Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך הסכינים האלו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקבל את ההסתייגות בנוגע לסכין לחם, זה באמת נוח יותר עם סכין משוננת ארוכה.

בנוגע לשאר - זה בקטגוריה של "אפשר, לא צריך". למה יש לי גם סכינים אחרים בבית?

כי לפעמים גם אשתי מבשלת...

פירוק עופות (איכס, לא נראה לי שאחזור לזה) וסלט עגבניות שרי אפשר עם אותו סכין בדיוק. בדוק.

ב-150 ש"ח אפשר לגרד בדוחק איזו סכין שף קטנה של ויקטורינוקס וארקוס.

לא להתבלבל חלילה עם ארקוסטיל! (זבל סיני).

אגב, "לכל החיים" זה בד"כ ביטוי שיווקי מטופש וחסר בסיס,

במקרה של סכינים יש פה אשכרה אמת בפרסום.

כלים ידניים טובים עוברים לדור(ות) הבא(ים). באמת.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למען האמת, יש לי סכין פושטית שקיבלתי מתנה של חברת קנווד. ההיא של המיקסרים? אז זו. הייתי בטוח שהיא תמות אחרי שבוע, אבל עם טיפול שמקביל לכל אחת מסכיני השף בית, ההיא עובדת כמו וסה ויוצאת איתי לBBQ גדולים שאנחנו עושים בחוף (מדובר על20-30 איש להאכיל) ובואפן מפתיע היא עדיין נותנת בראש.

אגב עוף אני מפרק רק עם כפפות. וכן, עם ה8". נכנסכיםעם החוד למפרק שאותו רוצים לחתוך רבע סיבוב ואחר כך החלק נפרד בקלות מרשימה. אין צורך בקופיץ או שום דבר אחר.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

תלוי באיזה מצב הסכין ואיך אתה מגדיר אמצעים ביתיים.

אם תשאל ברווז (סתם ברווז, כן?) הוא יתן לך רשימה של עשר אבנים שמוגדרות אצלו כאמצעים ביתיים.

כל אחד אחר? (חוץ מHANS) יגיד לך שבמקרה הטוב יש לו שטול ואבן בבית.

קצת מורכב להסביר איך להשחיז סכין בהתכתבות, אבל בגדול אתה עובד עם הלהב בזוית של 20-25 מעלות, והתנועה היא "אל תוך" הלהב ולא ממנו החוצה.

מלא סרטים ביוטיוב, כמובן.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

:lol:

במשך כמה שנים הסתדרתי עם שטול בלבד + השחזה אצל בעל מקצוע אחת לכמה חודשים.

כיום אבן זה סיפור של 100 ש"ח (דווקא של ארקוסטיל, GO FIGURE) -

תכל'ס זה זול יותר ממשחיזי "V" או גלגלת למיניהם,

רק צריך להשקיע קצת זמן בהשחזת הטכניקה.

זאת אומרת, בטכניקת ההשחזה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני הסתדרתי שלוש שנים בערך עם סכין שף אחת (8") של צווילינג. זו עדיין הסכין ל99% מהדברים שאני צריך (אני משתמש בה יותר מפעם ביום). לא מזמן קניתי סט סכינים שלם שלהם עם סכין לחם וכו' (תכל'ס זה הדבר היחידי שסכין שף לא טובה בשבילו).

היה גרופאון לא מזמן של סכין 8" של צווילינג מאחת הסדרות הפשוטות ב200 שקל. סכין מעולה, הבאתי אותה בתור מתנה לקרובים (לא את אותה סכין, כן? קניתי כמה). זה משהו שאתה קונה לכל החיים, אז אני באמת לא רואה הצדקה לחפש מציאות.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

ב-150 ש"ח אפשר לגרד בדוחק איזו סכין שף קטנה של ויקטורינוקס וארקוס.

לא להתבלבל חלילה עם ארקוסטיל! (זבל סיני).

לא ידעתי שארקוסטיל זה זבל סיני. יש לי כמה סירים שלהם, נירוסטה 18/10. עושים מצויין את העבודה.

יש לי סיר של קנווד - אותו הדבר. אני מאוד מרוצה מהם.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

יש חנות במפרץ חיפה שנקראת "סושף". יש שם אחלה סכינים למשתמש מתחיל, סביב 150 ש"ח בפעם האחרונה שבדקתי. אל תתפתה לקנות את ההכי גדולה, לא מחייב שהיא תהיה נוחה לך לשימוש. תחזיק את הסכין ביד, תדמה תנועות של חיתוך, ותרגיש איך נוח לך ועם איזה גודל להב. לסכינים האלו יש ידיות צבעוניות (כחול, לבן, צהוב וכולי), קל למצוא אותם.

