה, הרי הצמיג חדש ולא סביר שבבור הראשון הוא יתפוצץ. נאמר לי שבגדול אין אחריות אבל אם אני רוצה אני מוזמן לרכוש צמיג אחר ובנתיים הם ישלחו אותו לבדיקה ויצרו איתי קשר כשיגיעו התוצאות.

עוד אמרו שמכיוון שה3 האחרים עדיין חדשים אפשר להחליף רק אחד וזה לא יהיה נורא.

חוייבתי ב900 שקלים על צמיג זהה בודד והשארתי להם את המפוצץ.

האם יש טעם לבקש מהעירייה את סכום הנזק ואם כן, במה אצריך להצטייד ולאן לפנות?

הצמיג המפוצץ נמצא באוטו דיפו ואין לי צילום של הנזק, אבל אם צריך אגש לשם ואצלם. יש לי כמובן קבלות גם על הרביעייה היחסית חדשה וגם על הצמיג הבודד מעכשיו.

תודה לעוזרים!

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

צלם את הצמיג + הבור שבגללו נקרע הצמיג (במידה וניתן לעשות זאת בצורה בטיחותית).

בנוסף תתאר את המקרה ותוסיף את החשבונית של הצמיג החדש.

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

קרה לי כשנסעתי עם חבר לפני כמה חודשים.

יום אחרי חזרנו, צילמנו את הבור ואת הצמיג ונתנו לאבא שלי (עו"ד) לטפל בזה, העירייה כמובן בהתחלה התנערה והפנתה אותנו לקבלן שמבצע את העבודות באותו כביש (כביש 22).

בסופו של דבר אחרי כמה חודשים הם שלחו צ'יק על כל הסכום (1200 ש"ח, צמיג + כיוון פרונט).

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

תמיד אפשר למצוא מישהו אחראי לכשל כזה או אחר בכביש.

יש המון סיפורים ברשת של אנשים שהחליפו צמיגים\ג'אנטים על חשבון העיריות.

לנו אישית קרה מקרה דומה-אבל-שונה; אבא נסע בכביש 2 סמוך לM-הדרך בפיאט בראבה שלו (לפני המון שנים), באמצע הכביש הייתה אבן גדולה שהמון נהגים הצליחו לעבור אותה - הוא לא.

אקצר ואומר שאחרי אותה תאונה הרכב הלך טוטאל לוס.

מאחר ולא היה מקיף - את הכסף קיבל אחרי הרבה מאוד חודשים ממע"צ.

דוד שלי שגר בחיפה עלה על מכסה של ניקוז (לא יודע איך קוראים לזה, העגולים מברזל האלה בכבישים) והוא קרס פנימה - הגלגל הקדמי נתפס בבור והרכב עשה שמיניות באוויר. (מדובר בסוזוקי בלאנו שלא הייתה יותר מדי בטיחותית)

לא יודע מי נשבר יותר.. הדוד או הרכב.

בכל אופן גם לא היה מקיף - תבע את עיריית חיפה וקיבל פיצויים + טוטאל לוס + אובדן ימי עבודה.. חצי שנה ישב בבית עם חצי גוף שבור.

בקיצור; הרכב נפצע מבור? כנראה יש מי שאחראי לבור הזה, גם אם זה יעלה לך בהרבה בירוקרטיה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

חזרתי לשם וצילמתי קודם כל את הבורות, אני לא בטוח באיזה אחד מהם זה קרה, לדעתי ברחוק:

img3971u.jpg

תודה לכל העונים!

Infinity, אוכל לקבל את נוסח הפניה בפרטי?

BMW E92 8)

פורסם

djyakini,

קרה לי מקרה מאוד דומה ליד הקריון. במקרה שלי הצמיג לא נקרע אלא קיבל גיבנת.

החלפתי צמיג, כיווני פרונט וביצעתי איזון לגלגל. צילמתי את מקום האירוע, את הנזק לצמיג ושלחתי מכתב מפורט לעיריית ק. מוצקין.

