Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

I30 2009 יוניט ESP מכה שנית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה: במוצ"ש האחרון אני מגיע להניע את הרכב בדרך לעבודה ושומע טיקים של סטרטר ללא התנעה.

הבנתי כבר שמדובר במצבר ואתמול בבוקר הוא הוחלף אחר כבוד.

אבל בזה לא נגמר הסיפור- מיד לאחר ההתנעה נדלקה מנורה הESP הארורה ברכב הזה.

זו כבר הפםעם השנייה בתוך 9 חודשים שהתקלה מופיעה: לפני 9 חודשים מוסך יונדאי הצפון ליד לב המפרץ טיפל בתקלה במסגרת האחריות והחליף את היוניט.אתמול התברר,שהסיבה להידלקות המנורה פעם שנייה הוא,שהיוניט הורכבה לא כמו שצריך (כן,כן גם במורשה יבואן זה קורה) והרכב הובל למוסך ג.פ.י בעכו שם הוחלפה שוב היוניט ואופסה התקלה.

אני מאוד מקווה,שלא תהיה פעם שלישית גלידה אבל לאור תדירות הבעיה באמת שאני יחסית חסר אונים- לא מדובר בחלק יקר /עבודה יקרה (סה"כ 200 ש"ח במורשה) אבל ואבל גדול גם זה כסף ובטח שחלק לא אמור להתקלקל לאחר 9 חודשים.

מטרתו של שרשור זה-שידעו בעלי היונדאי לאיזה מוסך יבואן כדאי לגשת וממי להיזהר ולהתרחק.

אני עוד עדין במילים כיוון שאתמול איחלתי למנהל השירות שלהם (בתוך ליבי כמובן) אטת כל ה"ברכות שבעולם".

ד"א מצבר של FIAM המתאים לרכב הזה 670 אמפר+שנה אחריות עלה 550 ש"ח.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לי היא נדלקה בפעם האחרונה אחרי כיוון פרונט אבל במוסך טענו שעצם העיסוק בחלקי המתלה גורם למערכת להבין שיש תקלה.

היא אופסה ומאז עברו חודששים של שקט.

יש לציין שהיוניט אצלי כבר הוחלף פעם והרכב יצא מאחריות לפני כחודש.

פורסם

על חלקים מקוריים של יונדאי יש שנתיים אחריות, כך שאם החלפת את היוניט לפני 9 חודשים אמורים היו להחליף לך אותו בחינם.

פורסם
על חלקים מקוריים של יונדאי יש שנתיים אחריות, כך שאם החלפת את היוניט לפני 9 חודשים אמורים היו להחליף לך אותו בחינם.

החלק הוחלף בחינם בתקופת האחריות לפני 9 חודשים. אין מה לעשות.

זה לא העניין של הכסף- פשוט לא יודעים לעבוד במוסך הזה ולא רוצה להוסיף מילים חריפות יותר שיגרמו לאחד המנהלים להתעצבן.

בלי קשר למוסך המדובר,אני לא היחיד,שהוחלף ברכבו החלק הזה ויותר מפעם אחת וקצת לא ברור העניין- מדוע היצרן כלמוביל לא עושה פעם אחת סדר ומטפל בצורה יסודית בבעיה קרי עם חלק תקין ב- 100% והעסקת כח אדם איכותי ולא ב 1.9 ש"ח שלא יודע לעבוד.

המוסך בעכו שטיפל ברכב ציין שהגעתי בזמן כי הבעיה היתה עלולה להחריף לתיקון של כל יחידת ה- ESP דבר שכבר היה עולה באיזור השתי אלפיות.

המסר לחברי הפורום- גם כאשר אתם נכנסים למורשה כדאי לפתוח טוב טוב את העינייים ולדעת עם מי אתם עושים עסקים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לא מדובר בבעיה לדעתי,לאחר החלפת מצבר בI30 אכן נדלקת נורת ESP לחצי שעה בדרך כלל.

סך הכל מדובר ביוניט אור-בלם, ולא צריך להיות גאון בשביל להרכיב אותו כראוי.

אגב,יוניט אוניברסלי לא גורם לצרות ב I30 לעומת המקורי.

פורסם

יש שנתיים אחריות אם רכשת את החלק בכסף.

אם החלק הוחלף במסגרת האחריות, אז האחריות עליו חלה עד סוף האחריות המקורית של הרכב ולא יותר.

דוגמא:

הרכב על הכביש שנתיים ו10 חודשים. הייתה תקלה ביוניט הנ"ל, היא הוחלפה במסגרת האחריות ללא תשלום מצד בעל הרכב.

הרכב יצא מאחריות בתום 3 שנים על הכביש ואין יותר אחריות על שום דבר, גם לא על החלק שהוחלף לפי חודשיים.

• תוכן חדש...