Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל איפה החיסכון פה עם שאר "הבלאי" שתצטרך להוציא על האוטו באחזקה?

מעניין מה אני צריך להוציא יותר על רכב עם חצי מיליון קילומטר? כי היה לי דיזל עם 400K והרכב עבר טיפול של שמנים ופילטרים. רכב הנוכחי גם שמנים ופילטרים + כמה צינורות ועוד דברים מסביב במערכת קירור בגלל זמן ולא נסועה (הגומי מתיישן עם הזמן ודורש החלפה, כך גם טרמוסטט).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפני כחודש מכרתי פולו SDI ידנית עם 390K על השעון, אני הייתי יד 2.

קניתי אותה מטופלת לפי הספר, מלבד בלאי קוסמטי חיצוני ופנימי הכל פיקס.

בשנה שנסעתי עליה לא היו תקלות כלל, מחירי הדלק לא עניינו אותי בכלל.

נמכרה בשל מחסור בכוח וחוסר הנאה מנהיגה, מעל המחירון כמובן...

כרגע אני נוסע על בנזין ולא כל כך מבסוט (מרגיש מיוחד בכביש), בכל אופן מחפש מחליפה.

הכיוון הוא כמובן VAG-TDI באזור ה-30-60K ש"ח, שטופלה לפי הספר או נסעה מעט.

הגעתי למסקנה שלקנות VAG-TDI חדשה מהסוכנות עם 0 ק"מ ולהחזיקה תקופה ארוכה זה מה שאני צריך.

אולם אף אחד לא יכול להבטיח את מחיר הסולר בעוד 3 שנים או את הרלוונטיות של הרכב ביד 2 בעוד 8 שנים.

כלומר אם מחיר הסולר יהיה זהה למחיר הבנזין ואחרי 8 שנים תמכר במחירון גבוהה, זה משתלם מאוד לפי דעתי.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

צר לי, אך צריכת הדלק של רכב נתון היא גורם מרכזי ומכריע על כמות הזיהום שהוא מייצר.

כמובן שאם הנתון לא מסתדר עם תוכנית המיסוי של מדינת ישראל, אפשר לשחק קצת עם הנוסחה והופ, פתרנו את הבעיה....

סלח לי, אבל אני מרגיש כאילו אני מדבר לקיר.

אומרים לך שמדידת הזיהום מתבצעת עבור ק"מ ואתה בשלך עם צריכת דלק נמוכה יותר. זה לא שייך.

כך גם לגבי סעיפים אחרים.

מצטער אבל לא אגיב לך יותר.

יהודה

פורסם

אתה מדבר על NOX אך מתעלם מCO2.

בחן את המדדים בתקן יורו 6 המחייב. פליטות NOX מקסימליות עבור מנועי דיזל גבוהות רק במעט ממנועי בנזין. לעומת זאת בנזין יפלוט לכל היותר פי 2 מהדיזל.

האם ניתן לומר שדיזל יותר מזהם? לא.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

למי שמתעניין : אחרי כמעט 5 חודשים ו- 14000 ק״מ, נתוני צריכת דלק של פביה ספייס 1.6 דיזל ידנית :

בינעירוני :ללא מזגן בכביש מישורי (חוף) 1:22, בכביש הררי (כמו כביש 6 בחלקים מסויימים/כביש 70 ליוקנעם וכו) 1:18 ... 1:20

נבדק בנסיעות של 110 קמ״ש (לפי GPS !!! לא מד מהירות !!!) עם בקרת שיוט.

מזגן אוכל ק״מ/ל אחד לפחות.

עיר מישורית - לא יצא לי עדיין לבדוק במדויק. אבל עושה רושם בסיבות 1:15 ... 1:16

עיר (חיפה) בלי מזגן 1:14 - נבדק טוב מאוד. זהו המקסימום שאפשר להוציא בסגנון נהיגה שלי (לא רגוע בכלל).

מזגן אוכל ק״מ אחד ומגיעים ל-1/13.

אפשר לסכם שהרכב חסכוני מאוד, יותר חסכוני מפג׳ו 107 שיצא לי לנהוג הרבה עליה.

יחד עם זאת, לנהיגה עירונית 107 בוודאי עדיפה רק משום שהיא עולה חצי מחיר של פביה.

גם כל רכב הברידי יהיה יותר חסכוני בנהיגה עירונית - זה די ברור.

פורסם

רק עניין אחד שראוי לחדד אותו...מחיר הרכב אינו משפיע על תכונות הנסיעה שלו, כן?

אולי עדיף לקנות רכב קטן דוגמת הפג'ו בתנאי שהרוב הנסיעות הן עירוניות, כיוון שהחסכון בדלק (במקרה שמדובר על דיזל) לא יכסה את הפער במחיר הקנייה.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

מחירי הדלק עולים בלי סוף וגם דיזל ניהיה בלתי אפשרי,

הרכב שלי לוקח ממני כל יום 100-120 שקל ואני לא בתוך העיר זה מטורף,

הרכב שלי לוקח ״בולע״ 1 ל 8-9ק״מ

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
ממש לא נכון שמנוע דיזל תמיד מזהם יותר ממנוע בנזין

http://www.themarker.com/dynamo/1.1827393

"אפילו בעיתונות הצרפתית נשמעים לאחרונה קולות אחרים. במאמר שפורסם לאחרונה ב"ליברסיון", מוצע לאסור על מכוניות עם מנוע דיזל להיכנס למרכזי ערים בצרפת. את ההצעה מקדם חבר הפרלמנט הצרפתי וסגן ראש עיריית פאריס, ז'אן-מארי לה-גואן. "מניעת כניסת דיזל לערים גדולות היא חיונית" מצהיר לה-גואן, הממונה על מחלקת הבריאות בעיריית פאריס. בעיתון מציינים כי פגיעה במנועי דיזל תפגע ביצרן הגדול ביותר של מנועי דיזל בצרפת, פיז'ו-סיטרואן, הנמצא גם כך בבעיות פיננסיות. בעיתון צרפתי אחר, "לה-פיגרו", נכתב לאחרונה כי התקינה האירופית עודדה הפחתה של גזי חממה, דבר שפעל לטובת מנועי הדיזל, ולא על פליטת גזים הפוגעים בבריאות האדם, שם יש יתרון למנועי בנזין."

יהודה

פורסם
מחירי הדלק עולים בלי סוף וגם דיזל ניהיה בלתי אפשרי,

הרכב שלי לוקח ממני כל יום 100-120 שקל ואני לא בתוך העיר זה מטורף,

הרכב שלי לוקח ״בולע״ 1 ל 8-9ק״מ

אם רכב שלך עושה 1 ל9, דיזל ממוצע יעשה באותם תנאים 1 ל14+. יחד עם מחירי סולר נמוכים יותר מבנזין הדיזל עדיין אפשרי יותר ביחס לבנזין.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...