Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טנדר סוסיתא 12

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3508 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

און, לא מתאים לך בלבול שכזה... כאן מדברים על מה שאנחנו כינינו "כרמל 10", ואתה מדבר על הגלבוע, שהיא דור וחצי מתקדמת יותר...

תביא את סיפור שלה (בטח יש לך אותו) - מתלים נפרדים מאחור, ספידומטר אופקי "חדיש"...

קצת על הכרמל הזו, הראשונה, בכתבה של יוחאי ועל ההבדלים בין כרמל לגלבוע:

http://israelmotorindustry.org/autocars-gilboa-1966/

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הסוסיתא הזו (באמת "כרמל 10"? כבר לא בטוח בשם), אכן מיוחדת מאוד, ונשארו מנו אולי עוד מכונית אחת.

היה לה גריל מאוד אופייני, שלא יהיה פשוט, אני חושש, לשחזר אותו, ויש מכונית יפנית משנות השבעים שהגריל שלה דומה מאוד, לא מצליח להיזכר עכשיו...

בכל אופן אני חוזר ומצדיע לעושים במלאכה!!!

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

שלום

חבריה השיפוץ לא היה פשוט.

לדוגמא נסענו עד בייולי באנגליה למצוא חלקים

והבעיה הכי קשה היה לדעת מאיזה רכבים נלקחו החלקים וזה לא יאמן איזה סלט האוטו הזה.

אבל הכול אורגינל!!!

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
און, לא מתאים לך בלבול שכזה... כאן מדברים על מה שאנחנו כינינו "כרמל 10", ואתה מדבר על הגלבוע, שהיא דור וחצי מתקדמת יותר...

תביא את סיפור שלה (בטח יש לך אותו) - מתלים נפרדים מאחור, ספידומטר אופקי "חדיש"...

דב, אל תדליק סתם... שהרי כתבתי, כתבה על הגלבוע ועל ההבדלים בינה לבין הכרמל ובתוך הכתבה הזו ישנה פסקה על הכרמל הזו - הראשונה. בבקשה, ציטוט ממנה:

"אוטוקרס השיקה את הפרשנות הראשונה שלה למכונית משפחתית בתחילת 1963, עם הכרמל הראשונה. כמו הסוסיתות והסברה ספורט שקדמו לה, גם זו פותחה ע”י רילאיינט הבריטית. חזותית דובר בדגם הריגאל התלת-גלגלי, שעבר מוטציה חזיתית. יחידת הכוח הגיעה – כפי שהיה מאז 1958 – מפורד שבאנגליה. פרט למראה החיצוני הספרטני עד כיעור, התאפיינה הכרמל הראשונה גם במתלה אחורי נפרד, עם גאומטריה מסוכנת. משך שנה וחצי ייצרה ומכרה אוטוקרס 115 יחידות, ובקיץ 1964 הודיע שובינסקי בצעד חסר-תקדים על “ריקול”, קריאה לתיקון למכוניות. בספטמבר כבר הושקה הכרמל החדשה, אלגנטית בהרבה מקודמתה ועם מתלה אחורי קונבנציונאלי."

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

אוה, עכשיו אני רגוע!

פשוט הכתבה ההיא שמה הרבה דגש על שאר הדגמים וזו שמבחינת הנדירות והעניין שווה לטעמי כתבה נפרדת, קבלה את הפסקה הזו, שכשריפרפתי, אפילו לא מצאתי.

העניןי היה רק להרחיק את מי שתהו שמא זו גלבוע מהכיוון השגוי.

ידעתי שאתה יודע, רק לא רציתי להגיד...

אתה יודע קצת על התגלגלות שתי השורדות האלה?

אני כבר לא זוכר מי זו מי, אבל אחת שרדה אצל המורה למכונאות מאחד מיישובי חוף הכרמל. אני זוכר משהו שהיתה שם קוביה עם רגיל עגול ואחת כזו, ואיזה אספן לקח אותה, אולי למשמר השבעה..?

לא מתחייב לאף מילה ממה שאמרתי לעיל, הכל מערפילי הסניליות המתקדמת... אבל זוכר שהיו דברים, שכבר בשנות השמונים, יודעי דבר (בני הספל היה מעורב, נכון בני?) העריכו שהדגם הזה שווה השתדלות לשימור...

פורסם
אוה, עכשיו אני רגוע!

פשוט הכתבה ההיא שמה הרבה דגש על שאר הדגמים וזו שמבחינת הנדירות והעניין שווה לטעמי כתבה נפרדת, קבלה את הפסקה הזו, שכשריפרפתי, אפילו לא מצאתי.

