Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חסכוני ובטיחותי 75-85k

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4885 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

שבוע שעבר היה לי מפגש לא נעים עם משאית, הרכב הלך קפוט במזל אני עוד פה(טויוטה קורולה 2007- אחלה רכב היה לא ראה מוסך עד לשבוע שעבר).

אני מחפש רכב להחליפו, נקודות עיקריות שאני שם דגש עליהן לפי חשיבותן

- בטיחות- במיוחד לאור החוויה שעברתי

- חסכון בדלק -מכוון ל-15 לליטר ומעלה (הטויוטה עשתה 14.5)

- מרווח בתא הנהג- אני בגובה 190 לא אוהב להיות דחוס מקדימה- מאחורה פחות קריטי כי אני רווק אבל הייתי רוצה אפשרות שמדי פעם חמישה אנשים יהיו באוטו בעת ובעונה ויוכלו לנשום.

-שיהיה נוח לנהוג-בלי הרבה רעש וצלצולים

-מראה- שיהיה פחות קופסתי ויותר מודרני וצעיר (למרות שאהבתי את הטויוטה שלי בגזרת המראה היה דרוש שם שיפור לטעמי).

הרכב מיועד לנסיעות בינעירוניות בעיקר.

תקציב- נע בין 75 ל-85

עדיפות לרכב עם שנתון חדש יותר אבל לא מחפש רכב עם ניילונים חבל על הירידת ערך.

אין לי העדפה ליצרן או לסוג (משפחתי/קומפקטי/גיפ/עגלון).

אשמח להצעות.

תודה מראש

משה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מקפיץ ומוסיף:

עברתי ממש חזק על הפורום ועכשיו יש לי יותר שאלות מתשובות:

הרשימה שלי כרגע היא:

קיה ריו, I20, פאביה, סוויפט ופיאסטה.

בהתחשב בדרישות שלי מההודעה המקורית:

- בטיחות, חסכון בדלק, מרווח בתא הנהג נוחות והתקציב (75-85)

מה הכי מתאים מהרשימה לדרישות וכמו כן האם אני שוכח פה איזה רכב?

תודה.

פורסם

אם תצליח למצוא קיה ריו מהדגם החדש בתקציב שלך מדובר באפשרות טובה, היא מרווחת ונאה אבל אני לא בטוח שתשיג את צריכת הדלק לה אתה מצפה, למעשה באף אחת מהאופציות וזה נשמע דיי אופטימי גם לקורולה. יש לה אבזור בטיחותי מלא ו-5 כוכבי ריסוק.

I20 אותו סיפור אבל קצת פחות מרווחת, יש דגם 1.6 שיהיה חזק ומאובזר יותר, צריכת הדלק דומה בזכות המנוע החזק שנאלץ להתאמץ פחות. מבחינת בטיחות היא כמו הקיה.

סוויפט קצת צפופה אבל זריזה ומהניסיון במשפחה שלי צריכת הדלק טובה. הדגם הקודם קיבל 4 כוכבים בלבד במבחן הריסוק ורק מ-2010 נמכר עם בקרת יציבות.

פביה בתקציב שלך לא תהיה 1.2 TSI אלא 1.6 ולכן לא תהיה חסכונית במיוחד, יש לה 4 כוכבים במבחן הריסוק אבל לזכותה יאמר שהיא מרווחת, איכותית ונוחה (קצת פחות בדגם הספורט עם החישוקים הגדולים).

פיאסטה קצת עצלה וכדי לקבל ביצועים צריך לאמץ אותה וזה פוגע בצריכת הדלק. היא מאוד נאה, בעלת תא נוסעים איכותי ונוחות נסיעה טובה מאוד. יש לה 5 כוכבים במבחן הריסוק ואבזור בטיחותי מלא.

בהצלחה.

פורסם
הוא יוכל למצוא פאביה TSI בתקציב הנ"ל וכנראה שגם פולו TSI שבעלת חמישה כוכבי בטיחות.

איזה תת דגם או שנתון מומלץ?

בכללי אני לא יודע אם ללכת על רכב עם ניילונים? יש הבדל מהותי בין הrio/i20 דגמי 2013 לדגמי 2012?

פורסם

אומר לך את דעתי האישית, בבחירת הרכבים שלי תמיד הלכתי לפי כוכבי בטיחות.

