Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5036 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

האם אתה צם ביום הכיפורים ? (סקר אנונימי)  

113 הצבעות

1. 1. האם אתה צם ביום הכיפורים ? (סקר אנונימי)

• צם, כדת וכדין.
      37
    • צם, מארוחה לארוחה.
      76

פוסטים מומלצים

פורסם

בעשר השנים האחרונות צמתי בימי כיפור ,אך לא מתוך אמונה אלא יותר בקטע של כבוד לאישתי .

אני לא אדם מאמין בדת וכשמגיעים מנקודת פתיחה כזו - הצום הוא קשה פי כמה

השנה ביקשתי את 'מחילתה' ואמרתי לה שאין בכוונתי לצום הפעם ,

אני מבין אנשים שצמים מתוך מסורת,מנהג וכדומה - אני חלק מהם ,

מה שאני לא מבין זה את "אנשי מיץ הזבל" שעשו מהפך ל25 שעות בחסות הדת , בעיניי זה בולשיט מלא בזחיחות .

שום דבר כבר לא אישי , כל שנה אני מקבל את הודעות התפוצה ההמוניות שנשלחות לסלולר בסגנון :

"שנה טובה וגמר חתימה טובה מאחלים מומו מימי ומומה"

אנשים מפספסים את הפואנטה.

Gn'f'R

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כי אני נהנה מזה. אי אפשר ליהנות מחג אם אני לא דתי? :roll:

לבריאות. על נימוק כזה טרם שמעתי... :roll:

אז למה לך להמתין לכיפור, תפרגן לעצמך איזה 50-60 ימי צום בשנה :wink:

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
יום מלא בצביעות.

על הכפיה הדתית אני לא אתחיל לדבר.

למה כפיה דתית? אף פעם לא שמעתי על מישהו שחייבו אותו לצום.

שמעתי על בחור איזה נער שמן שההורים שמו לו מנעול על המקרר בבית אבל זה סיפור אחר :shock:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בכיינים אתם כולכם על הכפייה הדתית.

העיקר להתלונן על זה באינטרנט בכיפור.

יפי נפש.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם
למה כפיה דתית? אף פעם לא שמעתי על מישהו שחייבו אותו לצום.

שמעתי על בחור איזה נער שמן שההורים שמו לו מנעול על המקרר בבית אבל זה סיפור אחר :shock:

בטלויזיה אין מה לראות חוץ מדיסקאברי, אי אפשר לנסוע מבלי לחשוש שתקבל מטח אבנים (נסעתי וקיבלתי מבטים קרים, אבל זה לא פוגע בצבע של האוטו אז סבבה), זה ככה בקטנה.

פורסם

באמת קשה לכם לא לנסוע 25 שעות?

לדעתי זה מגניב שיש יום אחד שכולם יוצאים לטייל על הכבישים.

טלוויזיה וVOD זה כבר סיפור אחר.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
באמת קשה לכם לא לנסוע 25 שעות?

לדעתי זה מגניב שיש יום אחד שכולם יוצאים לטייל על הכבישים.

טלוויזיה וVOD זה כבר סיפור אחר.

זה לא הקטע של קשה, זה הקטע של "אסור".

יש הרבה דברים שאפשר להמנע מהם ל25 שעות אבל למה שיחייבו אותך להימנע מהם?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אף אחד לא אסר עליך לנסוע ביום כיפור. אין שום חוק.

בטלויזיה אין מה לראות חוץ מדיסקאברי, אי אפשר לנסוע מבלי לחשוש שתקבל מטח אבנים (נסעתי וקיבלתי מבטים קרים, אבל זה לא פוגע בצבע של האוטו אז סבבה), זה ככה בקטנה.

בעניין הטלויזיה זה כנראה כדי שלעובדים של הוט, יס, וכל העוסקים בזה יהיה גם חופש ביום כיפור.

מי שזורק אבנים ביום כיפור אלה בד"כ ערסים בגיל התיכון שאני לא רוצה לפרט כאן מה צריך להיות הטיפול בהם, מפאת קדושת הפורום :-)

הם המיעוט של המיעוט ואם בגללם אתה פוחד לנסוע ביום כיפור זה עצוב מאד שהם מצליחים לממש את המטרות המסריחות שלהם.

מי שבאמת חשוב לו היום הזה מבחינת דתית יבלה את רוב זמנו בבית הכנסת בתפילות ולא ישתולל ברחוב לזרוק אבנים ולסכן חיים. איך בכלל יש להם כח לזרוק אבנים בחום הזה תוך כדי שהם צמים?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מותר לנסוע אבל לא יקרה כלום אם יום אחד בשנה נתחשב באחרים ולא ניסע כדי להשאיר את הכבןשים לילדים שלנו. כל זה כמובן לא נותן שום לגיטימציה לפגוע במי שכן נוסע.

אני נסעתן ביןם כיפור רק פעם אחת כשחמותי היתה מאושפזת וגם אז יצאתי מוקדם בבוקר וחזרתי בשעות מאוחרות מאוד. מה שמפתיע זה שבמרכז הכרמל לקחתי גם טרמפיסט.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
זה לא הקטע של קשה, זה הקטע של "אסור".

יש הרבה דברים שאפשר להמנע מהם ל25 שעות אבל למה שיחייבו אותך להימנע מהם?

אני חייב לציין שקצת מעצבנת אותי הגישה שלך.

