Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הוספת נגד לנורות לד - שאלה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4917 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

אני בונה מן סוג של פרוייקט כרגע עם נורית לדברי ברכב ,

קיבלתי שני הטבעות לד עם 18-20 לדים בכ"א, המיקום שלהם הולך להיות בפנסים ולכן אני רוצה שהתוכלת חיים שלהם תיהיה ארוכה ככל האפשר.

האם צריך להוסיף נגד כלשהו לפני ה+ כדי למנוע שריפתם ?.

טבעות הלד יחוברו לאורות החנייה..

אשמח להסבר במידה וכן ,

תודה.

פורסם

נגד רק יוריד את המתח שהם מקבלים, כדי לקבל אורך חיים גבוה מלדים, צריך לדים איכותיים. זה כל הסוד.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לדים שורדים 50K שעות , אתה באמת רוצה יותר מזה?

בפועל לדים ברכב נשרפים בזמן יחסית קצר בהרבה מהנתונים המופיעים בדפי המידע בגלל תנאי עבודה שונים ותיכנון לא נכון של הגבלת הזרם והטמפ'.

כאשר מתקינים לדים ברכב רצוי לקחת בחשבון את הטמפ' הסביבתית שבו הלד מותקן וגם רצוי וחשוב להתקין דיודת סיליקון פשוטה בטור ללד.

לדוגמא:

בגולף דור 5 מותקנים לדים לאיתות בתוך המראות החיצוניות של הרכב ולצערי הלדים האלה לא מחזיקים גם 5K שעות.

איזה כייף לי :)

פורסם
נגד רק יוריד את המתח שהם מקבלים, כדי לקבל אורך חיים גבוה מלדים, צריך לדים איכותיים. זה כל הסוד.

ממה שאני יודע, תפקידו של הנגד הוא להגביל את הזרם ללד.

על מנת להוריד את המתח, אפשר להשתמש בשני נגדים כמחלק מתח.

תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

אכן תפקיד הנגד להגביל את הזרם בהתאם לנתוני הלד ומקור המתח אבל הנגד גם מוריד את המתח.

1. הנגד הוא "רכיב ליניארי". כלומר: יש בו יחס קבוע בין מפל המתח עליו לבין הזרם דרכו.

2. הלד אינו רכיב ליניארי. כלומר: היחס בין המתח עליו לבין הזרם דרכו משתנה בכל נקודת עבודה שלו (או במילים אחרות: "התנגדותו" אינה קבועה והיא משתנה בכל נקודת עבודה).

3. מכיוון שבחיבור טורי יזרום דרך שניהם אותו הזרם, מצב זה מאלץ את הלד להתנהג בהתאם להתנהגות של הנגד. נקודת העבודה הסופית שלהם תתיצב באותה נקודה שתתאים, על האופיינים שלהם, לשניהם.

במילים אחרות: סכום מפלי המתח על שניהם בטור יהיה מתח המקור המפעיל אותם, הזרם דרכם יהיה אותו הזרם.

המתח על הנגד יהיה שווה למתח המקור פחות מפל המתח על הלד.

הזרם דרך הלד, שהוא גם הזרם דרך הנגד, יקבע לפי מפל המתח על הנגד מחולק בהתנגדות (חוק אוהם).

בצורה זו ניתן לקבוע את זרם הלד (שהוא רכיב לא-ליניארי) על ידי הנגד (שהוא רכיב ליניארי).

הבעיה העיקרית בחישוב זה היא לדעת מהו מפל המתח על הלד.

כמה הערות לענין מתח הלד:

1. מפל המתח על מרבית הלדים האדומים הרגילים: 1.2V.

2. לדים ירוקים: 1.5V.

3. בלדים החדישים, הלדים בעוצמת הארה גבוהה, מפל המתח קצת יותר גבוה, בין 2V ל-4V.

איזה כייף לי :)

פורסם

מה שאפשר לעשות זה לשים ספק כוח יעודי ללד - באנגלית זה נקרא "led driver", יש כאלו בשפע באיביי וכדומה, עולים כמה שקלים.

מה שהוא עושה זה לספק ללד זרם קבוע (זרם ולא מתח), למרות שינויים במתח האספקה (כלומר המצבר במקרה זה). על הדרך הוא גם מגביל את צריכת הזרם של הלד, ולכן יכול לגרום ללד להיות קצת יותר חלש ולהחזיק מעמד יותר זמן.

כל הנ"ל בתנאי, כמובן, שבוחרים ספק מתאים. צריך לראות מה צריכת הזרם של הלד, ולמצוא ספק שיוציא זרם זהה או קצת חלש יותר, ויתאים למתח אספקה של 9-18 וולט בערך.

אם רוצים להיות מתוחכמים יש גם ספקים שמאפשרים שליטה בעצמת האור.

דני

• תוכן חדש...