Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

פולקסווגן פאסאט 2008-2009


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

 

האם יש הבדלים בין דגמי 2008 ו' 2009?

מה ההבדלים בין מנועי TSI ו' FSI ? איז מהם עדיף?

מה ההבדלים בין דגמי 1800 ו' 2000 ? איזה יותר מוצח / אמין / חסכוני?

 

מדובר רק בדגמי בנזין.

 

מה ההבדלים ברמות הגימור: TRENDLINE / HIGHLINE, יש עוד?

 

מה צריך לשים לב ברכב?

 

תודה

פורסם

מבחינת מנוע הTSI מוצלח יותר ,מנוע מוגדש לעומת FSI שהוא אטמוספרי(ללא טורבו),מספק מומנט רב יותר ורצועה גמישה יותר של כוח וזמינות.

אני לא זוכר מה התיבה ששודכה במנועי הFSI בשנה הנ''ל אבל אם מדובר בטיפטרוניק אז היא תהיה פחות חסכונית וביצועית אך בעלת אמינות טובה יותר מהתיבה הרובוטית DSG7 (מצמדים יבשים).

למרות נתוני ההספק שעל הנייר נראים בעלי הפרש מזערי ישנו יתרון רב לTSI.

פורסם

FSI מנוע הזרקה ישירה ללא טורבו 2 ליטר 150 סוסים. מנוע מרגיש די נמרץ כאשר מתדלקים 98 וכאשר 95 סוחב פחות טוב ועצל (ככה היה אצלי), בנוסף לא ממש חסכוני ובעיר צורך כ12 ליטר ללא מזגן. גיר אוטומטי פלנטרי 6 הילוכים בתכנון יפני אבל הביצוע "לפי מיטב המסורת" (היו מקרים שאנשים החליפו מוח גיר למשל). יש פה שרשור מישהו כתב אילו תקלות היו לו בפסאט, אני גם לא הייתי מרוצה מהרכב והעפתי אותו תוך חודשיים. מאז אני לא נוסע ברכבי מותג הזה וגם לחברים ששואלים אותי לא ממליץ על סמך הניסיון האישי ומידע שאספתי. היו לי רכבים יקרים לאחזקה, אבל הפסאט שברה אצלי שיא של כמות כסף שהושקע במוסך ליחידת זמן (זה היה מוסך היבואן ככה שהמחירים היו ממש לא סימפטיים וגם אבחנה לקוייה של תקלות אבל זה סיפור אחר). מה שכתבתי נכון לשנתון 2006, אני לא יודע אילו שינויים היו ב2008-2009.

בנוסף לכל הפסאט הייתה לי צפופה להפליא - ממש לא אהתי תכנון תא הנוסעים וארגונומיקה (משענת יד באמצע לא באותו גובה כמו על הדלת, דוושות ממש מסודרות לא לטעמי - עשו כמו לרכבים רציניים גז על הרצפה אבל לא חשבו שצריך גם מקום לרגל). יש גם איפה שהוא בפורום שרשור רשמים שלי מפסאט FSI כזאת עם פירוט יותר מלא.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כפי שכתבו קודמיי, מנוע ה- טי.אס.איי. מרגיש הרבה יותר נמרץ, מדובר במנוע גמיש מאוד, בשילוב עם תיבת די.אס.ג'י ישנם ביצועים טובים וכן צריכת דלק חסכונית, כמובן שברגע שלוחצים חזק את הדוושה והטורבו נכנס לפעולה חזקה, צריכת הדלק יכולה להיות גבוהה יחסית.

 

לדעתי, בשנת 2010 הפאסאט קיבלה את הגיר די.אס.ג'י בגרסת הבנזין. יודגש כי בגרסת הדיזל הפאסאט קיבלה את הגיר די.אס.ג'י כבר בשנת 2006, אבל מדובר בגרסת הגיר עם מצמדים רטובים, גיר שהוא אמין יחסית לגיר בגרסת מצמדים יבשים.