אלה הפנו אותי ליפה נוף ושם הופניתי ל"אחים אנטון" (הקבלן המבצע בפועל). אחרי כחודש התקשר אליי עו"ד מטעם הקבלן המבצע והציע לי סכום פשרה אשר כיסה את הנזקים הישירים (צמיג חדש, איזון וכיוון פרונט) ולא כלל אובדן יום עבודה וכו'.

הסכמתי לפשרה.

ממליץ לפעול באופן דומה. צלם בנוסף את הצמיג הקרוע (אם לא עשית זאת עד כה, גש לחנות בה השארת אותו ובקש לצלמו).

נסח מכתב תקיף (לא בהגזמה כמובן) המפרט את אשר אירע, צרף אליו כל צילום רלוונטי וכמובן את החשבוניות. שלח לגורם הרלוונטי.

נ.ב. לא ציינת אם ביצעת איזון גלגלים וכיוון פרונט. אם לא עשית זאת, מאוד מומלץ שתעשה זאת בהקדם.

(המלצתי האישית: איזון - צמיגי פרויד, פרונט - "האנטר" בצ'ק פוסט).

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

Cuore, לא, לא עשיתי דבר מלבד החלפת הצמיג והאמת שאני לא מבין בזה. מה זה כיוון פרונט ואיזון? צריך לעשות את שניהם? הצמיג שנפגע הוא האחורי.

BMW E92 8)

פורסם

כיוון פרונט - בפשטות, מדובר על כיוון זויות המתלה שיתכן ויצאו מכיוון בעקבות המכה. זה יכול לגרום לשחיקה לא אחידה של הצמיג.

איזון גלגל - מניעת ויברציות, חישוק שנפגע במכה שכזאת, ייתכן ויצא מאיזון ולכן כדאי מאוד לבדוק את העניין ובמידת הצורך להוסיף/לגרוע משקולות על מנת לייצר סיבוב גלגל חלק.

שוקרון הוא גם טוב (צמיגי פרויד ממליצים עליו בעצמם) ושמעתי שהוא קיבל מכשור חדש.

למרות זאת, יש לי ניסיון מעולה עם "האנטר".

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ שירשור ישן.

מה דעתכם? האם ניתן לתבוע עירייה בנזק שנגרם לצמיג בגלל החזקה ירודה של הכביש?

יש בנייה כבר מעל לשנה באיזור שלנו, ולמרות בקשות חוזרות ונשנות העירייה לא מפקחת על הקבלנים בכל הקשור לניקיון הכבישים. הקבלנים לא מקבלים דוחות, והעירייה לא מנקה את הכביש.

מצב דוגמא למפגעים שאספתי ביום שישי האחרון ב5 דקות הליכה בכביש.

כן כן, אלו ברגים בגודל 10!

20150904_150833.jpg

20150904_154132.jpg

20150904_160251-(1).jpg

פורסם

יעלה לך פחות להחליף צמיג כל יום מאשר להיכנס עם העירייה לעימות משפטי. יגידו לך שזה באחריות הקבלן וגם אם תנצח, העירייה תיקח ממך בחזרה בצורה של הצקות חוזרות ונשנות על אלף ואחד דברים. ככה זה עובד במדינה. אבל אם אתה באמת רוצה לצאת למלחמה שיספרו אותך אז כדאי שתתארגנו ועדי הבתים באיזור ותגישו תביעה ביחד ותבקשו צו מניעה להפסקת העבודות של הקבלן המבצע עד שהוא יתחייב כל יום לממן שם משאית ניקוי כבישים או בובקאט מברשת. כל יום עבודה זה הון תועפות ורק אם הם ירגישו את זה בכיס הם יתעוררו.

מכונית קונים במזומן או שלא קונים בכלל

פורסם

אני עדיין מחכה שאולי ישלחו לי צ"ק עבור שני פנצ'רים שחטפתי בגלגל קידמי ואחורי באותו הצד בזמן עבודות של העיריה באיזור המגורים שלי (1000 שקל לצמיג) וצמיג אחד נהרס לצערי והייתי חייב להחליף שניים.

קובי

:-)

פורסם

בעבר בבת-ים קרה לי מקרה כזה עם בור בעבודות כביש וקיבלתי צ'ק תוך גג חודש.

זה היה על זוג צמיגים.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

• תוכן חדש...