העניןי היה רק להרחיק את מי שתהו שמא זו גלבוע מהכיוון השגוי.

ידעתי שאתה יודע, רק לא רציתי להגיד...

אתה יודע קצת על התגלגלות שתי השורדות האלה?

אני כבר לא זוכר מי זו מי, אבל אחת שרדה אצל המורה למכונאות מאחד מיישובי חוף הכרמל. אני זוכר משהו שהיתה שם קוביה עם רגיל עגול ואחת כזו, ואיזה אספן לקח אותה, אולי למשמר השבעה..?

לא מתחייב לאף מילה ממה שאמרתי לעיל, הכל מערפילי הסניליות המתקדמת... אבל זוכר שהיו דברים, שכבר בשנות השמונים, יודעי דבר (בני הספל היה מעורב, נכון בני?) העריכו שהדגם הזה שווה השתדלות לשימור...

אני חושב שמי שאולי יכול לשפוך אור על הידיעה שאכן קיימת עוד כרמל כזו, יהיה יוחאי שנער. אני לא שמעתי את השמועה הזו.

דוב, האם הסטיישן שמכרת זה לא מכבר, האם זו אותה אחת שהייתה ברשותך כעשרים שנה?

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

אם אוכל להוסיף - הכרמל 10 שמופיעה בשירשור הנ"ל אכן הגיעה מאספן במשמר השבעה....

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
אני חושב שמי שאולי יכול לשפוך אור על הידיעה שאכן קיימת עוד כרמל כזו, יהיה יוחאי שנער. אני לא שמעתי את השמועה הזו.

דוב, האם הסטיישן שמכרת זה לא מכבר, האם זו אותה אחת שהייתה ברשותך כעשרים שנה?

כ - 20 שנה...? למה לא 27? אבל כן 0הלכתי לניירות הישנים שלי. העברת בעלות - 19/4/85. האמת, צריך להתעדכן מה קורה איתה, עוד לא הזזנו שם עניין פורמלי...

ואיפה בני? מלקק שוקולד ב"הרשי"?

פורסם
כ - 20 שנה...? למה לא 27? אבל כן 0הלכתי לניירות הישנים שלי. העברת בעלות - 19/4/85. האמת, צריך להתעדכן מה קורה איתה, עוד לא הזזנו שם עניין פורמלי...

סניליות-סניליות, אבל האם זו המכונית אשר עליה עשית בשעתו את הכתבה ב-"טורבו", או ב-"קוואטרו"?

אם כן, שים לב לזכרון מאז (ולא, אין לי את החוברת כאן מולי), הכותרת של הכתבה הייתה: סוסיתא 250 (דולר), שזה מה ששילמת עליה בשעתו... כן-כן, כבר אז הייתה לי שריטה לסוסיתא... :-D

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

וואי, מה-זה התקלת אותי... לא זוכר שום דבר כזה? אני כתבתי על הסוסיתא ב"טורבו"? בגלל זה רוני זרק אותי משם כנראה...

אני זוכר שאדוארד אטלר פעם העיר במערכת בעוקצנות, שמי שנוסע בסוסיתא לא יכול לעשות מבחני דרכים לשום דבר מעבר לעגלה רתומה לחמור, או משהו כזה...

חד לשון, אדוארד, אין מה להגיד. באמת כתבתי על הסוסיתא? תמצא לי? הטורובואי'ים שלי הפכו לבלוק קרטון עקב חדירת רטיבות למקום האיכסון... היו לי כולם, מהראשון... אוה, היו ימים...

סניליות-סניליות, אבל האם זו המכונית אשר עליה עשית בשעתו את הכתבה ב-"טורבו", או ב-"קוואטרו"?

אם כן, שים לב לזכרון מאז (ולא, אין לי את החוברת כאן מולי), הכותרת של הכתבה הייתה: סוסיתא 250 (דולר), שזה מה ששילמת עליה בשעתו... כן-כן, כבר אז הייתה לי שריטה לסוסיתא... :-D

פורסם
וואי, מה-זה התקלת אותי... לא זוכר שום דבר כזה? אני כתבתי על הסוסיתא ב"טורבו"? בגלל זה רוני זרק אותי משם כנראה...

אני זוכר שאדוארד אטלר פעם העיר במערכת בעוקצנות, שמי שנוסע בסוסיתא לא יכול לעשות מבחני דרכים לשום דבר מעבר לעגלה רתומה לחמור, או משהו כזה...

חד לשון, אדוארד, אין מה להגיד. באמת כתבתי על הסוסיתא? תמצא לי? הטורובואי'ים שלי הפכו לבלוק קרטון עקב חדירת רטיבות למקום האיכסון... היו לי כולם, מהראשון... אוה, היו ימים...

