Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחירי רכב בארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בטוח שלכל אחד ואחד מאיתנו יצא לחשוב ולהתעצבן על המונופול המעצבן הזה.

כל אחד מאיתנו חשב (ואם לא חשב כדאי שיחשוב) על למה הרכב כל כך יקר?

אל תאשימו את המיסוי רבותיי, המיסוי הוא רק חלק מהעניין.

אנחנו צריכים להאשים את הקרטלים ו- יבואני הרכב ששולטים גם בשוק הליסינג- שבעצם מתחרים בעצמם?

זה הכל שקר!

אני יודע שכל הרשום מעלה אתם יודעים, השאלה שלי היא ככה- כל כך הרבה חולי רכב נמצאים בפורום הגדול בארץ לרכב:

1) למה אף אחד לא יצא נגד?

2) למה שלא נצא להפגין? ידוע לי שזו דרישה לא קלה לצאת מהבית, לעזוב הרבה דברים ולצאת להפגין.

אך מסתבר שככה משיגים דברים במדינת ישראל.

3) למה שלא נארגן אנחנו מכתב ישירות למשרד התחבורה? ננסח מכתב ונחתום את שמינו עליו.

הדלק יקר? נוריד את מחיר הרכב, נמאס שעשירים מתעשרים על גבינו ובייחוד על האנשים שהכי קשה להם!

לא הגיוני לי שאני יכול להרשות לעצמי דהייטסו שרייד שבקושי זזה ועוד מפרקים אותי על דלק,ביטוח ותיקונים בזמן שחבר שלי חוגג בקנדה על אאודי A6 באותו כסף!

פורסם

בסדר, נוריד את המיסוי על הרכב. לקופת המדינה יהיה "חור" בתקציב של X שקלים.

מהיכן אתה מציע להשלים את החוסר. ז"א איזה מס להטיל במקום, או לחילופין את התקציב של מי אתה מציע להקטין.

וכדאי למנוע מראש אי הבנות, אל תציע להקטין את תקציב משרד הדתות וכיו"ב. תציע משהו שמשפיע עליך ז"א על מה אתה מוכן לוותר.

ולגבי הרווח של היבואן, יש כאן עניין של היצע וביקוש, כמו בכל תחום. מחירי הדירות לדוגמא לא נראים לך יקרים?

פורסם
בסדר, נוריד את המיסוי על הרכב. לקופת המדינה יהיה "חור" בתקציב של X שקלים.

מהיכן אתה מציע להשלים את החוסר. ז"א איזה מס להטיל במקום, או לחילופין את התקציב של מי אתה מציע להקטין.

וכדאי למנוע מראש אי הבנות, אל תציע להקטין את תקציב משרד הדתות וכיו"ב. תציע משהו שמפיע עליך ז"א על מה אתה מוכן לוותר.

קודם כל לא מעניין אותי המיסוי, רשמתי - זה לא רק המיסוי שקובע את המחיר, אלא האנשים שמייבאים את הרכב בנוסף למיסוי.

שר התחבורה בעצמו הודה שרכב שמחירו ממוצע 120K (חדש ניילונים) יכול לעלות 80 אלף, אך היבואנים קובעים בינהם הסכם שבו אי אפשר לשנות את סכום הרכב.

כלומר - אתה לא יכול לפתוח מקום שבו אתה תהיה יבואן פרטי ותמכור בעצמך רכבים יד 1 אלא הם בפני עצמם והם גם השולטים על הליסינג כלומר הם עושים תחרות לעצמם וגם אם תקנה יד 1 מליסינג 0 ק"מ אתה תחשב יד שניה, למה זה צריך להיות ככה?

לא צריך להוריד מיסים צריך להוריד את המונופול על השוק הזה! אם נוכל להוריד מיסים מה טוב ואין לי כבר על מה לוותר חביבי לרוב האנשים לא נשאר על מה לוותר.

פורסם

אני לא חושב שמה שאתה כותב נכון.

קודם כל, המיסוי מאוד צריך לעניין אותך. תהפוך את זה איך שאתה רוצה, כל שקל שהיבואן משלם על הרכב בשער המפעל הופך ליותר משני שקלים כשהרכב "על הכביש". זה אומר שלאלמנט המיסוי יש השפעה אדירה על מחירו הרשמי של הרכב וזאת גם הסיבה העיקרית שהרכבים החדשים בארץ יקרים כל כך.

אפשר לראות את זה בצורה יפה מאוד עם הרכבים הידניים הקטנים. ברגע שנפתחה פרצה בתקנות המס שאפשרה להביא רכבים כאלו במחיר זול, תוך זמן קצר קפצו דרך הפרצה מגוון רחב של רכבים וכיום הסטנדרט הוא שרכב בסגמנט הזה עולה 65-75 אלף ש"ח. אבל צריך לזכור, עד שצ'מפיון לא התחילה לפמפם בישראל רכבי סופר-מיני ב-70 אלף ש"ח (פאביה ואיביזה ב"מבצעים") כל היבואנים שמרו על רמת מחירים גבוהה הרבה יותר. אבל אם אין תחרות, למה כמעט כולם יישרו קו עם צ'מפיון רק בדיעבד?

