Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוכבי אופניים תזהרו!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוא לא אמור לנסוע בשוליים. אלה שרוכבים בשוליים עושים זאת אך ורק בגלל בריונות שלך, שכן הם זוכים לעצבים ממך כשהם תופסים את מקומם החוקי בדרך.

אציין שוב שזו שגיאה להגיד דבר כזה.

Honda civic EJ6

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זאת אומרת שאם אני רוכב אופניים זכותי לנסוע באמצע הנתיב? כל הנתיב לרשותי?

כן. בדיוק כמו שרוכב קטנוע או אופנוע צריך לעמוד בפקק כמו רכב רגיל.

מישהו רוצה לדמיין איך היו נראים הכבישים אם כל רוכבי האופניים היו "שומרים על החוק" ונוסעים באמצע הכביש ביום-יום?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
רוכב אופניים כמו רוכב קטנוע מבחינתך לא תופס "חצי נתיב", אלא "נתיב". הוא לא אמור לדאוג שלך יהיה מקום באותו הנתיב שבוא הוא נוסע כדי שתעקוף תוך כדי שאתה נצמד אליו מצידו.

הוא לא אמור לנסוע בשוליים. אלה שרוכבים בשוליים עושים זאת אך ורק בגלל בריונות שלך, שכן הם זוכים לעצבים ממך כשהם תופסים את מקומם החוקי בדרך.

2 החצים האדומים אלו רוכבי אופניים, מדברים אחד עם השני, נוסעים על הילוך קל ומזדחלים במהירות של 5 קמ"ש.

המלבן הכחול זה הרכב שלי ובעוד כ-20 מטרים אני רוצה לפנות ימינה (לא לשכוח שמדובר בעליה). מה אני אמור לעשות במצב כזה?

אם היו נוסעים אחד אחרי השני כמו ילדים טובים (כמו שאני לא נוסע במקביל לרכב של חבר בדרך לעבודה ואנחנו לא מדברים מהחלון), הייתי יכול לעקוף.

אבל כשהרוכב השמאלי מזדגזג לו מנתיב לנתיב ובעצם מנסה לסוע על הקווים, אבל לא מצליח כי הוא מדבר עם חברו ובכך מסכן את עצמו בדריסה ומוות בייסורים, לא חבל?

בכל אופן, לא סתם רשמתי בפוסט הראשון שנהג חמום מוח ממני היה מעיף אותו - זו עלייה לכפר דחי.

Untitled-1.jpg

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
כן. בדיוק כמו שרוכב קטנוע או אופנוע צריך לעמוד בפקק כמו רכב רגיל.

מישהו רוצה לדמיין איך היו נראים הכבישים אם כל רוכבי האופניים היו "שומרים על החוק" ונוסעים באמצע הכביש ביום-יום?

איתמר.

זאת אומרת במידה ואני רוצה למחות על יוקר הביסלי, אני רשאי לנסוע בכבישים שאין בהם מהירות מינימלית, ללא הפרעה?

ומצב שני,בכבישים שיש בהם מהירות מינ', לרוכבי אופניים אסור להיכנס לשם, מהסיבה שהם לא מגיעים למהירות המינ', ומשום שהם מחוייבים לנסוע בנתיב ולא בשול.

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

פורסם

הבנת את העניין.

כמו שאמרתי, אבסורד. מדינת חלם.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
2 החצים האדומים אלו רוכבי אופניים, מדברים אחד עם השני, נוסעים על הילוך קל ומזדחלים במהירות של 5 קמ"ש.

המלבן הכחול זה הרכב שלי ובעוד כ-20 מטרים אני רוצה לפנות ימינה (לא לשכוח שמדובר בעליה). מה אני אמור לעשות במצב כזה?

אם היו נוסעים אחד אחרי השני כמו ילדים טובים (כמו שאני לא נוסע במקביל לרכב של חבר בדרך לעבודה ואנחנו לא מדברים מהחלון), הייתי יכול לעקוף.

אבל כשהרוכב השמאלי מזדגזג לו מנתיב לנתיב ובעצם מנסה לסוע על הקווים, אבל לא מצליח כי הוא מדבר עם חברו ובכך מסכן את עצמו בדריסה ומוות בייסורים, לא חבל?