זוכר שסיפרת על שיום שלם בילית בניסיון לתקן קצר בתאורת מספר או אור אחורי ואפילו כתבת משפט שמלווה אותי עד היום: ״מי שחובב מכוניות ונהיגה, יהנה גם מאחורי הגה של סוסיתא״. משהו כזה...

בכל מקרה, כל החוברות הישנות האלו במחסן של אבי ולא ראיתי אותם שנים רבות. פשוט זוכר את הכתבה הזו.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
זוכר שסיפרת על שיום שלם בילית בניסיון לתקן קצר בתאורת מספר או אור אחורי ואפילו כתבת משפט שמלווה אותי עד היום: ״מי שחובב מכוניות ונהיגה, יהנה גם מאחורי הגה של סוסיתא״. משהו כזה...

בכל מקרה, כל החוברות הישנות האלו במחסן של אבי ולא ראיתי אותם שנים רבות. פשוט זוכר את הכתבה הזו.

משהו חוזר אלי... נדמה לי שהיתה איזו תאורה שקועה מאחור, שאם חור הניקוז היה נסתם, היה הכל מחליד ומתקצר...? אבל אני לא בטוח.

כיף לראות שככה אתה זוכר את דברי!

הסוסיתא הזו, אם רק הייתי יודע לכתוב כמו... איך מה שמו, זה שכותב על הרובר והטראקסיון... גדול.

היא שווה סיפור הסוסיתא.. אני אשב על זה... אולי לקראת חזרתה לכביש...

כשמבינים משהו בבטיחות פאסיבית, הסוסיתא מצטיירת כרוצחת על גלגלים... אבל היא ידעה גם לרצוח רנו 5... מישהי עם רנו חמש נכנסה לי בפינה, עם הפינה שלה... איך הרנו 5 איבדה את הצורה, ולסוסיתא לא קרה כלום... (בעצם גם לזה יש השלכה על בטיחות פאסיבית, אה?)

פורסם
משהו חוזר אלי... נדמה לי שהיתה איזו תאורה שקועה מאחור, שאם חור הניקוז היה נסתם, היה הכל מחליד ומתקצר...? אבל אני לא בטוח.

כיף לראות שככה אתה זוכר את דברי!

הסוסיתא הזו, אם רק הייתי יודע לכתוב כמו... איך מה שמו, זה שכותב על הרובר והטראקסיון... גדול.

היא שווה סיפור הסוסיתא.. אני אשב על זה... אולי לקראת חזרתה לכביש...

כשמבינים משהו בבטיחות פאסיבית, הסוסיתא מצטיירת כרוצחת על גלגלים... אבל היא ידעה גם לרצוח רנו 5... מישהי עם רנו חמש נכנסה לי בפינה, עם הפינה שלה... איך הרנו 5 איבדה את הצורה, ולסוסיתא לא קרה כלום... (בעצם גם לזה יש השלכה על בטיחות פאסיבית, אה?)

לא שמכוניות בנות זמנה היו טובות יותר בהקשר הבטיחות הפסיבית. הן פשוט היו קורסות על יושביהן, בעוד הפיבר - או שלא היה נפגע, או שהיה מתנפץ כמו... זכוכית. בכל במקרה, בתאונות חניה או בתאונות במהירות נמוכה אין ולא היה על הסוסיתא שהייתה עושה שמות בקרבנות שאיתרע מזלם להיכנס בה...

חבר צוות פיברקלאב.

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

היום הייתי אצל חרט, יצרו לי צינור נשם לסוסיתא וגם צינור נוסף שיורד מהנשם למנוע לפי דוגמא. נא ראו תמונות להנאתכם.

IMG_3037.jpg

IMG_3041.jpg

IMG_3040.jpg

IMG_3039.jpg

IMG_3038.jpg

סוסיתא 10 מבציר 1965.

רום כרמל מבציר 1978.

טנדר סוסיתא 1965.

:-Dטנדר סוסיתא12

פורסם

היום הייתי אצל חרט, יצרו לי צינור נשם לסוסיתא וגם צינור נוסף שיורד מהנשם למנוע לפי דוגמא. נא ראו תמונות להנאתכם.

IMG_3037.jpg

IMG_3041.jpg

IMG_3040.jpg

IMG_3039.jpg

IMG_3038.jpg

סוסיתא 10 מבציר 1965.

רום כרמל מבציר 1978.

טנדר סוסיתא 1965.

:-Dטנדר סוסיתא12

• תוכן חדש...