שנית, היום קיימת האפשרות החוקית להביא ארצה רכבים בייבוא מקביל. נחש מה, למרות שעבר לא מעט זמן מאז שנפתחה האפשרות עדיין אין הרבה יבואנים שקופצים על המציאה. למעשה, יש רק יבואן מקביל אחד וגם הוא הכניס מספר חד ספרתי של רכבים לארץ. כנראה שאנשי עסקים שבדקו את הנושא הבינו שליבואן מקביל אין אפשרות לייבא ארצה רכבים במחירים נמוכים משמעותית מאלו של היבואן הרשמי. צריך לזכור, ליבואן הרשמי יש הרבה פעמים קשרים טובים עם היצרן, שמאפשרים לו לקבל מחיר טוב על חלק מהדגמים. מחיר הרבה יותר טוב מהמחיר שדילר קטן יקבל. מה לעשות, ככה זה כשיש הנחת כמות.

שלישית, יש סיבה טובה מאוד לכך שחברות הליסינג מוכרות רכבים כיד שנייה ולא כיד ראשונה. למעשה, ביטול התקנה הזאת רק יפעל לרעתך כלקוח ולא לטובתך. זה יגרום לכך שרכבים ששוכבים למעלה משנה בנמל יימכרו לך כ"חדשים מליסינג" ולעולם לא תדע שהרכב כבר בן שנתיים או אולי אפילו שלוש.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם מוכרים לך רכב ב 80 אלף במקום 120 אלף אתה משלם פחות מיסים.

אם אתה משלם פחות מיסים על מכונית המדינה צריכה למצוא דרך אחרת להוציא ממך את הכסף.

המדינה לא תעזור לך להוריד מחירים.

זה כמו שהמדינה עוזרת לך לבזבז דלק כי אתה משלם יותר מיסים

אייל

פורסם

הכל יקר,אין מה לעשות.

תמיד אפשר לעזוב..

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

מיסוי הוא תהליך שעובר דרך הרבה אנשים מושחטים שמרוויחים יפה מאוד מהשיטה הנצלנית הזו.

אגב, המדינה מכניסה בסביבות חצי מיליארד שקל בשנה על המיסוי הזה.

אייל- אם נוריד את המחיר עוד לפני המיסוי נגיע ל80 אלף בירדת מס של 10% בלבד והשאר מכיסו של היבואן, הבעיה שהיבואן לא מוכן להוריד :)

אבל ללא קשר- המיסוי הוא באמת בעיה? למה שלא נשלח מכתב מחאה בתור התחלה?

למה שלא נצא נגד זה?

אתם פה בגלל האהבה לרכב? תנו לזה קצת מהזמן שלכם.

אני פה בגלל 2 דברים עיקריים:

1) להבין למה לא עשו את הצעד הראשון אפילו עד עכשיו?

2) האם אנחנו מסוגלים לצאת למאבק כזה ?

ולמה שאני יעזוב את הארץ? למה אם אני נולד פה המצב הוא או לחיות פה בסבל או לעזוב?

למה צריך להגיע למצב של לעזוב במקום להלחם בזה? למה לא לעמוד על שלנו?

על זה בדיוק הם סומכים על האנשים שאומרים "עזוב אי אפשר לשנות כלום".

פורסם

אפשר ביום ראשון על הבוקר להוריד את מחירי המכוניות ל 80 אלף שקל על הכביש, להוריד את מס הכנסה ל 30-25 אחוזים, להוריד את המע"מ ל 10 אחוזים, להוריד את הדלק ל 5-6 שקלים לליטר בנזין, להעלות את שכר הרופאים והאחיות, להוסיף עוד מיטות ותקנים לבתי החולים. אז קדימה, שירים יד מי שמוכן לחיות במציאות החדשה שנצתרך לסגל לעצמנו את הדבר הזה. קדימה, מי מוכן?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
אפשר ביום ראשון על הבוקר להוריד את מחירי המכוניות ל 80 אלף שקל על הכביש, להוריד את מס הכנסה ל 30-25 אחוזים, להוריד את המע"מ ל 10 אחוזים, להוריד את הדלק ל 5-6 שקלים לליטר בנזין, להעלות את שכר הרופאים והאחיות, להוסיף עוד מיטות ותקנים לבתי החולים. אז קדימה, שירים יד מי שמוכן לחיות במציאות החדשה שנצתרך לסגל לעצמנו את הדבר הזה. קדימה, מי מוכן?

או, כל כך חיכיתי לזה.

אם אתה בא בגישה כזאת אל תגיב, לא ציפיתי להרבה , אבל מי אתה שתזלזל בי?

