Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי סוזוקי באלנו מודל 99 עם גיר מפירוק, יש לו בעיה, כשאני משלב את הגיר לרוורס, 50% מהפעמים האוטו "מקבל מכה" - מכה דיי רצינית.

הבעיה בגיר קיימת כבר שנתיים.

שלחתי את האוטו למוסך, המוסכניק מצא תושבת אחורית קרועה ותיקן אותה - אבל זה לא עזר, הוא טוען שצריך להחליף את הגיר.

הלכתי לעוד 2 מוסכניקים, גם הם אמרו לי שצריך להחליף את הגיר. - אחד מהם המליץ להמשיך לנסוע עם הבעיה וטען שלא שווה לתקן את האוטו כי הוא ישן.

הלכתי למכון גירים - הוא אמר לי שהבעיה היא אכן ברוורס ושאפשר לשפץ את הגיר, הוא לא יכול לדעת מה הבעיה בלי לפתוח את הגיר והתיקון יכול להגיע ל 3800 ש"ח (לפני מע"מ) - שזה בערך 4400 אחרי. הוא נותן שנה אחריות על התיקון.

בנוסף הוא הציע לי לנסות תיקון "נקודתי" של ציר שסתומים - שעליו הוא מוכן לתת 4 חודשים של אחריות, אם התיקון לא יעזור אז אצטרך להמשיך לשיפוץ המלא של הגיר. - יכול להיות שתו"כ שיפוץ הציר הוא יראה שצריך לשפץ עוד חלקים בגיר ואז שוב זה עלול להיגמר במחיר מלא.

המנוע עבר כבר 250,000 קילומטר, יש לו קצת נזילות שמן, לא משהו רציני, מוסכניקים מתעקשים שאין טעם לטפל בהן.

שאלות:

1. כמה זמן / קילומטר נשאר למנוע לחיות? כבר יש רכבי סוזוקי שהמנוע שלהם הגיע לסוף החיים כך שניתן להעריך?

2. האם כדאי לי לשפץ גיר ברכב כזה?

• ספונסר פורום
פורסם

מנועי ה-1.6 ליטר של סוזוקי נחשבים לאמינים מאוד, אבל גם המנוע האמין ביותר בסופו של דבר מתקלקל ו-300 אלף קילומטרים זה מכובד מאוד לכל מנוע בנזין בנפח הזה.

לדעתי השאלה שאתה שואל היא לא נכונה. להחליף מנוע ברכב כמו שלך יעלה פחות מלשפץ גיר. השאלה היא מה האלטרנטיבה כי על רכב עם גיר דפוק לא תקבל יותר מכמה אלפים בודדים ורכב אחר בוודאי שלא תוכל לקנות בסכום הזה.

פורסם

גיר ידני או אוטומט?

מהמחירים שציינת נשמע שמדובר באוטומט...

החלפנו עכשיו בבלנו 99 שלנו גיר (ידני)

אבל הסכומים אחרים לגמרי

בגדול, המוסכניק צודק, אם אתה מתכוון לסוע עוד קצת על האוטו אל תתקן,

אם אתה לא רואה את עצמך מחליף אותו ב 3-4 שנים הקרובות אז בוודאי שיש מקום לתקן

פורסם

בוקר טוב

אני לא הייתי משפץ. אם זה רק בשילוב לרברס, וב - D האוטו נוסע כמו שצריך, הייתי מושך עוד.

אלא אם כן זה ממש ממש מפריע לך אבל לפתוח גיר בשביל דבר כזה נראה לי מיותר.

אלי

פורסם

ברוב המקרים הדפיקות הללו יכולות להשפיע על דברים אחרים.

לי קרה ב406, שסחבתי איתה הרבה זמן דפיקות בגיר (כל עצירה), עד שיום אחד חזרתי וראיתי שכל החניה שלי מלאה שמן גיר.

(מאז הוא ישב שבועיים בחניה, ומכרתי אותה בסכום ששוה ל25% ממה שהיא שווה במחירון, אבל זה כי הגיר שלה זה קללה, וגם כי הייתי צריך רכב שיתקתק עבודה של נסיעות בינעירוניות בשיא האמינות, אז קניתי רכב חדש).

אם זה רק ברוורס, אבל בD הוא פועל טוב, לא הייתי מתקן.

ככה או ככה אתה מגיע לסכומים גבוהים, חכה שהרכב יעצור, ואז תכניס את היד לכיס.

כמובן שאם יש ברשותך כסף כדי להתקדם לרכב יותר חדיש, אבל אין לך חשק להוציא אותו, אז תחכה עד שהרכב יעצור, ותמכור אותו לחלקים\החייאה או ברזל.

• תוכן חדש...