Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לימודים אקדמאים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר השחרור מהצבא עבודה וטיול הגיע הזמן לבחור מוסד לימודים.

אציג לפניכם את הנתונים הבאים ואשמח לקבל עצות ודעות מבעלי ניסיון, כרגע יש לי ציון פסיכומטרי ובגרות מלאה אך לצערי הציון הפסיכומטרי אינו מספיק בשבילי להיכנס לאוניברסיטאות למקצוע אותו אני רוצה ללמוד, ולעומת זאת לכל המכללות אני כן יכול להיכנס.

ההתלבטות שלי היא כזאת:

אפשרות 1-

לגשת למועד הבא של הפסיכומטרי וללמוד בתקווה ושאשיג את הציון המבוקש ולהתקבל לאוניברסיטה העברית או בן גוריון (אני ריאלי עם עצמי והסיכויים שאתקבל לת"א הם אפסיים וזאת עקב הדרישות הגבוהות), במידה ואתקבל לירושלים או בן גוריון הדבר מחייב אותי במעבר של דירה- השכרה/מעונות, כל הכלכלה של הבית- אוכל, ארנונה, מים, חשמל, אינטרנט וכל שאר הירקות, בחישוב זריז 10K לשנת לימודים + כ 2000K לחודש לשכר דירה וכל המסביב אני מגיע לכ- 35K לשנת לימודים אוניברסיטאית!

אפשרות 2-

בטח הבנתם את הכיוון שלי כבר- הבינתחומי בהרצליה, דבר הלא דורש ממני מעבר דירה, לימודים במוסד יוקרתי ונחשב ולפי מה שהבנתי דיי מקביל לאוניברסיטאות, במקום לשפר פסיכומטרי עכשיו אני מתחיל לעבוד עד אוקטובר 13 וחוסך עוד כסף בנוסף למה שיש לי כרגע (שמספיק לי ללימודים בבינתחומי), כמובן שהנתון של לא לצאת מהבית ולהמשיך להתגורר בבית הוריי נכנס פה גם כיתרון וגם כחיסרון לפי דעתי, החיסרון הוא העצמאות שאליה אני אצא כנראה בגיל יחסית מאוחר, מכל שאר האפשרויות אני רואה זאת כיתרון, יש לי יחידה נפרדת המאפשרת לי ללמוד בשקט ללא שום הטרדה או רעש מצד המשפחה.

מה דעתכם? מה אתם הייתם עושים?

והאם החישוב שלי נכון? שבסופו של דבר סכום הכסף אותו אוציא מהכיס מגיע לאותו סכום בשתי האפשרויות.או שאני מפספס פה איזשהי נקודה.

פורסם

מה אתה מתכנן ללמוד?

בכל מקרה, לגור אצל ההורים יחסוך לך כסף וגם כאב ראש.

הבינתחומי ממה שהבנתי נחשב למוסד יוקרתי ועל רמה ולכן אם ביכולתך ללמוד שם הייתי מציע לך ללכת על האפשרות הזו.

אני אישית גם הייתי רוצה ללמוד שם אבל שכר הלימוד השנתי + המרחק מביתי מונעים ממני לעשות זאת.

בקשר לעצמאות של מגורים בגפך - אני חושב שעדיף לצאת לעצמאות הזו אחרי הלימודים כאשר אתה כבר מחזיק בעבודה מבוססת במקצוע שלך. בזמן הלימודים גם ככה יש לך המון לחץ על הראש, לא חושב שכדאי להוסיף לזה את הלחץ של העצמאות הזו.

פורסם

לגבי הבינתחומי - בדקת מה תהיה עלות הלימודים שם? לפי מה שאני שומע מחברים של הבנים שלי מדובר בפי כמה מאוניברסיטה כלשהי. בחוגים שלנו ידוע כבין-טחוני.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לגבי הבינתחומי - בדקת מה תהיה עלות הלימודים שם? לפי מה שאני שומע מחברים של הבנים שלי מדובר בפי כמה מאוניברסיטה כלשהי. בחוגים שלנו ידוע כבין-טחוני.

36,500 לשנה. אך זה לא מחייב אותי במעבר מגורים וכל מה שכלול מסביב במידה ואלמד באוניברסיטה.

ולכן העלות השנתית פה מסתכמת באותו סכום.

פורסם

אני חיפאי, אז אתה יכול להבין שחיפאים שלומדים בבינתחומי צריכים להוסיף לשכ"ל גם עלויות תחבורה או מחיה במרכז הארץ מחוץ לבית ההורים, מה שמביא את העלויות לסדרי גודל שונים לגמרי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ישנה גם המכלאה למינהל בראשון.

וכן האוניברסיטה הפתוחה בכל הארץ- מרכז גדול ישנו במכללת רמת גן, למשל.

