Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חברים

הכנסתי את המזדה דמיו שנת 2002 עם 142,000 ק״מ לטיפול 10,000 אלף , פילטר שמן, פילטר דלק, מסנן שמן מסנן אוויר ופלגים

והשתמשתי בשמן של חברת דלק 5w30 לפי הוראות יצרן סה״כ שילמתי 400₪ חלקים 200₪ עבודה באוטודיפו באר שבע.

לאחר הטיפול ונסיעה קצרה שמתי לב לרעשי נקישות מתחתית המנוע, יכול להיות שהחלפת צמיגות השמן לצמיגות המקורית גרמה לנקישות האלו .

נ.ב

לפני כן ברכב היה שמן 10w40

תודה מראש לכל המשיבים

סובארו אימפרזה 1999 1.6 אוטו' + קיה סול 2011 1.6. אוטו'. :wave:

פורסם
פילטר שמן, פילטר דלק, מסנן שמן מסנן אוויר ופלגים

והשתמשתי בשמן של חברת דלק 5w30 לפי הוראות יצרן

האם מסנן השמן מקורי של מאזדה?
פורסם
חזרת למוסך להשמיע להם את הרעש? מה האבחון?

באמת כדאי לחזור לאוטו דיפו לאבחון התקלה?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
חזרת למוסך להשמיע להם את הרעש? מה האבחון?

לא חזרתי המוסך בבאר שבע ואני גר בערד

פורסם
לאחר הטיפול ונסיעה קצרה שמתי לב לרעשי נקישות מתחתית המנוע
יכול להיות גם שמשהו משוחרר "והתקתוקים" לאו דווקא באים מתוך המנוע אלא מהאזור שלו. אם תוכל להקליט את הרעש ולהעלות לפורום אני חושב שזה יועיל מאוד למומחים פה לכוון אותך. בנוסף, אם תוכל גם להוסיף פרטים זה יעזור מאוד, לדוגמה: האם "התקתוקים" מופיעים רק במנוע קר/חם או בשני המקרים? בסרק? או בסל"ד גבוה? האם קצב התקתוק משתנה בהתאם לסל"ד? נורית לחץ שמן מופיעה בזמן התקתוק?
פורסם

המעבר משמן חצי סינתטי שהרכב היה רגיל אליו לשמן סינתטי ועוד בק"מ הזה כנראה לא עשה טוב לרכב.

מחמת הזהירות הייתי מפעיל את ביטוח הגרירה וגורר את הרכב למוסך כללי באיזור ב"ש או חוזר לאוטו דיפו ומבקש להחליף את השמן לחצי סינטטי.

המשך נסיעה עם הרכב במצב זה משול להימור,שעלול לעלות בתיקון של אלפי שקלים אם יש תקלת לחץ שמן שמתחילה ברעש מיסבים ויכולה בשקט להיגמר בקרנק שבור ו/או בנזקים כבדים נוספים לבלוק המנוע.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
המעבר משמן חצי סינתטי שהרכב היה רגיל אליו לשמן סינתטי ועוד בק"מ הזה כנראה לא עשה טוב לרכב.

אין קשר, זה מיתוס מטופש ונטול כל קשר למציאות.

עד שבעל מקצוע לא יבדוק את הרכב ואת מקור הרעש בלתי אפשרי לקבוע האם יש קשר לשמן או לא.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
לשמן הבסיס אין קשר. לצמיגות כן.

מחמת הזהירות הייתי מפעיל את ביטוח הגרירה וגורר את הרכב למוסך כללי באיזור ב"ש או חוזר לאוטו דיפו ומבקש להחליף את השמן לחצי סינטטי.
לפותח השרשור, לא חייב להרחיק לכת לבאר שבע בשביל לבצע החלפת שמן מנוע+מסנן. יש את דני "מאוטוקיט" (ליד ביטוח לאומי) בערד שיבצע לך את ההחלפה בתמורה ל-50 ש"ח וקניית שמן מנוע ומסנן אצלו בחנות (תתמקח ותקבל גם הנחה על הכל, בדוק :idea:)

המשך נסיעה עם הרכב במצב זה משול להימור,שעלול לעלות בתיקון של אלפי שקלים אם יש תקלת לחץ שמן שמתחילה ברעש מיסבים ויכולה בשקט להיגמר בקרנק שבור ו/או בנזקים כבדים נוספים לבלוק המנוע.
מחזק!
פורסם

בעקרון אתה צודק. אבל בד"כ הבעיות שנוצרות במעבר כזה הם הזעות/ נזילות שמן.

אם היה מבצע החלפה הפוכה (מסינטטי לשמן מינראלי צמיג), אזי אופציה של שימון לא מיטבי היא מאוד ראלית.

בעקבות כך רעשים של חיכוך יתר ברינגים ובמסבי גל הארכובה.

או שהרעשים שהוא שומע הם מנדנדות השסתומים (למרות שהוא טוען שהרעש מתחת למנוע) .

רענן

פורסם
בעקרון אתה צודק. אבל בד"כ הבעיות שנוצרות במעבר כזה הם הזעות/ נזילות שמן.

אם היה מבצע החלפה הפוכה (מסינטטי לשמן מינראלי צמיג), אזי אופציה של שימון לא מיטבי היא מאוד ראלית.

בעקבות כך רעשים של חיכוך יתר ברינגים ובמסבי גל הארכובה.

או שהרעשים שהוא שומע הם מנדנדות השסתומים (למרות שהוא טוען שהרעש מתחת למנוע) .

רענן

וודאית הרעש מגיע מתחת למנוע ורעש השסתומים לא השתנה, הנקישות קיימות גם כשהו חם.

שאלתי היא אם אני אחזור לשמן 10W40 או 10W30 המצב יחזור לקדמותו מה אתם ממליצים.

נסעתי על השמן הזה כבר 130 ק"מ מאתמול האם נגרם נזק.

פורסם

אם לא הייתה בעיה , וכעת יש בעיה , חזור לצמיגות הקודמת , אין לך מה להפסיד רק להרויח .

במידה והבעיה באמת במנוע ולא חלק רופף אחר .

החלף שמן מנוע לקודם שהיה 10W-40- לא צריך להחליף את הפילטר שמן .

יעלה לך כ 150-200 ש"ח , ואולי הבעיה תסתדר .

(אני הייתי מבצע זאת במוסך קרוב , ולא מסתכן למשוך אם יש בעיה )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אם לא הייתה בעיה , וכעת יש בעיה , חזור לצמיגות הקודמת , אין לך מה להפסיד רק להרויח .

במידה והבעיה באמת במנוע ולא חלק רופף אחר .

החלף שמן מנוע לקודם שהיה 10W-40- לא צריך להחליף את הפילטר שמן .

יעלה לך כ 150-200 ש"ח , ואולי הבעיה תסתדר .

(אני הייתי מבצע זאת במוסך קרוב , ולא מסתכן למשוך אם יש בעיה )

אייל .

עדכון

בוקר טוב חברים

החלפתי עכשיו שמן מובלי10w40 ורעש הנקישות ירד ב-90% , רק לא מובן לי איך יכול להיות ששמן בצמיגות מקורית 5w30 גורם לנקישות ואילו שמן בצמיגות אחרת 10w40 גורם לרעש הנקישות לרדת משמעותית. :shock:

• תוכן חדש...