Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש חומר מיוחד לזה, שמדביק את ההברגות ומונע דליפה של גז.

החומר גם מקטין את מומנט הפיתול הנדרש על האום של הפלר כדי להשיג מכסימום כוח לחיצה?

השימון שאני מבצע (או בצעתי) הוא גם לתבריג אבל גם לגב ההפשלה, באזור המתחכך באום.

יוסי

• תגובות 141
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כן, באופן מורגש.

אתה שם אותו על החלק הקוני של הצינור- מה שיצרה ההפשלה(שנוגע בחלק הקוני של המחבר שמתחבר למזגן).

וכמובן שהוא גם נוזל למטה על האום של הפלר.

במגע עם הגז קירור הוא לא מתקשה ולא גורם לנזק.

ברח לי השם ואני לא מצליח למצוא תמונה של החומר.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם
יש לי ספוטים לד של תאורת חוץ שעובדים 14 שעות ביממה בממוצע מאז נובמבר (הלילה פה ארוך בחורף) בלי שום בעיה

לא נראה לי שיש בעיית התחממות אצלך בלילה ובחורף :roll:

לגבי אורך החיים של לדים, בנברשת מסוימת אצלי יש אהיל זכוכית ללא פתחי אוורור ובכל זאת נורות לד של 15 וואט חיות בו כשנתיים. מדובר על 6 עד 8 שעות פעולה יומיות ולעתים גם יותר.

יש לי לדים דומים לאלו בספוטים, אבל במנורה תלויה בסלון, עם אויר חופשי סביבם. למרות שהם דולקים 10-12 שעות ביום, הם מחזיקים חודשים רבים, הרבה יותר מאחיהם בספוטים. אני חושב שהבעייה היא שהרפלקטור מחזיר את החום אל מנורת הלד ומחמם אותה עוד יותר.

:turn-l:
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שאלה אחרת, לגבי מזגן אחר. אותו דגם אלקטרה אינוורטר אבל תקין.

המעבה כרגע פורק ממקומו כי הוא צריך לעבור מקום. בזמן הפירוק בוצע תהליך ריכוז גז במעבה. הצנרת הקיימת קצרה מידי עבור המיקום החדש, נדרשת צנרת חדשה יותר ארוכה.

היחידה הפנימית נשארת במקום הישן.

יש לי:

גישטל

דוכים

פטישון

מה אני צריך לרכוש כדי לבצע התקנה בעצמי והאם זה יהיה משתלם לעומת התקנה על ידי איש מזגנים שתעלה כ 600 ש"ח?

בעקבות ההודעה הזו יצר איתי קשר חבר פורום innvision והסביר לי באופן מפורט, איך לבצע את ההתקנה.

ניתן לרכוש קיטי צנרת מוכנים באורכים שונים (3, 5, 7 מטר) שמגיעים כבר עם הפשלות ואומים כך שעקרונית אפשר לבצע את ההתקנה ללא כלים יעודיים אם מוותרים על שלב ביצוע וואקום ומסתפקים ב Purge.

אבל עניין אותי ללמוד איך עושים את ההתקנה מההתחלה עד הסוף כולל כל השלבים ולכן תאמנו לאחר צהריים באחד הימים בחופשת חול המועד.

קניתי 7 מטר צינור נחושת מבודד 3/8, מחיר 21 ש"ח למטר.

7 מטר צינור נחושת מבודד 1/4, מחיר 16 ש"ח למטר.

7 מטר כבל מזגנים 5 גידים, מחיר 7.5 ש"ח למטר.

10 מטר צינור ניקוז שרשורי 5/8, מחיר 5.5 ש"ח למטר.

2 אומי פלר לצינור 3/8, מחיר 7 ש"ח ליחידה.

2 אומי פלר לצינור 1/4, מחיר 5 ש"ח ליחידה.

סרט לפלף לבן לאיטוף צנרת, מחיר 18 ש"ח לגליל.

(צריך גם גליל איזולירבננד לבן, היה לי בבית).

עבדנו משהו כמו 4.5 - 5 שעות, תוך הקפדה לא נורמאלית על כל הפרטים.

חיתוך והפשלת הצנרת, חיבורים, ביצע וואקום לצנרת לפי הוראות, בדיקת דליפת וואקום, בדיקת דליפץ גז עם מכשיר יעודי, כל חיבורי החשמל בהלחמה, קיבוע במעבה למתקן, קיבוע צנרת לקיר הבניין, השלמת בידוד לצנרת בקטעים החשופים ליד החיבור למעבה וכו'.

innvision דאג להסביר לי את כל השלבים ונכון להיום אני בהחלט מרגיש שאני יכול להתקין מזגן לבד. המון תודה!