באשר למרכז שנמצא איפשהו בין התחומים, בטח יגיבו לך אחרים באשר לטיב הקשר בין איכותו לתדמיתו. אני מכיר פחות.

פורסם

בדיוק אותם עלויות שאני רוצה ״לחסוך״ ומביאות את העלות לשנה בבינתחומי שוות ערך לאוניברסיטה. ובזמן שיש לי כרגע אוכל לעבוד ולחסוך ולא ללמוד לעוד פסיכומטרי ולקוות שאוציא מספיק ואתקבל לאוניברסיטה

פורסם

2000 ש"ח לשכירות וכל המסביב? אתה חיי בסרט.

זה יסתכם בהרבה יותר מזה לדעתי שאתה חוסך אם אתה נשאר לגור בבית.

בנוסף בבינתחומי יש המון מלגות.

מעל 50% מהלומדים (לפחות בזמן שאני למדתי) היו על מלגות - לפי הסטטיסטיקות שלהם.

המרצים בכלכלה - מהכמות קורסים המצומצמת שעשיתי (כחלק מהקורסי בחירה בתואר של מדעי מחשב - מיקרו , מאקרו , מבוא לדיני חוזים , מבוא לשיווק , מימון ואולי עוד איזה אחד שאני שוכח כרגע) היו מעולים!

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

כמו חשבתי, בסופו של דבר לימודים באוניברסיטה יסתכמו בסכום כסף גדול יותר בסוף השנה.

ואיך מסתכלים המעסיקים על הבינתחומי לעומת אוניברסיטה? לעומת מכללה רגילה? האם החשיבה שלי שהבינתחומי עומד בערך בקו אחד עם האוניברסיטאות נכונה?

פורסם

היי ליביו, המשכורות אכן מושכות מרצים טובים משלל אוניברסיטאות. בפועל,רמת הרצאות ותרגולים מושפעות לא רק מרמת המרצים אלא גם מרמת התלמידים. מרצים יודעים להתאים עצמם וגם קריטריונים שהם דורשים, למקומות שונים.

באשר לרמת התלמידים במקום, איני בקיא.

בכל אופן, תדמיתם של מקומות, שהיא חשובה כמובן, אינה עומדת תמיד בקנה אחד עם הרמה האמיתית. לעיתים היא אף חשובה ממנה. זו אמירה כללית שאינה נוגעת למקום ספציפי.

פורסם

אכן פנדוב.

להבנתי מחברים - רמת המכללה בתחומים האלו נחשבת גבוהה (ועוד יותר בתארים מתקדמים), ולא פחות חשוב מזה - רמת הקשרים בתעשיה (אם בין הסטודנטים ואם בין המרצים) מאוד גבוהה.

יחד עם זאת - אני למדתי תחום אחר בבין תחומי וכלכלה וחשבונאות זה לא התחום שלי.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

יש למישהו ניסיון עם כלכלה וחשבונאות בבינתחומי? שמע ממישהו/מכיר מישהו שלומד.

מה המוניטין של הבינתחומי בשוק התעסוקה לעומת בוגרי אוניברסיטאות?

תודה על העזרה!

פורסם

בתור בוגר כלכלה באוניברסיטה העברית אני יכול להמליץ לך שתבחר ללמוד באוניברסיטה.

המעסיקים מסתכלים אחרת על בוגרי אוניברסיטאות ובשוק רווי מתחרים על משרות, ההעדפה של רוב המעסיקים היא של בוגרי האוניברסיטאות (אני לא אכנס האם ההסתכלות הזאת היא נכונה).

בנוסף מהנסיון האישי שלי, אני יכול לומר שהעובדה שיצאתי מבית הוריי, התחלתי לימודים באוניברסיטה, שכרתי דירה ויצאתי לחיים עצמאיים עשתה לי רק טוב.

הייתה לי אפשרות ללמוד באוניברסיטת חיפה ולהישאר בבית ההורים או ללמוד בעברית ולשכור דירה. בדיעבד עשיתי את ההחלטה הנכונה שבחרתי בעברית וזה שגרתי לבד ביגר אותי והכין אותי לחיים האמיתיים.

אתה יכול לשאול את אשתי... :lol:

פורסם

אין ספק שבחלק מהמכללות יש מרצים מהשורה הראשונה.

מצד שני, במקום שבו תנאי הקבלה הם פנקס צקים וחתימה גם המרצים הטובים ביותר לא יספקו את הסחורה.

עבור לשניה לצד השני של המתרס, כמעסיק.

את מי היית בוחר? מהנדס מסמי שמעון או מהטכניון?

אם אתה יכול להתקבל לאוניברסיטה בד"כ עדיף.

יש יוצאים מהכלל של מכללות עם השגים מרשימים בפקולטות מסויימות כמו משפטים במכללה למנהל.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תוכן חדש...