בכל אופן, לא סתם רשמתי בפוסט הראשון שנהג חמום מוח ממני היה מעיף אותו - זו עלייה לכפר דחי.

זה כבר סיפור אחר...

הביריונות שמפגינים רוכבי הכביש בנס הרים (חסימת הכביש) היא ביריונות כביש במיטבה, וטוב היה אם המשטרה היתה נותנת לכך את הדעת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אישית, אני בעד לאסור רכיבה של רוכבי אופניים בצירים מרכזיים, כביש 4, כבישי הצפון (כביש 70, 89, וכ'ו) המרכזיים,

וכל ציר מרכזי עמוס!!! זה לא מקום לאופניים! זאת סכנת חיים לכל מי שמשתמש בדרך, ביחוד לאופניים!

גם רוכבי האופניים מרשים לעצמם ליסוע בשוליים (השוליים נועדו למקרי חירום ומניעת תאונה) ובנתיבים,

להכנס לנתיבי פניה של רכבים אחרים ללא כל איתות או אזהרה, גורמים לבלימות חירום, ובכלל הם סכנה לעצמם,

יש שטחים שהם יכולים לרכב בהם, יש פארקים, יש שבילי אופניים, יש טיילת, למה להדחף לדרך שכלי רכב מונעים

משתמשים בה ולא להשתמש בדרכים אחרות?

שבוע שעבר כמעט מחצתי רוכב אופניים עם 2 טון טנדר, מזל שהנתיב השמאלי היה פנוי, אחרת, ה' ירחם!

לא רוצה שום הרוג על המצפון שלי ולא בא לי לנקות דם מהפגושים והגלגלים,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם
למה רק בישראל הנהגים לא מוכנים להשלים עם זה שגם רוכבי האופניים הם חלק ממשתמשי הדרך?

נכון, יש רוכבים ששמים קצוץ ומפריעים גם כשהם יכולים לרכב בצורה כזאת שלא יפריעו, וזה לא בסדר. אבל אם תשימו לב- הרוכבים המקצועיים רוכבים בד"כ בקבוצות בשולי הכביש עם רכב ליווי מאחוריהם כדי להזהיר נהגים שיש רוכבי אופניים מקדימה.

תפנימו את זה שרוכבי הכביש הם גם חלק ממשתמשי הדרך ותתחשבו קצת.

זה לא עניין של להשלים עם זה שהם משתמשים בדרך. זה עניין של להשלים עם איך שזה נעשה. שוב, הכל חוזר אל חוסר היכולת\רצון של אנשים להבין שהם אחראים לגורלם הרבה יותר מכל אדם אחר. ושוב, יותר מדי אנשים חושבים שהכל מגיע להם, כי ככה. אין לי בעיה עם זה שיש רוכבים בכבישים כמו נס הרים (למרות שחבל שהם בוחרים לסכן את עצמם), אין לי בעיה עם רוכבים בתל אביב, אין לי בעיה עם רוכבים גם בצומת מורשה. יש לי בעיה עם זה שהרוכבים האלו, שרובם בערך אתמול גילו שיש כזה דבר אופניים, הפכו פתאום כולם ללנס ארסמטרונגים ומתייחסים לכבישים הציבוריים כאילו היו הרכוש הפרטי שלהם. יש לי בעיה עם זה שרוכבי האופניים בתל אביב מתפרצים אל עבר מעברי החציה, בלי בכלל לנסות ולחשוב לרגע אם הם לא מסכנים את עצמם, ויש לי בעיה עם הגישה שחוזרת על עצמה אצל ככ הרבה אנשים - "תתחשבו בנו ותחפשו אותנו, בזמן שאנחנו עושים עבירות, כי מאוד בא לנו להתנג ככה ובלי זה אנחנו לא יכולים".

אני גם לא יודע כמה רוכבים מקצועים באמת יש בישראל. בטח שזה לא לגיטימי בעייני לפחות (גם אם זה חוקי) לחסום כביש כמו כביש 38, רק כי לכמה אנשים משעמם בשבת בבוקר והם יוצאים שם למסע של 20-30 רוכבים, וזה לא משנה כמה רכבי ליווי יש לפניהם ואחריהם. סתם, מתוך עניין, אם מחר ארצה לערוך צעדה בכביש 38, האם אני צריך אישור של המשטרה לכזה דבר? כי בתכלס, מה ההבדל? הרי התוצאה היא אותה תוצאה - חסימה של כביש לכל שאר המשתמשים בשביל קצונה קטנה יחסית (שבמקרה של הרוכבים גם יכולה למצוא בקלות מקומות אחרים להנות בהם).

