Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 141
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

באנגליה עובדים עם אינוורטרים יפנים וקוריאנים בלי בעיות. כנראה שהסחורה הסינית בארץ לא משהו.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

גם בארץ יש מזגנים טובים של סמסומג, אבל הרוב מעדיפים לקנות את הכי זול.

המוכרים מצידם מעדיפים למכור את הסיני עם עמלות המכירה הכי גבוהות.

פורסם
בשש-שבע השנים האחרונות אני עם 4 אינוורטרים של מיצובישי שהחליפו 4 אינוורטרים של אלקטרה. 0 תקלות

למה הוחלפו האינוורטרים של אלקטרה ואחרי כמה זמן? איכשהו המשפט הזה נשמע כמו סתירה פנימית.

האופציה היא או און אוף אמין וזול יחסית לתיקון, או אינוורטר סיני שמחליפים כשמתקלקל מחוץ לאחריות, או אינוורטר מיצובישי ודומיו במחיר משולש?

:turn-l:
פורסם

אלקטרה, תדריאן, טורנדו ושות' - כולם קונים מהיצרנים הסיניים החזקים ביותר בשוק (מידאה, אוקס, צ'יגו, גריי)... הסינים רחוקים מלהיות פראיירים בתחום, יש להם סדרות שלמות שהן BULLET PROOF - לכן לא הייתי ממהר לומר שהסחורה שלהם לא טובה, כי אין להם שום סיבה הגיונית להיות גרועים דווקא בתחום שהם כ"כ טובים בו.

לכן אני חושב שיש כאן כשלים תיכנוניים... ייתכן והכשלים הללו באים לידי ביטוי במדינה עם אקלים קשה יחסית כמו אצלנו (לחות גבוהה וטמפ' גבוהה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

רק כדי להבהיר, לא התכוונתי שהסחורה הסינית לא משהו, אלא הסחורה הסינית שמביאים לארץ. סחורה סינית טובה נוטה לעלות בהתאם, וכנראה שאז הפרש המחיר מול היפנים והקוריאנים כבר לא גדול.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

מזגן טורנדו שקניתי עלה 1490 ש"ח, בנוסף קיבלתי מתנה 500 ש"ח תווי קניה ואחריות ל 7 שנים. במצב הזה קצת קשה לשלם כפול או פי 3 על מזגן יפני :-)

פורסם
תנחומיי.

המקרה שלך רק מחזק את הסברה שעדיין מדובר במוצר שהוא בוסר, ויעברו עוד הרבה מים בנהר עד שהטכנולוגיה הזו תגיע לרמת בשלות ואמינות גבוהה. כרגע זה לא משנה אם צריך לחזק את איכות הרכיבים או לשפר את התיכנון - במבחן התוצאה אנחנו עומדים מול מוצר חדש שמתקלקל הרבה ביחס למוצר וותיק שרמת האמינות שלו היא באמת מעולה.

איציק

כמו כל שיקול בחיים: האם כדאי לרכוש טכנולוגיה יעילה שעלולה להתקלקל והתיקון יקר, או לקנות טכנולוגיה ישרה שתפעול שלה יקרה יותר. כמו ברכבים: מכוניות מהמזרח לעומת האירופאיות.
פורסם
מזגן טורנדו שקניתי עלה 1490 ש"ח,

בנוסף קיבלתי מתנה 500 ש"ח תווי קניה ואחריות ל 7 שנים.

במצב הזה קצת קשה לשלם כפול או פי 3 על מזגן יפני :-)

עסקה מעולה, ואם המזגן הוא A אמיתי - יש חסכון בחשמל עד כ 30%

אצלי הייתה ירידה בחודשי הקיץ בשלוש שנים האחרונות, מ 1500 בממוצע לכ 1100.

בנוסף על עומס האקלים בישראל, יש עדיין במערכת חשמל הארצית קפיצות מתח קלות.

והן משבשות כרטיסים אלקטרוניים עדינים ללא הגנות טובות.

קפיצות המתח הן במיוחד בשעת הבוקר המוקדמות, 5-7 בבוקר - אפשר כ 2-3 ב 5 דקות.

(נבדק ונרשם ע"י :cool: אחד ה ער בשעות הללו, ובודק כי השמש עולה בזמן, ורואה היבהובים במנורות

וכניסת ההגנה במפסקי ההגנה בקיר, ומצבר הגיבוי של האזעקה המחשב והטלויזיה )

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
ואם המזגן הוא A אמיתי

רשום A בכרטיס הנלווה שמפרט דירוג אנרגטי. אמיתי או לא אמיתי, אין לי מושג.

