Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט 500- תיבה אוטומטית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

אני ממש חדשה בפורום אבל נעזרתי בכם כבר בעבר.. תודה :)

אני מחפשת פיאט 500 יד שנייה ומעוניינת לדעת קצת פרטים על התיבה האוטומטית (או כל מידע מעניין אחר על הרכב).

האם למישהו ידוע על בעיות עם התיבה? אמינות?

תודה!

פורסם

אין תיבה אוטומטית בפיאוט 500. יש תיבה רובוטית, לא מוצלחת במיוחד. זאת אותה התיבה שמשמשת גם את הפנדה והפונטו והיא מעולם לא נחשבה למאוד אמינה. חפשי הודעות בפורום של אנשים שנאלצו להחליף רובוט גיר בעלות של אלפי שקלים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אין תיבה אוטומטית בפיאוט 500. יש תיבה רובוטית, לא מוצלחת במיוחד. זאת אותה התיבה שמשמשת גם את הפנדה והפונטו והיא מעולם לא נחשבה למאוד אמינה. חפשי הודעות בפורום של אנשים שנאלצו להחליף רובוט גיר בעלות של אלפי שקלים.

מה עם מי שהיה צריך לשפץ גיר אוטומטי רגיל באלפי שקלים?

פורסם
אין תיבה אוטומטית בפיאוט 500. יש תיבה רובוטית

אני מציע שנתחיל אולי לשנות מינוחים כאן בפורום.

תיבה רובוטית היא תיבה אוטומטית.

היא מחיליפה הילוכים לבד, באופן אוטומטי. הנהג יכול לנהוג ללא התערבות בהעברת הילוכים.

ברישיון רכב רשום "אוטומטי", בעל רישיון נהיגה על גיר אוטומטי רשאי לנהוג ברכב זה.

לדעתי לקרוא לתיבה הזו "לא אוטומטית" מאוד מבלבל ואנשים ללא רקע יכולים לפרש את זה לא נכון.

אחרי שהבנו שהתיבה אוטומטית, אפשר להתייחס למבנה ועיקרון פעולה - פלנטרית קלאסית, רובוטית חד ודו מצמדית, או רציפה.

פורסם

מבחינה טכנית זהו גיר רגיל עם רובוט שמעביר הילוכים (יש הקוראים לזה "מצמד אוטומטי")

משרד התבורה מתייחס לזה כגיר אוטומטי לכל דבר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
(יש הקוראים לזה "מצמד אוטומטי")

מצמד אוטומטי (בלבד) זה משהו אחר - היו בעבר מכוניות עם מצמד אוטומטי והילוכים רגילים.

נהג היה מעביר הילוכים ידנית כמו בגיר רגיל. בעת נגיעה בידית הילוכים המצבד האוטומטי היה מפריד את המנוע מהתמסורת.

דוגמאות אחרונות - רנו טווינגו איזי וטויוטה יאריס 1.0 דור ראשון.

נ.ב.

משרד התחבורה מתייחס לגיר רובוטי כגיר אוטומטי לכל דבר, כי מבחינת משתמש "ממוצע" שלא מתעמק יותר מידי - זה גיר אוטומטי לכל דבר.

כן, פחות חלק ועם מגרעות/יתרונות כאלו ואחרים, אבל אוטומטי.

פורסם

בתור מישהו שצבר כמה עשרות אלפי קילומטרים על הרכב האמור עם התיבה הזאת, יש לי דעה שונה במקצת מדעת המאסטרו:

כפי שכתבתי פעמים אחדות בעבר, יש להתייחס לתיבה הזאת בתור תיבה ידנית עם טוויסט. גם אם מבחינת ההגדרה היבשה זוהי תיבה אוטומטית, זאת בפירוש לא תיבה אוטומטית וכל ניסיון לייחס לה תכונות של תיבה אוטומטית נידון מראש לכשלון ולמפח נפש.

מנגד, ברגע שמבינים שזוהי תיבה שבבסיסה היא ידנית, פתאום מתגלית גדולתה במלוא תפארתה: אין איבודי כוח, היא מסייעת בבלימה ובמרבית המקרים היא תהיה בהילוך הנכון בזמן הנכון.

לדעתי זוהי התיבה הטובה ביותר שאפשר לבקש ברכב שמצויד בשתי דוושות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אשתי (ואני) עברה לאחרונה מרכב אוטומטי סטנדרטי לחלוטין (קורולה) לרכב עם גיר רובוטי דומה מאוד לזה שב-500.

אני לרוב נוסע במצב ידני ואשתי לרוב במצב אוטומטי. שנינו מרוצים, אבל לא חולקים את אותה הדעה על פעולת התיבה.

בהעברת הילוכים ידנית - במיוחד אם מקפידים להסיר את הרגל מהמצערת (במיוחד בהילוכים הנמוכים) הפעולה חלקה לחלוטין, מהירה יותר ממה שרוב הנהגים מסוגלים לעשות בגיר ידני רגיל ולפי דעתי מהנה מאוד.

בהעברת הילוכים אוטומטית - לפחות ברכב שלי המחשב בוחר בגיר הנכון רוב הזמן, אבל לטעמי העברות ההילוכים מטלטלות מדי בהילוכים 1 עד 4 (מתוך 6). משום מה לאשתי, שנוהגת כמעט רק במצב זה, אין תלונות על אופי הפעולה.

רק נהיגת מבחן תגרום לך להבין אם פעולת התיבה מקובלת עליך.

אמינות? כנראה פחות מהתיבה האוטומטית של הקורולה, אבל לא ברור אם פחות מתיבות רובוטיות אחרות או אפילו תיבות אוטומטיות פלנטריות שלא הגיעו מיפאן.

פורסם
אין תיבה אוטומטית בפיאוט 500. יש תיבה רובוטית, לא מוצלחת במיוחד.

גם אם מבחינת ההגדרה היבשה זוהי תיבה אוטומטית, זאת בפירוש לא תיבה אוטומטית וכל ניסיון לייחס לה תכונות של תיבה אוטומטית נידון מראש לכשלון ולמפח נפש.

ולכן היא תיבה אוטומטית לא מוצלחת במיוחד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני לא מומחה גדול, רק נוהג ומשתמש בתיבה הזו יום יום ומאוד נהנה ממנה. גם אני חששתי מאמינות ועשיתי חריש די עמוק ברשת לפני ההחלטה על הרכישה.

למעט דיעות קדומות על תוצרת פיאט בכלל והתיבה הרובוטית שלהם בפרט לא מצאת סימוכין אמיתיים שהיא פחות אמינה מתיבות הילוכים אוטומטיות/רובוטיות אחרות. אם כבר אז להיפך בכל מה שקשור לתיבות הרובוטיות של קבוצת פולקסווגן למשל שמשום מה נחשבות לאמינות יותר למרות שבשטח הן מפגינות אמינות נמוכה ביותר.

• תוכן חדש...