Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אין לי כוח להשוואות יותר- לא זילזלתי, פשוט אמרתי שהשמן אמור ליהיות לא פחות טוב ממה שיש לך במוסכים.

והמחיר היה מאוד מפתה! עכשיו מה עושים עם השמן??

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הייתי פונה ליצרן, במייל בצירוף התמונות האלה ושואל מה פשר העניין.

אני נוטה להאמין שבאתר היצרן יש פשוט תמונה ישנה יותר, עוד מהימים שהשמן עמד בתקן SL.

כנראה שעם המעבר ל SM הוא גם הפך להיות סינטטי מלא, אך במחיר הזה מדובר בסינטטי מלא פשוט מאוד עם שמן בסיס מגרופ III ולא יותר מזה. למען האמת אני חושב שהמחיר הזה יותר מדי נמוך גם אם מדובר בשמן סינטטי מלא מגרופ III. מוזר.

לא הייתי חושש להשתמש בשמן אם זו שאלתך, אבל אין ספק שהיבואן והיצרן היו יכולים להשקיע קצת יותר ולעדכן את דף המוצר שלהם ברשת, פעולה שלוקחת בדיוק 5 דקות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

זה מה שבידיוק עשיתי הרגע, ואני חושש שזה אכן הטעיה כי יש לחברה שמן סינטטי מלא שעומד בתקן מיתברר והשם שלו הוא שונה.

Primus DXM SAE 5W-40

Xwuf6GUn.jpg

אם אכן הוא עומד בתקנים אחשוב שוב אם להישתמש בו- אם לא אני אקח את האגיפ בימקום.

פשוט מעצבן אותי שבדברים החשובים כאלה עושים טעויות שיכולות ליגרום נזק ללקוח.

לילה טוב לכולם.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

נכון- הLM הסגול שמשווק כעת הוא בטכנולוגיה סינטטית ולא סינטטי מלא כמו שמנסים לשווק.

בנוגע לשמן המדובר- יצרתי קשר עם היבואן, היו אדיבים וניסו לעזור- גם להם זה היה חדש שהשמן עומד כעת בתקן SM ולדעתם אולי היצרן שינה את הפורמולה וכעת הוא עומד בתקן החדש יותר, הם לא יודעים בוודאות.

בכל מקרה נחכה לאישור היצרן בגרמניה.

יום מוצלח ושקט- סעו בזהירות!

פורסם

לא זיוף, פשוט יש סינטטי מלא ו"בטכנולוגיה סינטטית", הLM הסגול שמשווק כעת הוא בטכנולוגיה סינטטית.

באתר של LM תוכל לימצוא את שתי המוצרים תחת הקטגוריה המתאימה.

סינטטי מלא:

http://www.liqui-moly.de/liquimoly/produktdb.nsf/id/en_1306.html?Opendocument&land=DE

בטכנולוגיה סינטטית:

http://www.liqui-moly.de/liquimoly/produktdb.nsf/id/en_3863.html?Opendocument&land=DE

לי יש את השמן הסינטטי המלא שקניתי לפני שנה, היום אני לא רואה אותו יותר.

פורסם

אבל עכשיו מצאתי שבכל מקום בעולם כולל אתר החברה השמן הנ"ל מצויין כSL!!

מה לעשות? !

אתה יכול לשאול את היבואן.

אתה יכול לשאול את היצרן בחו"ל.

(עדכון: ראיתי שעשית זאת)

לידיעתך, גם דרגת API SL וגם דרגת SM הן ישימות כיום.

http://www.apicj-4.org/2009_ENGINE_OIL_GUIDE.pdf

דרגת SL - לרכב עד שנת ייצור 2004

דרגת SM - לרכב משנת 2004 ואילך

ליצרן יכולה להיות סיבה מסחרית לשווק שמן מתקדם יותר בדרגה SM , ולשווק את השמן הזה בדרגת SL, גם אם השמן הקיים היה יכול להיות "משודרג" לדרגת SM

מה שחשוב יותר הוא המפרט של VW המתאים לרכבך.

להבנתי זה שמן של ייצרן מוכר העונה לתקני VW כמצויין על האריזה.

פורסם
המחירים באייס בדרך כלל גבוהים מכל מקום אחר .

שמן סינטטי מלא ב 110 ש"ח נראה לי די מוזר .

יכול להיות שמנסים להיפטר ממלאי

how it's like to drive :twisted:

פורסם

עידכון משמח!

החברה אכן עידכנה את המוצר וכעת הוא עומד בתקן SM- ובזכות הערנות שלנו הם גם עידכנו את האתר.

להלן התגובה המקורית שקיבלתי מהיצרן:

We have an upgrade for the Primus HDC 5W-40 in some specifications.

Unfortunately we have forgotten to change it on our internet side. The changings will be ready at the weekend.

The new Product specification are the followings:

Specifications

ACEA A3-/B4-04

API SM / CF

Renault RN 710/700

Porsche A40

Opel GM-LL-B-025

Approval

VW 502 00 / 505 00

MB-Approval 229.3

Kind Regards,

Swd Lubricants GmbH & Co. KG

Alexander Stüning

Prokurist

Sales Manager

עכשיו אולי אני אקנה אותו שוב- כי הבוקר החזרתי אותו לחנות :oops: .

פורסם
עידכון משמח!

החברה אכן עידכנה את המוצר וכעת הוא עומד בתקן SM- ובזכות הערנות שלנו הם גם עידכנו את האתר.

להלן התגובה המקורית שקיבלתי מהיצרן:

עכשיו אולי אני אקנה אותו שוב- כי הבוקר החזרתי אותו לחנות :oops: .

רגע האם הוא סינטטי מלא?

how it's like to drive :twisted:

• תוכן חדש...