בזמן האחרון (מאז שחרורי מהצבא ) יוצא לי לנהוג המון ,ויצא לי לראות כמה תאונות, לפני מספר ימים ראיתי פאסאט לא יודע איזה שנה אבל מהדגמים הלא הכי חדשים ( שנת 2006-2009) מנוע FSI בתאונה מחרידה הנהג איבד שליטה החליק הגעתי הרבה אחרי, הספקתי לראות את האוטו מרוסק ואת הנהג מרגיע את אשתו יצאתי לשאול אותו אם הוא בסדר סיפר שאיבד שליטה ונתקע במעקה , הרכב היה מרוסק בצד של הנוסע לגמרי נראה אחרי מלחמה! עצם העובדה שהוא ואשתו יצאו ללא פגע מראה על רמת בטיחות גבוהה , אני לא רוצה לדמיין תאונה כזאת עם ה 206 שלי.

מה שאני מתכוון להגיד פה, בסקודה פאביה, פולקסוואגן פולו, וסיאט איביזה ( כי אלה מכוניות חסכוניות פחות או יותר לפי הדרישות שלך) מורגשת בטיחות כשנוסעים ברכב ( הרכב של אימי הוא סיאט איביזה 1.6 ידנית) שאתה נכנס לאוטו כל דלת שוקלת המון ( 3 דלתות) ואתה מרגיש שהאוטו מסיבי יש לך בטיחות פסיבית וזה לדעתי חשוב הרבה יותר מכוכבי בטיחות!

קיה ריו? שברולט סוניק? אלוהים ישמור אני ישבתי בשניהם ולא הייתי רוצה שרכב כזה יהיה " שותף" שלי בתאונה.

שוב אולי מה שאני אומר לא נכון לדעת רבים, אבל זו דעתי האישית

פורסם
איזה תת דגם או שנתון מומלץ?

בכללי אני לא יודע אם ללכת על רכב עם ניילונים? יש הבדל מהותי בין הrio/i20 דגמי 2013 לדגמי 2012?

אני לא מכיר את רמות האבזור השונות בפאביה. בפולו, ל-TSI רמת גימור אחת ככה שאין לך בחירה. אני חושב שפולו משנתון 2010 תכנס בתקציב הנ"ל.

לגבי הבחור עם תאוריית הבטיחות. כל מה שציינת כבר מצויין בציון הבטיחות(תכנון אזורי קריסה, פגיעות צד וכו'). בטיחות פסיבית מתבטאת בבלמים, מנוע גמיש המאפשר עקיפות בקלות ובמערכות סיוע לנהג.

פורסם
אומר לך את דעתי האישית, בבחירת הרכבים שלי תמיד הלכתי לפי כוכבי בטיחות.

בזמן האחרון (מאז שחרורי מהצבא ) יוצא לי לנהוג המון ,ויצא לי לראות כמה תאונות, לפני מספר ימים ראיתי פאסאט לא יודע איזה שנה אבל מהדגמים הלא הכי חדשים ( שנת 2006-2009) מנוע FSI בתאונה מחרידה הנהג איבד שליטה החליק הגעתי הרבה אחרי, הספקתי לראות את האוטו מרוסק ואת הנהג מרגיע את אשתו יצאתי לשאול אותו אם הוא בסדר סיפר שאיבד שליטה ונתקע במעקה , הרכב היה מרוסק בצד של הנוסע לגמרי נראה אחרי מלחמה! עצם העובדה שהוא ואשתו יצאו ללא פגע מראה על רמת בטיחות גבוהה , אני לא רוצה לדמיין תאונה כזאת עם ה 206 שלי.

מה שאני מתכוון להגיד פה, בסקודה פאביה, פולקסוואגן פולו, וסיאט איביזה ( כי אלה מכוניות חסכוניות פחות או יותר לפי הדרישות שלך) מורגשת בטיחות כשנוסעים ברכב ( הרכב של אימי הוא סיאט איביזה 1.6 ידנית) שאתה נכנס לאוטו כל דלת שוקלת המון ( 3 דלתות) ואתה מרגיש שהאוטו מסיבי יש לך בטיחות פסיבית וזה לדעתי חשוב הרבה יותר מכוכבי בטיחות!

קיה ריו? שברולט סוניק? אלוהים ישמור אני ישבתי בשניהם ולא הייתי רוצה שרכב כזה יהיה " שותף" שלי בתאונה.

שוב אולי מה שאני אומר לא נכון לדעת רבים, אבל זו דעתי האישית

לא נעים לי להיות זה שהורס לך את המחשבה, אבל אם תתנגש בשברולט סוניק או קיה ריה חדשה, כנראה שהנהג השני יצא מהמכונית שלו בריא ושלם וינסה לעזור לך להזמין אמבולנס.

• תוכן חדש...