Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נחוץ מאבחן עם ידע ונסיון. חפש בירח

barzelay
שימו לב! השרשור הזה בן 4138 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אבחון : זהו המקצוע בה' הידיעה , כיום מוסכניק ללא ידע באבחון יוציא הרבה כסף עד שיאבחן את התקלה ויגש לעבודת התיקון,

כלומר הוא עליו ראשית להתייעץ עם בעלי מקצוע אחרים (שלא ששים כל כך מהר לנדב מידע) ולבסוף הוא יכניס על חשבונו את

הרכב למוסך מורשה ששם יודעים בדיוק איך לאבחן , המוסכניק ישלם עבור האבחון ורק אחר כך הוא יתקן את הדרוש תיקון, השאלה

אחר כך הופכת לשאלת מצפון והיא : כמה יחייב את הלקוח שלו......אני מכיר מקרים בהם המוסכניק הפסיד כסף...כמובן שיש גם

שמקרים אלה עושים קופה טובה כי הלקוח סומך עליו.

יש מוסכים שיש להם סורק אבל עדיין הם מתרוצצים בין המוסכים שיקראו להם את מה שכתוב ועל מסך המכשיר ויסבירו להם מה לעשות.

יש גם מוסכניקים שמתקשרים ומאייתים את מה שכתוב בסורק ואפילו שולחים פקס עם האותיות "המצויירות" על דף A4 .

עצוב אך זהו המצב.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמה שאתה צודק, דוד.

אבחון נכון ואמין הוא הדבר הכי חשוב כאשר מביאים רכב עם בעיה (או לבדיקת קניה) ולא רק לטיפול שגרתי.

הנסיון והידע הם שיקבעו את המוסך יעבד בניסוי ותעיה (ועל חשבון הלקוח) או שיהיה מענה לבעיה שהוצגה לפניו.

ראינו בפורום שרשורים על בעיות של אבחון שגוי, גם אני נתקלתי בבעיה כזו במוסכים מורשים שלגאורה מתיימרים לעבור הכשרה ולהיות עם ידע רב יותר, רק שבמציאות זה לא בדיוק כך. (כן, אני זוכר את הסיפור עם האודי או פז'ו שהיתה באחריות...)

יש גם את הבעיה של חוסר רצון להתייעץ עם גורם חיצוני או שרות ארצי, או אפילו להודות לפני הלקוח שלא בדיוק יודעים איך לפתור את הבעיה של רכבו.

האם יש לך רעיון איך לפתור את הבעיות האלו?

ילה גבר בא נראה! מר +1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האם יש לך רעיון איך לפתור את הבעיות האלו?

רק לצאת ללמוד!!!

ירון מאיר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דבר תקף במשנה תוקף בבתי חולים ובמרפאות שםפ מתעסקים בחיי אדם.

אבחון הוא 90% מהעבודה ..נוגע ב-100 אחוז (פעם אמרו שהאבחון הוא 50 % מהעבודה ....כמה שהם טעו )

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בנושא כזב, כמו גם אחרים, חייב להיות נסיון מעשי. הרבה !

רק לימודים בלי נסיון בשטח טובים לתיאוריות, בהחלט מסייעים, אבל אינם הכל. הרי לכל יצרן יש את השריטות שלו, היתרונות והחולשות של מערכו הרכב. לדעת "בערך" באיזה מכלול מדובר יכול לתת כיוון אבל לדעתי לא את כל הפתרון.

תראה דוגמה:

רועה כבשים אנגלי הולך עם העדר שלו בשדה ליד הכביש.

לפתע נעצר לידו בחור צעיר לבוש חליפת ארמאני נעלי גוצ'י ורנג' רובר חדש.

הוא פונה אל הרועה ושואל אתו, אם אני אנחש את מספר הכבשים שלך בעדר אוכל לקחת אחד איתי?

הרועה מסתכל על העדר ולאחר מחשבה קלה מסכים.

הבחור הצעיר פותח את הלפטופ ברכב מתחבר לגי פי אס מוריד תמונת לווין מדפיס את התמונה במדפסת מחשב את מספר הכבשים בס'מ מרובע לבסוף מוציא פלט עם התוצאה ואומר לרועה, יש לך 1632 כבשים.

הרועה שוב מתבונן בעדר ואומר: נכון צדקת.

הבחור יורד מהגיפ תופס את הכבש הראשון ומעמיס אותו מאחור.

רגע לפני שהוא נוסע הרועה שואל אותו , אם אני אגלה מה מקצועך אוכל לקבל בחזרה את הכבש?

הבחור משיב בחיוב והרועה ללא היסוס עונה, אתה יועץ.

איך ידעת שואל הבחור?

זה פשוט מאוד הוא עונה. אתם תמיד מופעים מבלי שיזמינו אתכם, אתם נותנים מידע שכבר ידוע לנו ואין לכם שמץ של מושג על הדבר שאתם מדברים עליו, ועכשיו אם לא אכפת לך אני אקח בחזרה את הכלב שלי...

ילה גבר בא נראה! מר +1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4138 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...