Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2966 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה אם יש הבדל במחיר התקנה בין התקנה מ 0 שזה אומר קידוח בקיר, התקנת כלוב ליחידה חיצונית, סלילת צנרת לבין התקנה במקום מזגן קיים, כאשר קידוח כבר ישנו, כלוב ישנו וצנרת ישנה.

במקרה השני זה הרבה פחות עובדה.

• תגובות 141
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפי דעתי צריך לעלות פחות, במקרה כזה אתה כמובן לא יכול לבחור בהתקנה כמו שאני בחרתי אלה לבדוק לבד.

לדעתי אפשר גם להתקין לבד, תלוי עד כמה אתה "אמיץ".

עבדתי פעם בהתקנת חדרי קירור, עקרון זהה למזגנים. אך היה צריך לעשות ווקום ולהכניס גז ולהלחים את הצנרת ועוד.

כאן כמעט כמו לגו...

פורסם

לדעתי אפשר גם להתקין לבד, תלוי עד כמה אתה "אמיץ".

זה לא עניין של "אמיץ" אלא יכולים לא לכבד אחריות ללא חשבונית ממתקין מורשה.

פורסם

בוקי, יצא לי להזמין טכנאי לשני מזגנים חדשים בעבר הלא רחוק. אחד של אלקטרה ואחד של פמילי, בשני המקרים לא ביקשו קבלה על ההתקנה וטיפלו ללא בעיות.

כמובן שאלו מקרים נקודתיים, אבל, כפי שאני נתקלתי אם אין בעייה שנובעת מההתקנה, אמורים לכבד את האחריות. בכל מקרה החברות עצמן מציינות בדרך כלל בכתב האחריות שהאחריות לא תקפה לתקלה שנגרמה עקב התקנה לקוייה, אבל לא פוסלות מתן אחריות במידה והמתקין לא מתקין מורשה. מה גם שהאחריות על ההתקנה ניתנת אך ורק במידה והמתקין הוא מתקין מורשה של החברה ספציפית, ולכן גם אם המתקין שלך מורשה אבל לא של אותו היצרן, אין אחריות של היצרן על ההתקנה.

דבר נוסף, האם ניסיתי להפעיל את המזגן במצב בדיקה, ולראות אם הוא עובד ( זה מצב שאמור לנועל את האינוורטר על תדר קבוע, לצורך בדיקה במכון התקנים או בדיקת לחצים):

test mode.JPG

פורסם

לא הצלחתי להיכנס למצב Test, התאור הזה וגם אחרים שמצאתי באינטרנט לא מתאים כנראה לדגם שלי. אין כפתור טורבו בשלט.

לאחר שהמזגן היה מנותק מהחשמל כמה שעות, מדליקים אותו ובכרטיס נורת standby דולקת בצבע ירוק. לאחר מספר שניות מדחס נכנס לפעולה, נורת status נדלקת.

מקרר 5 דקות, אחרי זה כל המורות כבות, מדחס לא עובד יותר.

זה המצב שרואים בצילום.

20170628_202110-1-1.jpg

b5e9d9c991000cff80f538c9139b8b54.jpg

פורסם
היה טכנאי, פתח את המכסה של היחידה החיצונית, הסתכל על הנורות שעל הלוח וקבע שלוח הפיקוד לא תקין.

מחיר החלפה 1000 ש"ח, אחריות 3 חודשים.

מציע להחליף את המזגן בחדש, 1800 ש"ח כולל התקנה ובלי חיוב על הביקור שהיה.

אבל אחריות רק שנה.

איפה יש מזגנים עם אחריות ל 5 שנים ובכללי על מה ממליצים? חדר קטן 12 מ"ר.

http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/66/182311027/%D7%90%D7%A0%D7%A9%D7%99%D7%9D_%D7%95%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%94/%D7%A6%D7%A8%D7%9B%D7%A0%D7%95%D7%AA

כנראה הכוונה ל1.7

פורסם (נערך)

מה זה החומר שנמצא מסביב לקבלים ? דבק או חומצה שנפלטה מהקבלים ?

בכול מקרה במידה ואתה לא מזהה בעין או בעזרת זכוכית מגדלת רכיבים שנשרפו או התפוצצו קפוץ אל אביב בת"א והוא ייתן לך הצעת מחיר לכרטיס חדש/מתוקן.

20170630_094005.jpg

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

מהצד הזה אני רואה נגדים שחורים באריזת SMD בעלי התנגדות של 24 קילואוהם.

בכדי למדוד את ההתנגדות של הנגדים האלה תצטרך לפרק אותם או לבדוק כיצד הם מחוברים למעגל.

בדקת את הקבלים ?

פורסם

הקבלים נראים בסדר, לא מנופחים וחומר שראוים למטה זה דבק שקיים גם סביב רכיבים אחרים בכרטיס.

אתה לא חושב שאחד מנגדי SMD מפוצץ?

20170630_132216-1.jpg

פורסם

בתמונה הזאת מצד שמאל לזוג קבלים גדולים יש כתם שחור.

כתמים כאלה בדרך כלל מופיעים מתחת לרכיב שנשרף. שזה זוג נגדי SMD שבתמונה בהודעה קודמת.

חוץ מזה אני לא רואה משהו מיוחד, אברר בשבוע הבא אם יש להשיג לוח כזה חדש או מתקון וכמה עולה.

תודה.

tapatalk_1498822615349.jpeg

פורסם (נערך)

אכן בתמונה הזו נראה האיזור החשוד. אם אלה הנגדים שנשרפו אני יכול להחליף לך אותם בקלילות.

אם תחליט להחליף את הנגדים חשוב למדוד את אורך ורוחב הנגדים בכדי לדעת מה ההספק הנקוב של הנגדים כלומר 1/8 וואט או 1/4 וואט.

בדרך כלל אם לא נמצא בהישג ידי נגד SMD תמיד ניתן להלחים נגד רגיל T.H.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

• תוכן חדש...