עזוב לרגע את השיקולים הדתיים של היום הזה, אני שומר על רוב הלכותיו ולאוו דווקא מסיבות הלכתיות. קצת מעצבנת אותי גישת ה"אני יעשה מה שאני רוצה, ולא מעניין אותי רצון הרוב". כי יש הרבה מאוד דברים במדינה הזאת מחייבים אותי להימנע מהם להרבה יותר מ-25 שעות, אבל אני מבין שבסך הכל המניעה הזאת היא לטובת הכלל אז אני סותם את הפה שלי וממשיך הלאה. מה לעשות, ככה זה במדינה דמוקרטית. יש רוב, הוא מחליט ואתה נדרש לבצע גם אם אתה לא ממש מסכים. לשיטה שאתה מציע קוראים אנרכיה והיא לא עובדת כל כך טוב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אני חייב לציין שקצת מעצבנת אותי הגישה שלך.

עזוב לרגע את השיקולים הדתיים של היום הזה, אני שומר על רוב הלכותיו ולאוו דווקא מסיבות הלכתיות. קצת מעצבנת אותי גישת ה"אני יעשה מה שאני רוצה, ולא מעניין אותי רצון הרוב". כי יש הרבה מאוד דברים במדינה הזאת מחייבים אותי להימנע מהם להרבה יותר מ-25 שעות, אבל אני מבין שבסך הכל המניעה הזאת היא לטובת הכלל אז אני סותם את הפה שלי וממשיך הלאה. מה לעשות, ככה זה במדינה דמוקרטית. יש רוב, הוא מחליט ואתה נדרש לבצע גם אם אתה לא ממש מסכים. לשיטה שאתה מציע קוראים אנרכיה והיא לא עובדת כל כך טוב.

זה שיש דברים שמונעים ממך לעשות(שגם זה לא מוצדק) זה לא אומר שלך יש זכות למנוע מאחרים, לפי הדמוקרטיה לא צריכים למנוע ממך לעשות שום דבר.

איך בדיוק זה שאני אנהג בכבישי הארץ ביום כיפור פוגע בך? איך זה שאני רוצה לאכול חזיר פוגע בך?(חוק החזיר), איך זה שאני רוצה רוצה לאכול חמץ בפסח פוגע בך?(חוק החמץ).

דרך אגב

אחד העקרונות הדמוקרטיה הוא חופש דת וחופש מדת ובארץ יש הפרה של עקרון זה(חוקים כמו שפירטתי מקודם וגם אין הפשרות להתחתן/להתגרש באופן אזרחי).

פורסם
זה שיש דברים שמונעים ממך לעשות(שגם זה לא מוצדק) זה לא אומר שלך יש זכות למנוע מאחרים, לפי הדמוקרטיה לא צריכים למנוע ממך לעשות שום דבר.

אתה טועה. גם במשטרים הכי נאורים שיש בעולם קיימים חוקים שמגבילים את חופש הפעולה של האזרחים כי מה לעשות, אי אפשר שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה. תן לי מדינה נורמלית אחת בעולם שבה השלטון לא מונע מאזרחיו שום דבר. אפילו בנאורות שבמדינות אירופה יש חוקים נגד שימוש בסמים קשים או אינס קטינות.

איך בדיוק זה שאני אנהג בכבישי הארץ ביום כיפור פוגע בך? איך זה שאני רוצה לאכול חזיר פוגע בך?(חוק החזיר), איך זה שאני רוצה רוצה לאכול חמץ בפסח פוגע בך?(חוק החמץ).

חוק החזיר לא מונע ממך לאכול חזיר. העובדה שבמגוון רחב של מסעדות בארץ מוכרים בשר חזיר מוכיחה זאת.

חוק החמץ לא מונע ממך לאכול חמץ בפסח. העובדה שבפסח האחרון אנשים אכלו לידי פיתות ולחמניות מוכיחה זאת.

אני מציע שתלמד טוב יותר על ההגבלות שמטילים החוקים האלו ולא תשכתב לי מניפסטים של כל מיני ארגוני פסדו-זכויות אדם.

ולגבי נסיעה ביום כיפור - למרות מה שאולי נדמה לך, עדיין יש רוב של אנשים ששומרים על קדושת היום הזה ומפריע להם לשמוע מכוניות שצופרות מתחת לחלון או רינגטונים של משה פרץ ביום הספציפי הזה. אני לא מצפה ממך לכבד את העניין מהבחינה הדתית שלו, אבל אני כן מצפה ממך לכבד את המסורת של רוב האנשים במדינה הזאת ולא לעשות דווקא רק כי לך מתחשק. הדווקא הזה מזכיר לי את האחיינית בת הארבע שלי.

אחד העקרונות הדמוקרטיה הוא חופש דת וחופש מדת ובארץ יש הפרה של עקרון זה(חוקים כמו שפירטתי מקודם וגם אין הפשרות להתחתן/להתגרש באופן אזרחי).

מדינת ישראל קמה, מיומה הראשון, כמדינה לעם היהודי. ברגע שתפריד את הדת מהמדינה אתה הלכה למעשה מסלק את כל ההצדקה שהייתה להקמת המדינה הזאת ומסיר כל הצדקה עתידית להמשך קיומה. אני יודע שיש הרבה אנשים שאומרים שזה לא אסון גדול, יש בזה משהו. אבל לפני שזורקים משפט מפוצץ שכזה לאוויר כדאי לחשוב טוב על ההשלכות שלו לא רק כלפיך אלא כלפי כל שאר אזרחי המדינה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אף אחד לא עושה דווקא.

אני לא מתכוון ללכת 5 קילומטר מהבית לים כי החלטת שאתה לא נוהג היום.

במקום שכל אחד ידאג למה שהוא עושה כולם דואגים למה שהאחר עושה.

ממש מדהים לראות את כל הצבועים שלא שומרים שבת פעם אחת אבל מוכנים לכרות ראשים בגלל יום כיפור.

• תוכן חדש...