Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התייעצות - כלב קשיש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4908 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קרמריקה, לדבריך הוא מתנהג בזמן מסוים בדומה להתנהגותו כשאין איש בבית. מהיעדר איש בבית, כידוע מתאוששים.

לא הייתי ממהר עם המידע הזה לצעד נמהר. [אגב, האם הוא רואה היטב בחושך?]

אתה זקוק למידע נוסף להחלטה. הקפץ השאלה וחפש בפורומים נוספים ומקורות מידע מקצועיים שונים. שאל יותר מוטרינר אחד, כמובן.

פורסם

כאשר הרדמתי את הכלבה שלי (לפני כ10 שנים)

הייתי בדיכאון כשבועיים. לא אכלתי. לא לימודים. כלום. שבוע לא יצאתי מהמיטה. !

היום יש לי 2 כלבות מתוקות וחתול (מרגיז לפעמים). אבל אהוב.

ואחת מהן כבר "לא צעירה" הגולדנית בת 8. היא בריאה. וברור לי שיגיע היום שגם היא תמשיך לעולם הבא.

ואני שוב יהיה בדיכאון. וגם הוא יעבור. ותגיע כלבה חדשה.

ולכן חוץ מלהצטער בשבילך. ולאחל לך למצוא את הנחמה החיה הבאה. אין לנו מה לעזור לך.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

מהסיפור שלך לא נשמע שהגיע הזמן להרדים. אני מציע לך למצות את כל האפשרויות, לבקר אצל כמה וטרינרים ובעיקר להכניס את היד לכיס וללכת לבית דגן. הרמה המקצועית שם לרוב טובה יותר, לפחות בהיבט של אבחנה מקיפה. כמו כן להתייעץ בפורומים מתאימים יותר בארץ ובחו"ל. כשלא תהיה ברירה, עם כל הכאב אתה תדע.

אגב, לדעתי מצבים של ירידה (אפילו ניכרת) באיכות חיים של בעל-חיים לא מצדיקה הרדמה. למרות שהחוק (בניגוד להמתה של בני אדם) מאפשר לנו לעשות זאת בנקל, לא צריך להקל בהחלטה לסיים חיים. מה היה קורה אם היינו ממיתים אנשים שיש ירידה ניכרת באיכות חייהם?! הדיון הפילוסופי זהה.

עוד אגב, אני אומר את הדברים מנקודת מבט של מישהו שנאלץ לקבל את ההחלטה הזו יותר מפעם אחת.

פורסם

אביב: אנסה לא להכנס לדיון פילוסופי, אבל באיזשהו מקום בעיניי זה קצת אנוכי מצידי לתת לכלב לסבול בכדי לא להרדים אותו, ובנוגע לבני אדם, הלוואי והחוק היה שונה מהותית.

עם זאת, כפי שניתן להבין, אני בהחלט מתכנן למצות כל אפשרות ואין לי שום בעיה להכניס את היד עמוק מאוד לכיס בכדי לוודא שהוא לא סובל. אם לעומת זאת, אגיע למסקנה שאין שום אופציה אחרת והכלב חי בסבל מסויים, אני אעשה את מה שהכי טוב בשבילו.

פורסם

נראה שאתה מציג את זה בצורה קצת דיכוטומית- אם הכלב סובל נרדים. הבעיה שסבל זה לא עניין של שחור ולבן. גם אם משהו מציק לו ואולי קצת כואב לו לפעמים זה עדיין לא מצדיק הרדמה. אגב לדעתי ההיפך הוא הנכון- ההרדמה היא הפתרון האנוכי כי זה חוסך את כל הקושי שבטיפול בחיה שצריכה אקסטרה טיפול (לא שאני מאשים אותך בזה, ברור לי שהכוונות שלך טובות). שים לב למילותיך- "אם הוא חיי בסבל מסוים"- מה כל סבל ולו הקטן ביותר מצדיק הרדמה?!

ברור שכלב מבוגר בוודאי לא יחיה באותה איכות חיים שהיה חיי בה רוב חיו. עדיין אם ניתן לתת לו חיים סבירים (ואני לא מדבר על מצב שהוא שרוי בסבל וכאב רוב היום) עדיין אין סיבה להרדים אותו. כמובן לעשות הכל כדי להקל עליו. אגב זה שאתה מרגיש מאד רע עם זה ומאד מרחם עליו לא צריך לגרום לך לחשוב שהסבל שלו נוראי. כשהסבל שלו יהיה לא סביר אתה תדע.

קראתי שוב את ההודעה הראשונה שלך ונשמע שהעניין הבעייתי ביותר (ששבר את גב הגמל) הוא עניין השינה והלילה. בעצמך כתבת:

"מכל בחינה אחרת, הכלב בסדר גמור. כשהוא ערני לחלוטין, הוא רץ וקופץ כמו כלב צעיר. הבעיה היא כאמור, כנראה נפשית"

אם כן נסה לפתור את זה ע"י תרופות. אם תראה שזה עוזר לו לישון ובשאר היום הוא בסדר אז הרווחת עוד כמה שנים. זה לא שחסרים אנשים זקנים שלא ישנים בלי כדורי שינה/משככי כאבים... אתה לא צריך לצפות לפתור את הבעיה לחלוטין, רק להפוך אותה לסבירה יותר.

שוב- זוהי דעתי האישית.

המשך לעדכן אותנו.

פורסם

עדכון - בינתיים הלכתי שוב לוטרינר, וקיבלנו כדורי הרגעה טבעיים בשם ולריאן. הלילה הראשון עבר בשלום, וזה בהחלט עושה את העבודה. נקווה שגם ימשיך ככה.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

רציתי קצת לעדכן את המשתתפים. מאז שפתחתי את השרשור, ניסינו הרבה דברים. היינו כמה פעמים אצל וטרינר בבית החולים בעומר, שנתן שורה של טיפולים, אך ההתדרדרות המשיכה, גם פיסית, ובאופן מהיר מאוד. אתמול נאלצתי להשלים עם המצב ולהרדים אותו, היה קשה, אבל אני יודע שההחלטה היתה נכונה ולפחות הוא חי חיים ארוכים וטובים מבלי להגיע למצב של סבל גדול מדי.

תודה לכל מי שניסה לעזור..

פורסם

מצטער לשמוע.

לאחרים שקוראים: אני סבור ש"הרדמה" בסיטואצייה שתוארה בפתיחת השרשור הייתה בגדר טעות לו הייתה מבוצעת.

ראיתי בעליי חיים ולצורך העניין גם אנשים שחזרו ממצבים קשים. במקרה דנן הדברים התפתחו כפי שהתפתחו ואז כיוון הפעולה נהייה ברור יותר.

חבל שלנו אין הפריווילגיה הזו.

בזמן האחרון, כבר כמה אנשים כאן נאלצו "להרדים" חיה. אמצו חיה חדשה שמחכה לכם באיזו מכלאה.

שוב, מצטער לשמוע.

פורסם

מצטער לשמוע :cry:

תהיה שלם עם עצמך. ביצעת את ההחלטה הנכונה והמתאימה ביותר לכלב שלך!

יש אלפי כלבים מסכנים שמחכים לבית חם ואוהב. אחד מהם ממתין איפשהו במיוחד בשבילך :wink:

• תוכן חדש...