Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה יצא לי לקפוץ למוסך סוזוקי מורשה יבואן על מנת לבדוק עלות של טיפול שנתיים\30K ק"מ לסוויפט של אמא שלי.

במוסך סירבו לתת לי הצעת מחיר כתובה ונתנו לי הערכת מחיר מעורפלת בע"פ שכללה חלק מהרכיבים וגם החלפה של ברגים בבלוק כלשהו (נראה לי בלוק מנוע :? ). כשביקשתי הסבר מדוע הם מסרבים לתת נעניתי ב"לא נותנים הצעות כתובות וזהו".

האם מותר להם לעשות דבר שכזה? פעם ראשונה שאני נתקל במוסך שמסרב לתת הצעה כתובה, שלא לדבר על מוסך יבואן.

תודה,

מתן.

פורסם

הצעת מחיר כתובה היא מסמך משפטי מחייב, שלא כהערכה. להצעה כתובה המכונאי צריך להשקיע יותר זמן בבדיקה ודיאגנוזה של הרכב ומן הדין שייקבל על כך תשלום.

פורסם

כבר הרבה פעמים ובמוסכים מורשים של יבואנים שונים קבלתי הצעת מחיר מסודרת ומפורטת להפליא לטיפולים שונים.

תמיד זה היה בחינם וללא התחייבות.

מוסך שמסרב לכך כנראה יש לו סיבה טובה. ייתכן כי הוא מודע לכך שהוא יקרן ומנפח מחירים וחושש שתקבל בקלות מחיר עדיף אצל

מוסכים אחרים , כולל מורשים ברשת היבואן. ייתכן והוא אף אינו ישר כל כך ומעדיף לשמור על עמימות תמחור , כך שיוכל לדחוף

לך עלויות בהתאם לרצונו/יכולתו.

אמנם סירוב כזה אינו בניגוד לחוק , אבל הוא בניגוד להגיון , ליושר ולהוגנות. התרחק מהם...

הצידוק היחיד לסירוב הינו להצעת מחיר לטיפול בתקלה שאינה ברורה דייה או מאובחנת כראוי. הרי לא סביר שאם , נניח, גיר מתקפד

לקוי , יתנו הצעת מחיר מראש ללא אבחנה מקצועית , שעשוייה לחייב פירוק.

כאמור, לטיפול יזום/שיגרתי המצב שונה.

פורסם

היי מתן.

האם מותר? עובדה. סביר שלא תטריח עצמך בבירור חוקי מעמיק.

אם יש לך נסיון חיובי עם המוסך כהוגן. לך אליהם.

אם אינך מכיר, המשך הלאה.

אם אימך מתעקשת עליהם, אתה בבעייה. נסה לברר עלויות לפחות לפני שחצי רכב מפורק ואתה שבוי במקום.

פורסם

תודה לכל המגיבים.

כפי שרשמתי, מדובר בהצעת מחיר לטיפול שנתיים, לא איזשהו תיקון מכני כלשהו. הטיפול אמור להיות מתוכנן עם חלפים קבועים מראש, מן הסתם.

הלכתי למוסך הספציפי הזה על מנת לקבל מושג על עלות הטיפול, זהו לא מוסך היבואן באזור שבו אמי מטפלת.

אציין כי בכל מוסך טויוטה מורשה יבואן שאליו פניתי קיבלתי הצעות מחיר לטיפולים (אפילו שלחו לי במייל) כך שהתנהלות המוסך של סוזוקי במקרה הזה הפתיעה לרעה.

אנסה במוסך יבואן אחר, אם יסתבר שזו מדיניות יבואן, אז משהו כאן בעייתי.

• תוכן חדש...