Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר על יונדאי אקסנט שנת 95.

היום התחלתי להריח ריח חריף של שמן שרוף מאזור המנוע לאחר שחניתי תאוטו.

ריח כזה של כיאלו משהו נשרף.

המד חום לא הראה משהו קריטי והכל תיפקד כרגיל.

זה קורה כנראה אחרי נסיעה והריח גם מתנדף די מהר לאחר כמה דקות.

אין עשן של משהו כזה מהמנוע, עד כמה שראיתי...

זה קרה לי אחרי נסיעה (ולא כשסתם מדליקים את המנוע).

לפני כמה ימים מילאתי שמן הגה כוח, כי היה ממש חסר, וכשמילאתי את השמן הגה כוח עברתי את הסימון של הMAX בדי הרבה, יכול להיות שזה בגלל זה?

אם זה משהו אחר, מה זה יכול להיות? יש לכם רעיון? מה כדאי בכללי לעשות? ומה האפשרויות שמהן דבר כזה יכול לנבוע?

תודה לכל מי שיעזור :-(

פורסם
מדובר על יונדאי אקסנט שנת 95.

היום התחלתי להריח ריח חריף של שמן שרוף מאזור המנוע לאחר שחניתי תאוטו.

ריח כזה של כיאלו משהו נשרף.

המד חום לא הראה משהו קריטי והכל תיפקד כרגיל.

זה קורה כנראה אחרי נסיעה והריח גם מתנדף די מהר לאחר כמה דקות.

אין עשן של משהו כזה מהמנוע, עד כמה שראיתי...

זה קרה לי אחרי נסיעה (ולא כשסתם מדליקים את המנוע).

לפני כמה ימים מילאתי שמן הגה כוח, כי היה ממש חסר, וכשמילאתי את השמן הגה כוח עברתי את הסימון של הMAX בדי הרבה, יכול להיות שזה בגלל זה?

אם זה משהו אחר, מה זה יכול להיות? יש לכם רעיון? מה כדאי בכללי לעשות? ומה האפשרויות שמהן דבר כזה יכול לנבוע?

תודה לכל מי שיעזור :-(

יכול להיות שמילאת שמן , נשפך לך קצת על המנוע או חלקים מתלהטים אחרים?

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

ת'אמת שאני כבר לא זוכר אם נשפך או לא... מה שכן גם כשאני ממלא שמן מעל המנוע עצמו תמיד נשפך לי מלא וזה לא עושה שום ריח, אז איך דווקא בשמן של ההגה כוח זה יעשה ריח?

יש עוד אפשרויות למקרה כזה?

פורסם

יכול להיות שנשפך לך שמן של ההגה על מקום שלא נגעת בו בעבר ובעת נסיעה ארוכה המקום התלהט והשמן נשרף,

בכל מקרה אני ממליץ לך לגשת בשביל להרגיע את הלב - למוסך שלך ולבדוק. יכול להיות שיגידו לך מה שאמרתי ויכול להיות שיראו משהו שלא הצלחת לראות ברכבך.

פורסם

תודה, ואגב אם יש נזילה איפשהו של שמן מההגה כוח, בצינורות או במשאבה למשל, זה גם דבר שיכול לגרום לריח כזה?

לא שאני יודע אם יש לי תקלה שם או אין, אלה סתם לראות אם יש קשר בין הדברים.

אה ועוד משהו חשוב, נגיד שבאמת נשפך קצת שמן, זה אומר שזה יפסיק הריח הזה אחרי שכל השמן ישרף לא?

פורסם

בהוספת שמן - ממליץ לך להשתמש להבא במשפך ע"מ שלא ייזל סתם שמן למקומות לא רצויים ויישרף שם.

אם אתה רואה נזילה כלשהי - ממליץ לגשת למוסך. אם נשפך קצת שמן (ונשרף) - במידה ויש גישה - תנסה לנגב.

לגבי חשד לנזילה ממערכת הגה הכח - בדוק בשלב ראשון שלא חסר שמן במערכת זו.

alfa 156 2.5.

פורסם
תודה, ואגב אם יש נזילה איפשהו של שמן מההגה כוח, בצינורות או במשאבה למשל, זה גם דבר שיכול לגרום לריח כזה?

לא שאני יודע אם יש לי תקלה שם או אין, אלה סתם לראות אם יש קשר בין הדברים.

אה ועוד משהו חשוב, נגיד שבאמת נשפך קצת שמן, זה אומר שזה יפסיק הריח הזה אחרי שכל השמן ישרף לא?

אם יש נזילה כלשהי , אתה תרגיש זאת בכמויות שמן שנעלמות לך מהמערכות השונות, ופה זו עדין מאותה סיבה תריח את השמן השרוף, שאם אכן יש נזילה, השמן יצא לאנשהו וסיכוי רב שיישרף.

וכן, הריח יעלם כאשר יישרף לחלוטין.

פורסם

טוב, בדקתי תעניין קצת ושמתי לב שמטפטף שמן מכיוון המנוע!

מאז שלקחתי את האוטו לבדיקה במוסך לפני טסט התחילו להופיעה לי פתאום חוסר שמן הגה כוח, פתאום הנזילה הזאת עם הריח... מה יהיה? נראה לי שהם בכוונה הרסו כדי שאני יחזור לתקן אצלהם, יש מוסכים נורמלים שלא הורסים את האוטו?

IMG_20121002_115259.jpg

פורסם
ת'אמת שאני כבר לא זוכר אם נשפך או לא... מה שכן גם כשאני ממלא שמן מעל המנוע עצמו תמיד נשפך לי מלא וזה לא עושה שום ריח, אז איך דווקא בשמן של ההגה כוח זה יעשה ריח?

יש עוד אפשרויות למקרה כזה?

קודם כל תקנה משפך :wink:

אתה מהדרום?

פורסם

לא, אני מהמרכז.

לגבי הנזילה של השמן, אני חושב שהנזילה היא ממשהו בהגה כוח...

כי כשמילאתי שמן הגה כוח מילאתי הרבה מעל המקסימום (בטעות)

היום בדקתי וראיתי שהשמן נמצא בין המינימום למקסימום - כלומר יש נזילה מאחת המערכות של ההגה כוח (וזה מטפטף על משהו ששורף אותו).

כנראה שהיתה נזילה עוד לפני שמילאתי שמן הגה כוח, ובגלל זה היה חסר המון שמן בהתחלה.

מישהו יודע מאיפה יכולה להיות נזילה?

ומה יקרה אם המשיך לסוע עם נזילה?

• תוכן חדש...