Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4917 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי.

ברשותי סוויפט 2007 אוטו' עם כ58 אלף ק"מ.

הרכב עמד מיום שישי בערב עד היום בבוקר. (אחרי שנסעתי איתו ביום שלישי בזמן הסופה מירושלים לתל אביב וחזרה ועוד כמה נסיעות קצרות ברביעי ושישי)

היום בנסיעה, כבר בכמה מטרים הראשונים, היה נדמה לי ששמעתי איזה רעש חדש ולא מוכר.

הרעש הוא מעיין רעש עמום ומאוד מורגש בתא הנוסעים, שעוצמתו מתגברת ככל שמהירות הנסיעה עולה. (גם התדרים בהם הוא מגיע).

בזמן נסיעה בירידה, שילבתי לניוטרל והרעש המשיך. (מה שקצת "הרגיע" אותי כי זה אומר שזה לא קשור

לגיר).

התחושה שלי היא שהרעש מגיע יותר מחלקו האחורי של הרכב.

למיטב זכרוני רעש כזה מופיע כאשר מייסב מסיים את חייו. אני צודק? :oops:

יש רעיונות אחרים?

האם יש קשר בין הנסיעה במזג האויר הקיצוני יחסית לבין התופעה?

תודה!

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

לא נראה לי הגיוני שמיסבים ילכו אחרי 6 שנים. האם הרעש נפסק כשהמזגן או מאוורר כלשהו מכובה/מופעל?

אולי מדובר ברצועה בתא המנוע שעקב הקור נסדקה ו/או מפעילה לחץ על פולי כלשהו?

פורסם

הי מתן. תודה על התגובה.

התופעה מתרחשת עם ובלי מזגן/אוורור.

את שתי הרצועות החלפתי בטיפול האחרון לפני כחודשיים/2000 ק״מ.

עודד.

פורסם

אולי כדאי לבדוק את הרצועות ליתר בטחון, ומחפש סימנים לבלאי. האם הרעש מופיע כשהרדיו עובד או מכובה?

עוד דבר שהייתי עושה כדי לשלול בעיה של ציריות/מיסבים-להרים בלם יד, להעביר לניוטרל ואז לתת גז לסירוגין. במידה והרעש נשמע גם כשהרכב נייח, אז הבעיה היא לא בציריות של הגלגל או במיסבים שלו. אם הוא מופיע כשהרכב בתנועה בלבד, חוץ מהמיסבים/ציריות-אני הייתי הולך גם על כיוון של צלחות/כריות בלמים שהתעוותו במהלך הנסיעה בגלל מעבר מהיר מקור לחום ולהיפך (אולי בגלל בלימה שעשית).

פורסם

שוב תודה!

זה מופיע כאשר הרדיו כבוי.

אנסה מחר לבצע את הנסיון של ניוטרל+בלם יד. (למרות שלדעתי זה קשור למהירות הרכב בלבד, כי הרעש הופיע גם כשהרכב היה בניוטרל בזמן נסיעה).

אבדוק גם את הרצועות ליתר בטחון.

כריות בולם הוחלפו לפני פחות משנה בחיפושים אחרי רעש אחר. (שמקורו לבסוף היה בגומיות מוט מייצב גמורות).

אעדכן לאחר הניסויים.

עוד רעיונות יתקבלו בברכה.

תודה!

עודד.

פורסם

רעש עמום מכיוון אחורי הרכב שמתגבר עם הטורים (אני יודע שכתבת "מהירות"), גורם לי לחשוב בכיוון הזה.

מייסבים בלויים משמיעים רעש אחר, דומה לרעש מטוס ממריא.

בצע את הבדיקות ש-matanfr הציע, הם יעזרו לך למקם את הבעיה.

פורסם

הצלחת לתאר את הרעש בצורה טובה!

״כמו מטוס שממריא״!

זה בדיוק ככה! במהירות של כ70 קמ״ש זה כבר נהיה די מרגיז!

אבצע את הניסוי של מתן ואחזור לעדכן.

עודד.

פורסם

נשמע מאוד אופייני למיסבים אחוריים, ובהחלט נתקלתי כבר בלא מעט מיסבים שמסיימים את חייהם באיזור ה80 אלף ק"מ.

בעיה עם הרצועה היא לא הגיונית כי אמרת שהרעש מתגבר עם מהירות הנסיעה ולא עם מהירות סיבובי המנוע.

בעיית אגזוז גם מסתדר עם הסימפטומים, בגלל אותה סיבה של הרצועות וגם שללת אופציה כזאת ע"י נסיעה בניוטרל בירידה.

בדקת שאין איזה פלסטיק רופף באיזור הגלגלים שעלול להתחכך בהם? או איזה פלסטיק תחתון שנגרר על הכביש?

פורסם

הי עומר.

אכן בדקתי מתחת לרכב עם פנס וניסיתי לראות אם יש משהו שנתקע ונוגע בצמיג בזמן נסיעה. לא מצאתי משהו כזה.

אבל אבדוק שוב מחר באור יום.

תודה!

פורסם
אולי כדאי לבדוק את הרצועות ליתר בטחון, ומחפש סימנים לבלאי.

עוד דבר שהייתי עושה כדי לשלול בעיה של ציריות/מיסבים-להרים בלם יד, להעביר לניוטרל ואז לתת גז לסירוגין. במידה והרעש נשמע גם כשהרכב נייח, אז הבעיה היא לא בציריות של הגלגל או במיסבים שלו. .

עדכון:

בבדיקה וויזואלית, הרצועות נראות חדשות לגמרי! בלי שום סימני בלאי בצידי הרצועות.

אמנם לא נסעתי היום, אך הנעתי את האוטו וביצעתי את הניסוי.

הרעש לא הופיע כשננתי גז בניוטרל/P.

במידה וזה אכן אחד המייסבים שסיים את חייו, מהי הסכנה הכרוכה בנסיעה בתוך העיר (בעדינות), עד להחלפתו? (אני לא מתעסק עם בטיחות! פשוט עד יום שישי אין לי הזדמנות להכניס את האוטו למוסך ויש לי כמה נסיעות בתוך העיר.)

תודה!

עודד.

• תוכן חדש...