 

לגבי גרסת הייליין, זו הגרסה המפוארת הכוללת מושבים בשילוב עור, חשמול למושבים, חיישנים קדימה ואחורה, גג נפתח, ג'נטים מיוחדים יותר ועוד.

 

 

לגבי אמינות, תוכל לקרוא כאן פוסטים מפורטים מאוד. לדעתי, לא צריך להילחץ מדבריו של צביפר, קורה שנופלים על מכונית לימון או מכונית שיוצרה ביום ב' או שמדובר במונית לשעבר שלא טופלה כמו שצריך.

 

אני סבור שלא צריך להעניש מותג, מקרה אחד לא מייצג את כלל הרכבים, אם טענו בדיאגנוזה במוסך המרכזי, תמיד ישנם מוסכים אחרים, גם לא מורשים, אשר מתמחים בדגמי ואגיות למיניהן.

 

 

בהצלחה

פורסם

תודה,

 

ומה ההבדל בין דגם HIGHLINE לדגם LUXURY?

 

קראתי קצת פוסטים על בעיות במחשב הגיר ועלויות תיקון גבוהות. יש פה איזו תקלה חוזרת?

ראיתי גם שצריך לתדלק 98, או שזה רק בדגם FSI?

 

תודה

פורסם

הלאקשרי זה בעיקר גג וג'אנטים, בהייליין אלו מושבי אלקנטרה (ובצורה החדשה זה עור)

 

כעקרון מנוע ה1.8 זריז יותר וחסכוני יותר.

 

בעיות בגירים היו גם בDSG וגם בטיפטרוניק הקודם. עדיף כבר ללכת על הDSG7 כי לפחות יש עליו אחריות רטרואקטיבית של 5 שנים באם הרכב לא עבר 150,000 ק"מ.

פורסם
לא צריך להילחץ מדבריו של צביפר, קורה שנופלים על מכונית לימון או מכונית שיוצרה ביום ב' או שמדובר במונית לשעבר שלא טופלה כמו שצריך.

כניראה שבמפעל שלהם יום ב' הוא של הפסאט. פגשתי כמה וכמה אנשים במוסך עם פסאט שגם יוצרה כניראה ביום ב', אחד אפילו בעצמו ניגש עליי ושאל "אהה, גם אצלך תקלה הזאת". ואם כבר הזכרת מונית, אז אני זוכר שפעם נסעתי בפסאט דיזל מונית דנדשה שרק הורידו את הניילונים והיא נתקעה בעלייה. מה לעשות? קורה. עוד רכב של יום ב'. הפסאט שלי לא הייתה אגב מונית.

אם לשים רגע בצד את כל בעיות שנתקלתי בהן, נניח רכב לא טופל כמו שצריך, יוצר ביום ב' וכד'. נניח ניקח רכב כזה במצב מושלם עם 0 תקלות. עדיין יש הרבה דברים שלא מוצאים חן בעיני - אני לא יכול לסלוח על כשלים בארגונומיקה, במיוחד סידור דוושות לא מוצא חן בעיני והגה לא מתקשר. ובכלל בעיני הרכב צפוף מאוד - הם שמו קונסולה מרכזית רחבה כימעט כמו במרצדס ולא נישאר מקום לנוסעים - יותר צפוף מגולף MK4 או אוקטביה שמבוססת אליו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בדגמים הראשונים אני יודע שהייתה בעיה עם מוח הגיר, מי שלא היה תופס את הבעיה בזמן זה היה דופק עם הזמן את הגיר עצמו.

בדגמים הראשונים היו בעיות עם האמברקס החשמלי ועם הסוויץ.

אני לא בטוח עד כמה זה נפתר ב 2008, תתקשר למוסך רון, הוא בטח ידע.

 

יום טוב

×
×
  • תוכן חדש...