Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, חייב ייעוץ כי אני ממש מתלבט

החלטנו לרכוש רכב חדש (משפחהצעירה עם שני ילדים קטנים) קטן וחסכוני גיר רגיל, השימוש העיקרי הוא נסיעה יומיומית מתל אביב להרצליה וחזרה, רוב הזמן לבד . כעקרון התלבטתי בין יונדאי i20 1200 ידנית לפורד פיאסטה אך לאחרונה יש מבצע על הקיה ריו הידנית המחיר 76k והרכב הזה ניראה טוב יחסית לאחרות. השאלה שלי היא איך קיה באופן כללי ? אני רוצה את הרכב לטווח ארוך,האם הריו תעשה את העבודה ? א ו בכלל האם מכוניות כאלה עם מנוע 1200 ידניות הן אמינות לאורך זמן ? אולי במחיר הזה עדיף לקנות משפחתית רגילה בת 3-4

תודה מראש

דעותיהם של חברי הפורום הזה חשובות לי כי אני ממש מתלבט

mickey

פורסם

קאיה זאת לא אותה הקאיה של שנות ה90,הרכבים איכותים ואמינים הם שייכים ליונדאי כיום.

לקאיה יש את אחד המעצבים הטובים בתחום הרכב ולכן גם הרכבים ניראים טוב.

הריו בהחלט תעשה את העבודה ולמנוע 1.2 לא תהיה שום בעיה,הרי לפיאט יש מזמן את הגרנדה פונטו עם מנוע 1.2 ואין תקלות מיוחדות.

לכן לדעתי אין צורך ברכב משפחתי,על קאיה מקבלים 7 שנות אחריות,3 מפגוש לפגוש ועוד 4 על מנוע וגיר,כך שהם מאמינים באמינות שלהם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

קיה ריו היא דוגמא באמת מעניינת. למרות שהיא אולי נחשבת למכונית קטנה, אם תשווה את הגודל שלה לגודל של מכונית משפחתית בת 3-4 אתה תראה שאין הרבה הבדל, במיוחד בגודל הפנימי. מבין כל המכוניות הידניות הזולות, לפי מה שאני זוכר היא הכי גדולה כך שאם יש מכונית שתתאים למשפחה צעירה מבין מכוניות אלו, זאת כנראה הקיה.

מבחינת אמינות, לא צריכה להיות לך בעיה או חשש. יש לך אחריות על הרכבים האלו ל-3 שנים, כך שלפחות בתקופה הזאת יהיה לך שקט. בקיה בחלק מהדגמים יש גם 7 שנים אחריות חלקית, אולי גם בדגם הזה, צריך לבדוק.

פורסם

אין לי היכרות קרובה עם הריו אבל למעשה מדובר בסופרמיני מאורכת עם תא נפרד בעבר. בעבר (לפני 17 שנה) היתה לי יונדאי אקסנט במבנה דומה, ויש או היו היו עוד סופרמיני מאורכים, למשל פולו "קלאסיק" של WV, מאזדה 2, רנו קליאו, אופל קורסה, סוזוקי סויפט-סדאן ועוד רבים וטובים. בסופו של דבר המרחב הפנימי הוא של סופרמיני, עם תא מטען מוגדל.

מבחינת נפח המנוע אינך צריך לדאוג, גם מנועים מיושנים בנפחים דומים וקטנים מזה עברו מאות אלפי ק"מ, כמובן שעליך לבדוק איזה דגם נחשב לאמין ולקוות שרכב שתרכוש לא יהיה רכב של יום ב'.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מדבר על גרסת 5 דלתות בנפח 1.250 ידנית. כיצד ניתן לבדוק אמינות של רכב חדש יחסית ? האם העובדה שיש הרבה מוניות כאלה מרמזת על אמינותו של הרכב ?

mickey

פורסם

הריו הנוכחית חדשה,אך אם להתבסס על הריו היוצאת אז אין משהו בעייתי.

כמו כן היצרן בטוח ברכב שלו ונותן אחריות גדולה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...