משאבת וואקום.jpgשעונים.jpg

פורסם

בשביל כרטיס טיסה ללונדון תרצה לעזור לי להתקין רב מאייד אצלי בבית?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם (נערך)

לא צריך, המזגן מגיע טעון. מקסימום קונים פה. זה R32 אז הוא עוד זול כי אין עליו היטלים.

אפשר לעבור לפרטי אם אתה באמת מעוניין, נבדוק התכנות.

עריכה אחרונה על ידי nitch

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

nitch, אני חשבתי שההצעה הייתה בהומור, תודה על ההצעה, למרות שזה באמת יכל להיות נחמד.

א. אני לא מתקין מקצועי, זה סוג של תחביב, הידע הפורמלי שלי בנושא הוא בעיקר תיאורטי (והקשר בינו לבין התקנה בפועל די רחוק :wink:) וגם את רובו הספקתי לשכוח. לאחר שהייתי צריך להתקין אצלי כמה מזגנים החלטתי לקנות חלק מהציוד הבסיסי ובעזרת חבר שעסק בתחום "נכנסתי לפרקטיקה".

ב. אצלך מדובר בהתקנה מורכבת יותר משמעותית, לא שזה בלתי אפשרי,בנוסף, אני לא בטוח שהמשאבת הואקום שהשתמשתי בה מתאימה למערכת בסדר גודל של VRF (ואולי עוד כמה כלים שחסרים). אני גם לא רוצה לחשוב כמה זמן היה לוקח לי להתקין דבר כזה.

פורסם

לא חשבתי שאתה עושה את זה לפרנסתך, אבל ככל שאני לומד את זה העסק נראה לי די פשוט.

מה שיפה ברב מאייד זה שהמעגל לכל אחד מהמאיידים נפרד עם ברזים משלו ועושים לו וואקום עצמאית כמו למפוצל רגיל. לבד זה גדול עלי, אבל בצוות של שניים נראה די כיף.

יאללה, אשליש 6000 ש"ח למתקין (כולל צנרת) ושישבור את הראש.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

כל הכבוד, כיף לראות שיתוף פעולה כזה!

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם
לא צריך, המזגן מגיע טעון. מקסימום קונים פה. זה R32 אז הוא עוד זול כי אין עליו היטלים.

אפשר לעבור לפרטי אם אתה באמת מעוניין, נבדוק התכנות.

אין באנגליה רגולציה על ההתקנה והטיפול בR32?!?

פורסם

וודאי שיש, אבל אין ממש אכיפה. מבחינתי צייתתי לחוק מספיק כשהגשתי בקשה להיתר בניה בשביל המדחס של המזגן.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

שאלת המשך, מתי צריך להתקין אמצעי ניתוק חיצוני למעבה? (מפסק פקט)

חיפשתי באינטרנט ויש תשובות שונות - רק בתלת פאזי, רק כשאין קשר עין בין היחידה הפנימית לחיצונית, רק במזגנים מעל הספק מסויים וכו'.

מה דרישת תקן המדוייקת?

תודה.

פורסם (נערך)

בוקי, לפי מה שאני יודע, חוק החשמל מחייב אפשרות ניתוק כפול לכל מכשיר חשמלי. במקרה של המזגן שלך היחידה הפנימית "מזינה" את היחידה החיצונית במתח הרשת, כלומר קיים אצלך ניתוק כפול, שהוא התקע. ביחידות של יצרנים שונים או יחידות גדולות היחידה הפנימית יכולה להזין את החיצונית\לקבל הזנה ישירה, שם יש חובה בתקנת מכשיר ניתוק דו-קוטבי, קרי, פאקט.

[TABLE=class: cms_table]

[TR]

[TD][/TD]

[TD]זינה על ידי תקע ובית תקע[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[TD](א)[/TD]

[TD]על אף האמור בתקנה 31 מותר להזין מכשיר באמצעות –[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][TABLE=class: cms_table]

[TR]

[TD]1)[/TD]

[TD]תקע ובית-תקע במקום מפסק, כאשר הזרם הנקוב של בית-התקע אינו עולה על 25 אמפר;[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]2)[/TD]

[TD]חיבור בר-שליפה מפסי צבירה ללא הגבלת הזרם שלו, בתנאי שקיים מפסק על גוף המכשיר.[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[TD](ב)[/TD]

[TD]במכשיר הניזון מסוגי אספקה אחדים הזינה תיעשה באמצעות תקע ובית-תקע מיוחדים לכל סוג האספקה אולם אם מותקן פתיל רב-גידי המשותף לכל סוגי האספקה, מותר שהזינה תיעשה באמצעות תקע ובית-תקע יחיד.[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[TD](ג)[/TD]

[TD]ניזון מכשיר באמצעות פתיל יהיה הפתיל שלם לכל ארכו, ללא חיבורי ביניים, נראה לעין לכל ארכו ולא יעבור דרך חורים בקירות או במחיצות.[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

עריכה אחרונה על ידי innvision

• תוכן חדש...