צווילינג ו-וויקטורינוקס מומלצים כפירמה מכובדת מאד, קיימים מעל 100 שנה כבר, כך שהם יודעים משהו על ייצור סכינים.

דווקא בסכיני מטבח אני בכלל לא בקיא, חברים. אבל תודה על המחמאות.

לשאלתך, ב-30 ש"ח לרכוש 3 סכינים שיחזיקו מספר שנים (אני מהמר על סביב שנתיים וחצי), זה שווה לדעתי האישית.

לפירוק עוף אכן יש סכינים אחרות, לא סכיני שף. זו מטלה כבדה מאד, הרבה יותר ממה שהיא נדמית.

השחזה אכן אי אפשר ללמד בהתכתבות, וגם אני לומד מדי פעם דברים חדשים מצפייה ביוטיוב. קורה. הצלחתי להביא סכין מתקפלת עם חורפה הזוייה חזרה למצב שהיא מגלחת שיער בזכות קליפ אחד קטן, דבר שלא הצלחתי לעשות איתה כבר שנים.

האנס, אהבתי את משחק המילים שלך... ודווקא משחזת V עולה פחות מאבנים (ובמיוחד מאבנים טובות!) ברוב המקרים. אני בכל מקרה לא ממש ממליץ על V, היא "מקובעת" (:lol: :lol: :lol: ) מדיי.

ואגב לחם. מי שטוען שמשוננת יותר טובה, כנראה לא ניסה כבר מהרבה זמן לחתוך לחם עם סכין חלקה חדשה וחדה כתער :arrow:

התחושה הכי כיפית בעולם: לקרב סכין חדשה מהחנות בפעם הראשונה לניילון נצמד ולראות את הניילון נחתך רק מהפחד, כמעט בלי לגעת בו. אבל זה כבר לא עם סכין מטבח :twisted:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

סכין חלקה לא מסוגלת לחתוך לחמי "high end" עם קרום קשה. זה בסדר אולי ללחם אחיד וחלות.

סכין משוננת עושה את זה הרבה יותר טוב.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

קניתי מתנה לחברים 2 סכינים באותו מחיר (130₪)

ארקוס וארקוסטיל

ספרדי וסיני

ובפירוש הסינית יותר טובה

הידית יותר איכותית, הלהב יותר קשיח ומאסיבי, והסכין מרגישה יותר נוחה ביד

נתתי להם תקופת הסתגלות לסכין ואת שניהם השחזתי עם אבן מים למצב תער

הארקוסטיל הרגיש לי הרבה יותר טוב בהשחזה, יותר קשיח, יותר קשה להשחיז אבל בחוזק הנכון

ונחש מה (פונה לhans ) הארכוס אחרי חודש איבדה את ההשחזה הלהב הרך שלה התמלא בשריטוט, כולו דהוי ושחוק והסינית כבר חצי שנה תער

עם כל הכבוד לארקוס, בינתיים מצאתי לנכון שארקוסטיל הסינית זה מוצרים ברמה מעולה

ועם סכין חדה מאוד הרבה יותר קל ופחות פירורים לחתוך לחם מאשר עם משוננת

אין שום בעיה לפרק עוף (שאני דווקא מת על זה) לחתוך לחם, עגבניות שרי, עוגות, סושי ובעצם הכל עם סכין שף גדולה

כל מי שאומר אחרת פשוט לא מקצועי

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

סכין שף יכולה לפרק עוף. לא אמרתי שלא. מה שכן אמרתי זה שסכין שף לא ממש נועדה לזה, וזה יכול בקלות להוריד לה את ההשחזה או אפילו לגרום לה לפגמים בלהב, תלוי בסכין.

זה שכולם מפרקים עוף עם סכין שף לא אומר שזה הדבר הנכון לעשות. תשאל יצרני סכיני קוסטום, יש כמה בארץ, תשאל בפורום סכינים למבינים, תשאל אספנים, תשאל חובבי בישול ושפים, ותקבל אותה תשובה.

אני מדבר אגב על עוף קפוא, נראה לי שיש צורך לציין את זה. ייתכן שאנחנו מדברים בכלל על מופשר\מוכן.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
בינתיים מצאתי לנכון שארקוסטיל הסינית זה מוצרים ברמה מעולה

שמח לשמוע. לא מתווכח. כנראה שיש להם כמה רמות של מוצרים,

ושנתקלתי עד עכשיו רק בדוגמאות הזולות והלא מוצלחות.

• תוכן חדש...