פורסם

אם רשום אז זה נבדק במכון התקנים (צריך להפחית מה COP את אחוז הסטייה המותר, כיוון שהנטייה היא לטעות לטובת דירוג כמה שיותר טוב), אלא אם כן היבואן החליט להתחכם ולשנות את המזגן שהוא מסר לבדיקה מייצגת עבור הדגם, אבל זו תהיה כבר הטעייה מכוונת.

אגב, מה עלות ההתקנה?

פורסם

אצלי מותקנים 2 מזגני אינוורטר של טורנדו שהותקנו באותו יום. פועלים כבר 3 שנים ובמיוחד אחד מהם פועל מדי יום בקיץ כמעט 24 שעות. גם השני עובד לא מעט, כולל לחימום.

שום בעיה עד כה, ולא פעם הבקרה מראה שהיו הפסקות חשמל וכדומה.

מבקש להדגיש 4 נקודות שאולי יכולות להסביר את האמינות עד כה.

1 - המזגנים של עד 11,000 BTU ופועלים בחדרים של אולי 11 מ"ר ושמכילים ריהוט רב, וכשהקירות החיצוניים מבודדים תרמית. משתמע מכך שכמעט כל הזמן הם עובדים בעומס נמוך מאד כלומר פעולת האינוורטר מאד שימושית. לא יודע להגדיר אם זה תורם לאמינות אבל עד כה שקט.

2 - המדחסים (המעבים) מותקנים על רצפה של מרפסת מרוצפת (מחדד, ריצוף על רצפת בטון מאד מסיבית המהווה גג), וההתקנה משתמשת בבולמי זעזועים איכותיים עבור 2 היחידות. לא בדקתי את תדירות ואת עוצמת הרעידות שלהם, אבל הדעת נותנת שהתדר העצמי של המעבים נמוך מאד בגלל רכות הבולמים והמסה האדירה עליה הם מותקנים. אם הכרטיסים האלקטרוניים רגישים לתדרי הרעידות ולעוצמתן, סביר שבהתקנה כזו ללא מסגרת נושאת (גשטל) הכרטיסים נהנים מסוג של 'בונוס'.

3 - מיקום המעבים חושף אותם לאוורור מעולה כך שאין שום מצב של 'אמבטיית' חום או קור. בוודאות מצב כזה מקטין את לחצי הראש במדחסים למינימום האפשרי בהתאם לתנאי הסביבה.

4 - ההתקנה בוצעה תוך שימוש בשימון של הפלרים (מחברי ההפשלה), כלומר כוח ההידוק של האומים מושקע ברובו בהצמדת קונוסי האטימה ולא בפיתול. חיבורים כאלה מבטיחים מינימום דליפות לאורך זמן.

יוסי

פורסם

המעבה היה מותקן על גישטל, עם 4 תושבות גומי ומקובע לגישטל באמצעות 4 ברגים מה שב 99.9% מההתקנות לא נעשה. מיקום המעבה במקום בעל איוורור טוב מכל הכיוונים.

הופעל כמעט תמיד במהירות מאוורר ראשונה ומכוון על טמפרטורה בינונית 23-24 מעלות. אורך צנרת משהו כמו 2 - 2.5 מטר.

פורסם

בוקי, לא משנה איך תקבע את המעבה לגשטל. אני מנחש שהגומיות הדקות המפרידות בין רגלי המעבה למסגרת הגשטל לא מצליחות לחייץ כראוי, בודאי אם הברגים מהודקים בחוזקה.

הרעיון של תושבות גומי הוא להוריד את התדר העצמי של המערכת ומעיכה מסיבית של הגומיות לא תורמת לכך.

בנוסף, הגשטל עצמו גמיש ובודאי בדרך הישראלית החאפרית של קיבועו לקיר באמצעות 2 דוכים. אצלי לא תמצא קומבינה כזו. כשהתקנתי בעצמי תמיד היו 4 וגם כיום אני דורש מהמתקין לפחות 3. אם הגשטל לא צמוד כראוי לכל גובהו למשהו יציב כמו קיר בלוקים או בטון הוא מרקד ומייצר תדרים משל עצמו כך שהחיוץ של הגומיות נפגע.

אם זה מנדטורי או לא אוכל לומר לך בעוד 25 שנים, כשהאינוורטרים יגיעו לגיל של מזגנים אחרים שהתקנתי/הכרתי וכדומה.

יוסי

• תוכן חדש...