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
פגיעה של רוכב אופניים באדם שצועד על המדרכה תסתיים בפציעה קלה לכל היותר של שני הצדדים.

אני לא חושב שצריך לפרט מה התוצאות של רוכב אופניים שנפגע על ידי רכב בכביש.

איתמר.

תגיד את זה לרוכב שקיבל את כל הצינור

http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4299709,00.html

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

כנראה שרוכבי האופניים צריכים DVRעל הכידון והולכי הרגל 4 DVR על הכובע (לכיסוי 360 מעלות).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני רק לא מבין למה לרוכבי אופניים אין שום אכיפת חוק לעברות התנועה שהם מבצעים, נהג רכב משלם אגרת רישוי שנתית הנותנת זכות מלאה להשתמש בכביש, נהג עובר שיעורי נהיגה, טסט, תאוריה, וגם טסט שנתי לרכב שאכן מאשר שהרכב בטיחותי לנהיגה, וגם רענון נהיגנ ומקבל עונשים כבדים על כל סתייה של סעיף בחוק.

אילו על רוכבי אופניים לא חל שום דבר ממה שהזכרתי, וכל מי שרוצה עולה על האופניים ויכול לעשות מה שירצה על הכביש מבלי שיפריעו לו חוקים, או שוטרים.

כשיש רוכב אופניים מולי על הכביש אני מתעצבן על זה שאני (כמו רוב אוכלוסיית הנהגים בארץ) עובר את ה"דרך הקשה" כדי להשתמש בכביש ולמה שרוכב אופניים יפריע לי לנסוע?

שיסע על המדרכה, שיסע בשטח, או שיסע ביום כיפור!

אני נגד רוכבי אופניים מכל סוג שהם על הכבישים שמיועדים לרכבים.

אני מצתער אם פגעתי במישהו, אבל זו דעתי.

פורסם
ואם רוכב אופניים פגע ברכב שלי וגרם לנזק, את מי אני אמור לתבוע? להזמין משטרה?

לגמרי.

היה גם אחד שקיבל שלילה, לאחר שעבר באדום וגרם לתאונה, בה הוא נפגע...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
תגיד את זה לרוכב שקיבל את כל הצינור

http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4299709,00.html

כל הצינור?! קנס מזערי, פיצוי קטן, עבודות שירות קצרות ושלילה עאלק במידה והוא חוזר על אותה העבירה תוך פחות משלושה חודשים. זה לא צינור, בקושי עיפרון.

ובנושא הכבישים, יש פיתרון נורא פשוט, כמאה שלטים ברחבי הארץ של אין כניסה לאופניים, במקומות בהם יש עומסים שכאלה, היו פותרים את הבעיה ברובה, בשקט ובאופן חוקי ודמוקרטי.

מי שמדבר על רכבי הליווי כמשהו שטוב לכולם פשוט צבוע. בסה"כ מדובר על נגמ"ש שבא לסוכך עליכם ולחסום את הגישה אליכם. בפועל, מדובר כאמור ברכב ברוחב של נתיב שלם שמוסיף להפרעה לתנועה.

אוהב את המיקרה, אבל רוצה ראב 4

פורסם

מי שמדבר על רכבי הליווי כמשהו שטוב לכולם פשוט צבוע. בסה"כ מדובר על נגמ"ש שבא לסוכך עליכם ולחסום את הגישה אליכם. בפועל, מדובר כאמור ברכב ברוחב של נתיב שלם שמוסיף להפרעה לתנועה.

הרכב הוא לא נגמש, ואם יגיע נהג שינהג במהירות ויתנגש ברכב,

סביר להניח שהרכב יזרק על הרוכבים,

כן תהיה פגיעה בהם וכנראה שהם ישארו בחיים,

אבל המטרה העיקרית היא שכאשר אתה רואה רכב כזה,

שמזדחל בשול (וגם בולט לנתיב) מפעיל אורות מצוקה (לחלק יש גם צ'קלקה כתומה כמו של מע"צ),

יגרום לנהג להאט ולחלוף אותם במהירות איטית.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תוכן חדש...