אל תעזור, תשב בבית ותהיה חלק מהכלום שבאו להעביר פה את הזמן.

פורסם
או, כל כך חיכיתי לזה.

אם אתה בא בגישה כזאת אל תגיב, לא ציפיתי להרבה , אבל מי אתה שתזלזל בי?

אל תעזור, תשב בבית ותהיה חלק מהכלום שבאו להעביר פה את הזמן.

חס וחלילה, אני לא מזלזל בך ובטח שלא מלגלג. אל תבין אותי לא נכון. כל מה שאני טוען שאנחנו יכולים בקלות להפוך למדינה ה 51 של ארה"ב או לפחות לאמץ את השיטה שלהם שם אבל שלא יהיו אשליות לאף אחד. הרבה שינויים יצטרכו לקרות כאן ויהיו להן לא מעט השלכות.

למען האמת אולי באמת כדאי להפוך למדינה של ארה"ב. מה רע? אנחנו נקבל מטריית הגנה שאף מטורף מהשכנים שלנו לא יעיז למצמץ.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

אם אינני טועה השנה תקציב הביטחון היה 60 מילארד שקל. תקציב הביטוח הלאומי היה בין 30-34 מילארד שקל.

רק כדרך אגב, אמרו בזמנו בחדשות ואני לא יודע אם זה נכון או לא אבל כל יום לחימה במבצע "עמוד ענן" עלה קרוב למילארד שקל. קצת מוזר לחשוב שבערך שבועיים של התקפה 14 מילארד שקל מתקציב הביטחון נוצלו. כלומר, מתוך 60 מילארד שמספיקים לשנה שלמה 14 מילארד שהם כמעט 25 אחוזים מתקציב הביטחון לשנה שלמה "נשרפו" בשבועיים.

פורסם
חס וחלילה, אני לא מזלזל בך ובטח שלא מלגלג. אל תבין אותי לא נכון. כל מה שאני טוען שאנחנו יכולים בקלות להפוך למדינה ה 51 של ארה"ב או לפחות לאמץ את השיטה שלהם שם אבל שלא יהיו אשליות לאף אחד. הרבה שינויים יצטרכו לקרות כאן ויהיו להן לא מעט השלכות.

למען האמת אולי באמת כדאי להפוך למדינה של ארה"ב. מה רע? אנחנו נקבל מטריית הגנה שאף מטורף מהשכנים שלנו לא יעיז למצמץ.

זה הרבה מעבר לזה, אבל זה נושא אחר לגמרי.. ברר קצת למי אנחנו חייבים 163 מיליארד או ארה"ב חייבת 8 ביליון...

כל הכסף בעולם הולך למקום אחד קוראים לו הבנק להסדרי סליקה בין לאומיים או BIS אם תרצה אסביר לך יותר בפירוט בפרטי.

ובקשר למיסוי נכון שצריך להוריד,לא יקרה אם נשב על התחת וזה מה שאני מנסה להגיד.

פורסם

תקציב הביטחון כולל בטחון פנים נע סביב ה-10% מהתקציב שהמדינה נותנת שירות לאזרחיה.

ישנו מס רב שנעלם בקרב כמה מגזרים שאין אכיפה בהם כמו חרדים ובני מיעוטים , שירותי דת יקרים ומיותרים שקיימים במדינות כמו איראן.

מהגרים אפריקאים גורמים לנזק בלתי הפיך עקב אבטלה גוברת אצל ישראלים והפצת מחלות בדרום תל אביב , צפיפות שגורמת לעליית מחירי הדירות , המדינה גם לא כל כל מטלפת בעניין הזה מלבד הגדר שנבנת בגבול מצרים ועוד המון נושאים שלא מטופלים.

לבעלי מקצוע והשכלה אקדמית עדיף פשוט לעזוב מאשר לתקן את המצב כאן.

אני בתור סטודנט להנדסה ובוגר בשנה הבא לא רואה את עצמי מעבר ל-5 שנים בארץ , פשוט לא הגיוני להישאר כאן.

שכן שלי מפתח תוכנה והיה באותה דילמה , הוא מתגורר בבוסטון כבר 3 שנים והספיק לרכוש דירה , כאן אין אפילו למפתח תכנה סיכוי לרכוש דירה סבירה בשכונה טובה.

לכן לרשות המיסים יותר קל לגבות מיסוי הזוי על רכבים ודלק כדרך מאוד קלילה , רק עדכון במערכת המקושרת ליבואנים.

פורסם

jojakoja אם אתה מנסה לרמוז בצורה כלשהיא שהאוייב האמיתי שלנו הוא בנק כזה או אחר ׁׁSAVE YOUR BREATHׂׂ

איך שאומרים. אף בנק בעולם לא אשם בכך שישראל לווה כספים או חייה מעבר ליוכלתה כמו שהבנק שלי לא אשם בכך שיש לי מינוס.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...